NBA chat/svastara/prepucavanja
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,Pasha,kad_kako
Re: Svaštara
duncan 17. strijelac svih vremena
neko 3., neko 17. 
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"
Da li se moze reci da je Duncan bio najbolji igrac prve polovine 2000tih? Ili je to ipak Shaq? 
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
KK_Bosna je napisao/la:neko 3., neko 17.
neko je i u top 7 najboljih blokera,u top 11 najboljih skakača,mislim nije da bi sad da poredim,obojica su veliki,veliki igrači
Je li mark gasol među tri najbolja evropska centra svih vremena?
e bolan..filip13 je napisao/la:Je li mark gasol među tri najbolja evropska centra svih vremena?
"Last time they count me out, what I do Game 6?"
Nije medju tri, vec najbolji. Kad ove godine uzme MVP nagradu to ce svi morati priznati.filip13 je napisao/la:Je li mark gasol među tri najbolja evropska centra svih vremena?
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
igrac kojeg u jednom periodu karijere zimic pravi budalom ne moze uci ni u kakvu konkurenciju za najboljeg...filip13 je napisao/la:Je li mark gasol među tri najbolja evropska centra svih vremena?
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
- BernardBarnjak
- Kontakt:
KK_Bosna je napisao/la:igrac kojeg u jednom periodu karijere zimic pravi budalom ne moze uci ni u kakvu konkurenciju za najboljeg...filip13 je napisao/la:Je li mark gasol među tri najbolja evropska centra svih vremena?
Izvini ali to nema nikakve veze. Svi znamo kakvav je kloc bio Marc ali kakav je sada trenutno igrac to nema nikakve veze sa tim igracem koji je bio u rangu sa Zimicem. Takvih primjera imas koliko god hoces. Od Alonzo Mourninga koji nije znao uopste potrcati do Jordana koji nije imao mjesta u srednjoskolskoj ekipi...
Rangiranje Marca Gasola ce biti moguce po zavrsetku njegove karijere i tada ce se moci govoriti da li je top3, top5 ili top 10 necega. Mamak je napravio nevjerovatan progres u karijeri. Od kloca do vrhunskog NBA igraca i to mu niko ne moze osporiti.
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.
jordan je u 16 godina profesionalne karijere u svih 16 godina igrao vrhunski, pusti mi se srednje skole...
marc je s druge strane od 10 godina profesionalne karijere na vrhunskom nivou samo pet, sest, od kojih je samo posljednje dvije bas elita...
marc je s druge strane od 10 godina profesionalne karijere na vrhunskom nivou samo pet, sest, od kojih je samo posljednje dvije bas elita...
- storm_raider
- Kontakt:
To sto ga je Zimic "pravio budalom" (ko je pratio Bosnu zna da su to 2 - 3 situacije) nema nikakve veze. I Jordana je u 16 godina vrhunske karijere neko pravio budalom, ako cemo traziti taj obrazac. Centri sazrijevaju najkasnije i Marc je elita. Da je u top 3 europskih nije, ali argument "Zimic - Gasol" je zaista los i neozbiljan.
Sport je lijek za tijelo i duh.
Moze li me neko pocesati da se nasmijem?KK_Bosna je napisao/la:igrac kojeg u jednom periodu karijere zimic pravi budalom ne moze uci ni u kakvu konkurenciju za najboljeg...filip13 je napisao/la:Je li mark gasol među tri najbolja evropska centra svih vremena?
MVP, MVP
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
znam da si ti bio na tim utakmicama, pa me iznenadjuje to razmisljanje, citava se velika dvorana smijala tom debeljuci jer nije mogao meda pored zimica... uostalom, tada je marc grijao klupu tada vec 40-godisnjaku (imao je i vise od 40, ali eto recimo 40) middletonu... uostalom, mozda nisi gledao utakmicu, ako jesi sigurno ces mi reci po cemu je middleton bio poznat i prozivan na tekmi protiv bosne?storm_raider je napisao/la:To sto ga je Zimic "pravio budalom" (ko je pratio Bosnu zna da su to 2 - 3 situacije) nema nikakve veze. I Jordana je u 16 godina vrhunske karijere neko pravio budalom, ako cemo traziti taj obrazac. Centri sazrijevaju najkasnije i Marc je elita. Da je u top 3 europskih nije, ali argument "Zimic - Gasol" je zaista los i neozbiljan.
i ti kao neko ozbiljan i koji se razumije u kosarku znas sigurno kakve je evropa imala centre... od krese pa do starijeg gasola... ne mogu da vjerujem da razmisljas kao troll greivis
- storm_raider
- Kontakt:
Ma naravno da sam bio, do prosle godine sam isao na utakmice Bosne. Ne sjecam se sada sta je tacno bilo (podseti me), ali kad smo kod njega podsjetio si ti mene na nesto. Prosle godine kada sam isao u Alicante-u svratih u neki restoran, Bosanac radi i u prici mi govori da je vlasnik tog restorana bas Middleton. E onda sam vidio njegove postere na zidu.
Marc je za mene licno bio veliki anti-talenat (debeo, spor, nikakav sut, tehnika nikakva - jednostavno takav je tada bio u Sarajevu), i samo sto mu je Pau brat igrao je i bio "guran". E zato ovo sto je napravio u zadnje 3-4 godine je ipak nevjerovatan pomak i zasluzuje paznju da je ipak tu bilo nesto interesantno uvezi njega, a ne samo familijarna veza sa Pau-om. Da, mislim da je Zima bio veci talenat, koliko god njegova nezainteresovanost kosarkom bila velika. Kazem ti i Jordana su pravili budalom u nekim dijelovima svoje karijere, ali treba uz to znati da centri kasnije sazrijevaju. Elem, filipovo pitanje je bilo da li je medju 3 najbolja europska centra svih vremena. Ne, ni blizu!
Marc je za mene licno bio veliki anti-talenat (debeo, spor, nikakav sut, tehnika nikakva - jednostavno takav je tada bio u Sarajevu), i samo sto mu je Pau brat igrao je i bio "guran". E zato ovo sto je napravio u zadnje 3-4 godine je ipak nevjerovatan pomak i zasluzuje paznju da je ipak tu bilo nesto interesantno uvezi njega, a ne samo familijarna veza sa Pau-om. Da, mislim da je Zima bio veci talenat, koliko god njegova nezainteresovanost kosarkom bila velika. Kazem ti i Jordana su pravili budalom u nekim dijelovima svoje karijere, ali treba uz to znati da centri kasnije sazrijevaju. Elem, filipovo pitanje je bilo da li je medju 3 najbolja europska centra svih vremena. Ne, ni blizu!
Sport je lijek za tijelo i duh.
Ako ovako nastavi o Marcu bi mogli pričati kao top 1 evropskom centru ikad.Očekujem da naredne 3-4 godine redovno bude među prvi u izboru za MVP.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin
Mene zanima ko su ti silni centri bolji od Marca? Mora da su MVP nagrade redovno dobijali. 
Ili su mozda bili odbrambeni igrac godine u NBA.
Ili su mozda bili odbrambeni igrac godine u NBA.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
Pa koliko to Gasol MVP nagrada ima? Ali pravih, ne onih sto ti zamisljas, sto treba ili sto ce mozda dobiti.
Ne mora ni osvojiti nagradu. Bice medju prvih pet sigurno na kraju. Ko su ti dominantni evropski centri koji su bili u slicnoj situaciji? I ima DPOY nagradu. I to ako je neki evropski centar osvojio reci.dscile je napisao/la:Pa koliko to Gasol MVP nagrada ima? Ali pravih, ne onih sto ti zamisljas, sto treba ili sto ce mozda dobiti.
Uvijek si znao.Kawhi je napisao/la:Ako ovako nastavi o Marcu bi mogli pričati kao top 1 evropskom centru ikad.Očekujem da naredne 3-4 godine redovno bude među prvi u izboru za MVP.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
Bicu iskren i reci ti da nisam kompetentan da ucestvujem u toj raspravi. To mogu stariji momci koji prate ovaj sport duze nego ja. Samo, barem za mene, nagrade u NBA ne moraju biti od presudnog znacaja, iako imaju neki znacaj. Mnogi veliki evropski kosarkasi iz raznih razloga ili nisu htjeli ili nisu mogli igrati u NBA.
Trenutno korisnika/ca: DjaniTarik i 4 gosta.