Drug slazem se s tobom da sve treba biti na dobrovoljnoj bazi,ali tako je bilo i u dosadasnjim akcijama.Niko nas nije molio da ucestvujemo u raznim akcijama.Dakle nije sadaka nego iskrena pomoc navijaca svom klubu.U nekim sam ucestvovao a u nekim sam se bavio i organizacijom tako da znam sta govorim.Ja shvatam i ljude kojima je svega preko glave jer zaista su teska vremena,ali isto tako trebas shvatiti da ima jos puno ljudi koji se identifikuju sa Velezom i dok su zivi pomagace ga.Ima li potrebe ponavljati pricu o agoniji koju nas klub prozivljava od 92ge....izgleda da treba s vremena na vrijeme ponoviti.Goodison je napisao/la:Neka Tana i Cevra odbijaju sebi od plate. Sta vam je, ljudi jedva sastavljaju kraj s krajem a vi bi slali molbe da im se odbija od plate. E golemo.
Sve treba biti na dobrovoljnoj bazi, licno ne dam vise pfeninga. Uvijek neka sadaka, pa radi li Uprava ista zapitate li se ? Sjede i drkaju a mi svako malo moljakamo narod da se pomogne Velezu. Volim ga ali neka malo i oni 'upru', nikome nije s neba palo osim njima u klubu.
Trebamo biti ponosni na cinjenicu da smo mi navijaci Veleza prepoznatljivi u regionu pa i sire,po nesebicnoj pomoci koju godinama pruzamo nasem miljeniku.Iako je trenutna prica jos na dalaku stapu,nesumnjam da cemo se ponovo organizovati i pomoci,a time i garantovati narastajima koji dolaze da ce biti naseg Veleza,da ce se u Mostaru ponosno nositi crveni dresovi sa petokrakom na grudima.
Forza do groba

.Na njih mozemo vrsiti veliki pritisak ako su tribine popunjene(jer bi se vidilo da iza toga stoji veliki broj ljudi)a ovako kada su tribine prazne oni rade sta god hoce, libo ih racku,nema im niko ni posteno opsovati.Kad zagalami nekoliko hiljada,pa tako na svakoj utakmici vidio bi ti meteza od njih
 .Na njih mozemo vrsiti veliki pritisak ako su tribine popunjene(jer bi se vidilo da iza toga stoji veliki broj ljudi)a ovako kada su tribine prazne oni rade sta god hoce, libo ih racku,nema im niko ni posteno opsovati.Kad zagalami nekoliko hiljada,pa tako na svakoj utakmici vidio bi ti meteza od njih  .Velez zasluzuje puno kvalitetnije ljude u upravi  a ne ove amatere(ima izuzetaka).Sve akcije za pomoc klubu su organizovali navijaci,a iz kluba ne vidim nikakvu saradnju sa navijacima.Nekad imam osjecaj da su im navijaci teret i da im je draze kad nema navijaca na stadionu
 .Velez zasluzuje puno kvalitetnije ljude u upravi  a ne ove amatere(ima izuzetaka).Sve akcije za pomoc klubu su organizovali navijaci,a iz kluba ne vidim nikakvu saradnju sa navijacima.Nekad imam osjecaj da su im navijaci teret i da im je draze kad nema navijaca na stadionu   
  (neka, mozda ce neki dobri igraci sami  doci kod nas ,ne trebaju se nista muciti,nek nastave drijemati ,nemojte galamiti da se ne probude
 (neka, mozda ce neki dobri igraci sami  doci kod nas ,ne trebaju se nista muciti,nek nastave drijemati ,nemojte galamiti da se ne probude  )
  )