Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Neandertalac
Kontakt:

Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la Neandertalac » 26 dec 2014, 20:03

Alucard je napisao/la:Evo Baždarević kaže da ne može on sam praviti stručni štab nego da se moraju pitati i ovi iz saveza :P
Faktički potvrđeno je, "uvaliti ćemo ti koga hoćemo a tvoje je da šutiš i prihvatiš"

naravno da je savez dao posao čovjeku koji je rekao da će pristati na sve... nema ništa od nas...
Misljenja sam da je Mesa dovoljno karakter i da se moze odbraniti taman koliko je potrebno da po svom gradi tim . Glupo mi je citati kako se sa predrasudama prica o nekome ko je tu tek par sedmica i o kome , bar kao selektoru imamo vrlo malo informacija .
Inace kao igraca , krasila ga je prgavost , karakter , volja , takmicarski duh . Vidjet cemo sve ubrzo ...
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 26 dec 2014, 20:15

Dubrovnik objasnio.

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 26 dec 2014, 21:21

Alucard je napisao/la:Evo Baždarević kaže da ne može on sam praviti stručni štab nego da se moraju pitati i ovi iz saveza :P
Faktički potvrđeno je, "uvaliti ćemo ti koga hoćemo a tvoje je da šutiš i prihvatiš"

naravno da je savez dao posao čovjeku koji je rekao da će pristati na sve... nema ništa od nas...
Pa kad si ovo napisao mogao si i prenijeti njegovu izjavu do kraja a to je da ukoliko vidi da ljudi sa kojima bude saradivao ne budu radili i davali 110% da ce reagovati odmanh. Evo ti i link i intervju:

Nepoznanica je ko će sa Mešom u stručni štab. Spominju se Lugušić, Janković, ali i francuski trener koji Mešu prati već godinama u ekipama koje je radio.

- Neću birati sam svoje pomoćnike, ali i ne mogu ih sam birati jer ljudi u Fudbalskom savezu BiH također imaju dobar uvid u stanje trenera u BiH i siguran sam da ćemo zajedno napraviti pravu ekipu. Stefan, francuski trener, koji me prati već godinama je neko koga sam predložio Savezu, ali ne želim nikoga favorizirati. Sutra će sve biti jasnije. – pourčio je Baždarević na gostovanju na Face TV-u.

- Ono što se mora znati je da u stručnom štabu samo mogu raditi oni koji neumorno žele raditi i živjeti za reprezentaciju i ako se pokaže sa vremenom da neko ne odgovara tom zadatku, ja ću morati reagovati. – najavljuje popularni Meša.

Baždarević želi biti trener koji aktivno učestvuje u radu sa svojim igračima, ali i koji zna sve njihove životne probleme, brige…

- Ja sam trener koji živi sa svojom ekipom. Naravno uvijek se mora znati distanca između igrača i trenera, ali želim biti blizak sa svojim igračima, jer ja još uvijek razmišljam kao igrač. Nekada utrčim i u teren, ponese me, jer mislim da samo ako razmišljam kao igrač mogu dobro reagovati i kao trener. – rekao je Mehmed Baždarević.

http://****/18241-mehmed-b ... -reagovacu
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 26 dec 2014, 21:39

Halo Mesa je fajter za onog bivseg ako nista skakace oko aut linije i galamit a imam osjecaj da je puno vise zagrijan za selektora nego bivsi.

Alucard
Kontakt:

Post Postao/la Alucard » 26 dec 2014, 21:54

soccerfan je napisao/la:

Pa kad si ovo napisao mogao si i prenijeti njegovu izjavu do kraja a to je da ukoliko vidi da ljudi sa kojima bude saradivao ne budu radili i davali 110% da ce reagovati odmanh. Evo ti i link i intervju:

Nepoznanica je ko će sa Mešom u stručni štab. Spominju se Lugušić, Janković, ali i francuski trener koji Mešu prati već godinama u ekipama koje je radio.

- Neću birati sam svoje pomoćnike, ali i ne mogu ih sam birati jer ljudi u Fudbalskom savezu BiH također imaju dobar uvid u stanje trenera u BiH i siguran sam da ćemo zajedno napraviti pravu ekipu. Stefan, francuski trener, koji me prati već godinama je neko koga sam predložio Savezu, ali ne želim nikoga favorizirati. Sutra će sve biti jasnije. – pourčio je Baždarević na gostovanju na Face TV-u.

- Ono što se mora znati je da u stručnom štabu samo mogu raditi oni koji neumorno žele raditi i živjeti za reprezentaciju i ako se pokaže sa vremenom da neko ne odgovara tom zadatku, ja ću morati reagovati. – najavljuje popularni Meša.

Baždarević želi biti trener koji aktivno učestvuje u radu sa svojim igračima, ali i koji zna sve njihove životne probleme, brige…

- Ja sam trener koji živi sa svojom ekipom. Naravno uvijek se mora znati distanca između igrača i trenera, ali želim biti blizak sa svojim igračima, jer ja još uvijek razmišljam kao igrač. Nekada utrčim i u teren, ponese me, jer mislim da samo ako razmišljam kao igrač mogu dobro reagovati i kao trener. – rekao je Mehmed Baždarević.

Pa zato što je samo ovo i ključno u cijeloj ovoj priči. To što će on "reagovati" kasnije možeš/možete/možemo objesiti mačku o rep, jer svako zna da do toga neće doći.

Niko neće Tulića (i ostale u stručnom štabu) napadati kada krenu kola nizbrdo. Kada krenu napadi naroda i medija poslije loših rezultata, na udaru je prvi selektor, a on će tad imati dosta problema i biti će dobro zaposlen kako očuvati svoje mjesto...kao da će njemu tad biti do saradnika i kome će on "kao" dati otkaz. To je sada samo bezvezna priča više kao "ajd da nešto reknem, da pokažem neki autoritet".

Svi mi znamo da ono što savez "uvali" (čitaj: onog koga oni ubace) to je politički pripremljeno. Niko iz narednog stručnog štaba neće otići s klupe reprezentacije prije samog Baždarevića, tj. kada on bude išao iz repke, onda je moguće da će i ostali (kao u Safetovom slučaju) Ako neko misli drugačije, onda je on jako naivan.

Ja nisam protiv Baždarevića, stvarno bi bilo glupo biti protiv čovjeka koji još nema ni jedne utakmice na stolici reprezentacije. Ja sam protiv saveza i što se i dalje, i dan danas, rade razne skrivene igre i to sve u pozadini, politički orjentisano. Faktički, kao kad čovjek živi sa nekom bolešću. On je i dalje živ ali kakav mu je život? Sjeban! Jer ono što nevalja (u ovom slučaju bolest) i dalje je prisutno u njegovom organizmu tj. tijelu.

Tako i s našom repkom. U savezu je i dalje prisutna kancerogena mrlja...

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 26 dec 2014, 21:56

Stefan, autohtono francusko ime :mrgreen:

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 26 dec 2014, 21:57

Alucard je napisao/la:
soccerfan je napisao/la:

Pa zato što je samo ovo i ključno u cijeloj ovoj priči. To što će on "reagovati" kasnije možeš/možete/možemo objesiti mačku o rep, jer svako zna da do toga neće doći.

Niko neće Tulića (i ostale u stručnom štabu) napadati kada krenu kola nizbrdo. Kada krenu napadi naroda i medija poslije loših rezultata, na udaru je prvi selektor, a on će tad imati dosta problema i biti će dobro zaposlen kako očuvati svoje mjesto...kao da će njemu tad biti do saradnika i kome će on "kao" dati otkaz. To je sada samo bezvezna priča više kao "ajd da nešto reknem, da pokažem neki autoritet".

Svi mi znamo da ono što savez "uvali" (čitaj: onog koga oni ubace) to je politički pripremljeno. Niko iz narednog stručnog štaba neće otići s klupe reprezentacije prije samog Baždarevića, tj. kada on bude išao iz repke, onda je moguće da će i ostali (kao u Safetovom slučaju) Ako neko misli drugačije, onda je on jako naivan.

Ja nisam protiv Baždarevića, stvarno bi bilo glupo biti protiv čovjeka koji još nema ni jedne utakmice na stolici reprezentacije. Ja sam protiv saveza i što se i dalje, i dan danas, rade razne skrivene igre i to sve u pozadini, politički orjentisano. Faktički, kao kad čovjek živi sa nekom bolešću. On je i dalje živ ali kakav mu je život? Sjeban! Jer ono što nevalja (u ovom slučaju bolest) i dalje je prisutno u njegovom organizmu tj. tijelu.

Tako i s našom repkom. U savezu je i dalje prisutna kancerogena mrlja...
Mi se tu ocito neslazemo. Meni se cini da Mesa ima damu i da ukoliko njegovi pomocnici nebudu saradivali sa njim, da ce ih fino sutnuti. Jednostavno ne izgleda mi kao neko ko ce dopustiti da radi kako ko hoce. Moje misljenje sa kojim se ti mozes a i ne moras sloziti. ;) :thumbup:
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

harixs
Kontakt:

Post Postao/la harixs » 26 dec 2014, 22:27

Alipasino je napisao/la:Halo Mesa je fajter za onog bivseg ako nista skakace oko aut linije i galamit a imam osjecaj da je puno vise zagrijan za selektora nego bivsi.
Da upravo to, galama i skakanje oko out linije je razlog uspjeha svakog trenera. Ciro je to usavrsio i odveo na jos veci nivo uz psovanje matere igracima.. :salut:
Braco cak i samara svoje igrace nebi li dali 110% od svojih mogucnosti.

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 26 dec 2014, 22:32

Šta mislite zašto Safet nije skakao, galamio i mlatio rukama pored aut linije? :rol:

Željooooo
Kontakt:

Post Postao/la Željooooo » 26 dec 2014, 23:16

Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 26 dec 2014, 23:41

[youtube][/youtube]

:mrgreen: :tokralju:

btw

[youtube][/youtube]

DragonGirl
Kontakt:

Post Postao/la DragonGirl » 27 dec 2014, 00:05

Ako je čovjek imao petlje da se hladno posluži neprimjerenim riječnikom u udarnom terminu i najgledanijoj emisiji te televizije, onda će valjda imati petlje i da prigovori ako mu rad nekog od članova stručnog štaba ne bude odgovarao. E sad, kako će oni reagovati na to, to je drugi par cipela. :mrgreen:
Zadnja izmjena: DragonGirl, dana/u 27 dec 2014, 00:20, ukupno mijenjano 1 put.

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 27 dec 2014, 00:15

Samo je laz da je Zeljo odluciv'o o prvaku, jer i da je Hajduk dobio Sarajevo bi sa pobjedom u zadnjem kolu protiv Zvezde bilo prvak, al eto.
1946

BozePetra
Kontakt:

Post Postao/la BozePetra » 27 dec 2014, 00:29

Meši je stalo do rezultata, do igrača, do timskog duha, Safetu je bilo samo do para.
#Salihović

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 27 dec 2014, 00:44

Alipasino je napisao/la:Halo Mesa je fajter za onog bivseg ako nista skakace oko aut linije i galamit a imam osjecaj da je puno vise zagrijan za selektora nego bivsi.
To je isto jako bitno.. Zbog Saje sam i ja poceo mlatarati rukama i uzdisati kad nesto nije kako treba..
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

Nydalen
Kontakt:

Post Postao/la Nydalen » 27 dec 2014, 01:03

Head je napisao/la:Samo je laz da je Zeljo odluciv'o o prvaku, jer i da je Hajduk dobio Sarajevo bi sa pobjedom u zadnjem kolu protiv Zvezde bilo prvak, al eto.
Glasajul oni tvoji jos za faruka?

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 27 dec 2014, 01:48

Nydalen je napisao/la:
Head je napisao/la:Samo je laz da je Zeljo odluciv'o o prvaku, jer i da je Hajduk dobio Sarajevo bi sa pobjedom u zadnjem kolu protiv Zvezde bilo prvak, al eto.
Glasajul oni tvoji jos za faruka?
Nemoj vise ako Boga znas :mrgreen:
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 27 dec 2014, 11:27

Steta Mesa kratkorocno resenje. A mlad je trener mogao bi stvoriti ekipu za prolaz grupe na svetskom. Sretno Mesa

Pauk
Kontakt:

Post Postao/la Pauk » 27 dec 2014, 12:24

Cool momak iz Danske...pozdrav iz DK :D
[youtube][/youtube]
-------------------Begović------------------
-Mujdža---Bičakčić---Šunjić--Kolašinac-
-----------Medunjanin--Salihović---------
-----Hajrović------Pjanić--------Lulić-----
-------------------Ibišević------------------

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Ahrefs [Bot], Amazon [Bot], BOSNAAAMOJAAA i 6 gostiju.