Miralem Pjanić

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

OnlyUnited
Kontakt:

Re: Miralem Pjanić

Post Postao/la OnlyUnited » 08 jan 2015, 16:42

Kad bi doslo do transfera, znaci da bi Luj bio prisiljen igrati sa tri vezna, inace ta kupovina ne bi imala smisla.. Znaci 4-3-1-2... U tom slucaju bi izgledalo ovako:
---------------Carrick
------Pjanic-----------Di Maria

Naravno od toga nema nista...
Zadnja izmjena: OnlyUnited, dana/u 08 jan 2015, 16:52, ukupno mijenjano 1 put.
- Ed Woodward for Prime Minister !

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 08 jan 2015, 16:51

Izgledaće United dosta drugačije sljedeće sezone. Gaal još sklapa kockice. Šta sad igraju, i nije toliko važno.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

Rios

Post Postao/la Rios » 08 jan 2015, 17:07

Ja da sam na Miralemovom mjestu ne bih nigdje iz Rome bar do ljeta,a u slucaju osvajanja Serije A ( jos su itekako u igri ) ne bih ni na ljeto..Jos uvijek je relativno mlad ( 24 godine ako se ne varam ) i moze taktizirati bar jos 2 godine sa transferom..U Romi je sretan,istice to cesto,cijenjen je od uprave,trenera,saigraca,navijaca,sa Romom mu je zagarantovana LP,izuzetno je bitan kotac u igri,tako da ne vidim trenutno razlog da ide..Posebno ne bih volio da ode u Liverpool je mi oni igraju nekako promjenjivo,jedna sezona dobra-dvije lose i sve tako..Generalno ne bih volio da ode u Engelsku,mozda United,ali samo mozda..Engleska je specificna liga u kojoj se ne rijetko desavalo da se igraci ne snadju i da zargonski receno "grohnu"..Spanija je nekako za njega i jedan od velikana-Barca ili Real Madrid :bih:
Zadnja izmjena: Rios, dana/u 08 jan 2015, 18:42, ukupno mijenjano 1 put.
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 08 jan 2015, 18:21

Ne bi valjalo ni da se previše "udomaći" u Romi i izgubi ambicije za nešto više. Igrač njegovog kalibra sasvim sigurno sebe vidi kako igra u EPL ili Primeri, osvaja titule i ako se ukaže prilika - Ligu prvaka.

Nemojte me krivo shvatiti, lijepo je biti legenda kluba kao što je Totti (klub te cijeni, navijači te obožavaju), ali treba misliti i na sopstvenu karijeru i ispunjavanje vlastitih snova. A Miralem ih sigurno ima i svi bismo (dobro, ima ovih par trollova koji sigurno ne bi :thumbdown: ) bili jako sretni da ga gledamo na najvećem mogućem nivou. Manchester United, Real, Barcelona (kakva šteta što imaju zabranu dovođenja igrača baš sad) i mnogi drugi evropski velikani su nešto što Pjanić zaslužuje i bila bi prava glupost da jednog dana ne napravi transfer u jedan tako veliki klub.

Ovo govorim kao neko ko godinama prati Seriju A i simpatizira Milan. Činjenica je da je liga propala i da na Čizmi može u budućnosti samo stagnirati zbog nedostatka konkurencije. Mislim da na ljeto treba biti otvoren za sve opcije i dobro razmotriti ponude kojih će sasvim sigurno biti. Vučica će se naravno boriti svim silama da ga zadrži, ali on mora znati da se bliži vrijeme kada mora dići sidro ako ne želi da se utopi među mediokritetima.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 08 jan 2015, 18:29

Ma Barca :kafa:
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 08 jan 2015, 20:41

Claus je napisao/la:A Miralem ih sigurno ima i svi bismo (dobro, ima ovih par trollova koji sigurno ne bi :thumbdown: ) bili jako sretni da ga gledamo na najvećem mogućem nivou.
Ko to ne bi? Gringo? Ja? Po čemu si donio taj genijalni zaključak?
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Husika
Kontakt:

Post Postao/la Husika » 08 jan 2015, 23:03

Virtu4l je napisao/la:
Claus je napisao/la:A Miralem ih sigurno ima i svi bismo (dobro, ima ovih par trollova koji sigurno ne bi :thumbdown: ) bili jako sretni da ga gledamo na najvećem mogućem nivou.
Ma ne znaju ni paradajza kupiti kad ih se posalje u granap, pomjesaju oni i cvekle, mrkve itd...
Al stas' Big Boss im ovdje daje vjetra u ledja :hmmmmm:
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 09 jan 2015, 07:58

ako sam ga dobro shvatio mislio je na onu saku jada forumasa koja je imala obicaj javljati se cim bi izasao neki tekst o evenutalnom pjanicevom transferu. uvijek bi pisali kako je pjanic precijenjen igrac, kako mu je roma plafon i kako o realu, barceloni i slicnima moze samo sanjati. isti ti forumasi bi voljeli da nas reprezentativac ostane u romi, kiksa iz godine u godine ili cak ode u neki gori klub cisto da bi mogli doci ovdje napisati kako su bili u pravu. identican je slucaj i na temi o susicu mladjem gdje pojedinci boga mole da ne dodje do transfera jer bi isti bio samar epskih proporcija. iskren da budem ne da mi se traziti i cupati postove jer previse je sranja napisano na ovoj temi u posljednje vrijeme ali definitivno se sjecam tih par trollova koje je @claus vjerovatno imao na umu kada je napisao to sto je napisao.

on the other hand, mozda i jeste mislio na vas dvojicu :mrgreen:

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 09 jan 2015, 08:12

Evil Genius II je napisao/la:ako sam ga dobro shvatio mislio je na onu saku jada forumasa koja je imala obicaj javljati se cim bi izasao neki tekst o evenutalnom pjanicevom transferu. uvijek bi pisali kako je pjanic precijenjen igrac, kako mu je roma plafon i kako o realu, barceloni i slicnima moze samo sanjati. isti ti forumasi bi voljeli da nas reprezentativac ostane u romi, kiksa iz godine u godine ili cak ode u neki gori klub cisto da bi mogli doci ovdje napisati kako su bili u pravu. identican je slucaj i na temi o susicu mladjem gdje pojedinci boga mole da ne dodje do transfera jer bi isti bio samar epskih proporcija. iskren da budem ne da mi se traziti i cupati postove jer previse je sranja napisano na ovoj temi u posljednje vrijeme ali definitivno se sjecam tih par trollova koje je @claus vjerovatno imao na umu kada je napisao to sto je napisao.

on the other hand, mozda i jeste mislio na vas dvojicu :mrgreen:
:thumbup: Ne vjerujem da neko Miralemu zeli nazadak u karijeri, ja rijetko pisem o njegovim igrama u klubu jer me isti ne zanima vec iskljucivo repka i njegovi nastupi u njoj. Tu nastaje problem kad se kaze ono sto svako objektivan vidi- odmah se dobijaju razliciti nadimci i epiteti.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 09 jan 2015, 08:22

ti, virtu4l i jos par forumasa ste par puta napisali ovdje da je vas problem sa pjanicem reprezentacija tj igre u istoj i to razumijem u potpunosti. s druge strane ja pokusavam pisati razloge i analize njegovih losijih partija u odnosu na klub gdje igra tako dobro, a imas i one koji ne kontaju ni mene ni vas pa idu iz krajnosti u krajnost tj od pljuvanja, omalozavanja i cega sve ne do pretjeranog hvaljenja svakog njegovog koraka.

sta ces, ima nas svakakvih :D

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 09 jan 2015, 08:28

Ima, naravno. :)

Pisao sam i ranije, druga je formacija kao i sistem u reprezentaciji, vjerovatno mu ne odgovara ali mu i ne daje za pravo da mu igraci iz Izraela i Kipra za koje je rijetko ko cuo u vise navrata na sredini terena uzimaju loptu iz nogu bez faula kao i to da nasa repka nije Roma niti moze biti Roma pa tako od tih pasova prema odbrambenim igracima mi rijetko mozemo imati korist, repka godinama igra drugacije. ;) Takodje, za njega masa forumasa uvijek ima spremno hiljadu opravdanja a prema velikom broju reprezentativaca cim jednom pogrijese kazu ma 'ta ce taj a zapravo prave iste greske kao Miralem i svi se eto onda imaju pravo pozvati na selektora? Ja bi recimo Vrsajevica mogao tako braniti. :lol:
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 09 jan 2015, 08:42

opravdanja za promasenu priliku, lose izveden korner, slobodnjak, penal i slicno nema. to je jednostavno nedostatak koncetracije u datom trenutku koji profesionalni fudbaleri sebi ne bi smjeli dozvoliti jer fudbal je igra u kojoj protivnik i najmanju gresku zestoko kaznjava, pogotovo na velikoj sceni reprezentativnih utakmica. medjutim, kada ekipa (ne pjanic, nego cijela ekipa) zakaze i ne uspije nametnuti tempo igre i svoju do jucer prepoznatljivu igru, kada isti ti izraelski/kiparski igraci koje spominjes zatvore nase veznjake (ne samo pjanica), a od odbrane naprave amatere onda je to iskljucivo greska covjeka koji sjedi na klupi i selektira igrace.
Sabinho je napisao/la:Ja bi recimo Vrsajevica mogao tako braniti. :lol:
ako imas argumente za to slobodno odi na njegovu temu i upusti se u borbu sa vjetrenjacama :thumbup:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 09 jan 2015, 09:48

Statistički, njih dvojica imaju isti učinak u ovim kvalifikacijama. S tim da je jedan igrao 90 minuta, a drugi 332.
Voli te tvoje Sarajevo.

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 09 jan 2015, 09:56

statisticki, u odnosu na njih dvojicu koji imaju po jednu asistenciju ostatak ekipe je beskoristan.

AllAbout
Kontakt:

Post Postao/la AllAbout » 09 jan 2015, 10:54

Evil Genius II je napisao/la:statisticki, u odnosu na njih dvojicu koji imaju po jednu asistenciju ostatak ekipe je beskoristan.
Genius delivers again :mrgreen:
Unica grande amore

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 09 jan 2015, 12:54

Zanimljivo za sve zaljubljenike statistike, mnogo ih je na ovoj temi.
Voli te tvoje Sarajevo.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 09 jan 2015, 14:56

Sabinho je napisao/la:Ima, naravno. :)

Pisao sam i ranije, druga je formacija kao i sistem u reprezentaciji, vjerovatno mu ne odgovara ali mu i ne daje za pravo da mu igraci iz Izraela i Kipra za koje je rijetko ko cuo u vise navrata na sredini terena uzimaju loptu iz nogu bez faula kao i to da nasa repka nije Roma niti moze biti Roma pa tako od tih pasova prema odbrambenim igracima mi rijetko mozemo imati korist, repka godinama igra drugacije. ;) Takodje, za njega masa forumasa uvijek ima spremno hiljadu opravdanja a prema velikom broju reprezentativaca cim jednom pogrijese kazu ma 'ta ce taj a zapravo prave iste greske kao Miralem i svi se eto onda imaju pravo pozvati na selektora? Ja bi recimo Vrsajevica mogao tako braniti. :lol:
pa pjanic je panda u repci, dok ovo boldirano se uglavnom odnosi na dzeku :crazy:
=\_1921_/=

Rios

Post Postao/la Rios » 09 jan 2015, 15:53

Konstruktivna kritika nikad ne moze i ne treba biti problem,naprotiv..Medjutim,ovdje se itekako pretjeruje sa istom,vrlo cesto to nije kostruktivna kritika nego omalovazavanje..Da li se pretjeruje sa hvaljenjem? Moguce da da..
No ja cu se zadrzati na kritici..Ovdje se Pjanic predstavlja kao igrac od kojeg repka nije imala nikad neke posebne koristi,pogotovo,kako se to popularno kaze,u tim velikim utakmicama..Da li je to bas tako? Ne bih rekao :nene: Isuvise se puno puta pisalo ovdje zasto nije tako,ne bih da se ponavljam..Jer,npr.,kad napises da je Pjanic bio nas najbolji asistent u proslim kvalama dobijes odgovor da su to bile utakmice protiv LLL ekipa..A mi otisli na SP zbog gol razlike :crazy: - dakle svaka utakmica,svaki gol,svaka asitencija su bili zlata vrijedni..Ili,opet npr.,kad kazes da je Miralem jedan od nasa 3 najbolja igraca na SP ( druga dva su Begovic i Besic ) opet se nesto spotcitava,umanjuje.. :yawn: Itd,itd..
Jednostavno,sta god da se napise nije dovoljno dobro,umanjuje se,ismijava..Vrlo malo konstruktivne i objektivne kritike a puno vise omalovazavanja..
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 09 jan 2015, 15:57

Virtu4l je napisao/la:
Od cijelog posta, ti si se uhvatio za jedan potpuno nebitan dio, jednu običnu opasku, mada ne mogu reći da nisam nešto slično očekivao. Nažalost, sama činjenica da ste se ti i gospodin Libero prvi upecali na tu istu neodređenu opasku, potvrđuje da sam bio apsolutno u pravu.
Evil Genius II je napisao/la:ti, virtu4l i jos par forumasa ste par puta napisali ovdje da je vas problem sa pjanicem reprezentacija tj igre u istoj i to razumijem u potpunosti.
Nije tačno, @Genije. Sjećaš li se priča da će Miralem, kao najslabija karika u Rominoj vezi, preseliti na klupu potvratkom Strootmana, zatim zlobnih komentara na njegovo odmaranje pred važne utakmice od strane Garcije i dosta sličnih stvari koje mi je mrsko nabrajati (a ima ih nemali broj). Ako se ti ne sjećaš, ja se dobro sjećam i znam ko su bili glavni pokretači tih gluposti. Na kraju krajeva, nije džaba @Monolog morao reagovati i dati do znanja da se takve stvari više neće tolerisati. :kafa:

Reprezentacija je samo vrhunac svega toga, obzirom da tamo u zadnje vrijeme ništa ne funkcioniše, a kao glavni krivac se etiketira, a ko drugi nego Pjanić. Tu ga je dakle najlakše optužiti, ali daleko od toga da se hajka na njega vodi samo na tom polju. ;)

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 09 jan 2015, 16:01

Naravno, kad su dežurni dušebrižnici od obične i konstruktivne kritike vremenom napravili 'pljuvanje' i 'omalovažavanje'.

Konkretno sa tobom (Rios) ili Evil Geniusom sam uvijek mogao normalno diskutovati, shvatiti i biti shvaćen, uz uzajamno razumijevanje i redovno smo se nalazili negdje na 'sredini'. Međutim onda dođu statističari, procenti i sve to izvitopere da bi se stvorila ovakva atmosfera na temi.
Voli te tvoje Sarajevo.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Beduin, Goalgetter i 41 gost.