Književnost
Moderator/ica: insider
Re: Književnost
Virginia Woolf, To The Lighthouse. Ovo koliko sam pročitao odličan je, preporuka.
- JamesJoyce
- Kontakt:
To to. Dva najveca mozga na Balkanu.Tribalian je napisao/la:[imghttp://www.laguna.rs/_img/korice/2617/sta_evro ... izek_v.jpg[/img]
https://www.youtube.com/watch?v=_UYC80umW6c
Jel preporučljivo muškarcima da čitaju ovu knjigu Pedeset nijansi 
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!
je li volis seks?shzna je napisao/la:Jel preporučljivo muškarcima da čitaju ovu knjigu Pedeset nijansi
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Nameće se pitanje, ko ne voli?
Znači, vrijedi je pročitati?
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!
onako... meni svaka knjiga vrijedishzna je napisao/la:Nameće se pitanje, ko ne voli?
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Nakanio sam se nakon dugo vremena i procitao Travnicku hroniku. Koliko god da ljudi ne vole Andrica, iz svakakvih razloga, to je ipak nas najveci pisac. Covjek koji najbolje opisuje mentalitet naseg naroda.
Zemljo tisućljetna na vjernost Ti se kunem!
cu ne vole andrica?????bulbasor je napisao/la:Nakanio sam se nakon dugo vremena i procitao Travnicku hroniku. Koliko god da ljudi ne vole Andrica, iz svakakvih razloga, to je ipak nas najveci pisac. Covjek koji najbolje opisuje mentalitet naseg naroda.
najbolji svakako..
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
To ti je vise politicko pitanje (nazalost).DANTES je napisao/la:cu ne vole andrica?????bulbasor je napisao/la:Nakanio sam se nakon dugo vremena i procitao Travnicku hroniku. Koliko god da ljudi ne vole Andrica, iz svakakvih razloga, to je ipak nas najveci pisac. Covjek koji najbolje opisuje mentalitet naseg naroda.
najbolji svakako..
Ovo je mi je treci Andricev roman, i odusevljen sam kao i kad sam citao Na Drini cuprija i Prokletu avliju. Nisam procitao Gospodjicu.
Vidim da si ti aktivan na ovom podforumu, i da jako puno znas o knjizevnosti, sta znas o romanu Omer-pasa Latas? Znam da je nedovrsen, ali postoji neko izdanje poslije Andriceve smrti. Da li je samo obajvljen taj Andricev dio, ili je neko napisao kraj?
Zemljo tisućljetna na vjernost Ti se kunem!
Pusti se Rusa malo i njihove fantazije, okreni se daljem istokuDANTES je napisao/la:Bulgakov Majstor i Margarita
I had an appointment with you tonight… in Samarra.
To je deo predratne kampanje koju je jedna verski fanatizovana klika proklamovala raznim textovima i izjavama na konto naseg nobelovca. Najveci braonici te teze su uglavnom oni ljudi koji nikad nisu ni citali Andrica. Kako god, to ne treba da opterecuje posleratne generacije. Ivo je sve nas poznavao bolje nego sto mi sami sebe poznajemo. Veliki pisac i veliki covek. A izdavaci ne bi bili izdavaci kaad se ne bi setili kako da dodju do jos novca preko pisanija gospodina Andrica, tako su skupili neke price, a neke " vadili " iz nama dobro poznatih dela i sastavili " Beogradske price" i " Sarajevske price" , to planiram kupiti nakon ovih praznika.bulbasor je napisao/la:Nakanio sam se nakon dugo vremena i procitao Travnicku hroniku. Koliko god da ljudi ne vole Andrica, iz svakakvih razloga, to je ipak nas najveci pisac. Covjek koji najbolje opisuje mentalitet naseg naroda.

I naravno , vec sam preporucivao i opet cu "Kainov oziljak" ( 2014)- o diplomatskoj misiji Ive Andrica u Berlinu neposredno pred drugi svetski rat.
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....
-
gojzerica
- Kontakt:
gdje mogu naći ovu?

pa čitao sam mahboda seraija, hoseinia, planiram i rušdija... koliko daleko da idem... možda murakami?Dex je napisao/la:Pusti se Rusa malo i njihove fantazije, okreni se daljem istokuDANTES je napisao/la:Bulgakov Majstor i Margarita
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Murakami obaveznoDANTES je napisao/la:pa čitao sam mahboda seraija, hoseinia, planiram i rušdija... koliko daleko da idem... možda murakami?Dex je napisao/la:Pusti se Rusa malo i njihove fantazije, okreni se daljem istokuDANTES je napisao/la:Bulgakov Majstor i Margarita
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
- firefirefirely
- Kontakt:

Trenutno citam
Jesam.
Odlican pripovjedac koji uvijek ima konce knjige u svojim rukama i drzi radnju na zavidnom nivou bez nekih padova.
Likovi odlicno napisani a i stil pripovjedanja mu je fenomenalan.
Odlican pripovjedac koji uvijek ima konce knjige u svojim rukama i drzi radnju na zavidnom nivou bez nekih padova.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
Potvrđujem.Otelo je napisao/la:Jesam.
Ja trenutno čitam "Malog princa", ne znam koji već put. Jedina je razlika što sad čitam na španskom jeziku, pa mi je iznova interesantniji i interesantniji i duže čitam, uživajući u melodičnosti jezika.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.
Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.
Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka