trening intera pred sljedecu utakmicu
salu na stranu, bez meneza i perrotte (dva bitna igraca) al' s tottijem (neki ciko sto zna igrat fudbala) u sastavu i naravno noseni pobjedom protiv intera idemo u bari . . . dosta teska utakmica al' ako zelimo ove snove o scudettu pretvorit u stvarnost moramo dobit (kao i ostale tekme do kraja) . . .
medjutim, nekako u sjeni svih ovih (pozitivnih) desavanja za vikend dogodile su se dvije stvari koje su me poprilicno iznervirale, jedna dolazi iz tabora rome dok je druga iz obecane zemlje svih bosanaca (i hercegovaca) - njemacke . . .
1. izgleda da ona prica s pocetka sezone 'ako izborimo ligu prvaka, nema potrebe da prodajemo igrace (ko sto je to bio slucaj proslih sezona)' je bila samo lafina i da ce ove sezone najvjerovatnije mexes napustit klub - ranieri ga ne koristi osim ako juan il' nico su pod suspenzijom il' ako protivnik nije triestina il' neko pedeseti . . . svi mi navijaci rome znamo ko je mexes i sta on predstavlja tako da bi njegova eventualna prodaja bolila vjerovatno jednako kao aquilanijeva (ako ne i vise) . . . nadam se da su to samo medijske spekulacije
2. bayern munchen

znaci frajer ne igra pola godine, trenira sa rezervnim timom i dobije nogu (privremenu doduse) i posudbu u romu gdje znamo svi kako se snaso i sta radi . . . da bi sad gospoda iz bayerna rekla kako im je to bila mozda najveca greska sezone (imaju strasan napad predvodjen klozetom i nekim likom od 30 miliona evrica) i da bi ga rado vidjeli opet u svom sastavu - sto ce rec il' da ga nece htjet prodat il' da ce mu nabit cijenu koju mi kokuzi ne mozemo platit

''La maglia della Roma, anche da allenatore, te la togli, però ti rimane la pelle macchiata. Ci puoi mettere qualsiasi cosa sopra, ma il giallorosso sotto ti rimane sempre.'' Luciano Spalletti