Evo galerije slika sa Crvene noći.
RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA
Re: RSD Velež Mostar
http://www.fkvelez.ba/index.php?option= ... Itemid=628" onclick="window.open(this.href);return false;
- SipakUlicar1922
- Kontakt:
Sandi Ajanić - budućnost Veležove obrane
Hercegovina je oduvijek izbacivala nogometne talente. Jedna od mladih nada je i Sandi, stoper koji je član kadetske selekcije Veleža, a ujedno i reprezentativac BIH.
Svoje prve nogometne korake Sandi je započeo u Veležu sa sedam godina gdje je prošao sve mlađe kategorije, a već drugu godinu je član kadetske selekcije Rođenih.
Kadeti Veleža polusezonu su završili tek na 12. mjestu prvenstvene tablice:
- Nismo zadovoljni rezultatima ove polusezone koji su bili ispod naših očekivanja, ali nadam se da ćemo svojim radom i trudom ostvariti bolje rezultate u drugoj polusezoni.
Tko od trenera ima najveće zasluge za tvoj nogometni razvoj?
- Iskreno od svakog trenera koji me dosad trenirao naučio sam ponešto i svaki je zaslužan za moj razvoj. To su Mensud Duraković, Samir Ćemalović, Avdo Kalajdžić, Enes Šunje, Širaz Novaković, Enes Spahić, Emir Tufek, Ekrem Hasanbegović, Veselin Đurasović, te sadašnji trener Igor Remetić i šef omladinske škole Dženan Zaimović.
Uz trenere tko ti još predstavlja veliku podršku u nogometu i općenito u životu?
- Najveća podrška ipak su moji roditelji koji su tu uvijek uz mene, prate sve moje utakmice i pomažu mi da ostvarim svoje ciljeve. Na njih se mogu uvijek osloniti i moj uspjeh ne bi bio moguć bez njih i njihove potpore.
Svaki mladi sportaš ima i svoje uzore:
- Da, kao i svaki fudbaler i ja imam svoje uzore. Moji uzori su Thiago Siva i Vincent Kompany najviše zbog njihovog načina igre, ponašanja na terenu i van njega.
Tvoje igre u kadetima Veleža nisu prošle neopaženo ni kod selektora kadetske reprezentacije BIH. Kakav je osjećaj nastupati za reprezentaciju?
- To se ne može riječima opisati. Bio sam ponosan kad sam dobio poziv za okupljanje reprezentacije što mi je bila velika želja koja se i ostvarila jer je san svakog mladog sportaša da nastupi za reprezentaciju svoje domovine. Debi u reprezantaciji dočekao sam na turniru u Crnoj Gori protiv reprezentacija Crne Gore i Makedonije.
Uslijedilo je okupljanje reprezentacije u Zenici te kvalifikacije u Belgiji. Iako velika većina ljudi nije davala velike izglede za prolazak, BIH reprezentacija je uspjela izboriti plasman u elitnu rundu:
- Uoči odlaska na kvalifikacije objavljen je širi spisak igrača te okupljanje u trening kampu reprezentacije u Zenici gdje smo proveli tri dana. Na tom okupljanju izborio sam se za uzi spisak selektora Malkocevica. Uslijedile su kvalifikacije gdje smo igrali protiv nositelja Belgije i Švicarske kao i neugodne reprezentacije Azerbejdžana. Mnogi su nas prije vremena otpisali, a mi smo pokazali kvalitet i ostavili srce na terenu te izborili elitni krug kvalifikacija na čelu sa selektorom Malkočevićem i članom stručnog štaba Tonijem Karačićem koji je ujedno i selektor u19 reprezentacije.
Slijedi elitni krug kvalifikacija kadetske reprezentacije u Mađarskoj. Može li po prvi puta reprezentacija izboriti plasman na Europsko prvenstvo?
- Slijedi elitni krug kvalifikacija, a mi smo u grupi sa Češkom, Škotskom i domaćinom Mađarskom. Mislim da ova selekcija pod vodstvom Sakiba Malkočevića posjeduje kvalitet i da se možemo plasirati na Europsko prvenstvo.
Za tebe su interes pokazali neki inozemni klubovi iz Njemačke (Stuttgart, Freiburg), Italije (Verona), Slovačke (Slovan) i Austrije. Kakve su ti ambicije i planovi za budućnost?
- Iako mi godi interes inostranih klubova moje želje i planovi vezani su za Velež gdje bi se želio dokazati i zaigrati za prvi tim, a što se tiče reprezentacije volio bi u budućnosti nastaviti nastupati za omladinske selekcije BIH.
BRAVO Sandi

Hercegovina je oduvijek izbacivala nogometne talente. Jedna od mladih nada je i Sandi, stoper koji je član kadetske selekcije Veleža, a ujedno i reprezentativac BIH.
Svoje prve nogometne korake Sandi je započeo u Veležu sa sedam godina gdje je prošao sve mlađe kategorije, a već drugu godinu je član kadetske selekcije Rođenih.
Kadeti Veleža polusezonu su završili tek na 12. mjestu prvenstvene tablice:
- Nismo zadovoljni rezultatima ove polusezone koji su bili ispod naših očekivanja, ali nadam se da ćemo svojim radom i trudom ostvariti bolje rezultate u drugoj polusezoni.
Tko od trenera ima najveće zasluge za tvoj nogometni razvoj?
- Iskreno od svakog trenera koji me dosad trenirao naučio sam ponešto i svaki je zaslužan za moj razvoj. To su Mensud Duraković, Samir Ćemalović, Avdo Kalajdžić, Enes Šunje, Širaz Novaković, Enes Spahić, Emir Tufek, Ekrem Hasanbegović, Veselin Đurasović, te sadašnji trener Igor Remetić i šef omladinske škole Dženan Zaimović.
Uz trenere tko ti još predstavlja veliku podršku u nogometu i općenito u životu?
- Najveća podrška ipak su moji roditelji koji su tu uvijek uz mene, prate sve moje utakmice i pomažu mi da ostvarim svoje ciljeve. Na njih se mogu uvijek osloniti i moj uspjeh ne bi bio moguć bez njih i njihove potpore.
Svaki mladi sportaš ima i svoje uzore:
- Da, kao i svaki fudbaler i ja imam svoje uzore. Moji uzori su Thiago Siva i Vincent Kompany najviše zbog njihovog načina igre, ponašanja na terenu i van njega.
Tvoje igre u kadetima Veleža nisu prošle neopaženo ni kod selektora kadetske reprezentacije BIH. Kakav je osjećaj nastupati za reprezentaciju?
- To se ne može riječima opisati. Bio sam ponosan kad sam dobio poziv za okupljanje reprezentacije što mi je bila velika želja koja se i ostvarila jer je san svakog mladog sportaša da nastupi za reprezentaciju svoje domovine. Debi u reprezantaciji dočekao sam na turniru u Crnoj Gori protiv reprezentacija Crne Gore i Makedonije.
Uslijedilo je okupljanje reprezentacije u Zenici te kvalifikacije u Belgiji. Iako velika većina ljudi nije davala velike izglede za prolazak, BIH reprezentacija je uspjela izboriti plasman u elitnu rundu:
- Uoči odlaska na kvalifikacije objavljen je širi spisak igrača te okupljanje u trening kampu reprezentacije u Zenici gdje smo proveli tri dana. Na tom okupljanju izborio sam se za uzi spisak selektora Malkocevica. Uslijedile su kvalifikacije gdje smo igrali protiv nositelja Belgije i Švicarske kao i neugodne reprezentacije Azerbejdžana. Mnogi su nas prije vremena otpisali, a mi smo pokazali kvalitet i ostavili srce na terenu te izborili elitni krug kvalifikacija na čelu sa selektorom Malkočevićem i članom stručnog štaba Tonijem Karačićem koji je ujedno i selektor u19 reprezentacije.
Slijedi elitni krug kvalifikacija kadetske reprezentacije u Mađarskoj. Može li po prvi puta reprezentacija izboriti plasman na Europsko prvenstvo?
- Slijedi elitni krug kvalifikacija, a mi smo u grupi sa Češkom, Škotskom i domaćinom Mađarskom. Mislim da ova selekcija pod vodstvom Sakiba Malkočevića posjeduje kvalitet i da se možemo plasirati na Europsko prvenstvo.
Za tebe su interes pokazali neki inozemni klubovi iz Njemačke (Stuttgart, Freiburg), Italije (Verona), Slovačke (Slovan) i Austrije. Kakve su ti ambicije i planovi za budućnost?
- Iako mi godi interes inostranih klubova moje želje i planovi vezani su za Velež gdje bi se želio dokazati i zaigrati za prvi tim, a što se tiče reprezentacije volio bi u budućnosti nastaviti nastupati za omladinske selekcije BIH.
BRAVO Sandi
Prkosni i Ponosni od 1922
gledam ovu galeriju slika s Crvene noći i vidim sve lijepe djevojke 
A da se neko zezne u klubu pa dovedu kakvo pojacanje?:mad:
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE
Svaka cast na slikama. Zahvaljujem.pravnik1981 je napisao/la:pozz RAja....
https://scontent-a-vie.xx.fbcdn.net/hph ... 5025_o.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/ ... 7037_o.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
https://scontent-a-vie.xx.fbcdn.net/hph ... 6320_o.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/ ... 2116_o.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Stubovi za reflektore su stigli....
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,
-
drakensang
- Kontakt:
U Sportu izaslo da Jankovic ne mora na operaciju, iso kod Karabega i ovaj mu reko da jace samo trenira, jaca misice i et
hvla bogu jedna dobra vijest.drakensang je napisao/la:U Sportu izaslo da Jankovic ne mora na operaciju, iso kod Karabega i ovaj mu reko da jace samo trenira, jaca misice i et
imaš li ti neki infou vezi kluba? može i u inbox.
raja evo sad pročitah da je Dada Matijević obolio i da bije svoju životnu bitku.
ako neko zna više, neka se raspita u vezi njegovog zdravlja.
dalje piše da će prikupljena sredstva biti uplaćena na račun kluba, a najveći dio ide za završetak pomoćnog terena, čiji su radovi bili usporeni zbog lošeg vremena, a koji će se završiti krajem januara.
ako neko zna više, neka se raspita u vezi njegovog zdravlja.
dalje piše da će prikupljena sredstva biti uplaćena na račun kluba, a najveći dio ide za završetak pomoćnog terena, čiji su radovi bili usporeni zbog lošeg vremena, a koji će se završiti krajem januara.
-
VELEZDOGROBA
- Kontakt:
januara????
al koje godine....bola nema masina nista se ne radi ima mjesec dana na pomocnom terenu.izgleda da se ceka da se teren sam narpavi.
kakvo lose vrijeme zadnjih 15 dana ni kapi kise nije palo,nego nemaju para pa huso nece da radi.
to je prava istina..........
od kako je sezona zavrsila 13 djecaka uzelo ispisnicu i napustilo velez, toliko o jacanju omladinske skole.

al koje godine....bola nema masina nista se ne radi ima mjesec dana na pomocnom terenu.izgleda da se ceka da se teren sam narpavi.
kakvo lose vrijeme zadnjih 15 dana ni kapi kise nije palo,nego nemaju para pa huso nece da radi.
od kako je sezona zavrsila 13 djecaka uzelo ispisnicu i napustilo velez, toliko o jacanju omladinske skole.
Ja se obradovah kad sam vidio da si se oglasio,znam da odlicno vladas informacijama,evo ga kontam nesto dobroVELEZDOGROBA je napisao/la:januara????
od kako je sezona zavrsila 13 djecaka uzelo ispisnicu i napustilo velez, toliko o jacanju omladinske skole.![]()
![]()
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..
-
VELEZDOGROBA
- Kontakt:
ima i jedna dovra da ne bude da sam crnjak
igracima je isplacena zaostala plata prosle sedmice ;p
al me brine omladisnka skola.....sta smo docekali da djeca iz Veleza idu u ZRINJSKI ne jedan vec dvojica.....
https://www.facebook.com/profile.php?id ... 62&fref=ts" onclick="window.open(this.href);return false;
dokaz da ne lazem profil malog ognjena inace momka iz nevesinja!!!!
to nije dobro,uprava se mora zapitat sta se desava s omladinskom skolom, zar je moguca da djeca vise vole otic u blagaj ili neki malonogometni klub nego u velez
SRAMOTA
igracima je isplacena zaostala plata prosle sedmice ;p
al me brine omladisnka skola.....sta smo docekali da djeca iz Veleza idu u ZRINJSKI ne jedan vec dvojica.....
https://www.facebook.com/profile.php?id ... 62&fref=ts" onclick="window.open(this.href);return false;
dokaz da ne lazem profil malog ognjena inace momka iz nevesinja!!!!
to nije dobro,uprava se mora zapitat sta se desava s omladinskom skolom, zar je moguca da djeca vise vole otic u blagaj ili neki malonogometni klub nego u velez
SRAMOTA
- pravnik1981
- Kontakt:
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/ ... fc55d049ec" onclick="window.open(this.href);return false;
Lista najboljih strijelaca jugoslovenske lige u historiji
- primasquadra
- Kontakt:
bacih oko slučajno i smatram da je prebolesno da ovo stavljate . ima li ijedan simpatizer veleža da se slaže samnom ? to me zanima !pravnik1981 je napisao/la:https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/ ... fc55d049ec
Mozes li navesti samo 1 razlog zasto smatras da je "prebolesno" gore postavljenoprimasquadra je napisao/la:bacih oko slučajno i smatram da je prebolesno da ovo stavljate . ima li ijedan simpatizer veleža da se slaže samnom ? to me zanima !pravnik1981 je napisao/la:https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/ ... fc55d049ec
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..
-
VELEZDOGROBA
- Kontakt:
STA FALI STO JE STAVIO OVAJ SPISAK?
BOLA DA VI IMATE NEKOG VASEG IGRACA PRESTETNI BI BILI
ZIVILI
BOLA DA VI IMATE NEKOG VASEG IGRACA PRESTETNI BI BILI
ZIVILI
Što bi bilo prebolesno majmune bolesni?!?!?!?!?!?!?!?!primasquadra je napisao/la:bacih oko slučajno i smatram da je prebolesno da ovo stavljate . ima li ijedan simpatizer veleža da se slaže samnom ? to me zanima !pravnik1981 je napisao/la:https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/ ... fc55d049ec
Šta ima u tome loše da se prisjećamo naših legendi?Imali smo ih dosta, a teško da će se na ovim prostorima više takvi rađati.Prvenstveno vrhunski fudbaleri ali i u velikom slučaju dobri i odani ljudi!
Dušan Bajević, drugi strijelac lige SFRJ svih vremena.Veliki fudbaler i isto tako veliki gospodin i čovjek.Takvi kao ti ih nebi trebali ni uzimati u usta, previše si pogan i bolestan!!!
Još jedan podatak iz istorije.
Prema anketi Tempa iz 80-tih godina, najomiljeniji klubovi u bivšoj SFRJ po glasovima čitalaca:
1.Partizan 109.000
2.Crvena Zvezda 102.000
3.Hajduk 43.000
4.Velež 42.000
5.Dinamo 36.000
Prema anketi Tempa iz 80-tih godina, najomiljeniji klubovi u bivšoj SFRJ po glasovima čitalaca:
1.Partizan 109.000
2.Crvena Zvezda 102.000
3.Hajduk 43.000
4.Velež 42.000
5.Dinamo 36.000
Svim navijačima,simpatizerima F.K Velež koji slave želim čestit božić i sretnu novu godinu. 
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE
- pravnik1981
- Kontakt:
emil02in je napisao/la:Svim navijačima,simpatizerima F.K Velež koji slave želim čestit božić i sretnu novu godinu.
VELEZDOGROBA je napisao/la:januara????
od kako je sezona zavrsila 13 djecaka uzelo ispisnicu i napustilo velez, toliko o jacanju omladinske skole.![]()
![]()
ovo baš boli...
valjda će biti bolje.
Trenutno korisnika/ca: Anegdota89 i 8 gostiju.