FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

JIJoe
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la JIJoe » 05 jan 2015, 14:30

Svi su dobri za bilo kakvu funkciju u klubu osim RUSMIRA CVIKE !!!
Zasto? Tog poltrona je otjerao Amar iz dobro poznatih razloga, i sada nakon Amara bi da se vrati u klub po svaku cijenu, i to gle na njegovo mjesto, mis mekinjas po cijeli dan sjedi u jednom kaficu u Hrasnom i na slav glas pljuje po Dzurbuzovicu, po Alihodzicu i ostalim ljudima u i oko kluba, on ako dodje u klub 100% da ce nova oprema biti "Patrick" on je distributer te opreme za BIH, mis mekinjas kojeg treba "nabiti" nogom sto dalje od kluba, parazit mu nije ravan !!
1921'

https://www.youtube.com/watch?v=KMaxDx_rMjk

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 05 jan 2015, 14:40

Ne znam kako da ti odgovorim na ovo dragi moj @molotovljev. Ne smatram tebe kao nekoga ko uopste ima bilo kakve lose namjere ili maliciozne komentare, ti mi nisi nikad licio na takvog, cak sta vise. Prema tebi imam izvjesno postovanje. Tako da ne mogu da te poredim sa onim likovima koji ovde dodju da bi samo ostavili neki bezvezni komentar i mislili kako su nas navijace Zelje nesto spustili ili cak otvorili im oci. Zato me malo i zacudilo ovo sto sad pises. Posebno ova pitanja koja si postavio Enisu ovde prije par postova.

Ko nas j.ebe brate sto nismo rodjeni u njemackoj. Meni bi onda taj pehar bio najbitniji. Rodjeni smo ovde gdje jesmo i liga nam je takva kakva je. Taj pehar koji mi kao klub mozemo podici nalazi se u ovoj ligi i shodno tome je i najvazniji ukoliko smo navijaci nekog kluba.
Da se razumijemo, mnogo stvari tu ima sa kojima se ja slazem sa tobom u ovoj tvojoj replici koju si mi napisao. Ali ne mozes reci da je nebitno biti najbolji i u najgoroj ligi na svijetu, pogotovo ako je klub za kojeg ti dises u takmicenju te lige.
Grijesis da smo mi imali takve uslove o kojima ti pricas ovde kada smo bili prvi, pa ispadali u evropi. Zato druze i padamo ovako u ciklusima, pa par godina se boris sa zivotom ,a par godina budes prvi i pokusas nesto u evropi. Mi smo to uspjeli pod slicnim uslovima u kojima ste i sami bili do dolaska Tana. I ti to znas. Malo nas je Dzeko podigao s lovom i to je to. Nista vise i nista manje. Zeljo nije imao ni "p" od preduslova koje Sarajevo ima danas.
I efekat je opet isti. Kada se liga bude promijenila onda mozes ocekivati ove stvari o kojima si napisao. Sada i u ovakvim uslovima ti treba da se radujes tituli ako je mozes osvojiti.
Pa necemo se sada opet vracati na evropu i sta je moglo biti i porediti takmicenja u kojima smo ucestvovali. Nije valjda da mislis da bi vi sredili izraelce da se sada nadjete s njima, a vidi kakve preduslove imate.

Necu zapravo uopste da uporedjujem ova dva kluba. Ja mislim da je to neuporedivo, to su dvije zivotne filozofije. Neko je sklon jednoj a neko drugoj. Ja to postujem. Ali necu da potcjenjujem ono sto je postignuto u okvirima ove lige samo zato sto je to jedna siromasna i neuslovna, politicki spakovana liga. Tu smo , u njoj igramo i hajde da brojimo trofeje. Ne znam zasto spominjes Amara uopste u nekom kontekstu tih prica, i taj dio ti je maliciozan. Posebno kod onih pitanja koja si postavio Enisu. Postavi meni slobodno slicna pitanja, ja cu ti odgovoriti, iscrpno, cim budem imao vremena. Ali to su mahom pogresno postavljena pitanja. A znam da to znas i to me totalno cudi od tebe.
Uglavnom onim gore dijelom sto sam ti napisao , samim tim i nije logicno da igras u ovakvoj ligi ,osvajas trofeje i paralelno napredujes u svim segmentima. To je pozeljno, ali nije moguce, jer za takvo nesto treba veca podloga i od one koju vi trenutno imate. Mnogo veca. Zeljo je to pokusao i ti si to gledao na tv, ali nije uspio. Nije ni mogao ako hoces bar malo realno da gledas.

Amar Osim ode u Zenicu i dovede kloca od igraca u vidu Adilovica. Ovaj, realno igrac sa dvije lijeve noge, kod Amara zabije 50 golova u dvije sezone. Bez nesto puno para Amar je imao njuh da uzme takvog neigraca i od njega napravi BUM. Ali nije to dovoljno za nesto vise od ove lige. Nije realno da Adilovic pobijedi izraelca. Isto kao sto nije realno da i Krste Velkoski napravi nesto u evropi ,jer on nije taj kapacitet. To se bar vidi. O cemu onda pricamo nas dvojica? Onda pricamo o tvojim postavljenim pitanjima, koja su od prve nelogicna. Sta je tebi vazno onda dovodjenje Benke, ako ti nije vazno osvajanje trofeja ??? Kojem to navijacu nije vazno osvajanje trofeja ? Mislis da ce Benko nesto odraditi u evropi ? Mozda da ima 10 takvih saigraca. A nema nijednog tako kvalitetnog kao on. I opet je to nemoguce kroz ovu ligu. Pricas nemoguce stvari. Od evrope nema nista, osim mozda slucajnog izleta u jednoj godini, ali kontinuitet nece imati sansu dok je ovakva liga. Nismo djeca, kao sto kazes, zato pocni da utices na realnost i na samog sebe. Nadaj se domacim trofejima. Imate sanse za to. Mi cemo nekim svojim putem i opet cemo se nadati. Sa Amarom ili bez njega, jer koliko god je kratka Amarova istorija u Zelji, toliko je bas duga sama istorija Zelje kao uspjesnog kluba sa ovih prostora. To mnogi zaboravljaju, a mnogi drugi koji nisu navijaci Zelje a znaju neke stvari, toga se i plase. Sto se mene tice, tako i treba da bude.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 05 jan 2015, 14:43

molotovljev je napisao/la:Vuces me za jezik storme da ti kazem par recenica o Amaru i titulama i njegovim kompleksima.
Ne bi ti bilo drago vjeruj mi... zato tisu !
To "zato tisu" mozes kuci, ako i tamo smijes. Hajde da odrzimo zdrav nivo komunikacije, kada si se vec kao gost udomacio na nasoj temi. A prema gostima treba uvijek lijepo, je l' te?
Ja o nikakvim "kompleksima" nisam pisao, to su mi price za malu djecu. Hajde izvoli, reci par recenica o Amaru i titulama i "njegovim kompleksima".
Stari moj, ovaj pehar se moze podici samo u ovoj ligi, ne mozemo otici u bundes ligu i tamo ga podici. Tako nam je svima i kakav god da je, treba izvjestan kvalitet da se zasluzi. Nisam te smatrao nikada zlonamjernim i zaista bih volio da zadrzim taj utisak. Dugo smo mi ovdje, jbga.
Sport je lijek za tijelo i duh.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 05 jan 2015, 14:54

svi gredićevi kvaliteti i nekvaliteti su tu pune dvije godine, nije se ništa promijenio ni nabolje ni nagore. tako da ovi članci stvarno damfaju.

molotovljev

Post Postao/la molotovljev » 05 jan 2015, 15:01

bokaco jarane, mozes ti meni satima pa i danima pisati, ali ne mozes me ubijediti da se nije moglo vise. Jeste !
I djelujes mi kao tip osobe koja se lako predaje, u fazonu to je to, ne ide dalje i pomiricu se sa tim.
Ne mozes tako, uvijek postoji negdje neko rjesenje, treba biti uporan, pa je l evo reci ti ?
Moj cilj ove posjete vama je bio da analiziramo Amarov rad u Zeljeznicaru, jer vidim da vi sutite, jbt imam osjecaj
kao da je zalost neka... otiso pa sta, vozdra ba, idemo dalje. Mozda je cak i bolje po klub sto je otiso.
Neki moj zakljucak bi bio; da Amar osim nekoliko trofeja nista vise nije donio Zelji... mozda grijesim, ali vidim
da ni vi nemate adekvatan odgovor.

storme, opusteno lave... sve je pod kontrolom.
F.K.SARAJEVO

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 05 jan 2015, 15:02

JIJoe je napisao/la:Svi su dobri za bilo kakvu funkciju u klubu osim RUSMIRA CVIKE !!!
Zasto? Tog poltrona je otjerao Amar iz dobro poznatih razloga, i sada nakon Amara bi da se vrati u klub po svaku cijenu, i to gle na njegovo mjesto, mis mekinjas po cijeli dan sjedi u jednom kaficu u Hrasnom i na slav glas pljuje po Dzurbuzovicu, po Alihodzicu i ostalim ljudima u i oko kluba, on ako dodje u klub 100% da ce nova oprema biti "Patrick" on je distributer te opreme za BIH, mis mekinjas kojeg treba "nabiti" nogom sto dalje od kluba, parazit mu nije ravan !!
Nisam zelio da pisem neke stvari, ali sam pretpostavljao.

Sustinski gledano, odbjegle ljude od trenutka ulaska Zelje u krizu, treba ujedno prekriziti za sva vremena a ne opet vracati.

Svi su bjezali jedan po jedan kad je krenulo niz brdo, a ostao je samo Amar. ;) A ostao i otisao u administraciju popunjavati rupe i dugove predhodnika..

Blagoje
Kontakt:

Post Postao/la Blagoje » 05 jan 2015, 15:19

Pitari vec pametuju kao da su uzeli pet duplih. "Ode onaj fala alahu. Sad ili nikad! Div se konacno budi!" :D

OT, svaki Amarov odlazak je poruka i njen smisao se otkrije tek nakon sto se survamo. Nismo ga opet adekvatno ispostovali, dal' cemo treci put, vidjet cemo. Bit ce svega.

Sto opet ne znaci da se amidzina sluzincad ima pravo uspravljat na zadnje noge i to na nasoj temi. Jos dugo ce FKZ biti NAJ u ovoj zemlji. ;)
Katastar.ba - 2174, 2175, 2176, 2177.

Nastavice se...

teatar
Kontakt:

Post Postao/la teatar » 05 jan 2015, 15:24

Blagoje je napisao/la:Pitari vec pametuju kao da su uzeli pet duplih.
Meni više zvuče kao da su ih popili. Bio praznik, slavilo se ...

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 05 jan 2015, 15:24

molotovljev je napisao/la:bokaco jarane, mozes ti meni satima pa i danima pisati, ali ne mozes me ubijediti da se nije moglo vise. Jeste !
I djelujes mi kao tip osobe koja se lako predaje, u fazonu to je to, ne ide dalje i pomiricu se sa tim.
Ne mozes tako, uvijek postoji negdje neko rjesenje, treba biti uporan, pa je l evo reci ti ?
Moj cilj ove posjete vama je bio da analiziramo Amarov rad u Zeljeznicaru, jer vidim da vi sutite, jbt imam osjecaj
kao da je zalost neka... otiso pa sta, vozdra ba, idemo dalje. Mozda je cak i bolje po klub sto je otiso.
Neki moj zakljucak bi bio; da Amar osim nekoliko trofeja nista vise nije donio Zelji... mozda grijesim, ali vidim
da ni vi nemate adekvatan odgovor.

storme, opusteno lave... sve je pod kontrolom.
:mrgreen: Nemam druze ni najmanji problem u tome kako me vidis i da li sam ja neko ko se odmah predaje. To je nesto privatno i nebitno. Nadao sam se da citas ovaj dio foruma,jer bi vidio da postoje mnoga misljenja da nije tragedija sto je Amar Osim otisao, ali jesi u pravu da je kod mnogih momaka, navijaca ili simpatizera Zelje usla odredjena vrsta konfuzije, cak i straha sto Amar vise nije tu. Ja sam svoje misljenje o tome napisao i mozes ga procitati , nije tako davno bilo da sam to pisao, a i ne pisem cesto, pa mozes lako naci, ako ti se uopste cita.
Da, potpuno si u pravu. Moglo je vise. Moglo je mnogo vise. To lezi u cinjenicama i u mnogim analizama kada se radi o stvarima gdje se grijesilo. Ali moras imati u vidu bar jednu stvar.
Dolazak Amara Osima prije pet godina nije bio dolazak u stabilan klub bez dugova. Zeljo je bio u raspadnom stanju, srusen i vanjskim i unutrasnjim neprijateljima. On je dosao u potpuni haos. Otpustio je odmah 16 igraca. Doveo nekoliko igraca. I bez imalo para osvojio prvo mjesto u prvoj sezoni, jer tada Dzeko jos nije bio prodan. Bez icega je napravio pravu euforiju u klubu i kod navijaca. I onda se silni dugovi nisu mogli pokriti. TO su raniji dugovi. Radilo se divlje, trazio se rezultat, islo se na kocku i na srecu u evropi, a dobili smo u takvim uslovima najteze ekipe. Onda je Amar osvajao trofeje i rekao da je dosta rada na divlje. Ovo sto se danas desava je posljedica lose postavke kluba u zadnjih 20 godina. Sjeti se da je Amar u svom prvom mandatu dosao i igrao trece pretkolo sa englezima, pa onda play off sa spancima i da to nimalo nije izgledalo lose, sa ekipom koja je kostala bar duplo manje nego sto sada kosta ekipa Sarajeva. Nije se imalo nista para tada. To su stvari koje ljudi ne zaborave tako lako. Radosti koje nam je on ovde priredio su neprocjenjive u tim svojim razdobljima.
Najlakse je reci i pitati sta je sa tribinama i kako nam se svidja jug ili sjever, je li to prljavo, je li Amar to ista sredio. Buraz, nije mi se svidjelo kada je stadion gorio i kada je bio obicna paljevina na cijoj sredini usred terena je raslo veliko drvo. Ovo mi se svidja, jer tu pripadam. I o tome sam nedavno pisao. Nije Amar za te stvari kriv.

Da, moglo se bolje, moglo se uspjeti, ali kocka nije htjela da padne na pravi broj. A bez kocke nisi mogao da racunas na nesto puno bolje, jer podloga nije bila onakva kakva je trebala da bude. Sada se radi na tome. Na moju zalost ,naravno, opet cu kao navijac morati cekati bolje dane, jer ja nikad nisam zadovoljan kada moj klub ne osvoji trofej. Nikada. Moj Zeljo uvijek mora biti prvi. To je moje misljenje. U kakvoj god ligi. Pomirljiv jesam danas, jer sam i ja svjestan i svjesniji da se na onaj nacin nije moglo uraditi nesto vise u evropi. Imali smo domaceg uspjeha, ali evropskog uspjeha ne bi imali nikada da smo nastavili onako. I tu je Amar presjekao. I tu mu se isto divim. Otisao je i sretno mu. Mi idemo dalje.Ima mnogo stvari kojih bi htio generalno da napisem, ali pisem preopsirno svakako i ode mi misao, pa mi oprosti i ti i svi vi koji citate. Mnogo stvari nisam uopste ni spomenuo a trebao bih.

rodom s Mejtaša
Kontakt:

Post Postao/la rodom s Mejtaša » 05 jan 2015, 15:29

molotovljev je napisao/la:
rodom s Mejtaša je napisao/la:Ljudi moji nemojte se s njima raspravljati blage oni nemaju ni sa čim.
Nije bitan ni Amar ni trofeji, navijali smo mi decenijama za Želju kad nije bilo ni Amara ni trofeja. Ne razumiju oni ništa. Genetski je to poremećaj jer mi smo dva totalno različita svijeta. Njih većina pamte samo Amara (jer balavurdija je to mahom) i zato je Amar za sve kriv. E sad kad nema Amara opet je problem jer Željo je vazda bio i bit će što oni nikad neće. Znaju oni to dobro, ali je..b.i.ga sad. Kopile će ostati kopile dok je svijeta i vijeka, a stari legendarni sarajevski klub Željezničar se nikad dostići neće.
Neobicno, ne spominjes vise bajkovitu ljubav prema klubu... Nema je, Amar ti je zacepio usta !
Ne znam zašto me citiraš jer se uopšte nisam obraćao tebi već navijačima Želje, a njima svakodnevno pisati o ljubavi prema Želji bi u najmanju ruku bilo neumjesno jer oni su za ovih skoro 100 godina pokazali više ljubavi nego bilo koji naš klub.
Ovaj klub je nastao i opstao iz ljubavi i hrabrosti koja je iz toga proizašla. Osnovati radnički multietnički klub u raljama nacionalnih klubova je bilo hrabro. Proći sve golgote, otimanja i podmetanja do II svjetskog rata je također zahtijevalo ljubav i hrabrost. Prolazi rat, ali problemi ne prestaju. Prvaku republike umjesto da se pomogne odmaže se i otima radi novoosnovanog kvazi-elitističkog partijskog kopileta zvanog Torpedo. I tad je samo ljubav i hrabrost njegovih navijača sačuvala Želju. Valjalo je preživjeti 8 godina golgote po nižim rangovima i valjalo je ostati tada uz svoj klub u atmosferi kad je sve bilo spremno za jednotimlje. Ne pristati tada uz partijsko ćedo nije baš bilo jednostavno, ali naši preci su ostali i pored pite kojom se morao malo pogurati partijski projekat. Vratio se Željo u elitu, željezničari i općenito radnici i komšiluk iz ljubavi napraviše mu i stadion za konačni smiraj jer jedan su im već bili oteli koji su napravili prije II svjetskog rata, a na pet stadiona je Željo igrao u svojoj istoriji. Nisu mu ga pravili politički zatvorenici ni vojnici kao Koševo.
Sve se nekako borilo i krpilo dok nisu došli atomnski momci pod vodstvom Ribara i zaprepastili sve osvojivši najviše bodova do tada. Šta misliš kako je Željinim navijačima u BG-u slušajući na tranzistor kako njihove komšije pitari puštaju ciganiju na Koševu. I to je valjalo preživiti i preživili smo i 20.000 vjernih navijača je tada u BG-u i još desetine hiljada širom bivše države ispunilo svoje snove duge 50 godina. Prvi put je titulu osvojio jedan radnički klub obične raje, a ne neko od favorizovane velike četvorke ili partijskih kvazi-elitnih klubova. Tadašnja država to nije vidjela do tada. I opet nije bio kraj nedaćama, nije bilo dovoljno ni 1/4 finale Kupa UEFA i opet se je počelo raditi protiv Želje i namještati mu afere tipa Planinić, oduzimati bodove, kažnjavati Ivicu itd. Ispali smo iz lige (nije bruka), vratili se i ubrzo došli 3 minute do finala sa Realom. I to je valjalo preživjeti, ko je bio zna o čemu pričam. Izgledalo je ko Sudnji dan. Takvu tišinu ovaj grad nije vidio kakva je bila u tom trenutku i valjalo je opet poslije te tekme smoći snage i doći na trening i prvenstvenu utakmicu i došli smo. Valjalo je preživjeti i ovaj zadnji rat koji nas je ostavio bez igdje ičega. Opet se spremalo jednotimlje, stadion zapaljen, Želju više niko ni ne spominje, osnivaju se Đerzelezi i Olipmici, pitarluk kompletan zdušio da širi istinu o gradu Sarajevu. Prve poratne godine iživljavaju se na nama anonimusi tipa Zmaja od Bosne iz Tuzle trpajući nam 9 komada. Valjalo je i to preživjeti i tada smo voljeli i vjerovali da će naš Željo opet doći do daha i došao je opet kada mu niko nije dao nikakve šanse 5. juna 1998. godine. Jednotimlje na vrhuncu, Savez pitarski kompletan, Hamo vrti lovu koja je za nas bila naučna fantastika, dovode se Begići, Beganovići, Dedići itd. S druge strane sve Željina djeca iz rata izašla (već prežaljena) i jedno od njih plavo srce za Vratnika donosi Želji titulu uprkos svim dušmanlucima i scenarijima. Dijete koje pod snajperskom vatrom i granatama išlo na treninge Želje dok su njegovi vršnjaci pitari gladili muda po Turskoj, Maleziji, Saudiji pa i papi se malo zagladilo u Vatikanu.
Dezerteri i šupljatori su poraženi na svom terenu. Nije moglo bolje i uboljem trenutku. To je mogao samo Željo uz pomoć svoje vjerne armije. Amarove ere manje-više pamtite svi.
Zbog svega ovoga, a ovo je samo kap u moru Željine istorije Željinim navijačima niko ama baš niko nema pravo pričati o ljubavi jer još jednom ponavljam ljubav i hrabrost su utkani u ovaj klub i to je najvoljeniji klub u ovoj državi, možda se još Velež može spomenuti.
Zato nema zima za Želju dok je nas, a uvijek će nas biti i zato zaista nema potrebe ovim ljudima ovdje pisati o ljubavi jer svi oni su davno dali izgovorili čuvene riječi: za Želju se ne navija već se on voli.
A tebe i ostale levate ko je.b.e. manite se nas, blage vi veze nemate mi o čemu jer da imate ne bi pitari bili.

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 05 jan 2015, 15:38

To je to :lol:

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 05 jan 2015, 15:40

rodom s Mejtaša je napisao/la:
molotovljev je napisao/la:
rodom s Mejtaša je napisao/la:Ljudi moji nemojte se s njima raspravljati blage oni nemaju ni sa čim.
Nije bitan ni Amar ni trofeji, navijali smo mi decenijama za Želju kad nije bilo ni Amara ni trofeja. Ne razumiju oni ništa. Genetski je to poremećaj jer mi smo dva totalno različita svijeta. Njih većina pamte samo Amara (jer balavurdija je to mahom) i zato je Amar za sve kriv. E sad kad nema Amara opet je problem jer Željo je vazda bio i bit će što oni nikad neće. Znaju oni to dobro, ali je..b.i.ga sad. Kopile će ostati kopile dok je svijeta i vijeka, a stari legendarni sarajevski klub Željezničar se nikad dostići neće.
Neobicno, ne spominjes vise bajkovitu ljubav prema klubu... Nema je, Amar ti je zacepio usta !
Ne znam zašto me citiraš jer se uopšte nisam obraćao tebi već navijačima Želje, a njima svakodnevno pisati o ljubavi prema Želji bi u najmanju ruku bilo neumjesno jer oni su za ovih skoro 100 godina pokazali više ljubavi nego bilo koji naš klub.
Ovaj klub je nastao i opstao iz ljubavi i hrabrosti koja je iz toga proizašla. Osnovati radnički multietnički klub u raljama nacionalnih klubova je bilo hrabro. Proći sve golgote, otimanja i podmetanja do II svjetskog rata je također zahtijevalo ljubav i hrabrost. Prolazi rat, ali problemi ne prestaju. Prvaku republike umjesto da se pomogne odmaže se i otima radi novoosnovanog kvazi-elitističkog partijskog kopileta zvanog Torpedo. I tad je samo ljubav i hrabrost njegovih navijača sačuvala Želju. Valjalo je preživjeti 8 godina golgote po nižim rangovima i valjalo je ostati tada uz svoj klub u atmosferi kad je sve bilo spremno za jednotimlje. Ne pristati tada uz partijsko ćedo nije baš bilo jednostavno, ali naši preci su ostali i pored pite kojom se morao malo pogurati partijski projekat. Vratio se Željo u elitu, željezničari i općenito radnici i komšiluk iz ljubavi napraviše mu i stadion za konačni smiraj jer jedan su im već bili oteli koji su napravili prije II svjetskog rata, a na pet stadiona je Željo igrao u svojoj istoriji. Nisu mu ga pravili politički zatvorenici ni vojnici kao Koševo.
Sve se nekako borilo i krpilo dok nisu došli atomnski momci pod vodstvom Ribara i zaprepastili sve osvojivši najviše bodova do tada. Šta misliš kako je Željinim navijačima u BG-u slušajući na tranzistor kako njihove komšije pitari puštaju ciganiju na Koševu. I to je valjalo preživiti i preživili smo i 20.000 vjernih navijača je tada u BG-u i još desetine hiljada širom bivše države ispunilo svoje snove duge 50 godina. Prvi put je titulu osvojio jedan radnički klub obične raje, a ne neko od favorizovane velike četvorke ili partijskih kvazi-elitnih klubova. Tadašnja država to nije vidjela do tada. I opet nije bio kraj nedaćama, nije bilo dovoljno ni 1/4 finale Kupa UEFA i opet se je počelo raditi protiv Želje i namještati mu afere tipa Planinić, oduzimati bodove, kažnjavati Ivicu itd. Ispali smo iz lige (nije bruka), vratili se i ubrzo došli 3 minute do finala sa Realom. I to je valjalo preživjeti, ko je bio zna o čemu pričam. Izgledalo je ko Sudnji dan. Takvu tišinu ovaj grad nije vidio kakva je bila u tom trenutku i valjalo je opet poslije te tekme smoći snage i doći na trening i prvenstvenu utakmicu i došli smo. Valjalo je preživjeti i ovaj zadnji rat koji nas je ostavio bez igdje ičega. Opet se spremalo jednotimlje, stadion zapaljen, Želju više niko ni ne spominje, osnivaju se Đerzelezi i Olipmici, pitarluk kompletan zdušio da širi istinu o gradu Sarajevu. Prve poratne godine iživljavaju se na nama anonimusi tipa Zmaja od Bosne iz Tuzle trpajući nam 9 komada. Valjalo je i to preživjeti i tada smo voljeli i vjerovali da će naš Željo opet doći do daha i došao je opet kada mu niko nije dao nikakve šanse 5. juna 1998. godine. Jednotimlje na vrhuncu, Savez pitarski kompletan, Hamo vrti lovu koja je za nas bila naučna fantastika, dovode se Begići, Beganovići, Dedići itd. S druge strane sve Željina djeca iz rata izašla (već prežaljena) i jedno od njih plavo srce za Vratnika donosi Želji titulu uprkos svim dušmanlucima i scenarijima. Dijete koje pod snajperskom vatrom i granatama išlo na treninge Želje dok su njegovi vršnjaci pitari gladili muda po Turskoj, Maleziji, Saudiji pa i papi se malo zagladilo u Vatikanu.
Dezerteri i šupljatori su poraženi na svom terenu. Nije moglo bolje i uboljem trenutku. To je mogao samo Željo uz pomoć svoje vjerne armije. Amarove ere manje-više pamtite svi.
Zbog svega ovoga, a ovo je samo kap u moru Željine istorije Željinim navijačima niko ama baš niko nema pravo pričati o ljubavi jer još jednom ponavljam ljubav i hrabrost su utkani u ovaj klub i to je najvoljeniji klub u ovoj državi, možda se još Velež može spomenuti.
Zato nema zima za Želju dok je nas, a uvijek će nas biti i zato zaista nema potrebe ovim ljudima ovdje pisati o ljubavi jer svi oni su davno dali izgovorili čuvene riječi: za Želju se ne navija već se on voli.
A tebe i ostale levate ko je.b.e. manite se nas, blage vi veze nemate mi o čemu jer da imate ne bi pitari bili.
Uh kakav tekst. Staviti da procita svako ko udje na ovu temu prije nego napise ista. Aferim! :mrgreen: :bih: :salut:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 05 jan 2015, 15:43

boccaccio je napisao/la:Ne znam kako da ti odgovorim na ovo dragi moj @molotovljev. Ne smatram tebe kao nekoga ko uopste ima bilo kakve lose namjere ili maliciozne komentare, ti mi nisi nikad licio na takvog, cak sta vise. Prema tebi imam izvjesno postovanje. Tako da ne mogu da te poredim sa onim likovima koji ovde dodju da bi samo ostavili neki bezvezni komentar i mislili kako su nas navijace Zelje nesto spustili ili cak otvorili im oci. Zato me malo i zacudilo ovo sto sad pises. Posebno ova pitanja koja si postavio Enisu ovde prije par postova.
I mene je začudilo, jer stvarno mislim da je @molotovljev korektan forumaš i da ne može u istu rečenicu sa ovima što redovno orgijaju po našoj temi.
"Tako ti igra Bayern" - Ajla Alimanović

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 05 jan 2015, 15:48

:mrgreen: uhhhhhhhhhh :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: UUUUHHHHHHHHHHHH :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

molotovljev

Post Postao/la molotovljev » 05 jan 2015, 15:50

bokaco
Kazes, prije pet godina Amar je dosao u potpuni haos u klubu. Dobro. Sta mislis, da li je upravo Amar pogrijesio
kada je odlucio da otpusti 16 igraca ? Zasto je to uradio ? I dovodi druge igrace. Pretpostavljam da je on
finansirao obzirom da u klubu nije bilo dovoljno para. Sto ce rezultirati titulom na kraju prve sezone...
Zanimljivo, zasto je prioritet bila titula ? Dakle, sav novac usmjeren je ka osvajanju titule.
I sta se desava; dugovi ! Ok, raniji dugovi, ali zasto se dio novca nije usmjerio ka saniranju tih dugova ?
To mi je razmisljanje, od danas do sutra...

storme, citas li izmedju redova ? Citaj, i shvatices znacenje onih par recenica.
F.K.SARAJEVO

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 05 jan 2015, 15:52

Sta ti bi moj bokaco? :wtf: :mrgreen: :mrgreen:

@molotovljev, e jbg, ne mogu ti dva puta pisat'. Zivio ti meni.

rodom s Mejtaša
Kontakt:

Post Postao/la rodom s Mejtaša » 05 jan 2015, 15:59

Dođoh da pitam u kolika je ta sjednica, i balavurdija me baci u drugu priču.
Evo sad pitam kad je sjednica?

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 05 jan 2015, 16:08

molotovljev je napisao/la:bokaco
Kazes, prije pet godina Amar je dosao u potpuni haos u klubu. Dobro. Sta mislis, da li je upravo Amar pogrijesio
kada je odlucio da otpusti 16 igraca ? Zasto je to uradio ? I dovodi druge igrace. Pretpostavljam da je on
finansirao obzirom da u klubu nije bilo dovoljno para. Sto ce rezultirati titulom na kraju prve sezone...
Zanimljivo, zasto je prioritet bila titula ? Dakle, sav novac usmjeren je ka osvajanju titule.
I sta se desava; dugovi ! Ok, raniji dugovi, ali zasto se dio novca nije usmjerio ka saniranju tih dugova ?
To mi je razmisljanje, od danas do sutra...

storme, citas li izmedju redova ? Citaj, i shvatices znacenje onih par recenica.
Niposto nije pogrijesio sto je otpustio 16 igraca. Da bi takvo nesto pitao onda trebas da znas da je situacija sa igrackim kadrom i dolascima na probe u tim periodima prije Amara bila na nivou cistog amaterizma, a da je samo poneki igrac bio dobar igrac. Na pocetku svake sezone tih godina, na probu u Zelju dolazilo je skoro svako ko je htio. Pa i ti si imao pravo doci na probu i ako ponesto znas, mozda i potpises. Jos mi je u glavi onaj Sinanovic i slicni koji su tu igrali cak i u prvoj postavi.
Potpisivali su ugovore i naravno, rezultati su sve govorili. Amar je dosao i odmah postavio stvari na svoje mjesto. Ogroman je to plus bio,a ne greska.
Velike pare ti nisu bile potrebne da dovedes Culuma, Radovanovica, Lazu Popovica,neafirmisanog Viscu, jedva afirmisanog Bekrica,i starca Alena Mesanovica. To je on doveo. I osvojio. Doveo i onog poluslovenca zadnjeg veznog, da podrzi netalentovanog Dinu Muharemovica u vezi. Pa je Culum tu odradio posla i posla. Nista skupo i nista lovatorski. A covjek sa vizijom uvijek zna sta mu treba. Cisto ko suza.
Shodno tome, sljedece pitanje je i lagan odgovor. Nije se islo na titulu, nego ka priblizavanju kluba prema vrhu. Da se malo stvari dozovu. Navijacima je trebalo dati odgovor u smislu dolaska boljih vremena. Amar je bio karizmatican.Navijaci su navalili na utakmice, od 300 ljudi koliko je dolazilo prethodnih sezona, sada je u prosjeku bilo 5-6 milja. Sve se pokrece i eto ti uspjeha.
Pa to sada radi i tvoj klub. Zna se sta je dugotrajan cilj FK Sarajeva. Sva ova ideja i novac se treba ulagati u kamp centar i otvaranje prostora mladih,radi kvaliteta i dobre prodaje gdje bi klub postao samoodrziv bez Tanovih para. Ali vama prvo treba neki trofej, da podigne. Zapravo se ovo sa vama desava upravo slicno kao sto se desavalo sa dolaskom Amara u drugom mandatu. Sa razlikom u ulagacima naravno.

Nasi su imali cilj da vrate klub i raju na stadion, da se udje u evropu,znaci ugradnja direktno u ekipu,a nista se drugo nije gledalo. I to je bilo pogresno. Ali se uspjelo kompenzirati trofejima, koje navijaci najvise i zele. Svaki navijac zeli da njegov klub bude najbolji. Islo se tada naopako jer je rezultat poslije svih tih nekoliko sezona bio najbitniji. Niko ne bi vjerovao u Amara i tu ekipu da su oni dosli i rekli tada da im treba pet novih godina da se saniraju dugovi. Raji je ionako bilo dosta razocarenja. Zato je bio potreban trenutni rezultat. U tome su uspjeli,ali nisu uspjeli da odrze klub u unutrasnjoj organizaciji. I zato se sve mora sada ispocetka,sa jednom prednoscu koju sada imamo. Navijaci su dobili ono sto su htjeli. Rezultat i trofeje. Sada su svi mirniji i mogu podnijeti dvije sezone da se neke stvari unutra odrade, kako bi krenuli ponovo naprijed, ovaj put sa dobrom podlogom.

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 05 jan 2015, 16:11

storm_raider je napisao/la:Sta ti bi moj bokaco? :wtf: :mrgreen: :mrgreen:

@molotovljev, e jbg, ne mogu ti dva puta pisat'. Zivio ti meni.
:mrgreen: ma unistio me @mejtas :mrgreen:

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 05 jan 2015, 16:20

@rodom s Mejtaša :tokralju:

@boccaccio :clap: ali dzaba objasnjavas jer je dusmanima, koliko god se neki od njih predstavljali da su dobronamjerni i korektni, jedini cilj omalovaziti sve Zeljine uspjehe.. Dzaba, to je jace od njih..
BUDI ŽELJO !!!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Doktorinho, Google Adsense [Bot], Lecler, Lekqqq1921, MoSaZeLjo1921 i 38 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []