Jusuf Nurkić

Moderatori/ce: KK_Bosna,nerminh74,CashMan

bhsport
Kontakt:

Re: Jusuf Nurkić

Post Postao/la bhsport » 02 jan 2015, 08:55

Masina, ljudina, stroj. Sto bi majstor rekao Juka je regal :). Otići u Denver i sageti se i Kifla i Harun!

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 02 jan 2015, 09:04

Bassha je napisao/la:slika
:urnebes: :urnebes:
Bome kako je Juka kreno ima da se Baja u Denver doseli i da mu na svakoj tekmi uzivo pjeva. I na gostovanja sa timom da putuje. Meni Juka fakat izgleda ko ona prava Bosanska naivna dobricina ovako van terena. Reko bi covjek ovaj mrava nebi zgazio. A na terenu zvijer. Nesto ko Besic u fudbalu. Jest da Besic malo strasnije izglda sa onim tetovazama al da nema iste, Besic bi ko dijete izgledo. :mrgreen: :mrgreen: Elem ja idem sad u subotu jad Memfis dode u Pepsi Centar malo sa djecom da uzivam i da Juku podrzimo :bih: :bih: :bih: Inace ovdje u Denveru je par ljudi iz Bosanske zajednice "uhvatilo" Juku i nedaju momku da dahne. Stalno jedni te isti idu na tekme. JA na red nemogu da dodem. kuknjava Al vidi se da je momak fakat dobricina teska. :thumbup:
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 02 jan 2015, 09:09

Nego htjedoh pitati tokom tekme al sam smetnuo i sad se sjetih. Kad je Juku onaj faulirao danas (sav sam se sledio bio) spomenu komentator na Altitude Jukinog oca. Sad valjda su tacne info, ako ko zna nek potvrdi, veli ovaj da mu je otac oko 2 metra visok i da ima oko 120 kg? Jel ovo fakat istina?

zvucnikK
Kontakt:

Post Postao/la zvucnikK » 02 jan 2015, 09:19

Kakvi bolan 120kg..lik ako nema preko 140 sigurno nema ispod :) A nije debo :)

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 02 jan 2015, 09:24

zvucnikK je napisao/la:Kakvi bolan 120kg..lik ako nema preko 140 sigurno nema ispod :) A nije debo :)
Ev ja sad gledah pogresno bolan izracuno. U ovim ovdje mjerama rekose pa dok ja to skontah. Elem sto ti rece oko 150 kg su rekli i dva metra. :o :o :o Pa nije ni cudo sto je Juka ko od brda odvaljen Masallah. :mrgreen: :mrgreen:

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 02 jan 2015, 09:35

Pola covjek, pola međed ime mu je Nurkić Jusuf :tokralju: :tokralju:
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 02 jan 2015, 09:35

aleksandar_veliki je napisao/la:
bhsport je napisao/la:Masina, ljudina, stroj. Sto bi majstor rekao Juka je regal :). Otići u Denver i sageti se i Kifla i Harun!

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Nadolazimo, nadolazimo. Rekoh slicno kada smo o aferi diskutovali, samo sam dodao da i vazelina ponesu, ako bude trebalo. I kaze generalni, nismo ovce. Ja sta smo, dok i jedan Bosanac i Hercegovac postoji koji dvoji izmedju foteljasa i sportiste, ovce smo. Bravo Juka doktore...
Vala meni je Harun omrzo zbog ovih facebook prepirki samo tako. :kafa: :kafa: Jbt covjek umislio da je Facebook njegov licni dnevnik i tu moze pisati sta mu prvo sine na pamet. Ne branim Juku jer u ovoj citavoj situaciji nicije maslo nije za Ramazana, ali moje skromno misljenje je to da je Juka dosta naivan i to je njegov jedini problem. Menadzer izgleda hoce da izvuce korist od toga. Ali to apsolutno i nikako nedaje zapravo Harunu da on svoje strucno misljenje i prepucavanje iznosi na facebook. Ako nesto ima za reci ili neka to obavi u 4 oka il nazove Juku i rijesi stvar. Onda lijepo, kulturno i profesionalno sazove pressicu i kaze e ljudi moji tako je i tako i tako. A ne ko ucviljena mlada lijeci svoje frustracije na FB. Jednostavno nije ni lijepo ni profesionalno. Bujrum u Denver ako treba ja cu ih licno na aerodromu docekati. :lol: :lol:

juanitomaravillaa
Kontakt:

Post Postao/la juanitomaravillaa » 02 jan 2015, 09:48

soccerfan je napisao/la:Nego htjedoh pitati tokom tekme al sam smetnuo i sad se sjetih. Kad je Juku onaj faulirao danas (sav sam se sledio bio) spomenu komentator na Altitude Jukinog oca. Sad valjda su tacne info, ako ko zna nek potvrdi, veli ovaj da mu je otac oko 2 metra visok i da ima oko 120 kg? Jel ovo fakat istina?
2.10 cm visok,a preko 150 kg je tezak 100%. :mrgreen:

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 02 jan 2015, 10:03

per 36 minuta on je najbolji skakac, bloker medju rookiejima, a ima i najvise ppg -16,9

sto se tice rising challenge-a, sada sam malo pogledao statistiku.

medju rookijeima je def prvi centar na zapadu i tu nema dileme. Medjutim imaju tu i sophomore-i koji igraju to takmicenje... I tu nailazimo na problem jer imamo dieng-a i Adamsa koji igraju mnogo vise od njega i zato imaju bolju statistiku. Nurk je bolji od obojiceper 36 min ali mislim da je to nesto sto se i nece previse uzimati u obzir, vec samo realna postojeca statistika...

Nurk mora nastaviti u ovom ritmu, da drzi dobar procenat fg i digne prosjek na barem 7-7.5 poena i 7 skokova po tekmi, sa tim prosjekom bi se mogao ja mislim ugurati na to takmicenje...
Zadnja izmjena: _dreamer_, dana/u 02 jan 2015, 10:12, ukupno mijenjano 1 put.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 02 jan 2015, 10:09

bRAvo Nurk Bravo Bosnian Beast :clap: :bih: :bih:
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 02 jan 2015, 10:21

juanitomaravillaa je napisao/la:
soccerfan je napisao/la:Nego htjedoh pitati tokom tekme al sam smetnuo i sad se sjetih. Kad je Juku onaj faulirao danas (sav sam se sledio bio) spomenu komentator na Altitude Jukinog oca. Sad valjda su tacne info, ako ko zna nek potvrdi, veli ovaj da mu je otac oko 2 metra visok i da ima oko 120 kg? Jel ovo fakat istina?
2.10 cm visok,a preko 150 kg je tezak 100%. :mrgreen:
E svaka mu cast :mrgreen:

filip13

Post Postao/la filip13 » 02 jan 2015, 10:59

koliko se sjecam nije jusuf u aba ligi bio ovako dominantan u skoku kao ove sezone u nba,svaka čast,odličan do sad

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 02 jan 2015, 11:14

Ma dominira u skoku, fenomenalan je. Vjerovatno je vec sada medju top 5 skakaca lige samo sto ce se to tek vremenom pokazati. Sjajan rim protector, sjajno brani pick n roll, ma ima predispozicije da za par godina bude jedan od najboljih odbrambenih igraca u NBA.. Naravno, ako sredi faulove. A za iste sam negdje vec pisao da se daju staviti pod kontrolu samo ako bude dobijao konstantne minute. S vremenom cec nauciti. Vec sada to izgleda bolje nego na pocetku kada je stvarno idiotske faulove pravio...

U napadu mora jos mnogo raditi na tehnici, ali on i ovakav moze hladno imati 10-15 poena po tekmi. igra dobro pick n roll, mada to slabo koriste njegovi suigraci. Mora jednostavno da dobije respect, a to dolazi s vremenom. Ima sut sa distance, i sto je najbitnije, sjajno se zna izboriti za poziciju pod reketom.. Naravno, to je zahvaljujuci njegovoj monstruoznoj snazi... Kada jos nauci par finih finti, onda mozemo reci da je sebi utabao put ka jednom od najboljih centara lige...

Da nema ovog prvenstva nebi mi bilo zao da recimo propusti kvalifikacije i provede ljeto radeci na sebi... No stvarno ga trebamo, ovo ljeto je nasa zlatna prilika...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 02 jan 2015, 11:30

Al mora igrati na Europskom Prvenstvu. U kvalama nije bio potreban ali na Eurobasketu mora da igra da obrisemo pod sa svim drugim ekipama :salut: :salut:

Mali ce moci birati za koga ce igrati za 2 sezone max.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

baglama
Kontakt:

Post Postao/la baglama » 02 jan 2015, 11:36

_dreamer_ je napisao/la:per 36 minuta on je najbolji skakac, bloker medju rookiejima, a ima i najvise ppg -16,9

medju rookijeima je def prvi centar na zapadu i tu nema dileme. Medjutim imaju tu i sophomore-i koji igraju to takmicenje... I tu nailazimo na problem jer imamo dieng-a i Adamsa koji igraju mnogo vise od njega i zato imaju bolju statistiku. Nurk je bolji od obojiceper 36 min ali mislim da je to nesto sto se i nece previse uzimati u obzir, vec samo realna postojeca statistika...

Nurk mora nastaviti u ovom ritmu, da drzi dobar procenat fg i digne prosjek na barem 7-7.5 poena i 7 skokova po tekmi, sa tim prosjekom bi se mogao ja mislim ugurati na to takmicenje...
Cuj 7 skokova :crazy: ...Znaci treba u sljedecih mjesec dana, u maloj minutazi, cesto ici preko 10 skokova da anulira los ulazak u sezonu ( zadnjih 10 utamica je podigo s 3,7 na 4,8..pa vi vidite kako je to lahko)...Dajte ljudi, sta vam je..da bi se iznosio neki podatak kako dominira u skoku medju rukijima, treba vidjet ko mu je konkurencija, jer osim Embiida koji propusta sezonu, i nema centra da valja osim njega.

Bolje mu je da odmara tih par dana, svakako se zna ko je veci potencijal...

Jesi ono ti govorio da treba ostat u Cedeviti?
Zadnja izmjena: baglama, dana/u 02 jan 2015, 11:39, ukupno mijenjano 2 puta.

Interista
Kontakt:

Post Postao/la Interista » 02 jan 2015, 11:37

Kad mu je stari mogo rukama bika srusiti moze i jusuf zaustavljati centre :D

Ramirez5
Kontakt:

Post Postao/la Ramirez5 » 02 jan 2015, 11:43

Sinoc je odigrao bas fajterski i za 20 minuta samo 1 faul napravio.

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 02 jan 2015, 11:48

baglama je napisao/la:
_dreamer_ je napisao/la:per 36 minuta on je najbolji skakac, bloker medju rookiejima, a ima i najvise ppg -16,9

Cuj 7 skokova :crazy: ...Znaci treba u sljedecih mjesec dana, u maloj minutazi, cesto ici preko 10 skokova da anulira los ulazak u sezonu ( zadnjih 10 utamica je podigo s 3,7 na 4,8..pa vi vidite kako je to lahko)...Dajte ljudi, sta vam je..da bi se iznosio neki podatak kako dominira u skoku medju rukijima, treba vidjet ko mu je konkurencija, jer osim Embiida koji propusta sezonu, i nema centra da valja osim njega.

Bolje mu je da odmara tih par dana, svakako se zna ko je veci potencijal...

Jesi ono ti govorio da treba ostat u Cedeviti?
Covjece, ja govorim o brojkama koje mu vise manje daju realnu sansu za rising challenge, a ne o tome je li to realno ili nije. A rising challenge nisu samo rookieji, a Embiid nije nikakav faktor jer lik nije tekme odigrao i ne znam sto ga spominjes u kontekstu ovog takmicenja...

Ne, to je bio nermin, ja sam bio za NBA, ali kada ga je Shaw zakucao za klupu onda se naravno javila i sumnja... Ali ne radi njegove nesposobnosti, nego radi glupe politike kluba da McGee mora dobijati minute da bi se prodao...

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 02 jan 2015, 12:15

Svaki ozbiljan igrac napreduje bolje u NBA..Pa nece kod Jasmina Repese bolje napredovati :D .Prije Drafta rekoh,Jusuf je najbolji Centar ovog drafta,mislim da nisam mnogo ni pogrijesio.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []