A to je kao ostvarivo ili nije? Zasto navodis neku fantaziju koja je neostavriva, posto prije svega Jusuf ne moze fizicki biti na terenu vise od 15-20 min. jer bi crko nakon 5 utakmica... ali tebi je bas stalo da ga vidis na toj cirkuskoj utakmici i treba da skace ko rodman i ben wallace u jednoj osobi._dreamer_ je napisao/la:Covjece, ja govorim o brojkama koje mu vise manje daju realnu sansu za rising challenge, a ne o tome je li to realno ili nije. A rising challenge nisu samo rookieji, a Embiid nije nikakav faktor jer lik nije tekme odigrao i ne znam sto ga spominjes u kontekstu ovog takmicenja...baglama je napisao/la:Cuj 7 skokova_dreamer_ je napisao/la:per 36 minuta on je najbolji skakac, bloker medju rookiejima, a ima i najvise ppg -16,9
sto se tice rising challenge-a, sada sam malo pogledao statistiku.
medju rookijeima je def prvi centar na zapadu i tu nema dileme. Medjutim imaju tu i sophomore-i koji igraju to takmicenje... I tu nailazimo na problem jer imamo dieng-a i Adamsa koji igraju mnogo vise od njega i zato imaju bolju statistiku. Nurk je bolji od obojiceper 36 min ali mislim da je to nesto sto se i nece previse uzimati u obzir, vec samo realna postojeca statistika...
Nurk mora nastaviti u ovom ritmu, da drzi dobar procenat fg i digne prosjek na barem 7-7.5 poena i 7 skokova po tekmi, sa tim prosjekom bi se mogao ja mislim ugurati na to takmicenje......Znaci treba u sljedecih mjesec dana, u maloj minutazi, cesto ici preko 10 skokova da anulira los ulazak u sezonu ( zadnjih 10 utamica je podigo s 3,7 na 4,8..pa vi vidite kako je to lahko)...Dajte ljudi, sta vam je..da bi se iznosio neki podatak kako dominira u skoku medju rukijima, treba vidjet ko mu je konkurencija, jer osim Embiida koji propusta sezonu, i nema centra da valja osim njega.
Bolje mu je da odmara tih par dana, svakako se zna ko je veci potencijal...
Jesi ono ti govorio da treba ostat u Cedeviti?
Covjece, umjesto da kazes kako je jedan od najboljih skakaca u CIJELOJ LIGI per 36 min., ti navodis kako je ponajbolji medju rukijima u klasi gdje nema centra osim njega i (povredjenog) Embiida. O tome se radi, ne znas poentirat s daleko impresivnijim podatkom.
http://www.sportingcharts.com/nba/stats ... ders/2014/
Nek sastavi nekoliko losih utakmica ili propusti nekoliko, istu ces ti pricu pricat,kao sto Teletovica isprozivas na netsdaily... jer jednostavno ne moze ostat u tebi....Light verzija onog Kimba.Ne, to je bio nermin, ja sam bio za NBA, ali kada ga je Shaw zakucao za klupu onda se naravno javila i sumnja... Ali ne radi njegove nesposobnosti, nego radi glupe politike kluba da McGee mora dobijati minute da bi se prodao...