Formula 1 - ARHIVA POSTOVA

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Pobjednik Bahrain Grand Prix 2021 je:

Anketa je završila: 01 apr 2021, 15:13.

Alfa Romeo
0
Nema glasova.
AlphaTauri
1
3%
Alpine
0
Nema glasova.
Aston Martin
1
3%
Ferrari
5
13%
Haas
1
3%
McLaren
1
3%
Mercedes
16
41%
Red Bull
14
36%
Williams
0
Nema glasova.

Ukupno glasova: 39

Neutral
Kontakt:

Re: Formula 1

Post Postao/la Neutral » 19 jan 2009, 22:54

Editovao, razlog je nebitan.
Zadnja izmjena: Neutral, dana/u 19 avg 2013, 12:03, ukupno mijenjano 1 put.

majestic
Kontakt:

Post Postao/la majestic » 20 jan 2009, 18:47

Alonso: Renault i ja napadamo svjetski tron

'Uvijek sam govorio da želim treći naslov svjetskog prvaka, prva sam dva osvojio u Renaultu 2005. i 2006.' kaže Španjolac

PARIZ - Fernando Alonso je pun samopouzdanja pred početak sezone u Formuli 1, a njegove ambicije sežu do pojedinačnog i momčadskog naslova svjetskog prvaka.

- Impresioniran sam onime što je momčad napravila. Estetski je R29 uvelike različit od svog prethodnika, a razlog tomu su novi propisi vezani uz aerodinamiku. Predstoji nam sezona pravih izazova, a već će nekoliko uvodnih utrka potvrditi je li put kojim smo izabrali ići pravi. U svakom slučaju za sada imamo biti pravo zadovoljni učinjenime - tvrdi španjolski vozački as.

- Prošle sezone smo nakon razočaravajućeg starta unaprijedili performanse bolida i postali konkurentni svima, a pobjedama u Singapuru i Fujiju dokazali sebi da je napredak uspio. Osobno se vrlo ugodno osjećam ovdje i drago mi je što sam ostao u Renaultu. Lani smo podijelili nekoliko trenutaka za pamćenje, nadam se da će isto biti i u ovoj sezoni.

Alonso ima ugovor sa francuskom momčadi do 2010. a vozačka postava je ostala nepromijenjena pa će i ove sezone drugim bolidom Renaulta upravljati Nelson Piquet Jr.

- To je dobro, treba zadržati stabilnost u momčadi i drago mi je što ću opet surađivati s Nelsonom. U smislu ispunjenja momčadskih ciljeva svakako je pozitivna stvar imati dva jednako borbena bolida i dva jednako borbena vozača. Lani smo dobro surađivali, a Nelson je dodatno napredovao s obzirom na prošlu sezonu - pozdravio je odluku svoje momčadi Alonso i ambiciozno zaključio:

- Uvijek sam govorio da želim treći naslov svjetskog prvaka, prva sam dva osvojio u Renaultu 2005. i 2006. godine. Mislim da ćemo u nadolazećoj sezoni biti spremni napasti konstruktorsku krunu, a uvjeren sam da ću ja konkurirati za pojedinačni naslov.

redsforever
Kontakt:

Post Postao/la redsforever » 20 jan 2009, 18:49

za sada najbolje izgleda crvendać,promjenili su ona krila na nosu,sada nisu više ko krila od aviona nego su sada znatno manja,zadnji spojler je podignut i skraćen ma ko ima da bude munja

majestic
Kontakt:

Post Postao/la majestic » 20 jan 2009, 18:51

redsforever je napisao/la:za sada najbolje izgleda crvendać,promjenili su ona krila na nosu,sada nisu više ko krila od aviona nego su sada znatno manja,zadnji spojler je podignut i skraćen ma ko ima da bude munja
Ma da? Znas li da ima neka inspekcija u vezi njih? Izgleda da kod njihovih krila nije sve regularno.

redsforever
Kontakt:

Post Postao/la redsforever » 20 jan 2009, 21:37

majestic je napisao/la:
redsforever je napisao/la:za sada najbolje izgleda crvendać,promjenili su ona krila na nosu,sada nisu više ko krila od aviona nego su sada znatno manja,zadnji spojler je podignut i skraćen ma ko ima da bude munja
Ma da? Znas li da ima neka inspekcija u vezi njih? Izgleda da kod njihovih krila nije sve regularno.
Ma daj čak i prije sezone,nisam niš čuo ???? o ćemu se radi ????

majestic
Kontakt:

Post Postao/la majestic » 20 jan 2009, 22:31

Novi F-60 je ilegalan, navodi se da su lagali oko sastavljane bolida, te mu dodali neke zabranjene djelove, ako bi se ovo obistinjilo onda bi to bio veliki sok za ferrari koji i izguio dosta vremena u pravljenju novog bolida, kako navode mediji nekoliko je momcadi vec ulozilo zalbu na F-60.Ocigledno da Ferrari ide prema sredini momcadi u F!, jer taj dio od 75milimetara je ucinio svoje .

majestic
Kontakt:

Post Postao/la majestic » 20 jan 2009, 22:42

Evo i novog BMW,i fakat je mocan...
slika

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 20 jan 2009, 23:04

Zadnja izmjena: Neutral, dana/u 19 avg 2013, 12:06, ukupno mijenjano 1 put.

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 21 jan 2009, 12:12

Može ta inspekcija raditi šta hoče, ali znaju da Ferrariu ne mogu ništa. Ne što ja navijam za njih, nego što su oni institucija u F1 i treba njih srušiti, pa davno su oni pustili dubukoo korjenje u F1 ;)
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 21 jan 2009, 13:36

Zadnja izmjena: Neutral, dana/u 19 avg 2013, 12:06, ukupno mijenjano 1 put.

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 21 jan 2009, 13:38

Ah, da, to če se desiti onaj dan kada naš savez napuste ove budale koje ga sada vode i na njihovo mjesto dođu profesionalci... Daj ba, znaš li ti šta je ferrari ?!Da nije njega F1 nebi ni postojao. Opet govorim realno. Volio bih da se okrinkaju ali to je skoro nemoguće, đabe je svakome govoriti da hoće, ali tu ima prejakih ljudi i za Eklstona ili ne znam koga još...

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 21 jan 2009, 13:46

Zadnja izmjena: Neutral, dana/u 19 avg 2013, 12:34, ukupno mijenjano 1 put.

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 21 jan 2009, 13:48

Rz88 je napisao/la:hail Mclaren Mercedes,pretprosle sezone smo izgubili tako glupo titulu radi odluka roona denisa, prosle godine hamilton takticki uzeo titulu, a ove kako stvari stoje samo ce nam bmw i renault biti ko neki suparnici
Volim MC Mercedes, zbog toga što volim Mercedes kao auto. Limizuni nema šta. :D Ali opet, nekako mi u F1 Ferrari više godi. Prošle godine bi više volio da je Hamilton pobjedio nego ove, ali eto. Šta češ tako bilo i gotovo. Ove godine, sigurno uzima Ferrari.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 21 jan 2009, 15:50

Zadnja izmjena: Neutral, dana/u 19 avg 2013, 12:32, ukupno mijenjano 1 put.

ribery
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la ribery » 25 jan 2009, 15:52

majestic je napisao/la:Novi F-60 je ilegalan, navodi se da su lagali oko sastavljane bolida, te mu dodali neke zabranjene djelove, ako bi se ovo obistinjilo onda bi to bio veliki sok za ferrari koji i izguio dosta vremena u pravljenju novog bolida, kako navode mediji nekoliko je momcadi vec ulozilo zalbu na F-60.Ocigledno da Ferrari ide prema sredini momcadi u F!, jer taj dio od 75milimetara je ucinio svoje .
Nekontam, koji dio je zabranjen, ilegalan? Spojler, nos, motor, retrovizor :mrgreen: , u cemu je problem?

majestic
Kontakt:

Post Postao/la majestic » 25 jan 2009, 18:00

ribery je napisao/la:
majestic je napisao/la:Novi F-60 je ilegalan, navodi se da su lagali oko sastavljane bolida, te mu dodali neke zabranjene djelove, ako bi se ovo obistinjilo onda bi to bio veliki sok za ferrari koji i izguio dosta vremena u pravljenju novog bolida, kako navode mediji nekoliko je momcadi vec ulozilo zalbu na F-60.Ocigledno da Ferrari ide prema sredini momcadi u F!, jer taj dio od 75milimetara je ucinio svoje .
Nekontam, koji dio je zabranjen, ilegalan? Spojler, nos, motor, retrovizor :mrgreen: , u cemu je problem?
Prednja maska (nos).

ribery
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la ribery » 25 jan 2009, 23:11

majestic je napisao/la:
ribery je napisao/la:
Prednja maska (nos).
Mozda sam dosadan, ali zasto, u cemu je problem? Ja koliko znam ni jedan dio koji utice na aerodinamiku ne smije biti pokretan, ne vjerujem da su takvo nesto napravili, jer znaju da to ne moze proci.

majestic
Kontakt:

Post Postao/la majestic » 26 jan 2009, 11:50

Neznam Boga mi,mislim da se to odnosi na duzinu onog prednjeg spojlera. Pa i na slici se vidi da je prevelik. Al cuti ce se ako sta bude u vezi toga.

majestic
Kontakt:

Post Postao/la majestic » 29 jan 2009, 12:02

DO POČETKA nove sezone ostalo je nešto više od dva mjeseca, a na adresu talijanske momčadi već stižu prigovori vezani uz novi bolid.

Novi F60 koji je momčad iz Maranella predstavila prošli tjedan za sada se pokazao kao nepresušni izvor kvarova zbog čega je vjerojatno i Ferrari odustao od testiranja u Portugalu gdje se nalazi većina ostalih momčadi. U službenom priopćenju kao razlog je navedena loša vremenska prognoza ali mnogi smatraju da je Ferrari ostao kod kuće jer nisu uspjeli riješiti mnoge tehničke probleme.

Kao da im to nije bilo dovoljno, nekoliko momčadi se potužilo da novi Ferrari ne zadovoljava neke tehničke uvjete koji su važeći od ove sezone. Konkretno, radi se o ispušnim cijevima koje su prejako izbočene pa bi ih se moglo koristiti kao krilca.

Talijani su reagirali na pritužbe i obznanili da će preoblikovati bolid, međutim sve ovo pokazuje koliko je Ferrari u grdnim problemima slažući bolid koji će zadovoljavati nova pravila.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 29 jan 2009, 13:42

Zadnja izmjena: Neutral, dana/u 19 avg 2013, 23:43, ukupno mijenjano 1 put.

Zaključano

Natrag na “Auto-moto”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.