NFL

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

randy_moss
Kontakt:

Re: NFL

Post Postao/la randy_moss » 21 mar 2010, 22:14

the Bears are who we thought they were! And that’s why we took the damn field. Now if you want to crown them, then crown their ass! But they are who we thought they were, and we let ‘em off the hook!

kako se necu sjecati...sa 23-3 na 23-24 iako je rex grossman imao 6 izgubljenih lopti. comeback reziran ubojicama iz d-linea chicaga. nebi bio u kozi quarterbacka taj dan.

medjutim i sam kazes da je odbrana imala vise poena i TD od napada i tu lezi kljuc za uspjeh u jakoj diviziji gdje su minnesota i green bay. odbrana nije problem svaka cast ekipi koja da preko 20 poena protiv njih ali pitanje je koliko ce oni dati poena....
link za nathana vashera: kakav okret u 12-oj sekundi... :o :o :o
SuperBowl Champions 2001, 2003, 2004, 2014

EdinTM87: "Cinjenica je da (Jamie Collins) D'Qwell Jacksonu ne moze pertle vezat po segmentu sposobnosti na poziciji LB."

Posljednji put kada je Indianapolis pobijedio New England: 15. Novembar 2009.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 21 mar 2010, 23:35

Pa doduse prvo poluvrijeme protiv Cardinalsa le bilo lose i za odbranu.Ali poslije su odigrali onako kako znaju.Pa nisu imali te godine ofanzivu nikako.Stvanro sa Grosmanom nisi ni mogao bolje.Imali su tada recivera Mohammeda koji je bio dosta dobar, ali djaba kada onaj idiot nije mogao nista.Proslu sezonu kada su izgubili Urlachera odbrana se raspala.Haris nije bio na nivou, pa onda i drugi naravno.Sad vjerujem da ce odbrana biti opet ona stara, a napad dosta bolji.Imamo sada napokon qoterbecka i vjerujem da Cutler moze ponoviti onu Pro bowl sezonu.U zadnje dvije utkamice bio je onaj pravi i napravio je 9 tochdowna.Protiv Minesote je imao 4, a ofanzivna linija je po prvi put u sezone odigrala onako kako treba.Cutler do te utakmice zaist anije imao vremena ni da baci, kada su oni uvjek dozvoljavli d amu brzo pridju i zato je imao onoliko izgubljenih lopti.Vec sam spomenuo kako je ofance line ustopao odbranu Minesote.Jerard Allen je imao samo jedan tackle, a on je protiv nas znao imati cak 2 sucks, a tackle ne moram brojati.Upravo ta me utakmica ohrabruje i nadam se da ce igrati onako i u slijedecoj sezoni, kada ekipa bude kompletna
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

randy_moss
Kontakt:

Post Postao/la randy_moss » 24 mar 2010, 20:27

Mike Bell, running back New Orleans Saintsa, ce potpisati za Philadelphiu Eaglese. Saintsi ne zele mecirati ponudu od 1,7 miliona. A Miami Dolphinsi mijenjaju ime u Prisoners. u dva mjeseca tri igraca uhapsena :lol: :lol:

EdinTM87: "Cinjenica je da (Jamie Collins) D'Qwell Jacksonu ne moze pertle vezat po segmentu sposobnosti na poziciji LB."

marseille_unique
Kontakt:

Post Postao/la marseille_unique » 26 mar 2010, 05:22

mis mo oprvaci mislim jetsi ove godine imamo temperament i sto mi se najvise svida najboljeg trenera
Nikad ne zaboravite da su Ljiljani nasa prava zastava, i da nam je Jedna si Jedina himna.
Ucinimo sve da se nametnuta zastava i himna ne nalaze na tribinama i u javnosti.
Tuzlanski_Malisa

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 27 mar 2010, 08:44

marseille_unique je napisao/la:mis mo oprvaci mislim jetsi ove godine imamo temperament i sto mi se najvise svida najboljeg trenera
ma kakvi nema sanse...jesu prosle godine bili nesto bolji nego ranije, ali preko Patriotsa ne mogu nema sanse
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

marseille_unique
Kontakt:

Post Postao/la marseille_unique » 27 mar 2010, 23:15

ma nemoj ko prosle godine kad smo ih dobili u ny kod kuce, daj ba jaki smo sad zemlja jos smo doveli pojacanja iz san diega
Nikad ne zaboravite da su Ljiljani nasa prava zastava, i da nam je Jedna si Jedina himna.
Ucinimo sve da se nametnuta zastava i himna ne nalaze na tribinama i u javnosti.
Tuzlanski_Malisa

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 28 mar 2010, 03:36

koje pojacanje LaDainian Tomlinson :)....pa star je on vec i nije on onaj stari.Pa sa TOmas Jonsom Jetsi su imali najbolji raning game i neznam zasto su ga odpustili.Meni je zao sto su isto tako Jonsa iz Chicaga odpustili, ali eto CHicago je ipak napravio bolji potez i uzeli su Taylora.Po meni trenutno najbolji raning beck koji je free agent.On je tip igraca koji igra slicno kao i Tomlinson, to jeste cesto je u ulozi resivera, a naveca karakteristka lezi u tome da rijetko ispusta loptu i da je jako tesko na njemu napraviti fumbul..

Sto se tice Jetsa, ja cu ponovo reci da oni nemaju sanse pored Patriotsa, bez obzira sto su ih prosle godine pobjedili kosto ti tvrdis.Ja tvrdim da je Minesota najbolja ekipa bila prosle godine, a nisu uzeli super bowl, a ti kako hoces :)
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 28 mar 2010, 03:40

Danas je ipak potvrdjeno da Hester nece trcati punt returns i kick off return.Steta fakat nisu normalni ccccccccccccc....Navodno Joni Knox ne slijedece godine preuzeti tu ulogu, a prosle godine je imao i 2 tochdowna.Kako kazu da je Knox cak brzi od Hestera,sto se navodno potvrdilo prosle godine na u trening campu.Sad mozda i jeste brzi, ali koliko je snalazljivi od Hestera u onakvim situacijama, zaista ne mogu to potvrditi :)
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

marseille_unique
Kontakt:

Post Postao/la marseille_unique » 28 mar 2010, 04:26

al zato imamo revisa na drugoj strani najbolji runing back u ligi care moj, jesi vidio sta je radio ochocincu i ostalim prosle godine, sad su i jos iskusniji tu je i novi stadion koji s enece zvati vise giants kad mi igramo lets go jetssssssssss
Tuzlanski_Malisa

randy_moss
Kontakt:

Post Postao/la randy_moss » 28 mar 2010, 16:38

jeste imali ste revisa koji je cuvao mossa i ochocinca ali mu je vincent jackson opalio 12o yardi...
a na welkera stavi i cromartia i revisa i jima leonharda ako vam jos igra safetya neces ga usporiti..molim boga da se brzo oporavi...
a vjeruj mi dodavanjem tomlinsona niste nista dobili.

marseille_unique
Kontakt:

Post Postao/la marseille_unique » 29 mar 2010, 04:13

gotovo je svama patriotsi sada pocinje vrijeme kada ce te vi nama gledati u leda , vjeruj mi
Tuzlanski_Malisa

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 29 mar 2010, 05:12

NFL je to care i Minesota je bila najbolja u ligi citavoj i ja stojim i sad iza toga da su ubjedljivo ispred svih bili, ali nisu uzeli, tako i ti ne mozes nesto tako sa sigurnoscu reci.Neka se desi jedna povreda igraca koji je bitan za ekipu doljnji ste..... Bearsi cim su izgubili Urlachera u prvoj utkamici ja sma odmah rekao da od sezone nama nista.....Urlacher je naprimjer za ekipu citavu kao trener.Njega kada imas u ekipi i na terenu drugaci je mentalitet svakog drugog igraca.Jer svi su svjesni da ukoliko oni profulaju napraviti tackle, da ce to Urlacher uraditi iza njih koji dolazi. Covjek je vazda postavljao odbranu i bio praiv kapiten i vodja ekipe.Zato ti kazem, da samo jedna povreda ako se desi igrac akoji je vazan za ekipu, odmah tu dodju padovi.To se desilo i sa Patriotsima, koji su izgubili Tom Bradya i njihova kompletna ekipa nije bila ista kao prije.
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

marseille_unique
Kontakt:

Post Postao/la marseille_unique » 29 mar 2010, 06:12

ja ali zato uzimaju u jetsima sada po malo neke bolje igrace da mogu mijenjati kada zapne, mislim vidicemo sve kada pocne sezona, ja mislim da ce se pokazati da sam bio u pravu, jedino sto me nervira u nflu je to da naprimjer ne mozemo mi igrati protiv giantsa, how stupid is thattttt or maybe raiders against 49ers, that sucks,

i sto mi smeta isto sto tako kratko tarje trebali bi napraviti nesto kao u nasem fudnalu u evropi bilo bi zanimjljivije ili kao u nba
Tuzlanski_Malisa

randy_moss
Kontakt:

Post Postao/la randy_moss » 30 mar 2010, 16:34

marseille_unique je napisao/la:ja ali zato uzimaju u jetsima sada po malo neke bolje igrace da mogu mijenjati kada zapne, mislim vidicemo sve kada pocne sezona, ja mislim da ce se pokazati da sam bio u pravu, jedino sto me nervira u nflu je to da naprimjer ne mozemo mi igrati protiv giantsa, how stupid is thattttt or maybe raiders against 49ers, that sucks,

i sto mi smeta isto sto tako kratko tarje trebali bi napraviti nesto kao u nasem fudnalu u evropi bilo bi zanimjljivije ili kao u nba
igrate dva put protiv buffala i budi sretan(najpovoljnije bi bilo po tebi igrati 4x sa buffalom, tampom , oaklandom i st.louisom). patriotsi imaju punooo tezi raspored (samo pogledaj ko nam kuci dolazi).
bas mrzim kad se navijači jetsa nesto dizu u nebesa samo zapamti kako ste dosli do play offa uopce da su cincy i indy
igrali sa starterima ne bi vi primirisali play offa. kad zasluzeno udjete i plasirate se dalje od patriotsa cestitat cu vam na uspjesnoj sezoni.

marseille_unique
Kontakt:

Post Postao/la marseille_unique » 30 mar 2010, 20:22

pa to vec trebas uraditi, ili si plackonja kao vas trener, kada izgubi bjezi u svlacionicu a kada pobjedi stane na po terena da ga snimi svaka moguca kamera, sfu, bili smo bolji do vas proslu seoznu a tako ce da bude i dalje, busimo vas kao rupu ove godine
Tuzlanski_Malisa

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 02 apr 2010, 00:58

Bearsi danas su odpustili Alexa Browna :(....nekada pro bowll igrac.Zo mi je pravo nakon toliko godina, ali morali su s obzirom da su doveli Pepersa.Sigurno da Bersi vide sansu u nekada rookie of the year Andersonu sansu da napokon bude i starter. Inace Anderson je 2006 godine iz vremenakada su Bersi igrali super bowll.U toj sezoni kao zamjena koja je povremeno ulazila u igru imao je cak impresivnh 12 sacks, sto je odlican prosjek s obzirom koliko je igrao.Nadam se da ce dobro zamjeniti Alexa Browna koji ce ostati u sjecanju svih navijaca Bearsa.
Zadnja izmjena: SaltCityAttack, dana/u 02 apr 2010, 04:30, ukupno mijenjano 1 put.
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 02 apr 2010, 01:01

Peyton Manning je legenda ali nije imao sreće, možda mu ova sezona bude sretna
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

randy_moss
Kontakt:

Post Postao/la randy_moss » 02 apr 2010, 17:41

marseille_unique je napisao/la:pa to vec trebas uraditi, ili si plackonja kao vas trener, kada izgubi bjezi u svlacionicu a kada pobjedi stane na po terena da ga snimi svaka moguca kamera, sfu, bili smo bolji do vas proslu seoznu a tako ce da bude i dalje, busimo vas kao rupu ove godine
ti si strahovito glup. a evo navijacu jetsa da ti ponovim božiji put tvoje ekipe.
na omjeru 7-7 ispred vas u play off trci su bili jacksonville houston miami i baltimore
cincinnati odmara startere dobijete tu utakmicu 8-7.
odmara i indianapolis 9-7. (nezasluzeni ulazak u play off houston koji je nebo za vas ostaje van play offa)
evo da ti cestitam na pobjedi protiv cincinnatija da ne mislis da sam neka zloća.
NATE KAEDING PROMASUJE 3 FIELD GOALA i prolazite chargerse. indianapolis vas ozbiljno shvatio i nogirao.

EDIT 1:"bili smo bolji do vas proslu sezonu a tako ce da bude i dalje, busimo vas kao rupu ove godine".
cega ste bolan bili bolji? week 2 brady licio na retarda bez wesa welkera i maya 16-9. week 11 brady u formi + welker + mayo 31-14( mark sanchez (ako uopce znas ko je on) 4 interceptiona (to ti je ono kad presijeku loptu i trce dok ih ne obore))

ja nisam plackonja ja sam mirno podnio poraz patriotsa protiv baltimorea i nisam trazio krivce u drugima. ali ako ti mene smatras plackonjom ja tebe smatram totalnom NFL neznalicom.

marseille_unique
Kontakt:

Post Postao/la marseille_unique » 02 apr 2010, 20:49

joj joj joj te price nismo imali srece brady bio neraspolozen to je za malu dijecu care ti ako si bolji nista te ne moze sprijeciti to odmaranje igraca ja to sve znam kako je bilo u utrci za play off to su price za malud jecu oni ako su bolji od nas i tolko izpred nas trebali su davno rpiej zadnja dva kola obezbjediti play off daj ba svega ti price su ti za malu djecu da nismo tako dobri bili prvo ne bismo igrali u play offu a drugo ne bi dogurali do polufinala te vodili i rasrurali indianu dok se nije povriejdio green daj ba svega ti to su samo rpice ljubormih dusa jer su vas ravensi naderali pa ako ste najbolji kako da vas ravensi naderaju nemoj samo poceti price bio povriejden ovaj ili onaj to nije nikakav izgovor sta bi mi trebali pricati za prosle sezone i nezrece nase
Tuzlanski_Malisa

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 03 apr 2010, 02:15

zanjeo si se care ni tacku da stavis :)

STa se ba beze ljutis zbog ovog sporta i ovo je samo sporedno svakako vecini :)....Ali sto jest ti si navijac tog kluba i mislis tako, ali ocigledno ne poznajes NFL dovoljno nemoj se ljutiti :(.....Ja sam ti rekao, da bih rado volio vidjeti Jetse prije Patriotsa, ali to ipak necemo vidjeti jos bar nekoliko sezona....u ovom sportu ne pobjedjuju uvjek najbolji nazalost :(.... mnogi imaju dobru sezonu, ali u play offu mala sitnica moze kostati poraza.Vidjeo si Minesotu i ako su rivali ekipi za koju ja navijam ipak ruku na srce oni su bili prosle godine najbolja ekipa.Imaju ljudi odbranu i ofanzivnu liniju, kao i qoterbecka, ali su izgubili vise nesretno.
Danas u NFL kako kazu njihovi strucnjaci odbrana je najveci sastav.Danaznja izreka postoji, a najcesce su je spominjali 2006 godine kada su Bearsi igrali super bowl a to je da offence moze pobjediti utakmicu, ali deffence osvaja super bowl.Znaci mnogo zavisi kakvu ekipa ima odbranu ebiga.... Moss bolje poznaje situaciju u NFL kako vidim i zna o cemu govorim.....ebote sjetim se opne odbrane Bearsa , pa ljudi nisu imali odmora dok je Grosman igrao :).... Pa Grosman je maksimalno minutu drzao loptu u nasem posjedi i vazd aje gubio ili nije uspjeo uzeti pisljivih 10 yardi.Odbrana fakticki nije imala ni vremena da se odmore, a vec su morali ponovo biti u akciji i fakat repekt za one momke i to je ta odbrana koja je najpotrebnija svakoj ekipi uz qoterbecka naravno :)

GLEDAJ ODBRANE IZ 2006 pa i sad je takva, ali nije bilo ovog sa 54 odnosno king Urlacher kojeg ces vidjeti kako tobjasnjava igracima Jetsa da nece proci :)... slabo je ovo ko prolazio, a odbrana je znala cak i po 3 tuchdowna da napravi sto je za nepovjerovati :).. zato imaju i ime jos iz 1985 za vrijeme DITKE koji je tada bio trener i onakve cuvene odbrane koja je vjerovanto najbolja u historiji NFL; "The Monsters of the Midway"

Evo malo i Bearsi iz 1985 koji imaju 4 igraca iz odbrane koji su Hall of Fame :)....ovo je i dokaz da nije ni qoterbeck sve jer odbrana je osvojila titulu, a qoterbeck je bio prosjecna koji se smao uklopio u sve to i naranvo raning back jedan od najboljih u historiji svakako Walter Payton za kojeg sigurno znate sve :)

Pobjeda u Super Bowl nad Patriotsima od 45:10 sve goviri

dobru su i pjesmu napravili tokom sezone :)...old school

Zadnja izmjena: SaltCityAttack, dana/u 03 apr 2010, 02:40, ukupno mijenjano 1 put.
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.