Skijaski skokovi

Alpsko i nordijsko skijanje, snowboard, hokej, klizanje...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

BoxBox
Kontakt:

Re: Skijaski skokovi

Post Postao/la BoxBox » 29 dec 2014, 16:15

Kakvo je danas stanje?

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 29 dec 2014, 17:12

Trening je odrzan bez vecih problema. Bocni vjetar ni blizu jucerasnjem, tako da ocekujem cisto takmicenje.

Prva serija zavrsena. Mnogo uzbudjenja. Kao prvo, steta za Simija, koji vec ostaje bez sansni za medalju.

Prevc odlican sa 139,5 m, ali Kraft vodi zbog vise poena na kapiju... Tu su i Hayboeck te Koefler. Schliri solidan skok od 133 m.

Kraus najbolji Njemac, sto dovoljno govori. Iako su cak sestorica prosla dalje, Freund i Freitag debelo podbacili.

Kassai 137,5 m :tokralju:
Zadnja izmjena: OnlyUnited, dana/u 29 dec 2014, 18:36, ukupno mijenjano 3 puta.
- Ed Woodward for Prime Minister !

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 29 dec 2014, 18:32

Šta Ammann napravi pa to je strašno :damn:

BoxBox
Kontakt:

Post Postao/la BoxBox » 29 dec 2014, 18:33

Zanimljivo ! I bas mi je zao Ammana, vidjelo da su na kraju imalu problema sa telemarkom, bas da se ovako zavrsi :hmmmm: Odlican Kasai, iako mislim da su ga malo ostetili sa ocjenama! Oekujem uzbudljivu finalnu mig

firefirefirely
Kontakt:

Post Postao/la firefirefirely » 29 dec 2014, 18:36

Ostetili su Kasaija 100% , fuj gadi se ovaj austrijsko-njemacki lobi

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 29 dec 2014, 18:37

BoxBox je napisao/la:Zanimljivo ! I bas mi je zao Ammana, vidjelo da su na kraju imalu problema sa telemarkom, bas da se ovako zavrsi :hmmmm: Odlican Kasai, iako mislim da su ga malo ostetili sa ocjenama! Oekujem uzbudljivu finalnu mig
Ima on problema s doskokom, a rijetki su njegovi skokovi gdje ima nekog pokušaja telemarka. Želio je da izvuče maksimalnu dužinu, otišao tijelom naprijed i naravno izgubio ravnotežu. Velika šteta, nadam se da će ga pogurati po ovom pravilu koje komentator spominje, potreban je turneji.

Velike su se razlike napravile, a Prevc čini se tempirao formu za 4HT. Vidjećemo ko tempira formu za NWC, možda će Stoch tamo biti najjači.

Kasai nije doskočio u telemarku, a uz to nije doskočio uopšte sigurno, pobjegla mu je desna skija, ocjene za njega su realne.

firefirefirely
Kontakt:

Post Postao/la firefirefirely » 29 dec 2014, 18:40

Da a skakac poslije njega je kao doskocio u telemarku?? Bjezi ba.. A dobio je 18-ke

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 29 dec 2014, 18:41

Mislim da je Koudelka imao tehnicki najjaci skok, bar po ocjenama...

Maestro^^
Kontakt:

Post Postao/la Maestro^^ » 29 dec 2014, 18:44

OnlyUnited je napisao/la:Mislim da je Koudelka imao tehnicki najjaci skok, bar po ocjenama...
Koudelka je od sudija za skok dobio 55,5 bodova , dok je tehnički najjači skok imao Prevc , kojem su sudije dodjelile 57,5 bodova.
VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !

BoxBox
Kontakt:

Post Postao/la BoxBox » 29 dec 2014, 18:54

DukeOfWellington je napisao/la:
BoxBox je napisao/la:Zanimljivo ! I bas mi je zao Ammana, vidjelo da su na kraju imalu problema sa telemarkom, bas da se ovako zavrsi :hmmmm: Odlican Kasai, iako mislim da su ga malo ostetili sa ocjenama! Oekujem uzbudljivu finalnu mig
Ima on problema s doskokom, a rijetki su njegovi skokovi gdje ima nekog pokušaja telemarka. Želio je da izvuče maksimalnu dužinu, otišao tijelom naprijed i naravno izgubio ravnotežu. Velika šteta, nadam se da će ga pogurati po ovom pravilu koje komentator spominje, potreban je turneji.

Velike su se razlike napravile, a Prevc čini se tempirao formu za 4HT. Vidjećemo ko tempira formu za NWC, možda će Stoch tamo biti najjači.

Kasai nije doskočio u telemarku, a uz to nije doskočio uopšte sigurno, pobjegla mu je desna skija, ocjene za njega su realne.
Ma joj, nisam navijac Amannov al mi je zao zbog same zanimljivosti i zbog toga sto nije osovjio 4HT. Ako nista drago mi je zbog Prevca, koji je bas ubjedljiv bio! Hm.--. ja sam stara skola i godinama sam gledao Kasaia, nikad ga nisam previse volio al sad kad nema nikoga iz te stare garde normalno da ga postujem i hajmo reci navijam da uzme 4HT, ali objektivno mislim da su ga ostetili, pa kao sto rekose pojedinci 2 identicna skoka jedan za drugim su sudije okrakterisali sa 2 boda razlike... Hajmo reci da je Kasai posteno dobio 16.5 ali sta cemo sa ovim drugim?!

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 29 dec 2014, 18:59

firefirefirely je napisao/la:Da a skakac poslije njega je kao doskocio u telemarku?? Bjezi ba.. A dobio je 18-ke
Hayboeck je čini mi se bio poslije njega, imao je telemark, ne baš onaj čisti jer je dužina bila velika, a da je imao čisti dobio bi 19-ke.

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 29 dec 2014, 19:18

Respekt za Stocha..

Schliri debelo podbacio...

1. Kraft - 291,9

2. Hayboeck - 285

3. Prevc - 283,9

4. Stoch - 274,9

5. Koefler - 274,8

Austrijanci odlicni..
Zadnja izmjena: OnlyUnited, dana/u 29 dec 2014, 19:32, ukupno mijenjano 1 put.

Maestro^^
Kontakt:

Post Postao/la Maestro^^ » 29 dec 2014, 19:32

Nek' je Stoch bio najbolji u drugoj seriji , pa makar. :kralj:
I dalje je u igri.
Već nakon prvog dana možemo otpisati Ammana , prošlogodišnjeg osvajača Dietharta , pa čak i Šlirija , koji već kasni 40-ak bodova za Kraftom.
VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 29 dec 2014, 19:41

Dakle nakon Oberstdorfa Ammann van svake konkurencije, Dietharta ni na mapi, Gregor predaleko, Kasai, Koudelka i Fannemel niže nego što su se nadali, dva jaka igrača i branioc titule u groznoj situaciji, ostala trojica u ne baš sjajnoj, to nikako nije dobro za turneju. Ruke trljaju Prevc i Stoch, vjerujem da se oni nadaju da Kraft i Hayboeck ne mogu izdržati pritisak i skočiti osam puta na visokom nivou, ali nije nemoguće da to napravi jedan od njih, recimo Hayboeck. On je ove sezone konstantan, trenutno je u velikoj formi, došao je prvi put u karijeri do drugog mjesta, nosiće žutu majicu u Garmischu, krenulo ga pravo. Ipak, konzervativno cijenim da je Prevc nakon današnjeg dana favorit broj jedan.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 29 dec 2014, 19:46

Claus je napisao/la:Što se tiče Austrijanaca, mislim da njih očekuje decline ove sezone. Morgenstern se oprostio od skijaških skokova, a Gregor već neko vrijeme bilježi strmoglavi pad. Uz dužno poštovanje, drugi članovi tima ipak ne mogu s njima u istu rečenicu. Eventualno Koefler, ali kad ste zadnji put čuli da je povezao dvije dobre serije!? Jedino ih neki one-hit wonder, kao Diethart prošle godine na Novogodišnjoj turneji, može donekle izvaditi. Ako to bude slučaj, tipujem na Stefana Krafta.
Vizionarski. :cool:

Post čiji sam dio iskružio je napisan 24. novembra 2014. :mrgreen:

Inače, što se tiče samog takmičenja, zadovoljan sam samim tim što se isto održalo danas bez većih poteškoća (ono jučer je bila patnja za sve). Najveći dobitnici su, pored FIS-a i slavljenika Krafta, drugi mladi Austrijanac Hayboeck, zatim Prevc, ali i povratnik na velika vrata - Kamil Stoch. Andy Koefler je također konačno ostvario pristojan rezultat, dostojan njegovog imena, tako da i njega na neki način možemo proglasiti dobitnikom.

Žao mi je zbog Ammannovog pada, imao je solidnu dužinu i definitivno bi se borio za podijum. Ovako, izgubio je svaku nadu za eventualno osvajanje turneje i kompletiranje CV-a. Schlierenzauer je isto tako podbacio, mislim da su i njegove ambicije ozbiljno poljuljane očajnim skokom u drugoj seriji.

Helem, mišljenja sam da će se dva Austrijanca i Slovenac boriti za naslov pobjednika. Mogao bi im se priključiti i trenutno najbolji Poljak i legitimni nasljednik Adama Malysza, naravno ukoliko ne bude imao zdravstvenih problema. Vrijeme radi za njega i može biti samo bolji, tako da ga nikako ne smijemo zapostaviti.

Next stop, Garmisch. :arrow:

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 29 dec 2014, 19:49

Mogao bi im se priključiti i trenutno najbolji Poljak i legitimni nasljednik Adama Malysza, naravno ukoliko ne bude imao zdravstvenih problema
Upravo to, drzao se za clanak nakon prve serije. Ipak, u ovom vrhu, mentalno najjaci.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 29 dec 2014, 19:54

OnlyUnited je napisao/la:
Mogao bi im se priključiti i trenutno najbolji Poljak i legitimni nasljednik Adama Malysza, naravno ukoliko ne bude imao zdravstvenih problema
Upravo to, drzao se za clanak nakon prve serije. Ipak, u ovom vrhu, mentalno najjaci.
Da, spomenuo je komentator nekoliko puta da se držao za zglob, nadam se da nije ništa ozbiljno. Prava nesreća bi bila da obnovi povredu. Slažem se da je mentalno trenutno ubjedljivo najjači od svih takmičara, a od toga u suštini sve i polazi. Ako proces oporavka bude dovršen kako treba, ne sumnjam da će izdominirati nastavak sezone.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 29 dec 2014, 19:58

Komentator je kasnije dodao da je Stoch nakon prve serije izjavio da nema problema sa člankom, što se uostalom pokazalo i u drugoj seriji i što je svakako sjajna vijest, bilo bi grozno da Stocha ne bude na NWCH-u i generalno do kraja sezone u Svjetskom kupu.

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 29 dec 2014, 20:08

Otp nekih 25 dana od operacije, valjda je normalno da malo pecka. Uglavnom, nadati se da je sve ok.

hodža
Kontakt:

Post Postao/la hodža » 29 dec 2014, 20:58

Simon :cry: :cry: :cry:

Ostaje mi da navijam za Kasaia :D
FORZA MARŠAL !!!

Odgovori

Natrag na “Zimski sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.