RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA
Re: RSD Velež Mostar
Sve je ovo ok Aleme,ali mi ide na klinqc ovo sto svi od svog kluba prave zrtveno janje,sto bi Velez bio trn u oku savezu?
duga je to priča drug.FairBet je napisao/la:Sve je ovo ok Aleme,ali mi ide na klinqc ovo sto svi od svog kluba prave zrtveno janje,sto bi Velez bio trn u oku savezu?
Sve to lijepo brate, misli se i na budućnost kluba da bi se dobila licenca za skracivanje lige. ALI KAKAV JE PROBLEM IZNIJETU U JAVNOST SVE TO ? Ja cu se opet vratiti na amaterizam ljudi u klubu, a vi kako god hocete. Jedno je voliti Velež, drugo je voditi VeležAlemC85 je napisao/la:želim ukratko da dam svoje mišljenje povodom ovih informacija iz kluba koje izlaze na kapaljku. Čini mi se da su se u klubu pomirli s činjenicom da teško možemo preko prvenstva u Evropu, te nam ostaje Kup, pa su tako odlučili se zahvaliti mahom najstarijim igračima. Iz ovoga se može zaključiti da se žele maksimalno smanjiti troškovi jer klub čeka mnogo bitnija stvar a to je OČUVANJE LICENCE PL. Izgleda da ne žele reprizu 2003. godine kada smo ispali iz lige, pa su sada svim silama ALI SE ISKRENO NADAM krenuli u daljnju dogradnju stadiona ne zato što mi želimo, nego zato što UEFA to traži.
Niko nije lud da izgubi teško stečenu licencu PL, i zato možemo očekivati u 2015. godinu radova na stadionu.
Vjerujte mi savez bi jedva dočekao ispadanje Veleža iz PL.
Zato se može očekivati angažovanje mahom mladih igrača iz regije, a ako finansije dozvole, možda i neko zvučno pojačanje stigne. Ko zna...
Sretna nova godina raja, puno sreće i zdravlja, da se još više veselimo sa našim Veležom
-
MostaracVelezovac
- Kontakt:
Čitajući ove poruke već evo nekoliko godina na ovom forumu a i na Rođenom prije toga još toliko, stvarno razumijem zašto se iz godine u godinu na zimskoj pauzi sve manje i manje izlazi u javnost sa informacijama. Totalno podržavam tu odluku. Da sam na njihovom mjestu, ja bi sad ukinuo i web stranicu. Kakve koristi od nje kad oni govorili ne govorili - ovdje se isto priča i isto razumije. To jest, nerazumije.
Defetizam i negativizam je jednostavno duboko ukorjenjena bolest ljudi u Mostarskoj kotlini, pogotovo Bošnjaka. Višegodišnje duboko ispiranje mozga je dovelo do toga da danas je u Mostaru **** iz Londona ukusnije od ćevapa iz Rote. Pa tako isto i najlogičnije odluke Veleža su naravno amaterske, jer, naravno, ako Velež iz ničega ne stvori sve, i to ne uradi preko noći, to je sve amaterizam i idiotluk. Pa jel tako? Jeste (rekoše u glas seljaci i nastaviše kopat krompir).
Stvarno sam umoran od ovoliko gluposti koje čitam ovdje godinama. I sve manje imam volje da dolazim jer znam da ću se još više gluposti načitati. Jedino što me drži tu je što s vremena na vrijeme neko donese neku korisnu vijest o Veležu pa nešto novo čujem. Ali nažalost, komentari koji su često toliko nepromišljeni i toliko plitki da me mozak zaboli, su i te pozitivne tačke ovog podforuma debelo prešišale.
Pa šta bi to trebalo da se uradi? Ako je istina da se liga smanjuje, jeli to Velež treba opet da rizikuje da ne dobije licencu i s time bude izbačen iz lige?
Onda opet ista priča. Ako nije Velež među prva 4 kluba, onda ne valja, a ako se infrastruktura ne popravi, onda opet ne valja. Pa šta to treba? Sa buđetom od 1.2 miliona maraka i osvojit ligu i popravit stadion i poplačat sve troškove kluba i pojačati školu? I uz sve to, još prešišati klubove sa 2x buđetom od našeg. A samo da dodam, da jedan igrač ove sezone, je otišao iz Veleža jer Velež nije mogao platiti 60,000km SAMO NJEMU (a 20x toliko je čitav budžet kluba). Pa sad uzmi digitron pa saberi koliko košta 20 igrača. Plus, koliko struja, voda, hrana, prevoz, FSBiH uplate godišnje, Sudije za svaku domaću utakmicu, obezbjeđenje, omladinska škola.
Pa se tek onda pitaj...
Jeli to treba prestat dovodit igrače sa strane, pa da vidimo hoće li naši puleni skupit 5 ili 6 bodova do kraja sezone, a mi ispast ili u drugu ili u treću ligu s njima. Je li to pravi majstori za rad sa djecom ne koštaju ništa? Jeli to teren za omladinsku školu 5,000 maraka pa da se izrefamo međusobno malo i nabavimo novi teren? Jel li to ulaganje u omladinsku školu ne znači da se automatski MORA otkinuti od nećega, ili pojačanja i ambicija, ili stadiona ili računa. Neki ovdje isto ko da barataju sa neograničenim novcem pa u glavi već imaju planove kako bi se to uradilo sve sa 10 miliona eura godišnje. Pa genijalci, i konj bi znao da se to sve može tako uradit ako imaš neograničen budžet. Ali haj to izvedi sa Veležovim prosječnim budžetom, genijalac?
Kako neki od vas ovdje barataju matematikom, pitam se možete li i kućni budžet da vodite, a ne klupski. Nije ovo igrica monopol, ovo je realnost.
Defetizam i negativizam je jednostavno duboko ukorjenjena bolest ljudi u Mostarskoj kotlini, pogotovo Bošnjaka. Višegodišnje duboko ispiranje mozga je dovelo do toga da danas je u Mostaru **** iz Londona ukusnije od ćevapa iz Rote. Pa tako isto i najlogičnije odluke Veleža su naravno amaterske, jer, naravno, ako Velež iz ničega ne stvori sve, i to ne uradi preko noći, to je sve amaterizam i idiotluk. Pa jel tako? Jeste (rekoše u glas seljaci i nastaviše kopat krompir).
Stvarno sam umoran od ovoliko gluposti koje čitam ovdje godinama. I sve manje imam volje da dolazim jer znam da ću se još više gluposti načitati. Jedino što me drži tu je što s vremena na vrijeme neko donese neku korisnu vijest o Veležu pa nešto novo čujem. Ali nažalost, komentari koji su često toliko nepromišljeni i toliko plitki da me mozak zaboli, su i te pozitivne tačke ovog podforuma debelo prešišale.
Pa šta bi to trebalo da se uradi? Ako je istina da se liga smanjuje, jeli to Velež treba opet da rizikuje da ne dobije licencu i s time bude izbačen iz lige?
Onda opet ista priča. Ako nije Velež među prva 4 kluba, onda ne valja, a ako se infrastruktura ne popravi, onda opet ne valja. Pa šta to treba? Sa buđetom od 1.2 miliona maraka i osvojit ligu i popravit stadion i poplačat sve troškove kluba i pojačati školu? I uz sve to, još prešišati klubove sa 2x buđetom od našeg. A samo da dodam, da jedan igrač ove sezone, je otišao iz Veleža jer Velež nije mogao platiti 60,000km SAMO NJEMU (a 20x toliko je čitav budžet kluba). Pa sad uzmi digitron pa saberi koliko košta 20 igrača. Plus, koliko struja, voda, hrana, prevoz, FSBiH uplate godišnje, Sudije za svaku domaću utakmicu, obezbjeđenje, omladinska škola.
Pa se tek onda pitaj...
Jeli to treba prestat dovodit igrače sa strane, pa da vidimo hoće li naši puleni skupit 5 ili 6 bodova do kraja sezone, a mi ispast ili u drugu ili u treću ligu s njima. Je li to pravi majstori za rad sa djecom ne koštaju ništa? Jeli to teren za omladinsku školu 5,000 maraka pa da se izrefamo međusobno malo i nabavimo novi teren? Jel li to ulaganje u omladinsku školu ne znači da se automatski MORA otkinuti od nećega, ili pojačanja i ambicija, ili stadiona ili računa. Neki ovdje isto ko da barataju sa neograničenim novcem pa u glavi već imaju planove kako bi se to uradilo sve sa 10 miliona eura godišnje. Pa genijalci, i konj bi znao da se to sve može tako uradit ako imaš neograničen budžet. Ali haj to izvedi sa Veležovim prosječnim budžetom, genijalac?
Kako neki od vas ovdje barataju matematikom, pitam se možete li i kućni budžet da vodite, a ne klupski. Nije ovo igrica monopol, ovo je realnost.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/
Dobar post @Mostarca. U dosta stvari se slazem i evo krenem nesto da napisem ali necu.Nemogu vise objasnjavati nikome sta i kako to ide s Velezom.Ja cu samo reci slijedece-Nijedan ali bas nijedan klub u BiH nebi dosad prezivio ovo sto je nas Velez prezivio.
Aal jbg,nastavi pljuvati .....yebo nas...najlakse je tako
Aal jbg,nastavi pljuvati .....yebo nas...najlakse je tako
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..
@MostaracVelezovac
drug sve stoji što si napisao, a i sam znaš da sam i ja uvijek navodio da uprkos evidentnim nedostacima uprave, ONI su uspjeli klub postaviti na zdrave noge.
Ocekivati da se Velež bori za Evropu ili Titulu, a slijede ulaganja u stadion od oko 800.000 KM je nerealno, jer budimo iskreni nijedan klub to ne može izvesti odjednom, jer se treba odlučiti ili Evropa ili Stadion a Velež je primoran na ulaganja u stadion, inače
Premijer liga zar ne? 
drug sve stoji što si napisao, a i sam znaš da sam i ja uvijek navodio da uprkos evidentnim nedostacima uprave, ONI su uspjeli klub postaviti na zdrave noge.
Ocekivati da se Velež bori za Evropu ili Titulu, a slijede ulaganja u stadion od oko 800.000 KM je nerealno, jer budimo iskreni nijedan klub to ne može izvesti odjednom, jer se treba odlučiti ili Evropa ili Stadion a Velež je primoran na ulaganja u stadion, inače
Ograniceni budzet hoce u Evropu, a nema se para. Tako se kuka. Te dok ovo, te dok ono. Znas li ti koliko to kosta jbt? Koji qrac najavljuju bilo sta kada se ne moze ostvariti? Samo ti @velezovac glumi pr-a, dobro ti ide. O ozbiljnosti Uprave cu kada budem za kompjuterom. Svakako slomih prste za ovih par recenica.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
Da se malo dotaknem teme, sad kad već imam vremena. Vezano za Upravu. Svaka im čast za dizanje kluba i smanjivanje duga na neke minimalne cifre. Shvatam da se treba štediti, pametno raspolagati sa budžetom da bi se opstalo u ovom turbulentnom vremenu koje nikako da prođe. U tom turbulentnom vremenu treba praviti projekte. Kada su prvi projekt, koji je već pred kraj doveden, a to je saniranje duga odradili, trebalo se krenuti sa razvojem infrastrukture.
Nije bilo potrebno mnogo pameti da se shvata i razumije i predvide infrastrukturalni uslovi koje bi liga mogla da postavi pred sve učesnike. Trebalo se odmah krenuti sa projektom i minimalno ulagati u ekipu, sa obavještenjem za javnost. Oni su učinili upravo obratno. Pokupili su svo skupocjeno smeće iz BiH i Srbije sa najavama borbe za Evropu koja se uzima zdravo za gotovo od strane navijača. Svi su odreda željeli vidjeti Velež pod svaku cijenu u ma bilo kakvoj evropskoj utakmici u ljeto 2015. Sa izjavama se izlazi kada se postave povoljni uslovi i okolnosti koje mogu da dovedu do cilja.
Sada ćemo vidjeti, i već vidimo veliko razočarenje od strane malobrojnih fanatika i usssrali su ono što su gradili prošle sezone. Kada se ova ekipa stisne još više nego što je sada slučaj, i kada se svi prihodi usmjere na mjesto gdje su trebali davno da budu usmjereni, navijači neće imati razumijevanja i formirati će se komfor za golubove na vrhu krova centralne tribine koji će da budu jedini posmatrači Veležovih utakmica.
Nije bilo potrebno mnogo pameti da se shvata i razumije i predvide infrastrukturalni uslovi koje bi liga mogla da postavi pred sve učesnike. Trebalo se odmah krenuti sa projektom i minimalno ulagati u ekipu, sa obavještenjem za javnost. Oni su učinili upravo obratno. Pokupili su svo skupocjeno smeće iz BiH i Srbije sa najavama borbe za Evropu koja se uzima zdravo za gotovo od strane navijača. Svi su odreda željeli vidjeti Velež pod svaku cijenu u ma bilo kakvoj evropskoj utakmici u ljeto 2015. Sa izjavama se izlazi kada se postave povoljni uslovi i okolnosti koje mogu da dovedu do cilja.
Sada ćemo vidjeti, i već vidimo veliko razočarenje od strane malobrojnih fanatika i usssrali su ono što su gradili prošle sezone. Kada se ova ekipa stisne još više nego što je sada slučaj, i kada se svi prihodi usmjere na mjesto gdje su trebali davno da budu usmjereni, navijači neće imati razumijevanja i formirati će se komfor za golubove na vrhu krova centralne tribine koji će da budu jedini posmatrači Veležovih utakmica.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
Svim navijačima i simpatizerima F.K Velež pravoslavne vjeroispovjesti čestit božić želim.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE
-
aleksasantic
DUSKO BAJEVIC prvih 60 utakmica za prvi tim postigao 80 golova!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
sadasnji mamlazi kad skupe nastupe imaju 100 nastupa svi zajedno a mozda vise od 20 golova SVI ZAJEDNO
sadasnji mamlazi kad skupe nastupe imaju 100 nastupa svi zajedno a mozda vise od 20 golova SVI ZAJEDNO
aleksasantic je napisao/la:DUSKO BAJEVIC prvih 60 utakmica za prvi tim postigao 80 golova!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bajević je igračina, ali ne možeš porediti tadašnji jugoslovenski fudbal i ovaj sad u kojem najbolji strijelac lige ima 14-15 golova
Klopp for the kop!
Haris Arapović, neka ti dragi Allah podari Džennet.
Haris Arapović, neka ti dragi Allah podari Džennet.
istina je, tada je liga bila puno jaca,sto znaci da su odbranbeni igraci i golmani protivnickih klubova bili puno jaci i bolji sto dalje znaci da je bilo puno teze u takvoj ligi postici gol a vidi Duska 80 ih zavalio u 60 utakmica,sto dalje govori da je bio vanserijski igrac(plus sto se tada igralo puno grublje)Thunder93 je napisao/la:aleksasantic je napisao/la:DUSKO BAJEVIC prvih 60 utakmica za prvi tim postigao 80 golova!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bajević je igračina, ali ne možeš porediti tadašnji jugoslovenski fudbal i ovaj sad u kojem najbolji strijelac lige ima 14-15 golova
Ovi sadasnji invalidi ne znaju ni ustopati loptu da valja,sut izvan 16m je za njih misaona imenica,a igranje glavom je nemoguca misija,a svi glume neke igrace.Kako da takav igrac da vise od 5 golova po sezoni,vrlo tesko
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
Nedavno sam pisao o ovome, kako poslije rata nema nikako talenata, nešto stvarno nije u redu.Thunder93 je napisao/la:aleksasantic je napisao/la:DUSKO BAJEVIC prvih 60 utakmica za prvi tim postigao 80 golova!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Samo kad se pogleda Velež iz 70tih i 80tih koliko je strašnih igrača i generacija izašlo iz Veleža, svi iz Mostara i bliže okoline.20 godina iza rata nije izašao ni jedan igrač koji je i blizu Dušana na primjer, iz čitave Hercegovine, ne samo Mostara.
Ovi "igrači" danas su bar 3-4 klase slabiji od ondašnjih igrača!
- pravnik1981
- Kontakt:
odakle ti info?Choks je napisao/la:Velež pregovara sa Alenom Dedićem iz Čelika .
http://sportsport.ba/bh_fudbal/velez-pr ... cem/149964" onclick="window.open(this.href);return false;pravnik1981 je napisao/la:odakle ti info?Choks je napisao/la:Velež pregovara sa Alenom Dedićem iz Čelika .
TARIK ISIĆ POZVAN U U-19 REPREZENTACIJU BIH
U Zenici u Trening kampu reprezentacije Bosne i Hercegovine od 12. do 14. januara okupit će se U-19 reprezentacija BiH. Selektor Toni Karačić testirat će mogućnosti naših najboljih juniora. Poziv za okupljanje naših najboljih juniora dobio je i mladi fudbaler Veleža Tarik Isić. Podsjetimo, Isić je prije tri mjeseca potpisao četverogodišnji ugovor sa „Rođenim“, a protekle jeseni bio je i kapiten juniorske selekcije Veleža. Stručni štab najozbiljnije računa na njega u narednom periodu, te će Isić nakon povratka sa okupljanja U-19 reprezentacije, priključiti se pripremama seniorske ekipe Veleža.
fkvelez.ba
vrijeme je da naši najbolji omladinci zaigraju za prvi tim.
U Zenici u Trening kampu reprezentacije Bosne i Hercegovine od 12. do 14. januara okupit će se U-19 reprezentacija BiH. Selektor Toni Karačić testirat će mogućnosti naših najboljih juniora. Poziv za okupljanje naših najboljih juniora dobio je i mladi fudbaler Veleža Tarik Isić. Podsjetimo, Isić je prije tri mjeseca potpisao četverogodišnji ugovor sa „Rođenim“, a protekle jeseni bio je i kapiten juniorske selekcije Veleža. Stručni štab najozbiljnije računa na njega u narednom periodu, te će Isić nakon povratka sa okupljanja U-19 reprezentacije, priključiti se pripremama seniorske ekipe Veleža.
fkvelez.ba
vrijeme je da naši najbolji omladinci zaigraju za prvi tim.
kada počinju pripreme?
- SipakUlicar1922
- Kontakt:
Peco potpisao ugovor sa Veležom
Demir Peco (19) jedan od najtalentovanijih mladih igrača juniorske selekcije Veleža potpisao je danas četverogodišnji ugovor sa „Rođenim“. Peco je ove jeseni zajedno sa svojim saigračima ostvario plasman na 6. mjesto na tabeli BH Premier lige za juniore.
Stručni štab „Rođenih“ uključit će Demira Pecu (19) i Tarika Isića (19) u pripreme, te će imati priliku da se nametnu za minutažu u nastavku sezone. Peco igra na poziciji desnog krilnog napadača, te po potrebi ofanzivnog veznog.
http://www.fkvelez.ba" onclick="window.open(this.href);return false;
Demir Peco (19) jedan od najtalentovanijih mladih igrača juniorske selekcije Veleža potpisao je danas četverogodišnji ugovor sa „Rođenim“. Peco je ove jeseni zajedno sa svojim saigračima ostvario plasman na 6. mjesto na tabeli BH Premier lige za juniore.
Stručni štab „Rođenih“ uključit će Demira Pecu (19) i Tarika Isića (19) u pripreme, te će imati priliku da se nametnu za minutažu u nastavku sezone. Peco igra na poziciji desnog krilnog napadača, te po potrebi ofanzivnog veznog.
http://www.fkvelez.ba" onclick="window.open(this.href);return false;
Prkosni i Ponosni od 1922
Trenutno korisnika/ca: Doktorinho i 2 gosta.