Skijaski skokovi

Alpsko i nordijsko skijanje, snowboard, hokej, klizanje...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Re: Skijaski skokovi

Post Postao/la Unofficialpage » 30 dec 2014, 22:00

Je li danas bila ova skakaonica? Vidio sam da je bio trening, jesu bile kvale i glavni skokovi, kako se to već zove? :mrgreen:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

LeBronfan
Kontakt:

Post Postao/la LeBronfan » 30 dec 2014, 22:02

Unofficialpage je napisao/la:Je li danas bila ova skakaonica? Vidio sam da je bio trening, jesu bile kvale i glavni skokovi, kako se to već zove? :mrgreen:
u čet je sljedeća
20. LeBron James 24913 (14.4.2015.)
7. LeBron James 4631 (Play-off)
641 uzastopna utakmica s 10+ poena

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 30 dec 2014, 22:09

Sutra kvalifikacije od 13:30.

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 30 dec 2014, 22:45

Tacno da Simon Amman nije pao osvojio bi turneju u to sam ubjedjen jer je po meni daleko najkonstantniji,ovi ostali ne mogu spojiti dva dobra skoka.Nadam se da Kasai moze uraditi nesto vise jer je prakticno jedini ostao od one stare dobre garde kakvih vise nikada nece biti.Prije na ovoj skakaonici sa 140 metara u drugoj seriji nisi mogao biti siguran da ces dobiti a danas doslo tako vrijeme da nema skakaca koji moze ponoviti dva fenomenalna skoka sem mozda Ammana koji je ispao.Kad se samo sjetim legendarnog poljaka,onda Ahonena,Hanavalda,Goldija,Funakija.To je bilo takmicenje al eto ovo se i dalje prati cisto radi neke navike i ako nema vise tog kvaliteta ko nekad prije a i ova nova pravila me ubise.
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon

Este sentimiento nadie lo comprende

BoxBox
Kontakt:

Post Postao/la BoxBox » 31 dec 2014, 00:49

Eh.. glupo je reci, da bih osovojio. Kao sto kazu mnogi strucnjaci, 4HT je nesto posebno a Amman na njoj sigurno nije bio nikada najbolji! Dobro se sjetiti legendi ovog sporta, al i oni su godinama kuburili sa kvalitetom, formom, opremom itd.. al kad sumiras dobijes da su sve legende! Sto se tice trenutnog bodovanja, faktor srece sveden je na minimum,eh zamisli sad ostale sportove bez potrebne doze srece?! Tesko je biti pametan,al dio pobjede je i sreca i nesreca! Bice da je ovako Amman ovaj drugi. MiG

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 31 dec 2014, 13:46

Uskoro počinju kvalifikacije Garmiša, prijavljeno je 77 takmičara.

Za vrijeme takmičenja Oberstdorfu livetiming je bio užasan, nadam se da će danas biti sve kako treba.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 31 dec 2014, 15:03

Jacobsen najbolji u kvalifikacijama, sutra će skakati protiv Schlierenzauera koji se nije pojavio danas, a drugoplasirani Kasai će skakati protiv Ammanna koji je ponovo odlučio da preskoči kvalifikacije.

Nekoliko interesantnih parova ali ova dva para gore su ubjedljivo i najinteresantniji, što je i očekivano.

EDIT: Koudelka diskvalifikovan zbog opreme, ali pošto je on imao direktan plasman mislim da će ići na broj 48 i da mu neće biti uskraćen nastup sutra kako to komentator govori. To bi značilo da će novi par biti Prevc - Koudelka.

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 01 jan 2015, 02:56

BoxBox je napisao/la:Eh.. glupo je reci, da bih osovojio. Kao sto kazu mnogi strucnjaci, 4HT je nesto posebno a Amman na njoj sigurno nije bio nikada najbolji! Dobro se sjetiti legendi ovog sporta, al i oni su godinama kuburili sa kvalitetom, formom, opremom itd.. al kad sumiras dobijes da su sve legende! Sto se tice trenutnog bodovanja, faktor srece sveden je na minimum,eh zamisli sad ostale sportove bez potrebne doze srece?! Tesko je biti pametan,al dio pobjede je i sreca i nesreca! Bice da je ovako Amman ovaj drugi. MiG
Rekao sam da bi osvojio jer nije neka konkurencija ko prije,najvise sam zbog toga to napisao mada nikad se ne moze reci da bi se to desilo 100%.

Ma ja ne volim sto su uveli koeficijent vjetra jer se na taj nacin boduje koliko ce ko dobiti poena.Prije bi onaj sa odlicnim telemarkom i najduzim skokom uvijek bio pobjednik a danas ako skocis najduze opet ne znaci da ces dobiti i ako ti je skok savrsen upravo zbog tog vjetra a ovaj sport bi trebao biti takav da onaj koji najduze skoci da on i pobjedjuje ako nije imao neke probleme u zraku ili pri doskoku al haj izgleda da se uvijek nesto mora mjenjati.

Promjenili su u Formuli 1 bruku pravila pa nikada vise taj sport nece biti zanimljiv ko prije pa mislim da bi se vrlo brzo isto moglo desiti i sa ovim sportom a jos nema vise toliko odlicnih skakaca kao prije a mnoge nacije su u velikom krahu sto se tice kvalitete njihovih takmicara.Ponajvise se to odnosi na Finsku koja je ocajna a vala i Njemacku a drugi su tu i tamo,jedino su Austrijanci konstantni evo vec duze vrijeme.Jednostavno kraljevi sto se tice ovog sporta.

Ocekujem danas pobjedu Ammana :opaopa:
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon

Este sentimiento nadie lo comprende

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 01 jan 2015, 10:30

Razlike u vjetru mogu biti takve da utiču na dužinu skoka i preko 10 metara, prema tome ono što smo gledali prije uvođenja koeficijenta vjetra nije ništa drugo nego loto, a uslovi su najblaže ali najblaže rečeno bili nejednaki za sve. Koeficijent vjetra je dobra stvar i konačno eliminiše lutrijski efekat skoka a najbolje i konačno rješenje će jednog dana biti izolovanje skakaonice od vjetra, mada nismo blizu tom rješenju još uvijek.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 01 jan 2015, 12:32

Nemoguće je izolovati skakaonicu od vjetra, pogotovo letaonice. Takav jedan projekt bi koštao nevjerovatno mnogo novaca (pitanje je da li bi ikako bio izvodiv), a sumnjam da bi ga bilo koja strana željela finansirati.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 01 jan 2015, 12:32

Claus je napisao/la:Nemoguće je izolovati skakaonicu od vjetra, pogotovo letaonice. Takav jedan projekt bi koštao nevjerovatno mnogo novaca (pitanje je da li bi ikako bio izvodiv), a sumnjam da bi ga bilo koja strana željela finansirati.
Tome i zadnjih nekoliko riječi u mom postu.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 01 jan 2015, 12:39

Znam, samo sam se nadovezao i rekao svoje mišljenje. Ne vjerujem da ćemo mi dočekati tako radikalnu promjenu, pogotovo zato što sport ne uživa veliku popularnost (jedino Novogodišnja turneja) i što bi eventualni radovi bili suviše kompleksni i skupi.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 01 jan 2015, 12:42

Claus je napisao/la:Znam, samo sam se nadovezao i rekao svoje mišljenje. Ne vjerujem da ćemo mi dočekati tako radikalnu promjenu, pogotovo zato što sport ne uživa veliku popularnost (jedino Novogodišnja turneja) i što bi eventualni radovi bili suviše kompleksni i skupi.
Imam ja neka svoja razmišljanja u tom smjeru i moram ti reći da najveći problem nije u tome što bi to bilo skupo nego to što ne bi bilo isplativo. Vidjeli smo mi puno većih čuda ali ovaj sport nažalost nije popularan u pravoj mjeri i to je najveći problem. Ipak ne gubim nadu da ćemo za naših života vidjeti takvo nešto.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 01 jan 2015, 12:45

Pa da, jedna stvar vuče drugu. Da je sport popularan, finansije ne bi bile veliki problem i kad-tad bi se takav podvig isplatio. Ovako, vrlo teško. Naravno, bilo bi prelijepo kada bi se nešto slično uradilo barem na četiri skakaonice u okviru 4HT-a, obzirom da navedeno takmičenje donosi najveću zaradu, no kao što rekoh - nisam optimist.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 01 jan 2015, 14:59

Svi favoriti prilično dobri, jedino je Stoch podbacio, biće veselo u drugoj seriji.

Šteta zaista zbog toga što je Ammann van konkurencije.

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 01 jan 2015, 15:12

Prevelik je pritisak na Severina Freunda u Njemackoj :cry:

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 01 jan 2015, 16:05

Nikakva sezona za Jacobsena ali već juče je bilo jasno da mu iz nekog razloga odgovara ova skakaonica, svaka čast :clap:

Dosta kandidata za pobjedu na 4HT, razlike među dosta skakača su takve da se mogu nadoknaditi na dvije skakaonice.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 01 jan 2015, 18:34

Jacobsen briljirao na treningu i u kvalifikacijama, tako da današnja pobjeda u Garmischu nije slučajnost. Ammann drugi, iako je možda mogao do prvog mjesta da je bio duži u drugoj seriji i da je imao malo bolje ocjene. Prevc je već konstantno u vrhu (kako turneje, tako i generalnog poretka WC-a), tako da još jedan podijum za njega nije iznenađenje, dok Schlieriju odličan skok u drugoj seriji ipak nije donio podijum. Kraft i Hayboeck se također dobro drže, biće u igri do samog kraja.

Bilo kako bilo, Innsbruck će po običaju biti presudan, ili će ako ništa dobro pogurati jednog od takmičara pred finiš u Bischofshofenu. Očekuje nas vrlo zanimljiv austrijski dio turneje. Volio bih da Anders uzme turneju po drugi put, to bi bila svojevrsna nagrada obzirom na koji način je ispustio ukupnu pobjedu prije dvije sezone.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 01 jan 2015, 19:39

izgleda da se u svijetu skokova konačno dešavaju neke pozitivne promjene! doduše bilo je to i za očekivati u postolimpijskoj godini. dobro je to, treba malo friške krvi, a i sve je bolje od serijskih pobjeda onoga razmaženog cmizdravog šlirenzauera.

icetea01
Kontakt:

Post Postao/la icetea01 » 03 jan 2015, 12:43

Claus je napisao/la:Pa da, jedna stvar vuče drugu. Da je sport popularan, finansije ne bi bile veliki problem i kad-tad bi se takav podvig isplatio. Ovako, vrlo teško. Naravno, bilo bi prelijepo kada bi se nešto slično uradilo barem na četiri skakaonice u okviru 4HT-a, obzirom da navedeno takmičenje donosi najveću zaradu, no kao što rekoh - nisam optimist.
Poljaci su skoro bili napravili skakaonicu u nogometnom stadionu (stadion Varsave, na kojem se igralo EP), no na kraju su odustali, ne znam s kojim razlogom, ali valjda im se nije isplatilo (zaletiste bi bilo van stadiona, dok bi sama skakaonica (90 m) bila u stadionu). Da su to ostvarili, bilo bi to koliko toliko izolovano od vjetra, mozda bi se na samom pocetku skakaonice osjetio vjetar, ali sigurno ne u donjem dijelu. Ali vjerujem da ce se takvo nesto kad tad ostvariti, pa cak i da naprave ekstra skakaonicu koja ce biti izolovana od vjetra, no nisu tu samo pare problem, nego ima tu dosta njih kojeg su misljenja da je vjetar dio ovog sport, i kao da je takva "tradicija" i da tako treba ostati, slican problem kao i u fudbalu kada im je dugo trebalo da uvedu goal tehnologiju, iako su tu tehnologiju davnih dana mogli uvestu, no znate da ih je dosta (pa sama FIFA) bilo protiv te tehnologije, kao s njom bih se izgubila strast nogometa, "ne to bilo to", "nogomet zivi od gresaka sudije", itd. pa eto, na kraju skoro u svim jacim ligama su je uveli. Vjerujem da ce i skakaonice dozivjeti tu nekvu "reformu", samo sto ce trebati jos dosta vremena. ;)

Odgovori

Natrag na “Zimski sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.