Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: Monolog,ribery,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

invincible1921
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la invincible1921 » 07 jan 2015, 01:13

Italia je napisao/la:
invincible1921 je napisao/la:moje vidjenje kao jednog navijaca intera ove situacije o kojoj polemisete: Mislim da je bilo elemenata za prekrsaj, ali je zasluzio zuti sto posto jer je ostao na nogama nakon kontakta koji je bio minimalan( mozda dovoljan za prekrsaj) i onda hladno nakon sto je pobjego kampanjaru na korak i po udaljenosti do dva NICIM IZAZVAN pao...uostalom jes da je grijesio sudija, al igraci juvnetusa su u drugom pol toliko simulirali da su za,**** barcu ...pogotovo morata :crazy: Prilo igra dva put rukom za 2 sec on svira faul za njega jer je BOZE PAO...onda ona kontra podolski-icardi traze prekrsaj neki igraci juventusa , haj i meni cudno da nije bilo faula a onako kontra ispala gledam snimak ponovo....znaci nije ni kontakta bilo :lol: smijesno...
nije bilo kontakta Ikardi - Bonucci ? rusis igraca bez da dodirnes loptu i to nije kontakt ?

chinaglia, ako ti to nije odraz kakav je fudblaer, sta ces vise ? da je panj ne bi kostao 20 miliona, ne bi igrao u finalu lige prvaka, ne bi igrao ni u Juventusu.. isto tako ne bi bio najbolji strijelac mlade selekcije spanije ikada.. al nije panj, vec je mlad i zeljan dokazivanja
previse je u fzaonu: STA VI HOCETE, JA SAM IGRO U REALU SKLONITE SE DA DAM GO
=\_1921_/=

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 07 jan 2015, 01:15

pa možeš ti platit' igrača €20 mln, ne znači da vrijedi te pare :D Real vas je izlevatio momački :D pa ne bi se njega Real rješio tako lako, ne budite naivni :D da mi neko ne bi spomenuo buy-back klauzulu, to ne znači ništa, npr. Chelsea je istu ugradio kad je prodao Brumu PSV-u :D sad ako igra u Juveu, mora valjat', je l'? to Juve ne može napravit' loš transfer, preplatit' igrača, itd, itd? nemate para, barem ne za velika imena, a bacate €20 mln za Moratu, aferim :D

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 07 jan 2015, 01:17

Chinaglia je napisao/la:pa možeš ti platit' igrača €20 mln, ne znači da vrijedi te pare :D Real vas je izlevatio momački :D pa ne bi se njega Real rješio tako lako, ne budite naivni :D da mi neko ne bi spomenuo buy-back klauzulu, to ne znači ništa, npr. Chelsea je istu ugradio kad je prodao Brumu PSV-u :D sad ako igra u Juveu, mora valjat', je l'? to Juve ne može napravit' loš transfer, preplatit' igrača, itd, itd? nemate para, barem ne za velika imena, a bacate €20 mln za Moratu, aferim :D
To za moratu si upravu .

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 07 jan 2015, 01:20

s'obzirom da grije klupu igracu koji je dao 3 gola na 20 utakmica, definitivno je u tom fazonu "daj da dam gol"..

@Chinaglia, mozes, ali tesko da ce Marotta nekog platiti iznad 15 miliona, a da taj nece opravdati.. decko je mlad i ima ogroman talenat.. cim dobije pravu priliku i krene ga gol, opravdat ce ulozene pare.. samo polako, ne treba suditi o igracu nakon 10-ak utakmica.. Candreva sa 24. godine je bio cirkusant koji ima malo talenta, pa gledaj kakvu karijeru napravi..

Real se ne bi rijesio lahko ? Sneijder, Robben ? nista ?
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 07 jan 2015, 01:32

ne sporim da ima potencijal i da može postat jako dobar napadač i to je sve, barem ja tako mislim :D ne mislim da će bit' odličan napadač, a kamo li jedan od najboljih na svijetu :D kad kažem panj, ne mislim to doslovno, npr. panj kao Libor Kozak :lol: al' stojim iza svojih riječi da je preplaćen, jer nije toliki talenat kao što se pokušava predstavit', a ni sada trenutno nije toliko dobar, da bi se opravdao ovaj posao od €20 mln, pogotovo u situaciji kad talijanski klubovi nemaju para :D tako mu tepam, kad kažem panj :beba:

a vi imate običaj da preuveličavate vaše igrače, eto recimo Llorente, pa on nije ni odličan napadač, u najboljem slučaju jako dobar napadač, mada, rekao bih da je samo dobar napadač :D gledao sam ga u Primeri, panj čovjek i šta ćeš :D al' stvarno veći panj od Morate, ovaj barem ima određeni potencijal :D

nemojte zamjerit' jebga, al' moram ga šprdat', Morata od €20 mln :bow:

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 07 jan 2015, 01:40

Real je klub koji kupuje samo zvijezde, pa Sneijder, Robben, Huntelaar, Morata, su dobili nogu jer se ne uklapaju u taj profil :D Realu je €20 mln odlično došlo, jer je on za njih nikakav igrač, igrač bez budućnosti u klubu, a evo sad recimo Jese, on je talenat, al' teško će i on nać' svoje mjesto u Realu, jer će Real uvijek težit' kupovini zvijezda :D ni za Jesea ne bih dao €20 mln, iako je kao veći talenat od Morate :D

a Candreva nije plaćen €20 mln :mrgreen: ne sporim da se Morata može razvit' u jako dobrog napadača, već sam to napisao, nego se čudom čudim za tih €20 mln :facepalm: al' ajde, svaki je fudbaler danas preplaćen, a vi ste kupovali iz Reala, samim tim je igrač skuplji (vrijedio tu cijenu, ili ne)

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 07 jan 2015, 01:40

Chinigla i vi ste bacali dok ste imali, sjeti se malo :mrgreen:

Ali imas pravo da nas prcas ovdje sve, imate 30 bodova sa slabijim sastavom od ostalih. Aferim

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 07 jan 2015, 01:47

To za Llorentea sam ja govorio onog ljeta kada je dosao, a mnogi to ni dan danas ne vide, vec krive centarsute, bekove, formacije, sudije, bogove, grke, sta vec ne. Jednodimenzionalan napadac koji je fulio eru u kojoj ce igrati.

Medjutim, porediti igraca od 30 godina, sa momkom od 22 godine nije na mjestu. Htio ti priznati ili ne, Morata spada u sami vrh mladih napadaca i kao takav njegova vrijednost ne moze biti mala. Em mlad, em perspektivan. Ni Iturbe ne vrijedi 30 miliona, daleko od toga, ali njegove godine i ono sto moze da postane definitivno vrijede. Isto kao sto je Napoliju vrijedio Cavani, tako moze i Morata. Mada moze i flopnuti kao bezbroj igraca.

Ali sprdati se u ovom trenutku nikako ne ide. Pogotovo sto momak ne igra redovno, vec ulazi sa klupe. Tek je dosao u kalco, nije prosao ljetnje pripreme radi povrede. Hajd da se zavrsila sezona, ali u januaru ga nazivati panjem. Pogotovo sto nije panj. Juventus odavno nije imao napadaca koji moze povuci loptu i proci 2-3 igraca, a to Morata radi bez problema i odlicno je igrao na pocetku, samo realizacija da se popravi.

Za taj drugi dio, Morata nije dobio nogu jer je los. Postoji ffp, trebaju se opravdati ulozene pare u Krosa i Hamesa i onda moras prodavati sto ti ne treba. Nije ni Pipita "slab napadac za Reala", naprotiv.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 07 jan 2015, 01:51

Ovo osoblje ne zna izgleda morati skinuti teret sa ledja, najveca mana do ovog trenutka mu je nervoza za koju meni nije jasno odakle je i zasto. Silno zeli golove pa je previse nervozan kada ga ubace..

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 07 jan 2015, 01:52

30 bodova i da nismo prosuli još 10 (nezasluženo), imali bismo 40+, al' štaš, fudbal nije uvijek pravedan :mrgreen:

jesmo bacali, al' tad su svi bacali i bacalo se na igračine, zato je Serie A bila najjača liga na svijetu i liga kakvu više dunjaluk neće zapamtit', govorim o svim ligama na svijetu :D to se Laziju vratilo titulama (iako mi nikad neće bit' jasno kako LP nismo osvojili, ni igračima to nije jasno, skoro je to Deki rekao) :D a danas se baca na sve i svašta, npr. Morata €20 mln, Mangala €40 mln, Cabaye €25 mln, Pastore €40 mln, itd :D

danas se za talente traže i plaćaju basnoslovne cifre, međutim, iako veliki talenti, ne vrijede te pare, al' to je samo pokazatelj koliko je fudbal otišao u qrac i dokaz je koliko klubovi s manjim budžetima imaju problema s dovođenjem dobrih igrača, jer i oni prosječni, koštaju kao što bi barem 50% talenata trebalo, da je tržište realno

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 07 jan 2015, 02:06

Italia je napisao/la:Hajd da se zavrsila sezona, ali u januaru ga nazivati panjem. Pogotovo sto nije panj.

ispravka netačnog navoda, nazivao sam ga panjem otkad je stigao kod vas :mrgreen:

Italia je napisao/la:Za taj drugi dio, Morata nije dobio nogu jer je los. Postoji ffp, trebaju se opravdati ulozene pare u Krosa i Hamesa i onda moras prodavati sto ti ne treba. Nije ni Pipita "slab napadac za Reala", naprotiv.
Morata jeste dobio nogu jer je loš i nepotreban, za Real Madrid je loš i nepotreban :D ako su prodali Higuaina (lično bih prije prodao Benzemu), koji je imao odličan učinak u Realu, bolji nego Benzema, al' nije zvijezda kao što je Benzema, naravno da će i panja od Morate :D

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 07 jan 2015, 02:22

Ne znam kako da ti objasnim da je igrac mlad, talenat i da tek treba pokazati ko je i sta je. Jednostavno ti ne lezi od vremena iz Reala.

Ne, nije tacno da je dobio nogu jer je los. Iaquinta je dobio nogu, Amauri je dobio nogu. Igrac koji igra u finalu lige prvaka ne moze biti los i nepotreban 2 mjeseca poslije. Nema prostora pored Benzeme igrati 1. postavu, nije pickica kao Benzema da ne trazi loptu i golove vec ih zeli i naravno, mlad je i ima cijenu, treba opravdat na papiru vec potrosene pare. I tada ga prodaju. Nisu oni doveli Cicarita na posudbu da ga probaju kakav je. Al nebitno, idem spavat, laku noc :)

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 07 jan 2015, 02:28

složimo se da se ne slažemo :mrgreen:

al' ajde, barem nisi k'o drugi rubentini, do sad bi me do kosti ostrugali :lol:

Biscione
Kontakt:

Post Postao/la Biscione » 07 jan 2015, 10:24

Kad se sjetim da su pojedini Juventini ovdje pisali kako je Morata bolji od Icardija :lol:. Ja tada pisao kako me ne bi čudilo da Ikac zabije i 20 golova u sezoni ako bude tim igrao kako treba a oni me ismijavali, a evo Ikac već na 9 golova na polusezoni iako je tim do skora igrao kao qrac, mislim ako kaparišemo Šaćira da će Ikac totalno eksplodirat.
"It'll be born here and it'll always be a team of great talent. On this splendid night, its colors will be given, the black and blue with a golden background of stars. It'll be called Internazionale, because we are brothers of the world."

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 07 jan 2015, 10:30

Poenta je da u Interu nemas konkurencije za prvih 11 i igras gotovo svaku utakmicu dok u Juventusu nije tako. Sve govori i pozicija na tabeli..Tako da se ne mogu porediti Icardi i Morata

Guarin14
Kontakt:

Post Postao/la Guarin14 » 07 jan 2015, 10:35

Naravno da ne mogu, jedan je igracina i u godinama sto dolaze jedan od najboljih napadaca na svijetu, jedan je pretplaceni simulant (mada i takav igracina je za onog panja Llorentea i nevjerovatno je da mu ovaj uzima minutazu)

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 07 jan 2015, 10:47

Koja nerealnost nevjerovatno. :crazy:

Inace igraci su vam toliko dobri da su vas doveli tu gdje jeste. Nije nikakvo dostignuce postici 9 golova u ekipi koja je 11 na tabeli i ima 5 pobjeda..

Kovacic bolji od nasih, Icardi bolji od nasih, Juan Jesus bolji od nasih i tako to, buduci velikani i tako to. Da da..Ode covjek da pogleda ponovo tabelu jer mu nije jasno kako vi 11 kad imate tako dobre igrace koji su bolji od svih Juventusovih

Beppe
Kontakt:

Post Postao/la Beppe » 07 jan 2015, 10:51

tuzlak1987 je napisao/la:.Kovacic bolji od nasih, Icardi bolji od nasih, Juan Jesus bolji od nasih i tako to, buduci velikani i tako to. Da da..Ode covjek da pogleda ponovo tabelu jer mu nije jasno kako vi 11 kad imate tako dobre igrace koji su bolji od svih Juventusovih
Ne bolji su Pereyra, Bonuci I Moratta definitivno. :)
Amar Osim selektor BiH

Biscione
Kontakt:

Post Postao/la Biscione » 07 jan 2015, 10:53

tuzlak1987 je napisao/la:Koja nerealnost nevjerovatno. :crazy:

Inace igraci su vam toliko dobri da su vas doveli tu gdje jeste. Nije nikakvo dostignuce postici 9 golova u ekipi koja je 11 na tabeli i ima 5 pobjeda..

Kovacic bolji od nasih, Icardi bolji od nasih, Juan Jesus bolji od nasih i tako to, buduci velikani i tako to. Da da..Ode covjek da pogleda ponovo tabelu jer mu nije jasno kako vi 11 kad imate tako dobre igrace koji su bolji od svih Juventusovih
Niko neće sporit da su Pogba, Vidal ili Tevez bolji od svih naših. Ali isto tako treba biti realan da Morata ne može ni prismrdit Icardiju, pa nije mali "ubica Juventusa" bez razloga. Koliki mentalitet moraš imati za tako nešto. A to što je Inter trenutno 11-ti je posljedica Mazzarija, evo kao što si sinoć vidio sve se mijenja sa Mancinjem i umalo da vam nismo skinuli skalp u po Torina, još ako dovedemo i Šaćira 3. mjesto je sasvim realno.
"It'll be born here and it'll always be a team of great talent. On this splendid night, its colors will be given, the black and blue with a golden background of stars. It'll be called Internazionale, because we are brothers of the world."

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 07 jan 2015, 10:57

Beppe je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:.Kovacic bolji od nasih, Icardi bolji od nasih, Juan Jesus bolji od nasih i tako to, buduci velikani i tako to. Da da..Ode covjek da pogleda ponovo tabelu jer mu nije jasno kako vi 11 kad imate tako dobre igrace koji su bolji od svih Juventusovih
Ne bolji su Pereyra, Bonuci I Moratta definitivno. :)
Bonucci naravno da je bolji od svakog vaseg stopera jer je standardan stoper i ponekad kapiten u ekipi koja je 3 godine u nizu sampion drzave i ekipa koja nastupa u LP svake godine. Pored toga je najstandardniji stoper reprezentacije. Ekipa je primila 8 golova, dok je Inter primio 24.

Na drugoj dvojici je da se dokazuju..

Uostalom rezultati sve govore ko je bolji, a ko ne. To je mjerodavno jedino i titule..

Rekao sam vam, uzmite u faktor to da Morata mora da se bori za minute, dok Icardi ne. Uz to je Icardi dosta vremena jedini napadac u vrhu, dok Morata i kada igra to nije. Tako da statistika ne mora da znaci nista u ovom slucaju. I Morata da igra u nekom klubu u Italiji gdje ima garantovano mjesto i minutazu bi imao bolji ucinak i uhvatio ritam..
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 07 jan 2015, 10:59, ukupno mijenjano 1 put.

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []