surla mu je bila u offsajduAYAN je napisao/la:Ima li neko video snimak sa prenosa utakmice... Tu ja mislim ima usporeni snimak, kada onaj levat miluje golmana, faca mu se vidi prilično dobro, a onda stavlja kapu na glavu i vidi se iz profila kao i na ovoj slici sa tribine...
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Iz daleka gledam ulice tvoje
tamo su slike, djetinjstva moga
tamo je sve što je moje.
tamo je sve što je moje.
- Stole iz Bora
- Kontakt:
Nema veze ciji je navijac uletio kad je Zeljo organizator a organizator je napravio propust i isti ce se i kazniti. Bezveze se vise raspravljate oko toga, sve ce se znati sljedece sedmice.Strumph_tm87 je napisao/la:O cemu ba vi pricate, slike govore vise od 1000 rijeci. Sto bi Zelji uzimali bodove ili suspendovali stadion kad je navijac slavije svog golmana pomilovao po glavi nebi li se utakmica prekinula i tako dobili 3 boda? Halo ba?
http://www.fkzeljeznicar.com/najave-i-i ... -poraz.php
AMAR OSIM
1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!
1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!
Zašto se bezveze raspravljamo, kada na Oficijelnoj stranici FK Slavije naslov glasi:Stole iz Bora je napisao/la:Nema veze ciji je navijac uletio kad je Zeljo organizator a organizator je napravio propust i isti ce se i kazniti. Bezveze se vise raspravljate oko toga, sve ce se znati sljedece sedmice.Strumph_tm87 je napisao/la:O cemu ba vi pricate, slike govore vise od 1000 rijeci. Sto bi Zelji uzimali bodove ili suspendovali stadion kad je navijac slavije svog golmana pomilovao po glavi nebi li se utakmica prekinula i tako dobili 3 boda? Halo ba?
"Poraz na grbavici, Dujkovića napao navijač Želje"
Trebamo dopustit da svi lažu...a mi da šutimo...
Kad su svi protiv tebe, ili si apsolutno u krivu, ili si apsolutno u pravu...
Željo i samo Željo...
Željo i samo Željo...
bice ko i prosle godine, svako po 4000 KM , i nastavi dalje. u Lukavici je nesto slicno bilo, s tim da je ugrozena novinarska sloboda.. pa opet niko nije dobio zabranu igranja pred praznim tribinama!Stole iz Bora je napisao/la:Nema veze ciji je navijac uletio kad je Zeljo organizator a organizator je napravio propust i isti ce se i kazniti. Bezveze se vise raspravljate oko toga, sve ce se znati sljedece sedmice.Strumph_tm87 je napisao/la:O cemu ba vi pricate, slike govore vise od 1000 rijeci. Sto bi Zelji uzimali bodove ili suspendovali stadion kad je navijac slavije svog golmana pomilovao po glavi nebi li se utakmica prekinula i tako dobili 3 boda? Halo ba?
tamo je sve što je moje.
tamo je sve što je moje.
-
Strumph_tm87
- Kontakt:
Slazem se, kazne ce biti par hiljada maraka koje cemo samo proslijediti zastitarskoj agenciji. O suspenziji stadiona nebi trebalo biti govora.Stole iz Bora je napisao/la:Nema veze ciji je navijac uletio kad je Zeljo organizator a organizator je napravio propust i isti ce se i kazniti. Bezveze se vise raspravljate oko toga, sve ce se znati sljedece sedmice.Strumph_tm87 je napisao/la:O cemu ba vi pricate, slike govore vise od 1000 rijeci. Sto bi Zelji uzimali bodove ili suspendovali stadion kad je navijac slavije svog golmana pomilovao po glavi nebi li se utakmica prekinula i tako dobili 3 boda? Halo ba?
Mnogi od nas za tebe zivote su dali, da sutra zatreba opet bi za tebe pali!
A sta se ovo sad spominje da je golmana Slavije udario navijac Slavije ???
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!
Nakon incidenta na Grbavici
Košarac: "Dujković je imao simptome potresa mozga"
Policija Kantona Sarajevo uhapsila je 25-godišnjeg mladića čiji su inicijali M. A., koji je u toku fudbalske utakmice između domaćeg "Željezničara" i "Slavije" iz Istočnog Sarajeva, ušao na teren i udario golmana gostujućeg tima Ratka Dujkovića.
Direktor FK "Slavija" Milorad Košarac izjavio Srni da je ljekarskim pregledom ustanovljeno da je Dujković udaren nekim predmetom koji je bio u šaci napadača.
"Dujković je sinoć imao simptome potresa mozga, mučninu i povraćanje", precizirao je Košarac dodavši da će protiv napadača biti podignuta krivična prijava.
Ocjenivši da je utakmica sa sportskog gledišta bila potpuno korektna, Košarac je izrazio nezadovoljstvo zbog propusta organizatora.
"Publika je ispoljila dosta nacionalizma pri čemu nije upućen poziv oficijelnog spikera da se prestane sa takvim ponašanjem", rekao je Košarac.
On je potvrdio da je postojao incident između navijača dva kluba, ali ništa mimo granica uobičajenog.
"Istinu o zbivanjima na stadionu zabilježile su kamere, međutim vrijeđa što je policija sve navijače `Slavije`, njih oko 120 koji su na utakmicu došli organizovano i najavljeno, deset minuta prije kraja utakmice odstranila sa tribina", naglasio je Košarac dodavši da je to suprotno propisima Uefe i Fudbalskog saveza BiH.
On je objasnio da se, prema svim propisima, u incidentnim situacijama gostujući navijači pod pratnjom policije izvode tek nakon što se stadion isprazni.
Košarac je najavio da će FK "Slavija" razmotriti kako će se ubuduće ponašati prema navijačima "Željezničara", za koje su, podsjetio je, kapije stadiona u Istočnom Sarajevu do sada uvijek bile širom otvorene.
(SRNA)
sarajevo-x.com
Policija Kantona Sarajevo uhapsila je 25-godišnjeg mladića čiji su inicijali M. A., koji je u toku fudbalske utakmice između domaćeg "Željezničara" i "Slavije" iz Istočnog Sarajeva, ušao na teren i udario golmana gostujućeg tima Ratka Dujkovića.
Direktor FK "Slavija" Milorad Košarac izjavio Srni da je ljekarskim pregledom ustanovljeno da je Dujković udaren nekim predmetom koji je bio u šaci napadača.
"Dujković je sinoć imao simptome potresa mozga, mučninu i povraćanje", precizirao je Košarac dodavši da će protiv napadača biti podignuta krivična prijava.
Ocjenivši da je utakmica sa sportskog gledišta bila potpuno korektna, Košarac je izrazio nezadovoljstvo zbog propusta organizatora.
"Publika je ispoljila dosta nacionalizma pri čemu nije upućen poziv oficijelnog spikera da se prestane sa takvim ponašanjem", rekao je Košarac.
On je potvrdio da je postojao incident između navijača dva kluba, ali ništa mimo granica uobičajenog.
"Istinu o zbivanjima na stadionu zabilježile su kamere, međutim vrijeđa što je policija sve navijače `Slavije`, njih oko 120 koji su na utakmicu došli organizovano i najavljeno, deset minuta prije kraja utakmice odstranila sa tribina", naglasio je Košarac dodavši da je to suprotno propisima Uefe i Fudbalskog saveza BiH.
On je objasnio da se, prema svim propisima, u incidentnim situacijama gostujući navijači pod pratnjom policije izvode tek nakon što se stadion isprazni.
Košarac je najavio da će FK "Slavija" razmotriti kako će se ubuduće ponašati prema navijačima "Željezničara", za koje su, podsjetio je, kapije stadiona u Istočnom Sarajevu do sada uvijek bile širom otvorene.
(SRNA)
sarajevo-x.com
...ja neću da govorim radi čega i da objašnjavam,vi to vrlo dobro znate,al ako ništa drugo i ono što je jedino što mogu da učinim za taj grad,pa da se i vi sjetite da sam se rodio u Sarajevu, a znate šta se dešava!!!
treb'o ga je udariti nekim maljem, pa da onda svi znamo zbog cega ima ''simptome potresa mozga''scorpion je napisao/la:
do juce sam mislio da mu je u glavi vakuum, a gle sada... ima i mozak!
tamo je sve što je moje.
tamo je sve što je moje.
- raja_sa_sjevera
- Kontakt:
sad vidite kako boli nepravda kaznice vas sigurno a niste krivi
tako je to u nasoj ligi moze se igrati sa igracem koji je suspendovan.udarat se svoj golman a drugi dobijate kaznu
jbg takav je ova nasa liga puna farsi
tako je to u nasoj ligi moze se igrati sa igracem koji je suspendovan.udarat se svoj golman a drugi dobijate kaznu
SAMO TI I NIKO VISE SARAJ`VO
vazno je da smo mi trenutno tamo gdje nam je i mjesto...raja_sa_sjevera je napisao/la:sad vidite kako boli nepravda kaznice vas sigurno a niste krivi
1. ŽELJEZNIČAR
2. Borac
3. Široki
tamo je sve što je moje.
tamo je sve što je moje.
Za razliku od nekih , Željo je upisao 3 boda, a kaznu će popiti i osiguranje...koje Željo plaća da radi svoj posao.raja_sa_sjevera je napisao/la:sad vidite kako boli nepravda kaznice vas sigurno a niste krivi
Zadnja izmjena: AYAN, dana/u 28 mar 2010, 12:57, ukupno mijenjano 2 puta.
Željo i samo Željo...
Željo i samo Željo...
najsmjesniji je ovaj dio kad kaze razmotrit cemo kako da se ophodimo prema navijacima Fk Zeljeznicar od sada. pa zar se moze gore od onoga kako nas uvijek isprate 
- bistrikboy
- Kontakt:
Nije bio ovako azuran nakon povika noz,zica,....... u Lukavici jesenas ili napada na fotoreportere,a ovaj golman je mozda onom Saricu nesto u rodu,on je cak imao rupe u sjecanju nakon Pekije...scorpion je napisao/la:Nakon incidenta na Grbavici
(SRNA)
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
- TheManiacs
- Kontakt:
kakav ba potres mozgabistrikboy je napisao/la:Nije bio ovako azuran nakon povika noz,zica,....... u Lukavici jesenas ili napada na fotoreportere,a ovaj golman je mozda onom Saricu nesto u rodu,on je cak imao rupe u sjecanju nakon Pekije...scorpion je napisao/la:Nakon incidenta na Grbavici
(SRNA)
pa ako je neko gledao tekmu na televiziji mogao je primjetiti ( osim ako nije glup naravno ) da je golman samo odgurnut a ne udaren u predio glave...nakon sto je on cucnuo prilaze mu njegova dva igraca i nesto govore medjusobno...uz smijeh golmana...i odma ofirno pada na zemlju koda mu je mozak prosuo!
SRAMOTA!
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Ovaj kloc nas naziva nogometnim klubom...
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!
"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"
OSIM: SRAMNO, NE ZNAM ŠTA DRUGO DA KAŽEM
Pred sami kraj duela Željezničara i Slavije, tačnije u 88. minuti, jedan neodgovorni pojedinac koji sebe naziva navijačem, utrčao je na teren i nasrnuo na golmana gostujuće momčadi.
Šef stručnog štaba Željezničara, Amar Osim, odmah nakon susreta rekao je da je ovo što se desilio sramno i izvinuo se Slaviji u svoje ime i u ime kluba.
"Sramno, ne znam šta drugo da kažem. U utakmicu koja je korektna, puna sportskog naboja neki idiot pokuša sve pokvariti", rekao je Osim nakon utakmice i dodao:
"Žao mi je, samo ne znam 'piju li vode' ove moje riječi. U svoje ime i u ime cijelog kluba mogu se samo izvinuti našim gostima. Mi ćemo sasvim sigurno snositi posljedice i to najvjerovatnije novčane, ali učinit ćemo sve da barem dio istih na svoja leđa preuzme firma čiji su ljudi obezbjeđivali utakmicu jer oni su glavni krivci. Znaju nam uzeti novce i to sramne novce za svoje usluge i samo je sreća pa imamo veliki broj gledaoca na utakmici, pa te usluge možemo platiti. Ponavljam, Željezničar je najmanji krivac u svemu ovome i sva odgovornost leži na obezbjeđenju utakmice", zaključio je Osim.
Pred sami kraj duela Željezničara i Slavije, tačnije u 88. minuti, jedan neodgovorni pojedinac koji sebe naziva navijačem, utrčao je na teren i nasrnuo na golmana gostujuće momčadi.
Šef stručnog štaba Željezničara, Amar Osim, odmah nakon susreta rekao je da je ovo što se desilio sramno i izvinuo se Slaviji u svoje ime i u ime kluba.
"Sramno, ne znam šta drugo da kažem. U utakmicu koja je korektna, puna sportskog naboja neki idiot pokuša sve pokvariti", rekao je Osim nakon utakmice i dodao:
"Žao mi je, samo ne znam 'piju li vode' ove moje riječi. U svoje ime i u ime cijelog kluba mogu se samo izvinuti našim gostima. Mi ćemo sasvim sigurno snositi posljedice i to najvjerovatnije novčane, ali učinit ćemo sve da barem dio istih na svoja leđa preuzme firma čiji su ljudi obezbjeđivali utakmicu jer oni su glavni krivci. Znaju nam uzeti novce i to sramne novce za svoje usluge i samo je sreća pa imamo veliki broj gledaoca na utakmici, pa te usluge možemo platiti. Ponavljam, Željezničar je najmanji krivac u svemu ovome i sva odgovornost leži na obezbjeđenju utakmice", zaključio je Osim.
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!
Ta utakmica je prekinuta, a ova nije... mislio sam na zavrsene utakmice...Gigant je napisao/la:Sarajevo u BL...jos uletio njihov navijac, udario igraca Sarajeva, i utakmica se registruje 3:0 za Borac...nije u pitanju samo utrcavanje, vec udaranje protivnickog golmana...Isnar je napisao/la:Navedi jedan primjer iz bilo koje lige kada su se oduzeli bodovi radi utrcavanja navijaca...Gigant je napisao/la:Da se razumijemo, ovdje bi se zelji trebali uzeti bodovi...ali kakva nam je liga, nebi me cudilo da dodaju jos 3 boda zelji
FK Željezničar/Manchester United/KK Bosna/Boston Celtics/RK Bosna/VK Mladost/Pittsburgh Penguins/NY Jets/Fernando Alonso/Rafael Nadal/Hamza Alić/LoLo Jones/Jeremy Wariner/Kenenisa Bekele/Rebbeca Soni/Stephanie Rice/Michael Phelps/Eamon Sullivan/C. Stoner
- bistrikboy
- Kontakt:
Alen Mešanović:Nadam se da ću sa Željezničarom osvojiti duplu krunu
Bježanje iz klubova, kockanje, opijanje je za ovog nogometaša prošlost
Mešanović: Tek sada sam naučio brinuti o sebi
Godinama je Alen Mešanović slovio kao jedan od najkontroverznijih nogometaša u našoj zemlji - bježao je iz klubova, kockao se, opijao se... Njegove nogometne majstorije, driblinzi, pasovi, golovi, često su bili u sjeni lumpovanja po kafana. Ali, sada je to za napadača Željezničara daleka prošlost.
Dolaskom u ekipu s Grbavice Mešanović je iz korijena promijenio život. Potpuno se posvetio nogometu i sportskom životu, a nije izostao ni njegov učinak u plavom dresu. Stigli su golovi i ubrzo je postao miljenik navijača Željezničara.
Sretan kraj
- Mada će mnogima zvučati smiješno, u Sarajevu sam našao svoj mir. To mi je nedostajalo cijeli život i do sada sam ga neuspješno tražio. Nisam mogao vjerovati da će mi se to desiti u najturbulentnijem gradu u BiH, ali se i to čudo desilo. Osjećam se kao da živim u nekom slavonskom ili vojvođanskom selu. Kao da sam u nekoj ravnici. Nema para za koje bih sada žrtvovao svoj mir - otvoren je Mešanović.
Ističe da je bilo dosta skeptika prilikom njegovog dolaska na Grbavicu, ali da ih je sve demantirao na najbolji način.
- Golovi i igre na terenu su mjerilo svega. Nekada sam slovio kao najveći talent u BiH, ali ni sada ne kotiram loše, jer sam najbolji veteran lige. Pokazao sam da još mogu igrati na visokom nivou. U karijeri sam imao mnogo padova i uspona. Loših iskustava je bilo napretek. Zbog toga sam godinama bio razočaran. Ali, to me je ojačalo. Nadam se da će moja nogometna priča imati sretan kraj i da ću sa Željom osvojiti duplu krunu - kaže napadač Želje.
Mešanović u Sarajevu živi devet mjeseci. Dobio je stan nedaleko od stadiona Grbavica.
Kućanski posao
- Dobro je da je stan blizu stadiona tako da redovno prošetam prije treninga. To mi dobro dođe da se zagrijem. Često mi iz Bihaća dolazi supruga Maida sa sinovima Hamzom i Tarikom. U Sarajevu mi jedino nedostaje porodica, ali će se i to u narednom periodu srediti. Protiv Čelika su me bodrili s tribina i odmah sam postigao dva gola - kaže Alen.
Mada je dugo živio sam, kaže da je tek sada kada je daleko od svojih najbližih, spreman za samački život.
- Tek sada sam naučio brinuti o sebi. Ništa mi nije teško, skuhati jelo, ispeglati veš, uraditi bilo koji kućanski posao. Sada imam normalan život. Prirodno se budim već u rano jutro. Najkasnije u osam sati. To mi je prije samo dvije godine bilo nezamislivo. Kako ćeš ustati rano kada zaglaviš u kafani. Nema šanse - govori napadač Želje i dodaje da mu je televizor postao najbolji prijatelj.
Amar je najbolji
Alen Mešanović nije štedio riječi hvale za trenera Amara Osima, koji je po njemu glavni krivac za dobre igre nogometaša Željezničara.
- S Amarom je svaki dan poučan. Kada smo bili na dnu, govorio sam da je drugačiji od ostalih i da će napraviti rezultat. Ima on nešto posebno u sebi. Stvarno je najbolji i od njega svaki nogometaš može puno naučiti - kaže Mešanović.
Nema više noćnog provoda
Iako je posljednjih mjeseci bilo dosta razloga za slavlje, Mešanović se još nije odlučio za noćni izlazak u glavnom gradu BiH.
- Ne znam kako izgleda noćni život u Sarajevu. Sjećam se izlazaka prije nekoliko godina, ali sada nikada nisam ponoć dočekao u gradu. Nekoliko puta sam gledao utakmice u kafićima, ali sam već do 23 sata bio u stanu - govori Mešanović.
ABA3
Bježanje iz klubova, kockanje, opijanje je za ovog nogometaša prošlost
Mešanović: Tek sada sam naučio brinuti o sebi
Godinama je Alen Mešanović slovio kao jedan od najkontroverznijih nogometaša u našoj zemlji - bježao je iz klubova, kockao se, opijao se... Njegove nogometne majstorije, driblinzi, pasovi, golovi, često su bili u sjeni lumpovanja po kafana. Ali, sada je to za napadača Željezničara daleka prošlost.
Dolaskom u ekipu s Grbavice Mešanović je iz korijena promijenio život. Potpuno se posvetio nogometu i sportskom životu, a nije izostao ni njegov učinak u plavom dresu. Stigli su golovi i ubrzo je postao miljenik navijača Željezničara.
Sretan kraj
- Mada će mnogima zvučati smiješno, u Sarajevu sam našao svoj mir. To mi je nedostajalo cijeli život i do sada sam ga neuspješno tražio. Nisam mogao vjerovati da će mi se to desiti u najturbulentnijem gradu u BiH, ali se i to čudo desilo. Osjećam se kao da živim u nekom slavonskom ili vojvođanskom selu. Kao da sam u nekoj ravnici. Nema para za koje bih sada žrtvovao svoj mir - otvoren je Mešanović.
Ističe da je bilo dosta skeptika prilikom njegovog dolaska na Grbavicu, ali da ih je sve demantirao na najbolji način.
- Golovi i igre na terenu su mjerilo svega. Nekada sam slovio kao najveći talent u BiH, ali ni sada ne kotiram loše, jer sam najbolji veteran lige. Pokazao sam da još mogu igrati na visokom nivou. U karijeri sam imao mnogo padova i uspona. Loših iskustava je bilo napretek. Zbog toga sam godinama bio razočaran. Ali, to me je ojačalo. Nadam se da će moja nogometna priča imati sretan kraj i da ću sa Željom osvojiti duplu krunu - kaže napadač Želje.
Mešanović u Sarajevu živi devet mjeseci. Dobio je stan nedaleko od stadiona Grbavica.
Kućanski posao
- Dobro je da je stan blizu stadiona tako da redovno prošetam prije treninga. To mi dobro dođe da se zagrijem. Često mi iz Bihaća dolazi supruga Maida sa sinovima Hamzom i Tarikom. U Sarajevu mi jedino nedostaje porodica, ali će se i to u narednom periodu srediti. Protiv Čelika su me bodrili s tribina i odmah sam postigao dva gola - kaže Alen.
Mada je dugo živio sam, kaže da je tek sada kada je daleko od svojih najbližih, spreman za samački život.
- Tek sada sam naučio brinuti o sebi. Ništa mi nije teško, skuhati jelo, ispeglati veš, uraditi bilo koji kućanski posao. Sada imam normalan život. Prirodno se budim već u rano jutro. Najkasnije u osam sati. To mi je prije samo dvije godine bilo nezamislivo. Kako ćeš ustati rano kada zaglaviš u kafani. Nema šanse - govori napadač Želje i dodaje da mu je televizor postao najbolji prijatelj.
Amar je najbolji
Alen Mešanović nije štedio riječi hvale za trenera Amara Osima, koji je po njemu glavni krivac za dobre igre nogometaša Željezničara.
- S Amarom je svaki dan poučan. Kada smo bili na dnu, govorio sam da je drugačiji od ostalih i da će napraviti rezultat. Ima on nešto posebno u sebi. Stvarno je najbolji i od njega svaki nogometaš može puno naučiti - kaže Mešanović.
Nema više noćnog provoda
Iako je posljednjih mjeseci bilo dosta razloga za slavlje, Mešanović se još nije odlučio za noćni izlazak u glavnom gradu BiH.
- Ne znam kako izgleda noćni život u Sarajevu. Sjećam se izlazaka prije nekoliko godina, ali sada nikada nisam ponoć dočekao u gradu. Nekoliko puta sam gledao utakmice u kafićima, ali sam već do 23 sata bio u stanu - govori Mešanović.
ABA3
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
Treba mu preporučit da ne pokušava glavom udarati loptu, da nebi dobio moždani udar.scorpion je napisao/la:Košarac: "Dujković je imao simptome potresa mozga"
Željo i samo Željo...
Željo i samo Željo...