Mirza Teletović

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

grgr
Kontakt:

Re: Mirza Teletović

Post Postao/la grgr » 31 dec 2014, 04:12

Janez je napisao/la:@mirzateletovicc

Bojan je rookie očigledno da mu je Hollins previše vjerovao i dao povjerenje, a on to nije opravdao i sad igra u skladu sa statusom kao rookie po par minuta. Ako će kazniti Mirzu radi šuta neka ga kazni, ali je fino sinoć rekao da osim 11 poena imao je Mirza i 7 skokova tako da čovjek očigledno sve cijeni. Možda nije extra u odbrani, ali se trudi pomaže skače nije sad najgori kako ispade prema nekim vašim komentarima. Ako je ovo priprema za Mirzinu klupu neka bude, ali mi nema logike davati ovoliko šansi i hvaliti Mirzu da bi ga na klupu poslao. Neko je ovdje fino napisao da Hollins cijeni zalaganje i trud i prema tome dobivaju se minute. Nama nikako ugoditi kad ne igra kriv je Hollins, kad igra i ne zabija onda ne valja Mirza, kad i igra i zabija onda svi valjaju. :crazy:
Cijeni hollins zalaganje i trud ali nece naravit od sutera **** reggie evansa , mirzini prosjeci suta u ovom mjesecu su na rubu katastrofe ja sumnjam da mu je trica veca od 30 % ... Ovo veceras nije lose al uzbi sad obrnuto da bulse ide sut i da ih ubijaju ova njegova partija bi izgleda pateticno ovako se fino uklopio u timsku igru koju su sao zakucali jj i brook...

zenicanin
Kontakt:

Post Postao/la zenicanin » 31 dec 2014, 04:14

Tesko je nama reci,sve je do Hollinsa,kako on kaze tako treba da bude,sut jeste katastrofa ali odbrana je dobra a i igra u napadu je solidna,otvara prostor drugima jest da nama to ne odgovara i slabije dobija loptu ali ko ce znati kako Hollinsu odogovara...Volio bih i ja da je napad bolji ali da je toliko sada losa igra nije vala...

Janez
Kontakt:

Post Postao/la Janez » 31 dec 2014, 04:16

Pa dobro ne ide šut i šta sad hoćemo ga okačiti pred BBI-Vječnu? Dobio je finu minutažu, odigrao solidno, nažalost šuterski i dalje je loš, ostalo je za mene bilo okej. Svako ima svoje mišljenje, samo ponekad idete iz krajnosti u krajnost sa komentarima i stavovima nema neke zlatne sredine. ;)

Laku noć želim do naredne tekme 03.01.2015. protiv Orlanda od 01h :bih: :thumbup:

Sretna Nova Godina i sve najbolje vam želim :salut:

slika

Ako koga i zanima i ostala statistika osim šuta :roll: :roll:
Zadnja izmjena: Janez, dana/u 31 dec 2014, 04:18, ukupno mijenjano 1 put.

Guarin14
Kontakt:

Post Postao/la Guarin14 » 31 dec 2014, 04:17

Mirza nas dragi, ako ti nastavis sa ovakvim igrama, budi zadovoljan ako ostanes u bilo kojem NBA klubu uz nekakav minimalni ugovor i sljedece godine. Necu citati ovu temu do sljedece utakmice, da se ne bi nervirao kada neko ko je veci "patriota od mene" me napadne kako mogu tako da pricam o Mirzi..Ovo je uzasno.

mirzateletovicc
Kontakt:

Post Postao/la mirzateletovicc » 31 dec 2014, 04:23

Guarin14 je napisao/la:Mirza nas dragi, ako ti nastavis sa ovakvim igrama, budi zadovoljan ako ostanes u bilo kojem NBA klubu uz nekakav minimalni ugovor i sljedece godine. Necu citati ovu temu do sljedece utakmice, da se ne bi nervirao kada neko ko je veci "patriota od mene" me napadne kako mogu tako da pricam o Mirzi..Ovo je uzasno.
tako nešto

Mirza OBAVEZNO mora izkoristiti ove minute. Preko 20 poena.Jer če ga prikovati na klupu i reči mu Mirza dali smo ti priliku. Da se nebi kasnije pitali zasto Mirza na klupi.E bas zbog ovakve utakmice, i ako nastavi ovako slabo neče biti dobro.

vedator
Kontakt:

Post Postao/la vedator » 31 dec 2014, 04:25

mirzateletovicc
Kontakt:

Post Postao/la mirzateletovicc » 31 dec 2014, 04:30

Alahimanet bračo do sljedeče utakmice.

vedator
Kontakt:

Post Postao/la vedator » 31 dec 2014, 04:32

[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]

BosnaSTL
Kontakt:

Post Postao/la BosnaSTL » 31 dec 2014, 05:10

semir01 je napisao/la:zasto gledate samo poene.. pa evo objasnite zasto ga onda Hollins ovoliko drzi u igri :? :? kada je dobar sa poenima onda pricate o odbrani pffffffff lafo pusti poene nije igrao odbranu ...i tako ukrug
Samire ako bude igrao odbranu u svakoj tekmi kao veceras ima ZAGARNTOVANU MINUTAZU.

bhfanatic14
Kontakt:

Post Postao/la bhfanatic14 » 31 dec 2014, 15:41

Juce sve bio budan do pola 2 al me onda obrio umor,zaspo i tek se probudim ujutro u 10 ...prvo sto mi je bilo na pameti promasio sam Mirzinu utakmicu :) :cry: ...kakav mu je bio sut za tri poena ?? vidim opet 30minuta,super minutaza,hvala Hollinsu... Nadamo se da ce Mirza ovo iskoristit jos bolje u buducnosti !
SAVEZ NAPOLJE ! ! ! NSBIH = 0% fudbal 100% kriminal
Stadion Koševo

suhakrpa
Kontakt:

Post Postao/la suhakrpa » 31 dec 2014, 15:47

Mirza je dobio povjerenje Hollinsa i sada vise nema ulazaka nekih Jefersona i Daviesa prije Mirze. Ima veliku minutazu i to mora opravdati kroz poene i odbranu. Sinoc ga nije isao sut, ali je u napadu odlicno radio ono zbog cega je prvenstveno i doveden u NBA. Sirio je odbranu maksimalno sto je ostavljalo dosta prostora JJ-u i Lopezu. Da je sut bio na nivou sinoc bi Bullsi dozivjeli pravu katastrofu.

Hollins je shvatio da svoje najvece zvijezde mora iskoristiti na pravi nacin, a to nije moguce ako nemaju dovoljno prostora u napadu. Johnson je jako dobar igrac i kada ga krene moze igrati 1 na 5 jer sve ubacuje, ali cesce mu trebaju utakmice gdje nece biti udvajanja na njemu da moze odigrati kako treba. Sa druge strane Mirza u takvoj situaciji ceka povratne lopte i trebao bi tricama kaznjavati propuste u odbrani. Sinoc to nije odradio, ali vjerujem da ce poceti pogadjati.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 31 dec 2014, 15:55

da je odigrao loše, ne bi imao toliku minutažu :D šuterski jeste bio očajan, al' u ostalim segmentima igre je bio dobar i zato je igrao koliko je igrao :D izveo bi njega Hollins da je loše igrao, ne brinite :D uostalom i jeste ga izveo kad je čini mi se fulao dvije trojke, pa je ubacio Panjleeja, to je bilo u drugom poluvremenu, tad sam i ja otišao, nisam htio da gledam do kraja :D mada, neki forumaš je napisao da je Hollins naružio Panjleeja zbog nečega, pa je vjerovatno i to razlog što je Tele igrao više, a Panjlee manje

Janez
Kontakt:

Post Postao/la Janez » 31 dec 2014, 16:18

Chinaglia je napisao/la:mada, neki forumaš je napisao da je Hollins naružio Panjleeja zbog nečega, pa je vjerovatno i to razlog što je Tele igrao više, a Panjlee manje
Nije samo Plumlee-a nego i Brooka prvo je Hollins dobio tehničku kod sudije jer je imao prigovor na nešto pa je odmah uslijedio time out i bukvalno je komplet petorku podigao sa stolica i nije dozvolio da odmaraju nego je počeo sa pričom gdje je posebno naružio Brooka i Masona. Vjerovatno su nešto grdno zeznuli čim su MT i Jordan dobili priliku. Doduše kasnije je Lopeza vratio u igru, a Mason je presjedio ostatak prvog poluvremena pa se Mirza naigrao. :mrgreen:

slika

:bih: :bih:

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 01 jan 2015, 14:31

Prvi put imamo dvojicu reprezentativaca u NBA ligi. Jeste li u kontaktu s Jusufom Nurkićem, u kakvim ste odnosima, savjetujete li ga s obzirom na to da ste i stariji i da Vam je ovo već treća, a njemu tek prva sezona u NBA?

- S Jusufom se čujem 2-3 puta mjesečno. U kontaktu smo i razgovaramo. On je ekstra momak i nemam nekih posebnih savjeta za njega. U dobroj je ekipi (Denver nagetsi, op. a.), s dobrim saigračima i sve što treba je vjerovati u sebe i biti strpljiv.

Kapiten je sve rekao tako da ovi hejteri malo popuste :wave:
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

Janez
Kontakt:

Post Postao/la Janez » 01 jan 2015, 14:58

@TaRgEt_

Trebao si komplet intervju kopirati ima dosta zanimljivih stvari :thumbup: :

Mirza Teletović, kapiten košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, igra svoju već treću sezonu u NBA ligi, prema statistici i najbolju od dolaska u Sjedinjene Američke Države.

U intervjuu za "Dnevni avaz" 29-godišnji Jablaničanin govori o svojim i igrama svog tima Bruklin netsa, ambicijama u sezoni, reprezentativnim planovima, ali i o prinovama u porodici, životu u Njujorku...

Prvo pitanje bilo je upravo u vezi sa Mirzinim individualnim učinkom, odnosno brojkama karijere u najjačoj svjetskoj ligi, kao i o tome mogu li one biti još bolje.

Četvrti trener

- Mogu još više i bolje. Nemam rezerve, jer kada sam na terenu, onda dajem sve od sebe za ekipu. Najmanje me interesira lična statistika, što se može i vidjeti u nekim utakmicama, koje završim bez poena. Bitno mi je da ekipa pobijedi, a ne koliko ću ja postići koševa - kaže Teletović.

Treća sezona u Netsima i već četvrti trener. Kako je sarađivati s Lajonelom Holinsom (Lionel Hollinsom), šta je donio novo u odnosu na svoje prethodnike, kakva su njegova očekivanja kad ste Vi u pitanju?

- Teško je kada se treneri mijenjaju, jer se, zajedno s njima, mijenja i sistem igre. Treba se naviknuti ponovo na nove akcije, novi sistem, nove navike i skontati šta trener, zapravo, želi. Prođe vremena i nije nimalo dobro kada se treneri često mijenjaju.

Inače, nisam pobornik česte promjene trenera, ali ne odlučujem o tome. Holins je odličan i iskusan trener s obzirom na to da je u NBA već dugi niz godina. Ima neke svoje vizije, a jedna od njih je da ekipa pobjeđuje odbranom.

U najavi sezone rekli ste nam da su ambicije Netsa boriti se za šampionsku titulu. No, sezona nije počela onako kako se očekivalo, više je poraza nego pobjeda, šta je razlog? Mogu li Netsi napraviti "preokret" sličan prošlosezonskom, kada ste regularni dio ipak okončali sa pozitivnim omjerom? Jesu li ciljevi korigirani ili i dalje ostaju najviši?

- Odgovor na ovo pitanje krije se u prethodnom odgovoru. Sve je novo i trebalo je vremena da se sve to posloži. Sada igramo sve bolje i ciljevi se nisu promijenili. Želimo prsten i, da nije tako, ne bih ni igrao košarku.

Na kraju sezone postat ćete, kako to Amerikanci kažu, slobodni agent? U julu 2015. istječe Vaš ugovor s Netsima, je li bilo pregovora o produžavanju saradnje? Možete li se zamisliti u nekom drugom NBA klubu, postoji li opcija povratka u Evropu?

- Vidjet ćemo šta budućnost donosi, ali sada sam fokusiran na trenutnu situaciju.

Nedostaje li Vam Pol Pirs (Paul Pierce), pojedini američki mediji pišu da je njegov odlazak veliki hendikep?

- Pol je sjajan igrač i čovjek i naravno da nam nedostaje. Davao je mnogo ekipi, ali mislim da imamo igrače koji ga mogu zamijeniti.

Postoji šansa

Kako na Vaš tim utječu kalkulacije o mogućim trejdovima, čak i vodećih igrača?

- Trejdovi su priče, špekulacije i čisto sumnjam da se ijedan igrač obazire na njih. Navikli smo da se stalno o tome govori tako da se i ne obaziremo na to.

S obzirom na to da je ovo novogodišnji intervju, red je pitati po čemu ćete pamtiti 2014., ali i šta želite u 2015. godini?

- Pamtit ću je po rođenju blizanaca (supruga Maja je u aprilu rodila dječaka i djevojčicu, op. a.), jer mi je porodica uvijek na prvom mjestu. Svim građanima Bosne i Hercegovine poželio bih mnogo zdravlja i sreće u 2015. i da nam svima zajedno bude još ljepša nego prethodna.

Nova godina donosi i naš novi nastup na Eurobasketu, što ponovo povlači pitanje imamo li napokon generaciju koja može napraviti ono što nam je uspjelo još samo 1993., na debitantskom učešću na Evropskom prvenstvu? Možemo li napokon u taj drugi krug?

- Želja svih nas je drugi krug. Ponovo imamo tešku grupu (Francuska, Rusija, Izrael, Poljska, Finska, op. a.), ali treba se boriti dok god postoji šansa.

U kontaktu s Nurkićem

Prvi put imamo dvojicu reprezentativaca u NBA ligi. Jeste li u kontaktu s Jusufom Nurkićem, u kakvim ste odnosima, savjetujete li ga s obzirom na to da ste i stariji i da Vam je ovo već treća, a njemu tek prva sezona u NBA?

- S Jusufom se čujem 2-3 puta mjesečno. U kontaktu smo i razgovaramo. On je ekstra momak i nemam nekih posebnih savjeta za njega. U dobroj je ekipi (Denver nagetsi, op. a.), s dobrim saigračima i sve što treba je vjerovati u sebe i biti strpljiv.

Ne obraćam pažnju na zvijezde

Mnoge poznate američke zvijezde, prije svih filmske i muzičke, dolaze na Vaše utakmice. Jeste li imali priliku upoznati nekoga od njih?

- Upoznao sam nekolicinu, ali zaista se ne sjećam koga tačno. Ne trošim vrijeme i pažnju na zvijezde koje sjede na tribinama. Fokus mi je na terenu.

Zaljubljen u Jablanicu

Kako je živjeti u Americi izvan parketa. Je li to mjesto koje bi moglo postati Vaš stalni dom?

- Teško. Ja sam u srcu zaljubljen u svoju Jablanicu. U Njujorku ima zanimljivih stvari, prelijep je, ali ga nikada ne bih mogao izabrati za svoj dom. Kod mene je Bosna i Hercegovina na prvom mjestu pa onda sve ostalo.

vedator
Kontakt:

Post Postao/la vedator » 01 jan 2015, 19:13

baglama
Kontakt:

Post Postao/la baglama » 01 jan 2015, 21:40

vedator je napisao/la:
Joj ove Tamare s FTV, imas cijeli hebeni dan da spremis prilog od minute i ne mozes prenijet ni osnovnu stvar. zasto spominje samo defanzivne skokove, kakav je to obicaj? i odakle samo jedna asistencija, gdje nadje taj podatak?? Ovako i kristic neki dan.
gade mi se ovi dzabalebarosi s JS. Ne zasluzuju ni dvije glave mjesecno.

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 02 jan 2015, 00:34

vedator je napisao/la:
imaš li ti druže kakvu kintu za ovo što radiš , ako nemaš traži , moli :mrgreen: , pošalji e-mail ovim sa Al Jazeere oni su puni ko' brod :)

Janez
Kontakt:

Post Postao/la Janez » 02 jan 2015, 13:27

Večeras protiv Orlanda u extra terminu od 01.00h :mrgreen: :opaopa:

Nadam se da će napokon put proraditi i da će u Novoj godini bolje partije pružati, nažalost kao što napisa kolega @_dreamer_ na temi Nurkića decembar je bio katastrofa za Mirzu i ne ponovio se više nikada ovakav mjesec i njegove partije. :thumbdown:

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 02 jan 2015, 14:23

Statistika u Decembru

MPG 21,9
FG% 35,9
3PT% 31,1
FT% 66,7
PPG 7,8

Nadajmo se da ce s januarom doci i topliji vjetrovi...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.