ma stvar je u parama od sponzora i tu zavrsava sva prica...trenutno nismo interesantni stranim sponzorima, a talijanska ekonomija je kolapsirala da bi mogla davati novac koji je u rangu engleza, spanaca ili njemaca + nema vise ni Gadafija da sponzorise... (taj dio mi je posebno zanimljiv , "gadi" nam se nacin kako naftasi ubrizgavaju novac trenutno u klubove, a kad je Tamoil ubrizgavao milione u Juve tad nam se nije gadilo

)
1. tv prava- tu ne mozemo uzeti vise novca nego sto uzimamo, jer i onako imamo jedan od najjacih ugovora
2. novac od nagrada- i u LP cesto zaradimo najvise tako da ni tu nemas prostora za napredak
mi najvise kaskamo u sponzorima i prodaji dresova(mada smo i tu medju top timovima)...dovoljno je pogledati Unitedov i nas ugovor sa Adidasom kojim se toliko ponosimo, a dobivamo 70 miliona godisnje manje nego United..70 miliona je jedan strasan prelazni rok i mi u startu ne mozemo da se takmicimo sa Unitedom..pa onda ides na sponzora na dresu dje ljudi uzmu 70-ak miliona, Barca, Real i Bajern oko 40-45, a mi oko 12..
tu je glavni problem, dok ne nadjes nacin da privuces dovoljno snazne sponzore nema sanse da se nosis sa najjacim timovima..
a kakva ba samoodrziva kompanija bez upumpavanja para...i Bajern upumpava novac kao i Siti i PSG, samo sto su Audi i Dojc Telekom njemacke kompanije pa to malo ljepse izgleda...a Audi i Telekom kupuju "dionice" u Bajernu po daleko vecoj cijeni od realne..sta je to nego upumpavanje para..
svi ostali timovi imaju mahom strane sponzore jer slabo koja evropska ekonomija moze da se mjeri sa njemackom
dok ne nadjemo novog Gadafija i novi Tamoil i slicne koji su nam davali novac prije, necemo ni biti konkurentni sa ovim timovima
a dovodjenjem Rolanda i Dijamantija neces postati atraktivan za strane sponzore i trzista
a vala i ova familija bi se mogla malo vise isprsiti ako toliko vole Juve koliko pricaju