ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

Claus
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la Claus » 06 jan 2015, 18:39

Da li je svjesno zakočio ili je nešto drugo, u to ne bih da ulazim, ali ono što znam je da niti jedan teniser, pogotovo Nadalovog kalibra, ne želi da izgubi meč od jednog Berrera (koji, istina, jeste odigrao meč života). Ovo mu je bila idealna prilika da ode što dalje i dođe nabrijan u Melbourne, a on odmah na početku ispada. Čak i da je povukao ručnu, mišljenja sam da nije smio izgubiti. :nene:

Biki
Kontakt:

Post Postao/la Biki » 06 jan 2015, 18:39

samosarajvo je napisao/la:
Biki je napisao/la:
samosarajvo je napisao/la:Odlican Rafa.Ovaj mali pad sam ocekivao u drugom setu iskreno.Jos mu malo kondicije fali ali sve je tu.Igra, udarci, energija,kretnja... bice to super.
ovdje do 1/2 doci i neforsirati se dalje
Bas ti je Rafa odlican danas bio. Pa, Berrer ne znam da ima i jednu pobjedu u karijeri protiv Top 10! Sramotan poraz.
Ne sjecam se da sam te za misljenje pito bolidu jedan :)

@formance
E ukleo si ga hahhahahah :mrgreen:

Kako god ja ne mogu biti nezadovoljan.Ocito je da fali kondicije.Udarci su tu dok se imalo snage, kretnja me pogotovo iznenadila pozitivno u pocetku.Servis dosta dobar, prije svega ima snage sto znaci da leđa su ok.
Međutim ovdje se nije desio samo ocekivani pad Nadala vec je Berrer zaigrao ko nikad u zivotu.Ona kombinacija volej i drop shota na Nadalov TS FH return mi je dovoljan znak bio kako covjek je proigrao.Svaki Nadalov IO Fh koji je isao na Berrerov jednorucni bekhend je slajsom vratio na samu liniju :tokralju:

Šteta je samo što neće odigrati jos jedan ili dva meča ali sve je to super

@vritual
neka te ne brine.Dok se kretao dobro i imao kondicije ulazilo je sve.Onaj banana shot iz prvog seta je dovoljan dokaz da je to sve udure :zzz:
Mozes ti nama vaziti koliko hoces o dobrim stranama Rafinog povratka, ali cika Berrer je igrac bez ijednog prakticno udarca a oslabio mu je zbog povreda i pocetni a ti se zadovolji takvim Raficom koji polozi oruzje pred penzionerom za godinu-dvije!

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 06 jan 2015, 18:41

Morao je ovo dobiti, treba mu što više pripremnih mečeva pred Australiju, a nakon fenomenalnog prvog seta izgledalo je da će ostatak biti rutinsko odrađivanje posla.

Čestitke Berreru. :thumbup:
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 06 jan 2015, 18:47

E sada će sa jednim mečem dočekati AO.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 06 jan 2015, 18:50

Ja sam Nadala pogledao vise puta nego sto si ti ijedan teniski mec ukupno, mozda cak i bilo kojeg sporta :) tako da mi bezveze pricas o bilo cemu.

Meni je prvi set bio dovoljan da vidim kako stvari stoje sa samim Nadalom, sa njegovim levelom igre,kretenje,udaraca,snage,energije isl :) Odma sam rekao da ce se desiti pad.Nisam ocekivao poraz ali Rafin pad + ogroman napredak u igri Berrera = ono sto se desilo :)

Kao što rekoh, generalno sekunde zabrinut nisam, ali baš sekunde.Mozda bi mu koji mec vise u Dohi pomogao na samom AO ali tek poslje povratka sve i da je osvojio Dohu je tesko ocekivati bolji rezultat (titulu) na AO tako da...pas manje na kraju ispadne :mrgreen:
Sto je meni najbitnije, energican je bio i zeljan igre, ako ne bude, nedo Bog, kakvih novih povreda ocekujem potpunu dominaciju šljake te odlicne rezultate na turnirima u IW i Miamiu jer je to upravo period kada ce biti na maximalnom fizickom nivou.Udarci su vec tu vidjeli smo.

Biki
Kontakt:

Post Postao/la Biki » 06 jan 2015, 19:09

samosarajvo je napisao/la:Ja sam Nadala pogledao vise puta nego sto si ti ijedan teniski mec ukupno, mozda cak i bilo kojeg sporta :) tako da mi bezveze pricas o bilo cemu.

Meni je prvi set bio dovoljan da vidim kako stvari stoje sa samim Nadalom, sa njegovim levelom igre,kretenje,udaraca,snage,energije isl :) Odma sam rekao da ce se desiti pad.Nisam ocekivao poraz ali Rafin pad + ogroman napredak u igri Berrera = ono sto se desilo :)

Kao što rekoh, generalno sekunde zabrinut nisam, ali baš sekunde.Mozda bi mu koji mec vise u Dohi pomogao na samom AO ali tek poslje povratka sve i da je osvojio Dohu je tesko ocekivati bolji rezultat (titulu) na AO tako da...pas manje na kraju ispadne :mrgreen:
Sto je meni najbitnije, energican je bio i zeljan igre, ako ne bude, nedo Bog, kakvih novih povreda ocekujem potpunu dominaciju šljake te odlicne rezultate na turnirima u IW i Miamiu jer je to upravo period kada ce biti na maximalnom fizickom nivou.Udarci su vec tu vidjeli smo.
Jaki su ti argumenti nema sta. Samo dernjava. Nego, posto svako ima tv, hajmo prvo da krenemo koliko si uzivo pogledao igraca iz Top 10, ali ne lazi? Ja cu tebi kasnije kazati. I nemoj gurati Gasquet u tu grupu kad je bio na SA Open i bio nejac.

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 06 jan 2015, 19:14

Biki je napisao/la:
samosarajvo je napisao/la:Ja sam Nadala pogledao vise puta nego sto si ti ijedan teniski mec ukupno, mozda cak i bilo kojeg sporta :) tako da mi bezveze pricas o bilo cemu.

Jaki su ti argumenti nema sta. Samo dernjava. Nego, posto svako ima tv, hajmo prvo da krenemo koliko si uzivo pogledao igraca iz Top 10, ali ne lazi? Ja cu tebi kasnije kazati.
Ja kako Nadala, tako i tennis, aktivno pratim od 2007 godine.Kablovsku i kablovski internet imam od 2008 a hvala Bogu zivim u centru glavnog grada BiH tako da mi svaki program koji nemam u kuci(ili nema streama) je dostupan u obliznjim kaficima u koje zalazim.
Najmanje u toku godine pogledam po 70-80% mečeva sa sva 4 Slama,svih 9 mastersa,WTF-a te svih jačih turnira iz serije 500.Uz to volim i da se kladim pa cesto gledam i one manje turnire.

ETo, računaj sad :) ako znaš dakako

Biki
Kontakt:

Post Postao/la Biki » 06 jan 2015, 19:17

samosarajvo je napisao/la:
Biki je napisao/la:

Jaki su ti argumenti nema sta. Samo dernjava. Nego, posto svako ima tv, hajmo prvo da krenemo koliko si uzivo pogledao igraca iz Top 10, ali ne lazi? Ja cu tebi kasnije kazati.
Ja kako Nadala, tako i tennis, aktivno pratim od 2007 godine.Kablovsku i kablovski internet imam od 2008 a hvala Bogu zivim u centru glavnog grada BiH tako da mi svaki program koji nemam u kuci(ili nema streama) je dostupan u obliznjim kaficima u koje zalazim.
Najmanje u toku godine pogledam po 70-80% mečeva sa sva 4 Slama,svih 9 mastersa,WTF-a te svih jačih turnira iz serije 500.Uz to volim i da se kladim pa cesto gledam i one manje turnire.

ETo, računaj sad :) ako znaš dakako
Razorna argumentacija kao moje kone Safete. Uzivo, momak, uzivo, tv svak' ima!!?

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 06 jan 2015, 19:21

Kakve veze ima je li gledao uživo ili nije? To ga čini manjim/većim stručnjakom?
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 06 jan 2015, 19:21

a kakve veze uzivo ima gledanje top 10 igrača sa poznavanjem tenisa ili bilo cega? cak stavise, mnoge stvari se bolje vide i razumiju preko TV-a.

Ne zivim lose sekunde hvala bogu ali mi mama i babo nisu ministri pa da mogu TOP 10 igrače uzivo pratiti po Europi i svijetu...

I uopste ne znam zasto se prepisujem sa tobom, svoja ocekivanja od Rafe ove sezone sam vec rekao i cvrsto stojim iza njih.AKo sta promasim onda dodji i javi se

@virtual
stipu idola ba.vidis da veze nema o tome sta prica :)

Biki
Kontakt:

Post Postao/la Biki » 06 jan 2015, 19:27

Virtu4l je napisao/la:Kakve veze ima je li gledao uživo ili nije? To ga čini manjim/većim stručnjakom?
To nije moj stil rasprave, ali lik je prvi poceo. A gledanje uzivo? Pa, ako neko pogleda toliko teniskih meceva uzivo, mozes misliti koliko ih pogleda na tv i moze se mozda govoriti i o fanatizmu. A da li je strucnjak, ne tvrdim, ali nije ni levat kao ovaj sto prati tenis tek 7 godina i zna sve! Dosta od mene na ovoj temi.

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 06 jan 2015, 19:28

Najtezi poraz u zadnjih 10 godina, od daleko najgoreg igraca...penzija je blizu

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 06 jan 2015, 19:33

Biki je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:Kakve veze ima je li gledao uživo ili nije? To ga čini manjim/većim stručnjakom?
To nije moj stil rasprave, ali lik je prvi poceo. A gledanje uzivo? Pa, ako neko pogleda toliko teniskih meceva uzivo, mozes misliti koliko ih pogleda na tv i moze se mozda govoriti i o fanatizmu. A da li je strucnjak, ne tvrdim, ali nije ni levat kao ovaj sto prati tenis tek 7 godina i zna sve! Dosta od mene na ovoj temi.
Ne znam ni otkud dođe ovdje? Nikad te prije na ovoj temi nisam vidio, vjerovatno te poraz Nadala natjerao na to...

@shminka
Samo se ti nadaj :mrgreen: :mrgreen: a u dusi znas da ima jos 2 RG-a i 1 non clay slam u sebi :D

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 06 jan 2015, 19:35

shminka je napisao/la:Najtezi poraz u zadnjih 10 godina, od daleko najgoreg igraca...penzija je blizu
Ne glupiraj se, kad vec ne znas nista pametno reci !
Max Allegri

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 06 jan 2015, 19:36

Najgori teniseri na svijetu po redu su otprilike

Kenny de Scheper il kako se već piše, pa onda Berrer...i kad neko iz vrha zijani meč protiv takvog protivnika...samo je jedan normalan zaključak...Rafa se sa 14 pomaći...neće

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 06 jan 2015, 19:38

Mig_Mig je napisao/la:
shminka je napisao/la:Najtezi poraz u zadnjih 10 godina, od daleko najgoreg igraca...penzija je blizu
Hihi, neću više, oprosti ;)

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 06 jan 2015, 19:40

shminka je napisao/la:
Mig_Mig je napisao/la:
Hihi, neću više, oprosti ;)
Ti si njegov navijac, sam sebi oprosti!
Max Allegri

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 06 jan 2015, 19:44

shminka je napisao/la:Najgori teniseri na svijetu po redu su otprilike

Kenny de Scheper il kako se već piše, pa onda Berrer...i kad neko iz vrha zijani meč protiv takvog protivnika...samo je jedan normalan zaključak...Rafa se sa 14 pomaći...neće
joj jedva cekam da tebe i jos par ljudi do nesvjesti prcam na 15 i 16 komadu :mrgreen: :D :D ( i ja mislim da ce to ostvariti i da mu je to maximum, ipak nisam neki nerealni retard koji prica o 18-19)

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 06 jan 2015, 19:53

Nadal :wave: :wave: :mrgreen:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 06 jan 2015, 20:53

samosarajvo je napisao/la:Odlican Rafa.Ovaj mali pad sam ocekivao u drugom setu iskreno.Jos mu malo kondicije fali ali sve je tu.Igra, udarci, energija,kretnja... bice to super.
ovdje do 1/2 doci i neforsirati se dalje

slika

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.