FK Slavija

alan_kardec
Kontakt:

Re: FK Slavija

Post Postao/la alan_kardec » 24 mar 2010, 11:06

Devil je napisao/la:
alan_kardec je napisao/la:[

Tako je kako je. Svaka domaća utakmica je manje-više takva. Jednostavno ovdje raja ili nema naviku otići na stadion, ili nema volje ili je nešto deseto u pitanju, uglavnom ljudi na stadionu nema. Ne postoji ni neka ozbiljno organizovana navijačka grupa koja bi pratila ekipu na svakoj utakmici i koja bi koliko toliko popravljala loš utisak. Žalosno, ali je tako. Slavija više nije ekipa od prošlih nekoliko sezona. Tad sam i ja bio dosta redovniji kao gledalac, ali vremena su se, nažalost, promjenila. I kad se dođe na stadion, u velikoj većini slučajeva nema se šta vidjeti, kao što je slučaj bio na tekmi sa Zrinjskim. U idućem kolu je "derbi" Željo-Slavija, otišao bih rado da gledam meč jer poštujem ono što Amar Osim trenutno radi sa Željezničarom, ali zbog posla koji obavljam otići ću na teren pa neću biti tu. Slavija vjerovatno sve nade daje na Kup (kao i obično) pa možda i zbog toga slabije igraju u prvenstvu. Biće bolje. Valjda.

A i ti jbte praviš se "Englez", ko da je mala posjeta neka novost na utakmicama u regionu i kao da u Prvoj ligi Srbije nema stadiona sa po 200-300 gledalaca na utakmici.
Ima stadiona ali jbt pogledaj malo na kakvim tekmama bude toliko,utakmice iz donjeg dela tabele.A pogledaj sada Slavija s kim je igrala prva tri kola Siroki ni 800 gledalaca a jesenji prvak i tim koji je mozda igrao najbolji fudbal na polusezoini,Zrinjski ni 500 a prvak drzave,Travnik jeste manja ekipa ali 200 ljudi je dno dna.Evo dajem ti primjer iz mog blizeg gledista.Metalac tim koji nema neke zapazene uloge u prvenstvu dolazi mu Crvena Zvezda koja ne igra neki narocit fudbal na polusezoni,plus Metalac igra na Cika Daci svoje utakmice dodje 10000+.Nije to neka velika razlika samo ti govorim da je poseta ocajna u poslednje vreme.Secas li se samo utakmica iz one prve sezone kada je Slavija usla u ligu.Imao sam tada srecu da budem na 4-5 utakmica te sezone.Ova severna tribina bila puna nije muva mogla da stane na nju,tada su imali moje veliko postovanje Sokolovi.Zapadna tribina koliko se secam nije bila skroz napravljena kao sada ali moglo je da stane cca 3000
a bila je sigurno 2/3 popunjena.E o tome ti ja govorim da je poseta dno dna.
To je tačno da je stadion u prvoj sezoni po ulasku u Premier ligu, bio uvijek skoro pun i sjećam se toga odlično, ali kao što rekoh vremena su se promjenila, mada bi ja volio da nisu. A primjer koji si naveo nije baš relevantan jer ni u kom slučaju ne možeš porediti kad ti u goste dolazi Crvena Zvezda i eto npr. Široki ili Zrinjski pa makar oni 6 puta uzastopno bili prvaci.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 24 mar 2010, 12:48

Eto vidis da se mozemo skontati,ja sam ti od pocetka govorio da je poseta odron u odnosu na prve pa eto 2 sezone ali me ocigledno nisi shvatio.Madad meni i dalje nije bilo jasno kako tako nagli pad u poseti,dali su se ljudi zazelili bili dobrog fudbala u svom gradu pa dolazili ali kasnije nashvatljiva poseta.Obicno se u gradovima gde klub igra utakmicu u toj sezoni protiv jednog Aalborga i izbaci ga citava ta sezona bude puna gledaoca a ovde je situacija obrnuta.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Wert
Kontakt:

Post Postao/la Wert » 24 mar 2010, 17:27

Danas sam bio u Lukavici, nesto poslovno, iznendio sam se kad je "pola" firme u koju sam stigao otislo na utakmicu. Iznenadio sam se koliko prate Želju, sad iz ljubomore il neceg drugog neznam, ali prate stvarno. Danas su prokockali dobar rezultat, al sta ces, ja sam im otpocetka govorio da ce Borac proći dalje, neki su previse euforicni, mada Slavija i ima dobru ekipu, al Borac ima bolju. Sretno u BL.
Kad imaš novac, svi te vole brate, svi žele s tobom život svoj da prate, kofol ti ime ne blate, a ima ih ko salate, jer fakat pare, pare svima drag si brate!

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 24 mar 2010, 21:46

kakva je bila tekma.Koliko sam upravo video na nekakvom pregledu od oko 3-4 minute,Slavija bila mnogo bolja cini mi se da Borac osim ova dva gola nije osutao ka golu.Obadva gola bila nakon greski odbrane a pogotovo golmana Slavije.Bakovic katastrofalno osutao prvi penal ono bi mu i moja baba odbranila a ne onaj golman.Uglavnom ako je neko bio na tekmi ili gledao neka kaze nesta vise.

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 24 mar 2010, 22:59

Gledao sam i ja neki pregled od dvije-tri minute i ono što sam uspio upratiti je da je drugi penal za Slaviju bio presmiješan, a odbrana Slavije kod golova Borca nije postojala. :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: Dva identična gola.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Don Corleone
Kontakt:

Post Postao/la Don Corleone » 27 mar 2010, 02:08

Sokolovi KUP JE NAŠ :)
TI SI NAJBOLJA, TEBI DAJEM SVE, BIĆEŠ PRVAK TI, ZEMLJE NIČIJE

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 27 mar 2010, 10:13

Ljudi u Lukavici više vole Zvezdu ili Partizan, Slavija ih skoro pa ne zanima. Iznenadio sam se koliko ljudi gotivi Želju, pa može se reći da navijaju za Željezničar od prije rata i da im je taj klub još uvijek veoma drag. Pozitivno reaguju na ove Željine uspjehe, onako, iznenadio sam se...
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 27 mar 2010, 13:10

Virtu4l je napisao/la:Ljudi u Lukavici više vole Zvezdu ili Partizan, Slavija ih skoro pa ne zanima. Iznenadio sam se koliko ljudi gotivi Želju, pa može se reći da navijaju za Željezničar od prije rata i da im je taj klub još uvijek veoma drag. Pozitivno reaguju na ove Željine uspjehe, onako, iznenadio sam se...
To znam da ljudi porilicno prate Zelju u Lukavici,ali to su vecinom ljudi rodjeni pre 1970 .godine odprilike dok se kod ovih mladjih ljudi vecinom uvokao neki nacionalizam od rata pa ih ni ne zanima onaj deo dole od razgranicenja.Poznajem mnogo ljudi iz Lukavice koji vole Zelju pa i idu na njegove domace utakmice,cak je i dosta njih pre ovoga nesretnog rata treniralo i igralo u Zeljeznicaru.

plava_pruga
Kontakt:

Post Postao/la plava_pruga » 27 mar 2010, 13:41

Virtu4l je napisao/la:Ljudi u Lukavici više vole Zvezdu ili Partizan, Slavija ih skoro pa ne zanima. Iznenadio sam se koliko ljudi gotivi Želju, pa može se reći da navijaju za Željezničar od prije rata i da im je taj klub još uvijek veoma drag. Pozitivno reaguju na ove Željine uspjehe, onako, iznenadio sam se...
To im nevalja nikako sto ih ne zanima njihov tim a ipak postize solidne rezultate, trebali bi da se okrenu slaviji i njenim rezultatima jer im je to klub iz njihovog mjesta a ostale simpatije staviti na drugo mjesto jer ipak na utakmice slavije (barem one domace) uvjek se da otici a do BG ima da se putuje :)
G A Z I
Željo sve do pobjede

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 27 mar 2010, 15:27

Devil je napisao/la:
To znam da ljudi porilicno prate Zelju u Lukavici,ali to su vecinom ljudi rodjeni pre 1970 .godine odprilike dok se kod ovih mladjih ljudi vecinom uvokao neki nacionalizam od rata pa ih ni ne zanima onaj deo dole od razgranicenja.Poznajem mnogo ljudi iz Lukavice koji vole Zelju pa i idu na njegove domace utakmice,cak je i dosta njih pre ovoga nesretnog rata treniralo i igralo u Zeljeznicaru.
Regoje.
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.

Visca el Višća!

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 27 mar 2010, 15:28

Željovac je napisao/la:
Devil je napisao/la:
Regoje.
Sta sa njm,zar on nije dete Slavije gledao sam neki kao neki prospekt pred utakmicu Slavija-Zeljeznicar mislim 2001 u kupu i tada je pisalo karijeru poceo u Slaviji.

BlueBoy1921
Kontakt:

Post Postao/la BlueBoy1921 » 27 mar 2010, 23:03

Imam malo slika Sokolova na Grbavici pa ako hocete posaljite mail da vam proslijedim. Pozz

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 28 mar 2010, 00:00

Posto nisam navijac Slavije samo simpatisem klub posto kada sam u I.Sarajevu idem ih gledati poraz mi nije tesko pao.Tesko mi pada samo cinjenica da Odovic koji po meni nije nikakav strucnjak ima simpatije prema nekim igracima prema nekima ne.Npr.Benovic pa taj igrac ne moze sacuvati desno protivnicko krilo da je ne znam sta.Pa onda Radovanovic,kakav je to odron od igraca nista ne zna sa loptom,zatim preveliko forsiranje juniora Odovica(koji mu je sin),zatim Oglecavac za kojeg sam cuo da je veliki talenat ali me je dao na razmisljanje o tome u onoj prosoj utakmici sto je bila na tv.Tu je jos nekoliko juniora koji su ulazili u igru ali im ne znam imena.Dok na klupi ima jednog Bakovica kojeg ja poznajem iz JSL i radi se o super kvalitetnom igracu koji je izgleda zalutao u Slaviju i samo sedi na klupi i ceka da nema Spalevica,pa zatim Papaz koji je po meni jedan od najboljih stopera ove lige ali eto samo je cekao taj jedan kiks koji se svakome moze desiti i da ga udalji sa klupe.

ZELJO MOJA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO MOJA » 28 mar 2010, 00:09

pa sta mislis zbog cega smo ga mi otjerali

harinjo
Kontakt:

Post Postao/la harinjo » 28 mar 2010, 00:18

e jeli vam živ golman :oops: stoji lik i regoje se izdera na NJEGA i pade ko pokošen koda ga je neko maljem oplalio :!: :mrgreen: e jeste cirkus svašta....

newton_heath_lyr
Kontakt:

Post Postao/la newton_heath_lyr » 03 apr 2010, 01:14

Vlastimire Jovanovicu sretan i tebni rodjendan,25. po redu.Ako se ne varam Vlastimir je oblacio i dres reprezentacije Bosne I Hercegovine.Ako Bog da u ovoj godini da se izboris ponovo za njega.Tesko ali to su rodjendanske cestitke i zelje koje je moguce ostvariti.
BosnaE

Don Corleone
Kontakt:

Post Postao/la Don Corleone » 03 apr 2010, 03:41

newton_heath_lyr je napisao/la:Vlastimire Jovanovicu sretan i tebni rodjendan,25. po redu.Ako se ne varam Vlastimir je oblacio i dres reprezentacije Bosne I Hercegovine.Ako Bog da u ovoj godini da se izboris ponovo za njega.Tesko ali to su rodjendanske cestitke i zelje koje je moguce ostvariti.
potpis ;)
TI SI NAJBOLJA, TEBI DAJEM SVE, BIĆEŠ PRVAK TI, ZEMLJE NIČIJE

Arogantni
Kontakt:

Post Postao/la Arogantni » 03 apr 2010, 08:13

newton_heath_lyr je napisao/la:Vlastimire Jovanovicu sretan i tebni rodjendan,25. po redu.Ako se ne varam Vlastimir je oblacio i dres reprezentacije Bosne I Hercegovine.Ako Bog da u ovoj godini da se izboris ponovo za njega.Tesko ali to su rodjendanske cestitke i zelje koje je moguce ostvariti.
Sretan rodjendan Vlastimire i da u dogledno vrijeme pronadjes kakav bolji ino anganzman jer si to svojim igrama i ponasanjem objektivno zasluzio a ako ne pronadjes angazman vani dodji u Zelju uvijek ces tamo imat mjesta zbog tvog mirnog ponasanja na utakmici protiv Zelje gdje nisi prosipo nikakav vjerski rasizam.
Sve stvari su prolazne samo su 2 vječne, a to su JUVE i FK ZELJO...

Bice JUVE opet sampion akoBOGda!!!

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 03 apr 2010, 19:32

Kakva je bila igra Slavije,ko je dao golove?

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 03 apr 2010, 19:33

Devil je napisao/la:Kakva je bila igra Slavije,ko je dao golove?
http://sportsport.ba/bh_fudbalp-34039.htm

Odgovori

Natrag na “Prva liga RS”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.