Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderator/ica: insider

OnlyUnited
Kontakt:

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la OnlyUnited » 24 dec 2014, 18:58

Ma to je to...

Da li je samo chrome pokrenut..? Sto se tice cpu, tu je sve ok, zna skociti u toku surfanja i do 90 %...
- Ed Woodward for Prime Minister !

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 24 dec 2014, 19:02

Jest, samo chrome. Zna cesto ako nesto instaliram i slucajno se koji dodatak prikaci uz to radi i na 100% konstantno dok ne uklonim. Ma vrijeme je i sistem oboriti, osvjeziti, pastu mijenjat. Nisam 3 god. nista dirao.
Mia San Mia

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 24 dec 2014, 19:05

R32 je napisao/la:Jest, samo chrome. Zna cesto ako nesto instaliram i slucajno se koji dodatak prikaci uz to radi i na 100% konstantno dok ne uklonim. Ma vrijeme je i sistem oboriti, osvjeziti, pastu mijenjat. Nisam 3 god. nista dirao.
Prvo koristi odredjeni anitivrus (avast, avg,...), defragmentuj disk, zatim neke od tune up programa (wise care, glary utilities,...), otovri kuciste, ocisti, nanesi pastu, nabavi malo rama,...

Opet zavisi koji pc imas, snaga procesora, grafa, napojna,...

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 24 dec 2014, 19:37

Avast vec koristim, kao i defragmentaciju, a laptop je u pitanju, a i RAM planiram uzeti, al trenutno nemam bas vremena, da to sve uradim, jer valja to pazljivo otvoriti. Nisam do sad laptopa otvarao.
Mia San Mia

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 24 dec 2014, 19:40

AKo nisi, odnesi na servis, mada u principu, nemas sta zeznuti.

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 24 dec 2014, 20:11

OnlyUnited je napisao/la:AKo nisi, odnesi na servis, mada u principu, nemas sta zeznuti.
Ma mislio sam se oko toga, mada ce uzeti dzaba 20-30 KM. A nisu neki strucnjaci, pazljivije cu ja otvoriti.
Mia San Mia

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 24 dec 2014, 20:18

Znaci ukucas nesto tipa rasklapanje datog laptopa. Nakon sto odvrnes masu sarafa, opet zavisi od vrste, s druge strane vecinom imas tastaturu pricvrscenu sa nekoliko drzaca koje povlacenjem rijesis. Ostalo je jednostavno. I pazi na touchpad, ispod gdje je spojen sa plocom, lagano oslobodi drzac.

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 24 dec 2014, 20:29

OnlyUnited je napisao/la:Znaci ukucas nesto tipa rasklapanje datog laptopa. Nakon sto odvrnes masu sarafa, opet zavisi od vrste, s druge strane vecinom imas tastaturu pricvrscenu sa nekoliko drzaca koje povlacenjem rijesis. Ostalo je jednostavno. I pazi na touchpad, ispod gdje je spojen sa plocom, lagano oslobodi drzac.
Dobro hvala ti. :)
Mia San Mia

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 24 dec 2014, 23:56

Zanima me da li gasite racunar? I neki savjet oko toga.. :think:
Don't believe the hype.

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 25 dec 2014, 00:01

akisarajevo92 je napisao/la:Zanima me da li gasite racunar? I neki savjet oko toga.. :think:
Gasim svaku vece kad krenem da spavam i ujutro kad ustanem upalim ga. :mrgreen:

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 25 dec 2014, 12:20

Vec sam postavljao pitanje u vezi pucanja konekcije prilikom uploada.. Zvao sam ove u HS-u i nije do njih.. Po njima modem radi kako treba, signal je super, itd.. Ono sto se meni desava je da konekcija pukne ali samo na racunaru dok wifi i dalje radi i imam internet na mobitelu.. Na racunaru mi se pojavi onaj trokutic upozorenja nakon restartovanja modema i moram uraditi onu windows dijagnostiku nakon cega mi da poruku "lokal network don't have valid IP adress configuration- fiksed".. Windows ispravi tu gresku i onda je sve u redu sve dok ponovo ne pokusam nesto uploadovati, i tako u krug.. Kada skidam nesto preko utorenta upload ide bez ikakvih problema i konekcija ne puca.. Od HS-a sam dobio odgovor da je do rutera koji nije adekvatno kofigurisan ali ista stvar se desava i kada direktno spojim modem sa racunarom.. Drugi njihov odgovor je bio da je do windows firewalla ili do antivirusa ali kada sam iskljucio wf problem je ostao a ne koristim nikakav antivirus.. Zna li neko u cemu bi mogao biti problem?

Drugo pitanje je: Na chrome-u mi je download brzina izmedju 15 i 17 mbps dok kada mjerim preko opere pokaze izmedju 3 i 5 mbps.. Do cega bi to moglo biti?

I trece pitanje: Kako konfigurisati ruter, onaj obicni tp-link od 30-ak KM?? Ima li negdje objasnjenje, posto ovi iz HS-a s obzirom da ruter nije kod njih uzet traze 25KM za konfigurisanje istog..
BUDI ŽELJO !!!

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 25 dec 2014, 13:15

Evo slican problem
...sad kad su došli, prvo su izmerili signal na utičnici u sobi na spratu gde je ADSL, videli da je loš, izašli na ulicu i u onoj telefonskoj kutiji direktno izmerili signal za moju liniju ili šta već, tu je tad signal bio još gori, zvali centralu po ko zna koji put da i oni izmere... znam samo da kad sam se kačio na njihov link da su mi neki parametri za up, upstream ili upload bili niski i da su mi to povećali, promenili profil ili šta već i posle toga mi je sve lepo radilo, evo već 20 dana bez greške
Skini novu operu, ako vec nisi, i probaj sa (enable/disable) opera turbo...

Sto se tice rutera, guglaj kako konfiguristati i naziv... Imas ovo:

http://www.gamers.ba/forum/7/209514/-tu ... era-adsl-/" onclick="window.open(this.href);return false;

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 25 dec 2014, 14:29

OnlyUnited je napisao/la:Evo slican problem
...sad kad su došli, prvo su izmerili signal na utičnici u sobi na spratu gde je ADSL, videli da je loš, izašli na ulicu i u onoj telefonskoj kutiji direktno izmerili signal za moju liniju ili šta već, tu je tad signal bio još gori, zvali centralu po ko zna koji put da i oni izmere... znam samo da kad sam se kačio na njihov link da su mi neki parametri za up, upstream ili upload bili niski i da su mi to povećali, promenili profil ili šta već i posle toga mi je sve lepo radilo, evo već 20 dana bez greške
Skini novu operu, ako vec nisi, i probaj sa (enable/disable) opera turbo...

Sto se tice rutera, guglaj kako konfiguristati i naziv... Imas ovo:

http://www.gamers.ba/forum/7/209514/-tu ... era-adsl-/" onclick="window.open(this.href);return false;
Druze izgleda da sam rijesio na nacin sto sam uradio roll back driver na network adapters.. Za sada ne puca prilikom uploada dok je do sada automatski pucala.. Mozda je kada sam reinstalirao windows on stavio neki driver koji ne valja.. Cudno mi samo bilo kako preko torenta ide upload a vamo nece..
slika
Ovo nisam mogao izmjeriti jer je do sad pucala konekcija cim bi upload dosao na red.. Sad sam ga izmjerio 20 puta i nije pukla...

Ruter radi normalno, hoce ovi iz hs-a 25KM na foru.. Necu ga nista dirati dok fercera.. Ovo sa operom je vjerovatno neki glup problem, odnosno, pogresno neko mjerenje.. Maloprije mi pokazuje brzinu ispod 1mbps a na youtube video od 1080p puni super brzo sto nebi bilo realno da je brzina ispod 1mbps..

Hvala tebi u svakom slucaju, uvijek si tu da pomognes.. LP..
BUDI ŽELJO !!!

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 25 dec 2014, 14:51

Naravno da 'oce prodat maglu. Dobro rjesenje, dodje ti kao da si reinstalirao sistem..

Rezultat sa speedtest... odlican.

Primjera radi, brzina na Moja TV Full+ paketu, dowload 9.8 Mbps, a upload 0.78

Murga
Kontakt:

Post Postao/la Murga » 25 dec 2014, 16:20

To ako je slucaj sa jednim browserom a ne sa drugim, mozda imas namjesteno da ti ide preko nekih Proxy servera ili recimo addon za anonimizaciju, i zbog toga moze sporije da ide. Probaj to isto testirati sa trecim browserom.
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 25 dec 2014, 16:39

OnlyUnited je napisao/la:Naravno da 'oce prodat maglu. Dobro rjesenje, dodje ti kao da si reinstalirao sistem..

Rezultat sa speedtest... odlican.

Primjera radi, brzina na Moja TV Full+ paketu, dowload 9.8 Mbps, a upload 0.78
Ovo je kid8 tj. najjeftiniji paket te vrste(internet, digitalna, kablovska) i ovo je najniza brzina koju hs nudi u tim paketima.. Po ugovoru mi je 8mbps, ali gotovo nikad ne ide ispod 12-13 a vecinom je ova gore brzina.. Preko torenta ide i preko 20mbps..
Murga je napisao/la:To ako je slucaj sa jednim browserom a ne sa drugim, mozda imas namjesteno da ti ide preko nekih Proxy servera ili recimo addon za anonimizaciju, i zbog toga moze sporije da ide. Probaj to isto testirati sa trecim browserom.
Nije mi opera spora.. Pici brze od chromea i ostalih samo sto ovaj speed test pokazuje neke nebulozne rezultate preko opere.. Jednom pokaze 5mbps, drugi put 1, treci put 3 itd.. Nemoguce da je tolio nestabilno jer u koristenju se nista ne osjeti..
BUDI ŽELJO !!!

Celtic
Kontakt:

Post Postao/la Celtic » 26 dec 2014, 21:08

Pozdrav svima !

Zanima me ,mogu li iskoristiti citav Local D ,to jest hoce li biti problem,ako npr ostavim bar 10 G slobodnog prostora,
Sistem mi je na local C,hoce li biti kakvih problema i to ? Ima li ko kakvog iskustva.

Viper
Kontakt:

Post Postao/la Viper » 27 dec 2014, 11:50

Ako moze neko da mi pomogne, nije nista puno :)

Zanima me mogu li muziku posloziti u random redu, npr da ne ide po abecedi, vec ovih 300 pjesama da se vrte random ?
SAMO ČELIK !

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 27 dec 2014, 11:52

Viper je napisao/la:Ako moze neko da mi pomogne, nije nista puno :)

Zanima me mogu li muziku posloziti u random redu, npr da ne ide po abecedi, vec ovih 300 pjesama da se vrte random ?
U kojem programu? WMP, Winamp ili? Naravno da mozes.
Don't believe the hype.

Viper
Kontakt:

Post Postao/la Viper » 27 dec 2014, 11:54

akisarajevo92 je napisao/la:
Viper je napisao/la:Ako moze neko da mi pomogne, nije nista puno :)

U kojem programu? WMP, Winamp ili? Naravno da mozes.
Evo pronasao sam, valjda samo ukljucim Shuffle On i ide :) Hvala ugl
SAMO ČELIK !

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: ASD, VensanKasel i 9 gostiju.