NBA chat/svastara/prepucavanja

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,Pasha,kad_kako

tuzlak1987
Kontakt:

Re: Svaštara

Post Postao/la tuzlak1987 » 29 dec 2014, 16:51

Cekajte odakle vam ideja da je Gasol nekada bio los igrac (mislim nekima samo)?

On je na draftu pao tako nisko iz jednog jedinog razloga jer je imao 22 godine i jer je iz Evrope. A inace ima odlicne fizikalije i uvijek je bio dobar igrac..

Od dolaska u NBA je konstantan, nije bilo nekog nevjerovatnog napretka i iznenadjenja jer je od prve sezone dobar i to se kroz sezone nije nesto pretjerano mijenjalo osim ove kada je preuzeo malo vise stvar u svoje ruke od Randolpha.
A u Spaniji je isto bio jedan od najboljih igraca u ligi, MVP prije nego sto je dosao u NBA, a Mvp su bili i igraci kao Scola, Splitter, Mirotic tj igraci koji su uspjeli u ligi :mrgreen:

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 29 dec 2014, 17:05

Zato sto je bio debeo, trom i nepokretan u tom vremenu kad je i gostovao u Sarajevu. Sjecam se da su se i novinari i komentatori sprdali sa njim. Ali covjek je prosao nevjerovatnu transformaciju kako fizicku tako i igracku.

slika
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 29 dec 2014, 18:02

tuzlak1987 je napisao/la:Cekajte odakle vam ideja da je Gasol nekada bio los igrac (mislim nekima samo)?
tako sto smo ga gledali uzivo
storm_raider je napisao/la:Ma naravno da sam bio, do prosle godine sam isao na utakmice Bosne. Ne sjecam se sada sta je tacno bilo (podseti me), ali kad smo kod njega podsjetio si ti mene na nesto. Prosle godine kada sam isao u Alicante-u svratih u neki restoran, Bosanac radi i u prici mi govori da je vlasnik tog restorana bas Middleton. E onda sam vidio njegove postere na zidu. :mrgreen:

Marc je za mene licno bio veliki anti-talenat (debeo, spor, nikakav sut, tehnika nikakva - jednostavno takav je tada bio u Sarajevu), i samo sto mu je Pau brat igrao je i bio "guran". E zato ovo sto je napravio u zadnje 3-4 godine je ipak nevjerovatan pomak i zasluzuje paznju da je ipak tu bilo nesto interesantno uvezi njega, a ne samo familijarna veza sa Pau-om. Da, mislim da je Zima bio veci talenat, koliko god njegova nezainteresovanost kosarkom bila velika. Kazem ti i Jordana su pravili budalom u nekim dijelovima svoje karijere, ali treba uz to znati da centri kasnije sazrijevaju. Elem, filipovo pitanje je bilo da li je medju 3 najbolja europska centra svih vremena. Ne, ni blizu!
u 40. godini je igrao u sarajevu (sad sam izguglao i vidim da je do ove godine igrao - znaci do 48.) :tokralju: a poznat je po tome sto je slobodna bacanja sutirao skok-sutem i sudije su mu iz nekog razloga to dozvoljavale (valjda kontaju kad nije naucio do 40. godine, nece ni sada) :lolno: vidim sad je asistent u cska :D

pricao sam sa karijem tada u sarajevu i nahvalio mi je marca a ja sam u sebi kontao "ne mogu da vjerujem da jedan pesic vidi nesto u ovom debelom osim sto je eto igrom slucaja pauov brat", i bas mi je tada govorio u stilu "samo ga treba fizicki dotjerati i bice on poput brata"... i nije pogrijesio... da je u bosni bio, vjerovatno bi sad kod njega raja narucivala pljesku kod otrova... :mrgreen:

upravo je iz tog razloga i zimic stagnirao, nije imao ko raditi sa njim, a bio je nevjerovatan talenat... imao je odlicnu motoriku za centra, samo je trebalo poraditi sa njim i sad bi on bio sigurno ozbiljan euroligaski centar.. ima i do njega, ali ja mislim da je vise do trenera :?
Greivis je napisao/la:Mene zanima ko su ti silni centri bolji od Marca? Mora da su MVP nagrade redovno dobijali. :think:
Ili su mozda bili odbrambeni igrac godine u NBA. :salut:
trollas, ali ti necu ovo obrisati kao vecinu gluposti koje pises, vec cu ti odgovoriti, ne radi tebe vec radi ostalih ljudi koji mozda ne poznaju historiju kosarke malo dublje, pa im je howard vrhunac centarske vjestine:

- pau gasol
- arvydas sabonis
- kresimir cosic
- vlade divac
- dino radja
- dino meneghin
- vladimir tkachenko
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

filip13

Post Postao/la filip13 » 29 dec 2014, 18:49

KK_Bosna je napisao/la:
filip13 je napisao/la:Je li mark gasol među tri najbolja evropska centra svih vremena?
igrac kojeg u jednom periodu karijere zimic pravi budalom ne moze uci ni u kakvu konkurenciju za najboljeg... :salut:

a s druge strane je sad jedan od kandidata za mvp nagradu nba lige

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 29 dec 2014, 18:51

Puma je napisao/la:Zato sto je bio debeo, trom i nepokretan u tom vremenu kad je i gostovao u Sarajevu. Sjecam se da su se i novinari i komentatori sprdali sa njim. Ali covjek je prosao nevjerovatnu transformaciju kako fizicku tako i igracku.

slika
Pa ubi me ako on ovdje ima 16 godina i nije mu se tijelo pocelo ni razvijati kako treba vec je bio dijete na neki nacin i ovakav im je bio najbolji igrac srednje skole svih vremena i dobijao jos neke nagrade jer je bio jedan od boljih centara HS..Napominjem nije on crnac da ima idealno tijelo u tim godinama kao sto ovi sada imaju, kod bijelog covjeka je razlika izmedju 16 i 19 godina nebo i zemlja :mrgreen: Ali je nakon Amerike u Gironi rasturio, od prve sezone u Memphisu solidan. Uvijek je bio dobar kosarkas..
KK_Bosna je napisao/la:tako sto smo ga gledali uzivo
Pa sta ste ga odgledali jednu utakmicu koja je rekreativnog karaktera? Mozda covjek nije ni zelio da igra jer je i te 2006 bio solidan igrac i clan Spanske reprezentacije..
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 29 dec 2014, 18:55, ukupno mijenjano 1 put.

filip13

Post Postao/la filip13 » 29 dec 2014, 18:51

storm_raider je napisao/la:To sto ga je Zimic "pravio budalom" (ko je pratio Bosnu zna da su to 2 - 3 situacije) nema nikakve veze. I Jordana je u 16 godina vrhunske karijere neko pravio budalom, ako cemo traziti taj obrazac. Centri sazrijevaju najkasnije i Marc je elita. Da je u top 3 europskih nije, ali argument "Zimic - Gasol" je zaista los i neozbiljan.

ko su po tebi tri euro centra bolja od njega?

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 29 dec 2014, 19:19

Marc ne moze nikako biti najbolji evropski centar ikad pored velikog Kresimira Cosica i jos veceg Arvydasa Sabonisa koji bi da nije bilo povreda bio u rangu najvecih americkih centara. Realnost je da Marc moze biti 3. ili eventualno 2. centar iz Evrope na toj nekoj imaginarnoj listi. Paua cu posmatrati kao krilnog centra a ako cemo i Paua staviti kao centra, onda Marc nema sanse ni protiv starijeg brata. Vidjeli smo tog istog Marca ove godine na svjetskom na domacem terenu gdje se protiv Francuza sakrivao po terenu i gdje je stariji braco bio dalek daleko bolji igrac.

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 29 dec 2014, 20:09

filip13 je napisao/la:
KK_Bosna je napisao/la:
filip13 je napisao/la:Je li mark gasol među tri najbolja evropska centra svih vremena?
igrac kojeg u jednom periodu karijere zimic pravi budalom ne moze uci ni u kakvu konkurenciju za najboljeg... :salut:

i gilbert arenas je imao dvije, tri sezone na vrhunskom nivou (jedne sezone je bio na jordanovskom nivou - 29,3 poena, 6,1 asistencija, 3,5 skoka, 2,0 ukradene na 45%FG i 37% trojke) pa ne mozemo reci da je medju najboljim ikada
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 29 dec 2014, 20:14

tuzlak1987 je napisao/la:Pa sta ste ga odgledali jednu utakmicu koja je rekreativnog karaktera? Mozda covjek nije ni zelio da igra jer je i te 2006 bio solidan igrac i clan Spanske reprezentacije..
kod pesica da neko igra rekreativno? :shock:

pa darryl middleton o kojem smo pricali @storm i ja se u 40. godini trudio ko da je kadet, a ne 22-godisnji marc... kod karija moras krv propisati i ginuti isto i na +30 i na -30, nije to pape susic da jaranski bude sa igracima...

a o tvojoj konstataciji:
Uvijek je bio dobar kosarkas..
prilazem njegove brojke koje govore same za sebe:

03/04 (19 god): 1,1 ppg, 1,5 rpg
04/05 (20 god): 4,7 ppg, 3,7 rpg
05/06 (21 god): 3,0 ppg, 2,7 rpg
06/07 (22 god): 10,6 ppg, 5,5 rpg

i tek je u 23. godini eksplodirao zahvaljujuci pesicu...

uostalom, pogledaaj sta je draftexpress mislio o njemu (nije bas da su toliko relevatni ali ljudi zaista rijetko grijese, no eto, u ovom slucaju su pogrijesili) kada je 2007. izlazio na draft (nije slucajno bio 48. pick, zar ne?):

http://www.draftexpress.com/profile/Marc-Gasol-155/

Best Case: Mehmet Okur
Worst Case: Marc Jackson

filip13

Post Postao/la filip13 » 29 dec 2014, 20:42

KK_Bosna je napisao/la:
filip13 je napisao/la:

i gilbert arenas je imao dvije, tri sezone na vrhunskom nivou (jedne sezone je bio na jordanovskom nivou - 29,3 poena, 6,1 asistencija, 3,5 skoka, 2,0 ukradene na 45%FG i 37% trojke) pa ne mozemo reci da je medju najboljim ikada[/quote]

takvih sezona kao ova arenasova ima na bacanje,nije to nikakav primjer,ovdje govorimo o najboljim euro centrima a ne najboljim košarkašima ikad,dakle konkurencia je prilično manja

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 29 dec 2014, 21:04

pa gasol je do sada odigrao jednu (brojkom: 1) sezonu u kojoj je bio odlica u defanzivi, i evo ovu sezone do sada igra odlicno na oba kraja parketa... premali je uzorak da se poredi sa sabonisom na primjer...

filip13

Post Postao/la filip13 » 29 dec 2014, 21:05

KK_Bosna je napisao/la:pa gasol je do sada odigrao jednu (brojkom: 1) sezonu u kojoj je bio odlica u defanzivi, i evo ovu sezone do sada igra odlicno na oba kraja parketa... premali je uzorak da se poredi sa sabonisom na primjer...

ja nisam ni rekao da je najbolji,ili da je bolji od npr. sabonisa nego da li je u top 3 ikada

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 29 dec 2014, 21:07

Pau,Sabonis su ispred sigurno.

Divac,Radja??
ima ce slucaj na kraju karijere vjerovatno
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 29 dec 2014, 21:07

filip13 je napisao/la:
KK_Bosna je napisao/la:pa gasol je do sada odigrao jednu (brojkom: 1) sezonu u kojoj je bio odlica u defanzivi, i evo ovu sezone do sada igra odlicno na oba kraja parketa... premali je uzorak da se poredi sa sabonisom na primjer...

ja nisam ni rekao da je najbolji,ili da je bolji od npr. sabonisa nego da li je u top 3 ikada
pa gore sam nabrojao bolje centre od njega, ovako na prvu, moguce da ih ima vise...

- pau gasol
- arvydas sabonis
- kresimir cosic
- vlade divac
- dino radja
- dino meneghin
- vladimir tkachenko

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 29 dec 2014, 21:11

Ma Marc trpa na najvecem levelu kosarke, za razliku od tih

Bolji je u NBA nego sto je Sabonis bio :tralala:

filip13

Post Postao/la filip13 » 29 dec 2014, 21:13

zadnja dva tesko da su bolji

filip13

Post Postao/la filip13 » 29 dec 2014, 21:15

alemsa je napisao/la:Ma Marc trpa na najvecem levelu kosarke, za razliku od tih

sabonis je imao daleko bolju konkurenciju,dosao sa 31 godinom,od njega mark nije bolji

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 29 dec 2014, 21:17

Presley ja te više ne shvatam ozbiljno nakon onog s Kobeom. Siguran sam da i sad trolaš :D
alemsa je napisao/la:Ma Marc trpa na najvecem levelu kosarke, za razliku od tih

Ovo je najvažnija stvar.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 29 dec 2014, 21:18

filip13 je napisao/la:

sabonis je imao daleko bolju konkurenciju,dosao sa 31 godinom,od njega mark nije bolji
Marc je bolji u NBA i ima bolju karijeru u NBA, naravno Sabonis je kasno dosao, ali tome nije Marc kriv, i da je Marc osto u Europi vjerovatno bi uzeo mnostvo Europskih nagrada.

Najbolji C iz Europe u NBA je Marc (konstatnost i karijera), jedino eto ako Pau gurate na C, ok.

filip13

Post Postao/la filip13 » 29 dec 2014, 21:24

alemsa je napisao/la:
filip13 je napisao/la:

Marc je bolji u NBA i ima bolju karijeru u NBA, naravno Sabonis je kasno dosao, ali tome nije Marc kriv, i da je Marc osto u Europi vjerovatno bi uzeo mnostvo Europskih nagrada.

Najbolji C iz Europe u NBA je Marc (konstatnost i karijera), jedino eto ako Pau grate na C, ok.

mark ima srece da mu je slaba konkurencija,to sto ce biti u uskom izboru za mvp ne znaci da je bajbolji evropski centar,ali hajd,tvoje misljenje,ko je najbolje evropsko krilo ikad po tebi?

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Proximic i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []