Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderator/ica: insider

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la Unofficialpage » 30 dec 2014, 23:20

OnlyUnited je napisao/la:Koji antivirus koristis? Ako je avast, moguce da ti je ukljucen avast online security.. Provjeri tako sto udjes u chrome, settings, extensions...
Jest uključen. :D
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

krmpotich
Kontakt:

Post Postao/la krmpotich » 02 jan 2015, 17:26

Nisam radio sistem na svom compu duze od godinu dana. Aj da oborim sistem,dodjem do kraja i nemam neta:-) Ponpvim i opet isto:-(XP je inace.Gdje radim gresku? Hvala unaprijed...

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 02 jan 2015, 17:32

Udji u device manager i uslikaj. Vjerovatno ti treba update za mreznu karticu... Kod tebe je integrisana, znaci ili da ubacis zasebnu pa to odradis ili uzmes podatke o mreznoj (preko everesta, ili dr programa), skines update na drugom racunaru, prebacis na svoj komp, instaliras, restart, pozna ti mreznu i to je to.
- Ed Woodward for Prime Minister !

krmpotich
Kontakt:

Post Postao/la krmpotich » 02 jan 2015, 17:43

Eo sad gledam konekciju. Device missing. Znaci fakat je ne vidi uopšte:-(

krmpotich
Kontakt:

Post Postao/la krmpotich » 02 jan 2015, 18:38

OnlyUnited je napisao/la:Udji u device manager i uslikaj. Vjerovatno ti treba update za mreznu karticu... Kod tebe je integrisana, znaci ili da ubacis zasebnu pa to odradis ili uzmes podatke o mreznoj (preko everesta, ili dr programa), skines update na drugom racunaru, prebacis na svoj komp, instaliras, restart, pozna ti mreznu i to je to.
Jedino sto sam nasao u Device menageru je da je Mrezna: "1394 Net adapter". Evo trazim po netu vec sat vremena update za nju ali je nigdje nema. Imas li ti kakav shortcut za nalazenje istog :facepalm:

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 02 jan 2015, 18:40

krmpotich je napisao/la:
OnlyUnited je napisao/la:Udji u device manager i uslikaj. Vjerovatno ti treba update za mreznu karticu... Kod tebe je integrisana, znaci ili da ubacis zasebnu pa to odradis ili uzmes podatke o mreznoj (preko everesta, ili dr programa), skines update na drugom racunaru, prebacis na svoj komp, instaliras, restart, pozna ti mreznu i to je to.
Jedino sto sam nasao u Device menageru je da je Mrezna: "1394 Net adapter". Evo trazim po netu vec sat vremena update za nju ali je nigdje nema. Imas li ti kakav shortcut za nalazenje istog :facepalm:
Skini everest na drugom kompu/laptopu... Prebacis ga na usb, pa na taj pc. Zatim, nadjes pun naziv mrezne, te skines intalacioni file. Ponovo preko usb-a prebacis na pc, te instal.

Taj 1934 Net... nije naziv mrezne...

Primjer slika

krmpotich
Kontakt:

Post Postao/la krmpotich » 02 jan 2015, 19:41

OnlyUnited je napisao/la:
Primjer slika
Odradio kao sto si rekao. Naziv mrezne je: 3com 3c920b-emb. Eh sad naguglo sam par apdejta, medjutim znas kako to ide. Skines instalaciju neke gluposti umjesto onoga sto ti oni nude. Uglavnom nemam pojma kada cu i da li cu uopste naci apdejt za ovu svoju praistorijsku mreznu karticu. Tebi hvala svakako :salut:

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 02 jan 2015, 19:54

http://www.drivermax.com/driver/update/ ... ler/314255" onclick="window.open(this.href);return false;

Eto, ispod ove reklame za drivermax imas update, cini mi se da je ovaj.

Ali fkt jest praistorijska..

krmpotich
Kontakt:

Post Postao/la krmpotich » 02 jan 2015, 19:59

OnlyUnited je napisao/la:http://www.drivermax.com/driver/update/ ... ler/314255

Eto, ispod ove reklame za drivermax imas update, cini mi se da je ovaj.

Ali fkt jest praistorijska..
Meh to mi je stari comp. Inace sam na laptopu, al kontam daj da uradim sistem za ne daj boze. Relativno solidan comp al me sad uhaka s ovom mrežnom. Evo skida se, hvala ti care :thumbup:

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 02 jan 2015, 20:02

Nema na cemu... Uglavnom ak bude problema, imas naziv pa ces naletit na pravi update... ;)

krmpotich
Kontakt:

Post Postao/la krmpotich » 02 jan 2015, 20:20

OnlyUnited je napisao/la:Nema na cemu... Uglavnom ak bude problema, imas naziv pa ces naletit na pravi update... ;)
Taman se poradovao, ali kada sam ga pokrenuo pise: Downloading+instaling :facepalm: Prosta racunica moram naci gotov apdejt za ovo njesra. Nastavit cu sutra, mozak mi vri :beba:

shzna
Kontakt:

Post Postao/la shzna » 03 jan 2015, 19:34

Da li potoji Virtual DJ za windows 8?
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 03 jan 2015, 19:53

http://virtual_dj.en.downloadastro.com/" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.majorgeeks.com/files/details ... ition.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Illmatic09
Kontakt:

Post Postao/la Illmatic09 » 04 jan 2015, 14:38

Imam problem pri paljenju komp-a, nadam se da neko moze pomoci ili mi reci do cega je. Kad palim komp, on se ugasi nakon par sekundi i drugi put isto tako, tek kad ga iza ugasim iz struje i upalim opet, on normalno radi. Evo treci dan sam cekao da vidim hoce li nestati, ali nista :?

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 04 jan 2015, 14:43

Napojna.

Illmatic09
Kontakt:

Post Postao/la Illmatic09 » 04 jan 2015, 14:50

Znaci pri kraju je? Bas mi se ovo moralo desiti kad mi treba komp. :problem:

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 04 jan 2015, 14:59

Na gasenje kompa utice kvar na ploci, hard disku, slabo napajanje (hardver problemi) te nepravilno instaliran driver (softver problem). Ostale komponente ako su pokvarane tipa grafe, imaju za posljedicu crn ekran, ili nemoguce pokretanje sistema.

To sto je proradilo nakon reseta (iskljucivanja) je dokaz da gubi snagu, ili jednostavno receno, pri kraju.

Imas ih od 400 - 500W, po cijeni do 50 KM..

Illmatic09
Kontakt:

Post Postao/la Illmatic09 » 04 jan 2015, 15:05

Kud bas na zimu. Trebala bi biti napojna, inace radi normalno kad je upaljen. Bas tako kao da gubi snagu, tacno se osjeti da uspori onaj ventilator iza, bori se i na kraju se ugasi.

Hvala, vidjet cu nesto.

The_Target
Kontakt:

Post Postao/la The_Target » 04 jan 2015, 18:41

Kupio sam licenciran program (kupljen van BiH ),svaki put kad formatiram komp moram toj firmi poslati mail da refresaju sistem ili bazu da bi program funkcionisao,ili ako promijenim Ip adresu izbacuje mi da licenca ne vazi,znaci program je namijenjen za jedan komp,to mi nije problem,nego mi je problem sto imam program koji je licenciran a ne mogu da ga aktiviram sam bez firme u kojoj je kupljen,a unosi se mnogo podataka pa mi je prevelik rizik zbog licence da unosim podatke ako se isti mogu obrisati,znam da nije preporucivo ali ima li neko ko zna kako da rijesim ovaj problem,unaprijed hvala
Rođeni brato

KEC
Kontakt:

Post Postao/la KEC » 04 jan 2015, 21:10

Kaad posjetim neke stranice ev npr forum ovaj il ss.ba pojavljuju mi se reklame ADS i ostala sranja i ishandra me znal neko kako to iskljuciti

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []