FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee
Re: FK Željezničar
Dobro je ovo sto je brzo rijeseno sezona ce ubrzo poceti a mi smo bili sa trenerom ni tamo ni vamo.Uglavnom slazu se kockice sad mi proleze rijeci iz Amarovog intervju da se nada ce se neke stvari posloziti prije predvidjenog roka po onome sto sam cuo nije to daleko od izvodjivog.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
Dobra je ovo vijest. Vjerovatno je i tacna jer klub nije jos zvanicno objavio, ali cim Odovic izjavljuje za ovaj portal da je sve dogovoreno, onda je vjerovatno to to. Odovica se svi sjecamo, ovi stariji ga se sjecaju i kao igraca, bio je dobar veznjak, tehnicki potkovan, mnogo godina je bio jedan od tvoraca zeljine prepoznatljive igre. Bitno je da je tu filozofiju prenio kroz trenersku karijeru.
Sjecamo ga se i u strucnom stabu sa Amarom i Alispahicem, pa je dobro radio i kao sef u nasem klubu. Ima iskustva sa radom u omladinskom pogonu, jer mi se cini da je jedan takav angazman imao u Slaviji kada se malo sklonio sa premijerligaskih terena. A u ostalim klubovima gdje je bio je uglavnom podizao igru tog kluba. Jedina cinjenica koja mu mozda ne ide u prilog je sto se nigdje nije dugo zadrzao. Sve su to bile kratke epizode.
Odovic je sada u Celiku napravio zaista solidan posao, povezao je njihovu igru koliko god je to bio u stanju, a utakmicom na Grbavici protiv nas Celik je izgledao sasvim dobro za razliku od nase igre, cak i sa slabijim igracima od naseg tima. To daje utisak da je Odovic zaista u stanju da sklopi fine zamisli o igri i da je dobio dosta iskustva trenirajuci mnoge klubove. Jedan takav strucnjak sa iskustvom treniranja u nasoj ligi nam je jako potreban u ovom trenutku.
Ipak, treba imati strpljenja i nadati se da ce on odmah ovoj ekipi dati jednu novu dimenziju, a da ce pravi posao napraviti naknadno u narednoj sezoni. Zelim mu svu srecu i zelim da iza sebe ima podrsku svih struktura kluba i nas navijaca.
Sjecamo ga se i u strucnom stabu sa Amarom i Alispahicem, pa je dobro radio i kao sef u nasem klubu. Ima iskustva sa radom u omladinskom pogonu, jer mi se cini da je jedan takav angazman imao u Slaviji kada se malo sklonio sa premijerligaskih terena. A u ostalim klubovima gdje je bio je uglavnom podizao igru tog kluba. Jedina cinjenica koja mu mozda ne ide u prilog je sto se nigdje nije dugo zadrzao. Sve su to bile kratke epizode.
Odovic je sada u Celiku napravio zaista solidan posao, povezao je njihovu igru koliko god je to bio u stanju, a utakmicom na Grbavici protiv nas Celik je izgledao sasvim dobro za razliku od nase igre, cak i sa slabijim igracima od naseg tima. To daje utisak da je Odovic zaista u stanju da sklopi fine zamisli o igri i da je dobio dosta iskustva trenirajuci mnoge klubove. Jedan takav strucnjak sa iskustvom treniranja u nasoj ligi nam je jako potreban u ovom trenutku.
Ipak, treba imati strpljenja i nadati se da ce on odmah ovoj ekipi dati jednu novu dimenziju, a da ce pravi posao napraviti naknadno u narednoj sezoni. Zelim mu svu srecu i zelim da iza sebe ima podrsku svih struktura kluba i nas navijaca.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !
Dobro došao Milomire ,ali meni nema nista draže nego kada ovako polako stvari se slažu u klubu ,a bice ovako stvari jos
ako se usvoji statut ....a pitari ovako dodu na temu i pocnu uvjeravati nas da nije istina npr. ovo sto super napise heheh samo se strpite i da se ovaj statut usvoji vidi cemo ....

ako se usvoji statut ....a pitari ovako dodu na temu i pocnu uvjeravati nas da nije istina npr. ovo sto super napise heheh samo se strpite i da se ovaj statut usvoji vidi cemo ....
Da li neko moze potvrditi info. da je Mirsad Siljak kao direktor kluba zaduzen za transfere i dovodjenje eventualnih pojacanja u ovom prelaznom roku ??
1921'
https://www.youtube.com/watch?v=KMaxDx_rMjk
Upozoravam trolove da će imati zabranu pristupa forumu ukoliko nastave minirati konstruktivne diskusije.
Nista obecano na pocetku sezone, a evo mnogo stvari uradjeno. Krenemo od rekonstrukcije pomocnog, pa glavnog terena, sad svlacionice
Izdrzat jos malo
Nije bez razloga ova odluka da ce sjednicama prisustvovati i Sekretar udruzenja navijaca
Samo jos stisnut malo ove izrode u upravi, zbog tog statuta. Ima li neko mozda informaciju o transferu Tomica i Stanica u jednu daleku zemlju
Strpljenje, podrska i snaga su u ovom trenutku ono sto nam treba. Januar je jedan od bitnijih mjeseci u ovoj godini 
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987
Pa oni bi i voljeli da to nije istina ,njihov gangam stile je mala maca za ove sto se povezuju sa nama.DR.HOUSE je napisao/la:Dobro došao Milomire ,ali meni nema nista draže nego kada ovako polako stvari se slažu u klubu ,a bice ovako stvari jos
ako se usvoji statut ....a pitari ovako dodu na temu i pocnu uvjeravati nas da nije istina npr. ovo sto super napise heheh samo se strpite i da se ovaj statut usvoji vidi cemo ....![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Prvaci:1945/46,1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10,2011/12,2012/13
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85
Ima li neko upucne da objasni postoji li razlog ili vise njih da statut ne prođe ili da nas neko "minira", "namjerno osteti" ... itd ? Jesu li u igri licni interesi pojedinaca, kao i onih koji ne zele boljitak i napredak ?
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
A kakav je statut uopće u pitanju ?
Tražio sam i čitao postove, ali nema ništa konkretno ili mi je promaklo.
Je li kao kod Sarajeva sa kupovanjem upravljačkih uloga ili je u pitanju nešto drugo ?
Ako neko zna da nam malo pojasni.
Je li kao kod Sarajeva sa kupovanjem upravljačkih uloga ili je u pitanju nešto drugo ?
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...
Nisam otvorio ovu temu jedno 3-4 mjeseca, pa reko samo da vas pozdravim.

Svaki želi svoj dio kolača, tj sa potencijalnim usvajanjem statuta i ulagačima, ne bi imali pare ko što do sada imajuElegant je napisao/la:Ima li neko upucne da objasni postoji li razlog ili vise njih da statut ne prođe ili da nas neko "minira", "namjerno osteti" ... itd ? Jesu li u igri licni interesi pojedinaca, kao i onih koji ne zele boljitak i napredak ?
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987
Znaci cisto ulaganja u klub nema mjenjanja imena kluba boja kluba i sve ostalo sto ide uz to od strane investitora naravno i investitor ima tu svoju korist koja je propisana statuom ja kako sam nacuo da su neki ljudi iz katra zainteresovani za ulaganja u klub kontakti su ostvareni na sarajevo forumu prosle god al uslov je bio da se mjenja statut ima jos investitora koji su zainteresovani za ulaganja al otom potom.ceze je napisao/la:A kakav je statut uopće u pitanju ?
Prvaci:1945/46,1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10,2011/12,2012/13
Prva i glavna stvar jeste da javnost kao i navijaci moraju znati ko su ljudi koji sjede u upravi kluba, ko su ljudi koji odlucuju o daljnjem upravljanju te o novom statutu kluba !! Gledam ove face sa slika skoro pa da nikoga neznam, osim jednog covjeka, samim tim kasnije se mogu traziti odgovorni krivci u slucaju ne prihvatanja novog statuta.
Novi statut kluba donio bi klubu model odrzivog poslovanja, sa jasnim pravilima.Koliko para toliko muzike, ili u prevodu koliko se ima toliko ce se i trositi, bez dizanja kredita i "zavaljivanje" kluba dugovima.Novi statut omogucio bi svakom pravnom ili fizickom licu ulaganje u klub, zauzvrat klub nudi "ulazak" investitoru u klub kroz mjesto u upravi, sto bi svakako donijelo transparentnost ali i povjerenje potencijalnog investiotora.
Svi se pitamo zasto ljudi poput Seje Brajlovica, Izudin Ahmetlica (vlasnik HIFA Oil-a) i dr. navijaca koji su uspjesni i koji imaju milione ne ulazu u klub? e sada ce im to biti omuguceno kroz transpranetnost i pregled gdje idu pare koje su ulozili i za sta, vrlo jednostavno.
Pomaka ima u svemu, ide sve na pozitivno, Zeljo ima Gredica koji je po struci idealan za mjesto predsjednika, realno fale jos jedan ili dva covjeka koji bi neke stvari povukli naprijed, imenovanje trenera, renoviranje svlacionica, uskoro usvajanje novog stauta itd. ide se naprijed nema sta ...
Novi statut kluba donio bi klubu model odrzivog poslovanja, sa jasnim pravilima.Koliko para toliko muzike, ili u prevodu koliko se ima toliko ce se i trositi, bez dizanja kredita i "zavaljivanje" kluba dugovima.Novi statut omogucio bi svakom pravnom ili fizickom licu ulaganje u klub, zauzvrat klub nudi "ulazak" investitoru u klub kroz mjesto u upravi, sto bi svakako donijelo transparentnost ali i povjerenje potencijalnog investiotora.
Svi se pitamo zasto ljudi poput Seje Brajlovica, Izudin Ahmetlica (vlasnik HIFA Oil-a) i dr. navijaca koji su uspjesni i koji imaju milione ne ulazu u klub? e sada ce im to biti omuguceno kroz transpranetnost i pregled gdje idu pare koje su ulozili i za sta, vrlo jednostavno.
Pomaka ima u svemu, ide sve na pozitivno, Zeljo ima Gredica koji je po struci idealan za mjesto predsjednika, realno fale jos jedan ili dva covjeka koji bi neke stvari povukli naprijed, imenovanje trenera, renoviranje svlacionica, uskoro usvajanje novog stauta itd. ide se naprijed nema sta ...
Zadnja izmjena: JIJoe, dana/u 06 jan 2015, 15:26, ukupno mijenjano 1 put.
1921'
Moze li se prisustvovati Skupstini kluba, mislim je li dozvoljeno nama "obicnoj raji"
??
SLOBODA NAVIJAČIMA
Greda u intervjuu za ss.ba rece da je Predsjednistvo dalo njemu i Siljku ovlasti i za to, mada sumnjam da ce se raditi bez Odovica, nisu ni oni maloumni...JIJoe je napisao/la:Da li neko moze potvrditi info. da je Mirsad Siljak kao direktor kluba zaduzen za transfere i dovodjenje eventualnih pojacanja u ovom prelaznom roku ??
Inace, odlican potez dovodjenje Milomira, nadam se da ce posloziti kockice sto bolje i da nas ceka Evropa, a za dalje cemo vidjeti...
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
Naravno da moze, klub je udruzenje gradjana, jedino sjednicama predsjednistva i sjednicama upravnog odbora se nemoze prisustvovati.ennis je napisao/la:Moze li se prisustvovati Skupstini kluba, mislim je li dozvoljeno nama "obicnoj raji"??
1921'
Bez obzira šta je svemu ovome prethodilo slažem se da je Odović odličan izbor. Ova uprava šuti i radi, već je dosta dobrog urađeno, strpimo se još malo.
Bravo za upravu i Gredića odabrao je pravog čovjeka za posao,gosn Odoviću mnogo sreće.
Sad treba nešto napraviti i na financijskom planu,otvoriti vrata stranim investitorima.Ipak je ovo najveći klub u državi tako da ne bi trebao biti problem naći investitore.
Sad treba nešto napraviti i na financijskom planu,otvoriti vrata stranim investitorima.Ipak je ovo najveći klub u državi tako da ne bi trebao biti problem naći investitore.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Mozda Oda povuce Djelmica. Koliko ce dana biti u Sarajevu ? Volio bi pogledati jedan trening sa Odom.
Nadam se da ce ozbiljno poraditi na fizicku spremu, pogotovo sa djecom.
Nece mu biti lahko, bolje je da su mu Adzema ostavili za pomocnog trenera, barem ovu polusezonu. Valja za 4-5 dana sve pripremiti.
Nadam se da ce ozbiljno poraditi na fizicku spremu, pogotovo sa djecom.
Nece mu biti lahko, bolje je da su mu Adzema ostavili za pomocnog trenera, barem ovu polusezonu. Valja za 4-5 dana sve pripremiti.
Odović je nakon Amara najbolje rješenje za Želju, ja sam ovo priželjkivao još kada je Amar otišao s klupe. Šta je tu je, nikada nije kasno, uglavnom nakon ovih tumbanja u klubu, ovo je nešto pozitivno.
Trenutno korisnika/ca: Mocvara1991 i 33 gosta.