Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije
Jadna ti majka ako ces se uzdat u Lulica, Bazdarevicu.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
The flowers of English football, the flowers of Manchester
- Pasha_car_aga
- Kontakt:
Pa u njega se majka njegova ne moze pouzdat, a kamo li reprezentacija! Sreca mu je samo sto jos uvjek nema konkurencije na svojoj poziciji u reprezentaciji, onaj odron (Visca) nije konkurentan ni u rodnom Olovu, a kamo li u ozbiljnijoj ekipi!Cartman je napisao/la:Jadna ti majka ako ces se uzdat u Lulica, Bazdarevicu.
Mehmed Baždarević će konkurenciju za tim pojačati s Mariom Vrančićem, Milanom Đurićem, Veroljubom Salatićem, ali i dvojicom-trojicom povratnika - Semirom Štilićem, Samirom Jahićem i Ervinom Zukanovićem.
Selektor Baždarević je već najavio da mu je – nakon Engleske, druga stanica Italija, gdje će – između ostalog, pod lupom biti i naš bivši mladi reprezentativac Đurić (Cesena), a potom slijedi „njemačko-švajcarska turneje“
Pored razgovora sa provjerenim reprezentativcima, te novajlijom Vrančićem (Paderborn), Meša će obaviti razgovor i sa Salatićem (Grasshopper).
- Mi još nemamo novog Elvira Rahimića ili bolje reći igrača kakav je bio naš sadašnji selektor. Pravog defanzivnog veznog igrača koji će da vodi računa o balansu između odbrane i napada, koji će određivati momente pritiska na loptu i protivnike, a uz to i graditi igru, kaže – u razgovoru za „Avazov Sport“, bivši Baždarevićev saigrač iz Željezničara Edin Ćurić.
A upravo su Vrančić i Salatić takvi igrači...
- Da smo na Svjetskom prvenstvu imali jednog Argentinca Mascherana ili nekadašnjeg Baždarevića, mi bi se prošetali kroz grupnu fazu, pa i dalje. Falilo je to i šefu - Ivici Osimu, na Svjetskom prvenstvu u Italiji 1990. godine, pa da dođe možda i do finala. Da je Meša igrao iza Piksija Stojkovića i Papeta Sušića ili Deje Savićevića, oni bi bili rasterećeniji. Također, Meša je mogao preuzeti i Maradonu od sjajnog Refika Šabanadžovića kada je dobio prvi žuti karton... Tako bi ostali kompletni i možda pobijedili Argentinu sa slavnim Maradonom za 90 minuta. I pored izvanrednih Pjanića, Misimovića , Medunjanina i Bešića, nama treba jedan takav igrač - kao što su bili Meša ili Rahimić. Mislio sam da je to Adnan Zahirović, ali ga više nema, pa bi se trebalo pobrinuti da on opet dobije šansu. Ali, prvo u jednom klubu, pa onda i u reprezentaciji, dodaje Ćurić.
Također, u „čekaonici“ su i dva bivša mlada reprezentativca koja trenutno igraju u Mađarskoj - Asmir Suljić i Senad Husić, te Kerim Memija (Željezničar) i još nekoliko igrača iz bh. elite ...
Selektor Baždarević je već najavio da mu je – nakon Engleske, druga stanica Italija, gdje će – između ostalog, pod lupom biti i naš bivši mladi reprezentativac Đurić (Cesena), a potom slijedi „njemačko-švajcarska turneje“
Pored razgovora sa provjerenim reprezentativcima, te novajlijom Vrančićem (Paderborn), Meša će obaviti razgovor i sa Salatićem (Grasshopper).
- Mi još nemamo novog Elvira Rahimića ili bolje reći igrača kakav je bio naš sadašnji selektor. Pravog defanzivnog veznog igrača koji će da vodi računa o balansu između odbrane i napada, koji će određivati momente pritiska na loptu i protivnike, a uz to i graditi igru, kaže – u razgovoru za „Avazov Sport“, bivši Baždarevićev saigrač iz Željezničara Edin Ćurić.
A upravo su Vrančić i Salatić takvi igrači...
- Da smo na Svjetskom prvenstvu imali jednog Argentinca Mascherana ili nekadašnjeg Baždarevića, mi bi se prošetali kroz grupnu fazu, pa i dalje. Falilo je to i šefu - Ivici Osimu, na Svjetskom prvenstvu u Italiji 1990. godine, pa da dođe možda i do finala. Da je Meša igrao iza Piksija Stojkovića i Papeta Sušića ili Deje Savićevića, oni bi bili rasterećeniji. Također, Meša je mogao preuzeti i Maradonu od sjajnog Refika Šabanadžovića kada je dobio prvi žuti karton... Tako bi ostali kompletni i možda pobijedili Argentinu sa slavnim Maradonom za 90 minuta. I pored izvanrednih Pjanića, Misimovića , Medunjanina i Bešića, nama treba jedan takav igrač - kao što su bili Meša ili Rahimić. Mislio sam da je to Adnan Zahirović, ali ga više nema, pa bi se trebalo pobrinuti da on opet dobije šansu. Ali, prvo u jednom klubu, pa onda i u reprezentaciji, dodaje Ćurić.
Također, u „čekaonici“ su i dva bivša mlada reprezentativca koja trenutno igraju u Mađarskoj - Asmir Suljić i Senad Husić, te Kerim Memija (Željezničar) i još nekoliko igrača iz bh. elite ...
Sarajevo, Mostar, Tuzla, Goražde
Višegrad i Foča s tugom osviće
junak do junaka, sada stoje svi
na braniku Bosne znaj te dušmani!!!
Samir Jahic? Pa nece valjda Sanela vratiti, od njega je i Mravac pruzao bolje igre
100% sportski i krajnje opušten potpis
- Goalgetter
- Kontakt:
Cuj nemamo novog Rahimica. Pa sta je onda Besic pobogu.
Pored Besica ce igrati Pjanic, i to ti je taj Tandem na sredini, ispred jedna desetka i to je to.
Sinan i Avaz opet prosipaju narodu suplju pricu.
Jahić je pružao odlične partije za reprezentaciju.RiNo je napisao/la:Samir Jahic? Pa nece valjda Sanela vratiti, od njega je i Mravac pruzao bolje igre
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
Salatic je bas igrac kakav nam treba. 
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
Jeste jedno vrijeme, i onda je bio medju najgorima ako ne i najgori.Clutch je napisao/la:Jahić je pružao odlične partije za reprezentaciju.RiNo je napisao/la:Samir Jahic? Pa nece valjda Sanela vratiti, od njega je i Mravac pruzao bolje igre
Treba se okrenuti mladjim i boljim igracima
100% sportski i krajnje opušten potpis
- Principatus
- Kontakt:
Mislim da ovo posljednje nagadjaju. Jahic nam ne treba, Stilic, Zukanovic, Vrancic, Djuric i Salatic da. Salatic igra na poziciji koju samo Besic kod nas moze pokriti. Onda jos poziciju desnog beka pojacati, Kolasinac ce se vratiti na lijevi bek.rishaaa je napisao/la:Mehmed Baždarević će konkurenciju za tim pojačati s Mariom Vrančićem, Milanom Đurićem, Veroljubom Salatićem, ali i dvojicom-trojicom povratnika - Semirom Štilićem, Samirom Jahićem i Ervinom Zukanovićem.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
- DonCorleone
- Kontakt:
Kako se Bazdarevicevo razmisljanje uklapa u koncepciju Papetovca?
Covjek namjerava posmatrati i razgovarati sa igracima poput Salatica i Djurica, igraci koji ne cine razliku na terenu i koji su u pet deka sa ostalim reprezentativcima? Zar to nije potpuno gubljenje vremena i totalni promasaj.? Ja vec vidim dovoljno materijala da se Safetovac ne slaze sa Mesinim nacinom vodjenja ekipe i to u samom startu
.
Covjek namjerava posmatrati i razgovarati sa igracima poput Salatica i Djurica, igraci koji ne cine razliku na terenu i koji su u pet deka sa ostalim reprezentativcima? Zar to nije potpuno gubljenje vremena i totalni promasaj.? Ja vec vidim dovoljno materijala da se Safetovac ne slaze sa Mesinim nacinom vodjenja ekipe i to u samom startu
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.
- DonCorleone
- Kontakt:
Princi, neka pozove sve i jednog i neka na treningu vidi ko najvise pruza a ko najmanje. Treba pozvati i isprobati, a ne kao ona budaletina na osnovu vlastitog negativnog pogleda na igrace, rijesiti se njihovih usluga u samom startu.Principatus je napisao/la:Mislim da ovo posljednje nagadjaju. Jahic nam ne treba, Stilic, Zukanovic, Vrancic, Djuric i Salatic da. Salatic igra na poziciji koju samo Besic kod nas moze pokriti. Onda jos poziciju desnog beka pojacati, Kolasinac ce se vratiti na lijevi bek.rishaaa je napisao/la:Mehmed Baždarević će konkurenciju za tim pojačati s Mariom Vrančićem, Milanom Đurićem, Veroljubom Salatićem, ali i dvojicom-trojicom povratnika - Semirom Štilićem, Samirom Jahićem i Ervinom Zukanovićem.
Da se razumijemo, nama je ovaj Salatic potreban bio i prije SP-a, potreban nam je i sada, bas iz istog razloga koji si i sam naveo, a Safet je stavio svoje truhlo razmisljanje ispred kolektivne koristi reprezentacije, jer da nije, barem bi otisao na razgovor sa istim.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.
Mehmed Baždarević će konkurenciju za tim pojačati s Mariom Vrančićem, Milanom Đurićem, Veroljubom Salatićem, ali i dvojicom-trojicom povratnika - Semirom Štilićem, Samirom Jahićem i Ervinom Zukanovićem.
Sve 5, ipak se nadam da se trio o kojem ja najvise ocekujem potencionalne vijesti drzi u tajnosti radi dobro poznatih razloga. Tu mislim na Martica, Arslanagica i Tankovica. Ovo su igraci za narednih 10 godina i svaki od njih bi bio odlican ulov za buducnost reprezentacije. Desni bek se mora rijesavati Vrsajevic tu ne moze pomoci. Zato Martic. Djuric je slican tip napadaca kakve vec imamo. Da se razumijemo Izrael je pokazao da nam Djuric itekako treba pa momak i mora biti pozvan ali bi Tankovic dao novu dimenziju nasem napadu. A Arsla bi bio ulog za buducnost. Nadam se da Mesa zna za njih i da ovo odradjiva na najbolji mogucin nacin u tisini.
Inace od 6 nabrojanih igraca samo mi je Jahic visak a ostali svi su sa razlogom u igri. Ako je naravno ovo tocno. Igraci koji ce itekako pojacati konkurenciju.

Interesira me ako Zuka bude u timu ocemo li se napokon sloziti da savez nije krivac za njegovo nepozivanje za vrijeme dileje.
Sve 5, ipak se nadam da se trio o kojem ja najvise ocekujem potencionalne vijesti drzi u tajnosti radi dobro poznatih razloga. Tu mislim na Martica, Arslanagica i Tankovica. Ovo su igraci za narednih 10 godina i svaki od njih bi bio odlican ulov za buducnost reprezentacije. Desni bek se mora rijesavati Vrsajevic tu ne moze pomoci. Zato Martic. Djuric je slican tip napadaca kakve vec imamo. Da se razumijemo Izrael je pokazao da nam Djuric itekako treba pa momak i mora biti pozvan ali bi Tankovic dao novu dimenziju nasem napadu. A Arsla bi bio ulog za buducnost. Nadam se da Mesa zna za njih i da ovo odradjiva na najbolji mogucin nacin u tisini.
Inace od 6 nabrojanih igraca samo mi je Jahic visak a ostali svi su sa razlogom u igri. Ako je naravno ovo tocno. Igraci koji ce itekako pojacati konkurenciju.
Interesira me ako Zuka bude u timu ocemo li se napokon sloziti da savez nije krivac za njegovo nepozivanje za vrijeme dileje.
A sta ako se Besa ne daj boze povrijedi. Poziv Salaticu ili nekom igracu slicnih karakteristika je i vise nego dobro dosla ideja. Uz to Veroljub je super iskusan igrac koji nam itekako moze valjati.Goalgetter je napisao/la:Cuj nemamo novog Rahimica. Pa sta je onda Besic pobogu.Pored Besica ce igrati Pjanic, i to ti je taj Tandem na sredini, ispred jedna desetka i to je to.
Bravo Mesa
jedino ne vidim po cemu je to Djuric ( u njegovoj sadasnjoj formi ) ispred jednog Tankovica koji jos ima tak 19 godina. Martic je itekako potreban i trebao je biti vec i prije SP pozvan. Mislim da ce on biti dobitak za reprezentaciju posebno u defanzivnom dijelu. A Arslanagic nam trenutno nije toliko potreban kao Tankovic i Martic samo se moze pokazati kao jako dobra "investicija" za buducnost i svakako je dobar potez da i on zaigra. Potreban je i rezervni razbijac u sredini terena koji bi zamjenio Besica u slucaju povreda, suspenzija ili losih igara. Pa bio to Zahirovic, Salatic neko treci samo da je jak u razbijanju protivnickih napada kao sto je Mesa bio i da igra standardno za svoj klub.
Šta će biti s ovim Danijelom Miličevićem iz Genka,rekao je da bi igrao za nas... Krilo je čovo... 
Sarajevo, Mostar, Tuzla, Goražde
Ajax je napisao/la:Bravo Mesajedino ne vidim po cemu je to Djuric ( u njegovoj sadasnjoj formi ) ispred jednog Tankovica koji jos ima tak 19 godina. Martic je itekako potreban i trebao je biti vec i prije SP pozvan. Mislim da ce on biti dobitak za reprezentaciju posebno u defanzivnom dijelu. A Arslanagic nam trenutno nije toliko potreban kao Tankovic i Martic samo se moze pokazati kao jako dobra "investicija" za buducnost i svakako je dobar potez da i on zaigra. Potreban je i rezervni razbijac u sredini terena koji bi zamjenio Besica u slucaju povreda, suspenzija ili losih igara. Pa bio to Zahirovic, Salatic neko treci samo da je jak u razbijanju protivnickih napada kao sto je Mesa bio i da igra standardno za svoj klub.
Besic ako ovako nastavi ce profurat sve njih nabrojane,..On kaze da ce imat bazu od preko 30 igraca,tako da ne mora znacit da ce svi bit tu vec protiv Austrije i Andore..
Iskreno ,svidja mi se radi novog stratega
Iskreno ,svidja mi se radi novog stratega
Re: Odg: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije
Djuric je ispred Tankovica zbog zelje i zbog papira.Yebiga jos se i ne zna sigurno bili Tankovic igrao za nas.A Salatic je poslije SP imao blago receno cudne izjave tako da mislim nije dobra ideja njegovo pozivanje zbog atmosfere u ekipi(da nam se ne ponovi Tino,Hadzic ili Vrsajevic).Ajax je napisao/la:Bravo Mesajedino ne vidim po cemu je to Djuric ( u njegovoj sadasnjoj formi ) ispred jednog Tankovica koji jos ima tak 19 godina. Martic je itekako potreban i trebao je biti vec i prije SP pozvan. Mislim da ce on biti dobitak za reprezentaciju posebno u defanzivnom dijelu. A Arslanagic nam trenutno nije toliko potreban kao Tankovic i Martic samo se moze pokazati kao jako dobra "investicija" za buducnost i svakako je dobar potez da i on zaigra. Potreban je i rezervni razbijac u sredini terena koji bi zamjenio Besica u slucaju povreda, suspenzija ili losih igara. Pa bio to Zahirovic, Salatic neko treci samo da je jak u razbijanju protivnickih napada kao sto je Mesa bio i da igra standardno za svoj klub.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE
-
SjeverniVjetar
To je to, tri pozicije koje su deficitarne krilni napadac/poluspic(Tankovic, Mahmutovic), desni bek (Martic(), rezervni def. vezni (Scuk, Salatic, Horic...)Ajax je napisao/la:Bravo Mesajedino ne vidim po cemu je to Djuric ( u njegovoj sadasnjoj formi ) ispred jednog Tankovica koji jos ima tak 19 godina. Martic je itekako potreban i trebao je biti vec i prije SP pozvan. Mislim da ce on biti dobitak za reprezentaciju posebno u defanzivnom dijelu. A Arslanagic nam trenutno nije toliko potreban kao Tankovic i Martic samo se moze pokazati kao jako dobra "investicija" za buducnost i svakako je dobar potez da i on zaigra. Potreban je i rezervni razbijac u sredini terena koji bi zamjenio Besica u slucaju povreda, suspenzija ili losih igara. Pa bio to Zahirovic, Salatic neko treci samo da je jak u razbijanju protivnickih napada kao sto je Mesa bio i da igra standardno za svoj klub.
Ostale pozicije su, relativno, popunjene, a i nema nijedan potencijalni koji bi donio razliku u kvalitetu.
Valjda do prve prijateljske utakmice u martu budemo imali barem 1-2 nova igraca odlicno bi bilo.
A ond vec i za Andoru da se taj broj poveca, jer nema vremena da se probavaju moraju se gurati u vatru sa velikim rizikom a onda uz Boziju pomoc i fudbalsku srecu do baraza ili u nekom ludilu drugog mjesta !
Puno posla a malo vremena.

P.S Ove gore novinarske tekstove i imena igraca uzimajte sa rezervom jer svi znamo kako to kod nas ide. Pisu sve i svasta, a na kraju se nista ne ostvari !
A ond vec i za Andoru da se taj broj poveca, jer nema vremena da se probavaju moraju se gurati u vatru sa velikim rizikom a onda uz Boziju pomoc i fudbalsku srecu do baraza ili u nekom ludilu drugog mjesta !
Puno posla a malo vremena.
P.S Ove gore novinarske tekstove i imena igraca uzimajte sa rezervom jer svi znamo kako to kod nas ide. Pisu sve i svasta, a na kraju se nista ne ostvari !
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.