Jusuf Nurkić

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Ajax
Kontakt:

Re: Jusuf Nurkić

Post Postao/la Ajax » 04 jan 2015, 16:09

Raul_64 je napisao/la:Ama uletio mu malo u lice , poslije se izljubili , Gasol ga pohvalio i gotovo.

Denver ako je pametan , Juka ce vec nakon all stara biti njihov prvi centar sa najvecim minutama.
Juka bi vec sljedecu sezonu mogao da izbaci Mozgova i bude starter. Mada nije iskljuceno da ce imati poprilican broj boljih partija od njega i u ovoj sezoni kao ova danasanja. Sto se tice provociranja u tome treba imati granicu. Ako provociras sve redom prije ili kasnije ces naletiti na nekoga kome se to nece svidjeti. A ni on nije jedan od najpoznatijih igraca da si to moze priustiti. Treba biti samouvjeren samo ne provocirati bez razloga osim ako ne vracas nekome "uslugu" za njegovu nesportsku igru.
zgembo89 je napisao/la:Al čovječe koja bi mi sila bili sa TEletovićem i njim u prvom sastavu onda Djedović takođe sa dobrim partijama i ostaje dvojica slabijih igrača na 1-2 poput Gordića i jednog naturalizovanog..I onda kad ih treba odmoriti ubaciš Stipanovića Kikanovića Vrabca Pašalića Šutala koji opet mogu pruziti solidnu partiju u tih 5-10min..
Sa Jukom ova selekcija postaje 20-30% jaca i drugi krug postaje realan cilj. A poslje je puno toga lakse. Bez Juke ce to ici jako jako tesko kao i do sada sto je islo. Znaci male sanse. Juka, Teletovic i Djedovic imas tri superstara u prvih 5 to je onda sasvim druga prica. Tako se moze igrati sa bas svima osim sa Dream teamom. Sa Jukom bi bili pravo mocni. I jos nam ide na ruku da nece igrati po 30+ minuta po utakmici ( bar ove sezone ) znaci nebi trebao da bude premoren.

armin
Kontakt:

Post Postao/la armin » 04 jan 2015, 16:24

Hajmo svi po jedan glas :bih: :bih:

http://www.fibaeurope.com/cid_xomKo3xWH ... QLzi2.html" onclick="window.open(this.href);return false;

AllAbout
Kontakt:

Post Postao/la AllAbout » 04 jan 2015, 16:54

Juka je vec bolji odbrambeni igrac od Mozgova, samo da se jos ofanzivno popravi, a to dolazi vremenom..Mozgov me inace razocarao, prosjek od igraca
Unica grande amore

Ramirez5
Kontakt:

Post Postao/la Ramirez5 » 04 jan 2015, 16:59

armin je napisao/la:Hajmo svi po jedan glas :bih: :bih:

http://www.fibaeurope.com/cid_xomKo3xWH ... QLzi2.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Od mene već duže vrijeme ima svaki dan po jedan glas.

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Re: AW: Jusuf Nurkić

Post Postao/la _dreamer_ » 04 jan 2015, 19:02

ultrasstyle_tz je napisao/la:ove mind games su korisne, da destabilizujes protivnika, ali ne treba pretjerivati..treba to kao Garnet raditi, sve u svrhu rezultata, a ne sto si djubre od covjeka i onda nece biti nikakvih problema
e vala garnett je lik koji je ne jednom nego 100 puta pretjerao. skoro se smijao varejaou u lice, skakutao oko njega i tapsao rukama jedno 5-6 sekundi, ja pao sa stolice od smijeha. i ia vise volim dzentlmenske igrace, ali juka to nije, nema takav karakter. on je zajebant i frajer...

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 04 jan 2015, 19:19

Meni je bas simpaticno to. Juce nakon lijepog razgovora sa Gasolom ide prema klupi a prilazi mu Robinson sa kezom od uha do uha i skace na njega od srece. :mrgreen: Ovaj ga uhvati i ponese ko malo dijete. I Faried ga gotivi pravo i nakon ovoga sam upratio ono kao vodi ga prema klupi a kipi od srece i crce od smijeha. Tapse ga. Galinari i McGee su sa klupe skocili aplaudiraju. Izgleda da je u jako dobrim odnosima sa McGeeom jer su na klupi zajedno sjedili i citavo vrijeme cavrljali nesto i smijali se. Ono sto me impresioniralo jeste sto trener Denvera ( ne Shaw nego onaj sto ih trenira odbranu) je svako malo pricao sa Jusufom i crtao mu i objasnjavao sta i kako. A on ga slusa i samo se smjeska. :-D :-D I komentatori sinoc (jer sam gledao reprizu kad sam dosao kuci) i Foye komentarisu kako je impresivno koliko momak trenira dnevno.
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

habib
Kontakt:

Post Postao/la habib » 04 jan 2015, 19:25

Ramirez5 je napisao/la:

gdje se mogu vidjeti rezultati ankete
habib

Ramirez5
Kontakt:

Post Postao/la Ramirez5 » 04 jan 2015, 19:54

habib je napisao/la:
Ramirez5 je napisao/la:

gdje se mogu vidjeti rezultati ankete

Ja nisam uspio naći rezultate dosadašnje ankete,ali glasam svaki dan pa kako bude. Koliko mogao ja pomogao.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 04 jan 2015, 21:19

AllAbout je napisao/la:Juka je vec bolji odbrambeni igrac od Mozgova, samo da se jos ofanzivno popravi, a to dolazi vremenom..Mozgov me inace razocarao, prosjek od igraca
Ma nema Mozgov nikakave sanse protiv Juke na duge staze za mjesto prvog centra. Juki bi bilo najbolji da ne mijenja klub. Ima odlicnog trenera koji mu vjeruje sve vise i vise. Odlicno se razumije sa vecinom saigraca. A konkurencija za prvog centra bi mogla da bude puno teza nego sto to jeste. Je nevidim nijedan razlog da zamjeni klub. Denver je bas klub po mjeri za njega i odlicno se je to sve poslozilo. Jos samo da zaigra i za reprezentaciju cim prije.

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 04 jan 2015, 22:05

baglama je napisao/la:
Husika je napisao/la:Novi Sabonis, jednostavno me ovo dijete fascinira...
Ne mogu vjerovati da ovo radi u prvoj sezoni!!!

:tokralju: :tokralju: :kralj:
S tim da je flash gordon za Sabasa...brzinom
samo polako, nadam se da u denveru imaju i kadra za njegovog mentalnu pripremu i sazrijevanje, ne smao usavrsavanje igre.

Juka ponosu...
samo me strah da uskoro ne ispuha jer ide 300 na sat svaku utakmicu
Ocito nisi Sabonisa gledao dok je imao 20 godina.

Samo naprijed Juka!
Sport je lijek za tijelo i duh.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 04 jan 2015, 22:25

ma juka je svjetska klasa tu nema price :salut: :salut: samo da zaigra na euru i sve ce biti :thumbup:

JoeCelt
Kontakt:

Post Postao/la JoeCelt » 04 jan 2015, 23:20

Juka rangiran statisticki prvi medju novajlijama u NBA ;)
http://insider.espn.go.com/nba/hollinge ... on/rookies
Jusuf Nurkic, C
23 MIN | 4-9 FG | 3-4 FT | 10 REB | 0 AST | 2 STL | 5 BLK | 1 TO | 11 PTS | +29
There’s so much to be said about Nurkic tonight. His numbers are good, but they don’t even begin to tell the story of his impact. Not only was he the best defensive player on the floor for either team, but he was by far the most entertaining one too. The only nit that I’ll pick is that I’d like to see him look to draw more contact on the offensive side. With all the negatives around Denver this season, we have a real special player at a premium position in Nurkic
slika
Google Prevodilac - https://translate.google.com/?hl=bs

MT43
Kontakt:

Post Postao/la MT43 » 05 jan 2015, 01:34

http://www.roundballminingcompany.com/2 ... nurkic-be/" onclick="window.open(this.href);return false; :D :D :D

BosnaSTL
Kontakt:

Post Postao/la BosnaSTL » 05 jan 2015, 02:48

Jusuf ima Player Efficiency Rating 17.84 treci u Nuggetsima odmah iza Lawsona i Farried-a.

rishaaa
Kontakt:

Post Postao/la rishaaa » 05 jan 2015, 08:13

slika
Sarajevo, Mostar, Tuzla, Goražde
Višegrad i Foča s tugom osviće
junak do junaka, sada stoje svi
na braniku Bosne znaj te dušmani!!!

Zamora
Kontakt:

Post Postao/la Zamora » 05 jan 2015, 14:57

" onclick="window.open(this.href);return false;

Introducing the candidates for FIBA Europe Young Men's Player of the Year: Jusuf Nurkic - Bosnia and Herzegovina and Denver Nuggets

Vote for Jusuf here: http://****/1DRvJdf" onclick="window.open(this.href);return false;
X

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 05 jan 2015, 20:01

Mirza

01:30
Brooklyn Nets - Dallas Mavericks

Juka
02:00
Minnesota Timberwolves - Denver Nuggets

:opaopa: :opaopa:
Zadnja izmjena: Bassha, dana/u 05 jan 2015, 21:43, ukupno mijenjano 2 puta.
#Bosnianbeast

#DLOading

#WeGoHard

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 05 jan 2015, 20:08

Zao mi Minnesote. Juka se tek zagrijava. Nocas ide opet double-double 15p i 15reb :salut: :salut:
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 05 jan 2015, 20:11

Mozda je u vecerasnjem Dnevniku spomenut Mirza jer Jusuf nije igrao danas tj. sinoc a u jucerasnjem dnevniku spomenut Jusuf a ne Mirza :kafa:
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 05 jan 2015, 20:20

Juka i Pekmen, bit' će zanimljivo :salut:

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], CAGarfia i 11 gostiju.