FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

mma_hz
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la mma_hz » 10 jan 2015, 08:30

BordoArmy88 je napisao/la:Znači ništa od Koševa jer znamo svi koliko je briga našu vlast za sport a to uključuje i objekte... Jedino da nam prepuste Koševo na idućih 25-30 god. pa da Adžo sam uloži u renoviranje pa makar samo za taj krov na istoku... Mada bi tim potezom faktički ukinuli i onaj faking CSR koji upravlja stadionom trenutno i otpustili sve neradnike iz istoga... A sumnjam da imaju damu za tako nešto... Stoka budžetska!!
Glupost cista ,bolje da te pare ulozimo u nesta drugo...dobijemo stadion i sta ulozimo pare i onda ga vratimo..nepotrebno.. :roll: a sto se tice budzetasa,sinoc sam se u teretani ismijao ko nikad...
pocela raja ko raja da **** majku politicarima i normalno svi se ukljucili kad neka treba stade sve da ih brani,al kad rece svi ti grijesi sto ih vi nabrajate se njima brisu,o tim "kradjama" se ne smije pricati jer se njima tako brisu grijesi...e tad smo oplakali...znaci ne smijes lopovu govoriti da je lopov jer ce mu se grijesi brisatiihahhahah
kasnije smo saznali da joj je babo neki ministar iz Mostara,a "best friendŽ" onoj lopov Kaplan iz Stoca... :lol:
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

keno83
Kontakt:

Post Postao/la keno83 » 10 jan 2015, 08:52

da se ne zove azra hadziomerovic ta treba??
https://www.facebook.com/azricak.h?fref=ts" onclick="window.open(this.href);return false;

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 10 jan 2015, 08:56

keno83 je napisao/la:da se ne zove azra hadziomerovic ta treba??
https://www.facebook.com/azricak.h?fref=ts" onclick="window.open(this.href);return false;
Nije brate..amra je ova..Amra Bicakcic ,nesto tako...
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 10 jan 2015, 09:52

DzoleZeljo je napisao/la:J
Druga stvar, imao je prilika prije da ode, pa je opet presudila, mladost, ludost i glupo razmisljanje prvenstveno roditelja. Tako, kako god da se okrene, njemu je trenutno tu najbolje, iako ce sam opet morati dobro razdvojiti mnoge stvari, tj zelje i stvarnosti.
Zasto glupo razmisljanje? Zar Radovac nije upravo pravi primjer kako se treba razvijati karijera jednog mladog igraca u BiH?
DzoleZeljo je napisao/la:
Nego, kako saznajem, postoji velika mogucnost da se tribina ISTOK stvarno natkrije i sanira upotpunosti.
Napominjem, NAVODNO. Nadam se da nije mahalska.
Nije mahalska uopste. Ima clanak u avazu, gdje su obradili temu ispunjavanja uslova za ucesce u premijer ligi 2016/17, u kojoj ce odredjeni dio tribina morati biti natkriven. Kusturica i Alaim su rekli da ce to vjerovatno biti istocna tribina.
#divovi

HordeBL
Kontakt:

Post Postao/la HordeBL » 10 jan 2015, 11:21

Rekonstrukcija samo istoka je oko 4 mil KM. Podrazumjeva dizanje istocne tribine u ravninu sa zapadom (novih 4 milje stolica na istoku) , nove svlacionice ....krov koji bi netkrivao i ona prva sjedista na dnu tribine. Grad , opstina i kanton niti hoce niti ih boli qrac za tom investicijom. Ponuda amidze postoji ali da se da koncesija za citav stadion na 45 god. Ako bi cimbenici pristali , amidza bi uvalio oko 6.5 mil eura....i uradio bi se citav stadion , sve bi bilo nova...sa bruku poslovnih prostora itd. Do sada , niko se nije oglasio po tom pitanju,,ni DA ni NE....a ne rijesi li se nesto....u klubu ima plan B a za kone ne znam gdje bi oni igrali svoje euro tekme, Zenica ili .....Naravno dok se ne sprovede ovaj plan B , i nas bi klub morao jedno 2-3 sezone igrati na nekom stadionu van Sa...ali dugorocno gledajuci , Vincent Tan bi rijesio taj problem , gradnjom novog stadiona , kapaciteta oko 23 000 stolica

HordeBL
Kontakt:

Post Postao/la HordeBL » 10 jan 2015, 12:27

Eto i Celik se bacio na trazenje investitora. Do juce , prvo kospe pa onda jos neki ...smijali se , provocirali , fol dovodili u pitanje sve oko "nase privatizacije...A SADA BI SVI ISTO...SVOG AMIDZU. Ispadaju smijesni ko i milion puta prije :lol: :lol: :lol:

AdiFKS
Kontakt:

Post Postao/la AdiFKS » 10 jan 2015, 12:29

Nema potrebe drzati se slijepo onih nacrta i planova. Nema se potrebe istok dizati na jos jedan sprat. Moze se srefina istoka malo napucati vise, natkriti se cijela tribina. I to bi sve bilo duplo manje novca za uloziti.
Veci problem je srediti onaj 'voz' za novinare. Ono se treba napucati, i natkriti kvalitetnije svecana loza.

Moga bi se jako dobro srediti stadion za nekih recimo 2mil eura.
Ko krene na nas, u startu se zajeb'o. - 1987 -

"Uvijek trava, nekad bijelo, nikad zuto, nikad Zeljo"

HordeBL
Kontakt:

Post Postao/la HordeBL » 10 jan 2015, 12:36

AdiFKS je napisao/la:Nema potrebe drzati se slijepo onih nacrta i planova. Nema se potrebe istok dizati na jos jedan sprat. Moze se srefina istoka malo napucati vise, natkriti se cijela tribina. I to bi sve bilo duplo manje novca za uloziti.
Veci problem je srediti onaj 'voz' za novinare. Ono se treba napucati, i natkriti kvalitetnije svecana loza.

Moga bi se jako dobro srediti stadion za nekih recimo 2mil eura.

Grijesis , ne moze se dici krov na istoku na sadasnju visinu te tribine. Mora se dici za 10-tak redova pa tek onda krov. U tome je fol. U kompletnu rekonstrukciju spada i novi parking i rusenje onog rugla gdje su kafane , kladionice i car wash ..ali tu ima problem jer je kanton namjerio spojiti ulicu Kosevo i Alipasinu ulicu preko sadasnjeg parkinga ispred stadiona, Mislim , vec su spojeni..ali ovo bi bilo nesto novo sa sirokim trakama. To je u planu jos i prije nase zelje za koncesijom na stadion (tada nije ni bilo na vidiku amidze).Naravno , kanton i opstina nemaju para za tu cestu a davanjem nama eventualne koncesije , ne mogu to graditi...tako da sve jos uvije stoji i niko nista ne radi po tom pitanju.Vidjecemo , ali ne mozemo jos dugo cekati

BoskoAntic
Kontakt:

Post Postao/la BoskoAntic » 10 jan 2015, 12:38

HordeBL je napisao/la:Rekonstrukcija samo istoka je oko 4 mil KM. Podrazumjeva dizanje istocne tribine u ravninu sa zapadom (novih 4 milje stolica na istoku) , nove svlacionice ....krov koji bi netkrivao i ona prva sjedista na dnu tribine. Grad , opstina i kanton niti hoce niti ih boli qrac za tom investicijom. Ponuda amidze postoji ali da se da koncesija za citav stadion na 45 god. Ako bi cimbenici pristali , amidza bi uvalio oko 6.5 mil eura....i uradio bi se citav stadion , sve bi bilo nova...sa bruku poslovnih prostora itd. Do sada , niko se nije oglasio po tom pitanju,,ni DA ni NE....a ne rijesi li se nesto....u klubu ima plan B a za kone ne znam gdje bi oni igrali svoje euro tekme, Zenica ili .....Naravno dok se ne sprovede ovaj plan B , i nas bi klub morao jedno 2-3 sezone igrati na nekom stadionu van Sa...ali dugorocno gledajuci , Vincent Tan bi rijesio taj problem , gradnjom novog stadiona , kapaciteta oko 23 000 stolica
Jel ovo zelja ili cinjenica??
U INAT SVIMA 1946

keno83
Kontakt:

Post Postao/la keno83 » 10 jan 2015, 12:38

ja sam za novi stadio oko 15- 20 mija da je nas, ali uradjen po ps od temelja pa dalje..

BoskoAntic
Kontakt:

Post Postao/la BoskoAntic » 10 jan 2015, 12:44

Raja, kada se govori o rekonstrukciji stadiona Koševo, radi se o sredjivanju istočne tribine i to u potpunosti, jer su preduslovi za licencu sadržaj koji je moguć samo unutar istoka...Ukoliko dođe do rekonstrukcije stadiona, to podrazumijeva samo sredjivanje istoka iznutra i iz vana...podizanje iste, te spajanje sa sjeverom i jugom...Evo vam ovaj video sa youtuba, sve je postepeno prikazano kako i sta :cool:

" onclick="window.open(this.href);return false;
U INAT SVIMA 1946

HordeBL
Kontakt:

Post Postao/la HordeBL » 10 jan 2015, 12:50

BoskoAntic je napisao/la:
HordeBL je napisao/la:Rekonstrukcija samo istoka je oko 4 mil KM. Podrazumjeva dizanje istocne tribine u ravninu sa zapadom (novih 4 milje stolica na istoku) , nove svlacionice ....krov koji bi netkrivao i ona prva sjedista na dnu tribine. Grad , opstina i kanton niti hoce niti ih boli qrac za tom investicijom. Ponuda amidze postoji ali da se da koncesija za citav stadion na 45 god. Ako bi cimbenici pristali , amidza bi uvalio oko 6.5 mil eura....i uradio bi se citav stadion , sve bi bilo nova...sa bruku poslovnih prostora itd. Do sada , niko se nije oglasio po tom pitanju,,ni DA ni NE....a ne rijesi li se nesto....u klubu ima plan B a za kone ne znam gdje bi oni igrali svoje euro tekme, Zenica ili .....Naravno dok se ne sprovede ovaj plan B , i nas bi klub morao jedno 2-3 sezone igrati na nekom stadionu van Sa...ali dugorocno gledajuci , Vincent Tan bi rijesio taj problem , gradnjom novog stadiona , kapaciteta oko 23 000 stolica

Ovo je zelja naseg kluba ali i u isto vrijeme i cinjenica , stavljena na papir i predocena cimbenicima u kantonu i opstini centar.Na 2 papira...prvi kompletna rekonstrukcija stadiona i drugi papir...rekonstrukcija istocne tribine (pa neka izaberu) Ostaje zelja dok eventualno pozitivno ne odgovore. Hoce li ili nece..Allah Zna i niko vise. Medjutim , mogli bi ga oni i zakljucati...repka ne moze...mi ne mozemo...kome ga ponuditi u onakvom stanju.Znaci kljuc u bravu ili ga dati pod koncesiju. Ili , ako imaju pare neka ga kanton i opstina urade..u protivnom , idemo na plan B a dok se taj plan ne realizuje , euro tekme MORAMO igrati van Sa...najbliza Nicaze...platiti njima koristenje stadiona za xy tekmu i to je to. Ista stvar je sa konama...budu li u evropi...stadion u Ze. Ne isplati se ici nigdje dalje iz milion razloga

BoskoAntic
Kontakt:

Post Postao/la BoskoAntic » 10 jan 2015, 12:55

HordeBL je napisao/la:

Ovo je zelja naseg kluba ali i u isto vrijeme i cinjenica , stavljena na papir i predocena cimbenicima u kantonu i opstini centar.Na 2 papira...prvi kompletna rekonstrukcija stadiona i drugi papir...rekonstrukcija istocne tribine (pa neka izaberu) Ostaje zelja dok eventualno pozitivno ne odgovore. Hoce li ili nece..Allah Zna i niko vise. Medjutim , mogli bi ga oni i zakljucati...repka ne moze...mi ne mozemo...kome ga ponuditi u onakvom stanju.Znaci kljuc u bravu ili ga dati pod koncesiju. Ili , ako imaju pare neka ga kanton i opstina urade..u protivnom , idemo na plan B a dok se taj plan ne realizuje , euro tekme MORAMO igrati van Sa...najbliza Nicaze...platiti njima koristenje stadiona za xy tekmu i to je to. Ista stvar je sa konama...budu li u evropi...stadion u Ze. Ne isplati se ici nigdje dalje iz milion razloga
A čudi me da naši iz kluba, prije svega Dino, nisu fino izašli u medije sa ovom činjenicom. Jer je bitno da je javnost upoznata da se NUDI RIJEŠENJE za stadion Koševo, da se od njega napravi moderan stadion na kojem bi se mogle igrati utakmice Evrope, a samim time i reprezentacija da ima jedan veći stadion, kada dođu jače utakmice, pa da se zna ko osporava jedino riješenje i kome je u interesu da stadion ostane u ovakvom stanju kakvom je sada...
U INAT SVIMA 1946

black64
Kontakt:

Post Postao/la black64 » 10 jan 2015, 13:02

vidim spominjete pravljenje novog stadiona, zanima me gdje bi bila ta lokacija ? posto je sve skoro zauzeto

HordeBL
Kontakt:

Post Postao/la HordeBL » 10 jan 2015, 13:03

Bosko , sve si u pravu...ali znas i sam kako je lahko opravdati sve ...nije ubanisticki plan nije qrac palac...nerijesno ovo stanje ili ono...mi cemo to uraditi...nesto slicno sa kontejnerom Koldzom i malenim. Pa folira ih samo pred svake izbore i onda se usuti do sljedecih. Ovo je puno ozbiljnije i karta je prebacena cimbenicima u kantonu i opstini...do njih je..a ako budu BUDALE ko do sada imace zakljucan stadion i mogu ga Nailovoj materi nuditi. Znaci prebacili smo im lopticu i cekamo

BoskoAntic
Kontakt:

Post Postao/la BoskoAntic » 10 jan 2015, 13:05

black64 je napisao/la:vidim spominjete pravljenje novog stadiona, zanima me gdje bi bila ta lokacija ? posto je sve skoro zauzeto
Kao lokacija najčešće se spominje Betanija, iznad stadiona Koševo...
U INAT SVIMA 1946

HordeBL
Kontakt:

Post Postao/la HordeBL » 10 jan 2015, 13:07

black64 je napisao/la:vidim spominjete pravljenje novog stadiona, zanima me gdje bi bila ta lokacija ? posto je sve skoro zauzeto

ima vrlo blizu grada , i vas ceka ista sudbina po pitanju stadiona a to ces vidjeti...uskoro, ;) kada ni na AFH ne budete mogli igrati :o :o

black64
Kontakt:

Post Postao/la black64 » 10 jan 2015, 13:13

HordeBL je napisao/la:

ima vrlo blizu grada , i vas ceka ista sudbina po pitanju stadiona a to ces vidjeti...uskoro, ;) kada ni na AFH ne budete mogli igrati :o :o
da nas nije Koldžo sje*o vec bi se stadion rekonstruisao, al aBd bit ce jos inicijativa, ako nista ciglu po ciglu, bar imamo gdje ;)

HordeBL
Kontakt:

Post Postao/la HordeBL » 10 jan 2015, 13:15

Kao lokacija najčešće se spominje Betanija, iznad stadiona Koševo...

jedna od lokacija je i ta sto je spominjes .....moguce je da i butmir preraste u moderan stadion FK SARAJEVO...mislim , akademija bi ostala u jednom dijelu...opstina Ilidza jedva ceka za takav potez naseg kluba...dobro im takav potez puni kasu ...bas dobro

BoskoAntic
Kontakt:

Post Postao/la BoskoAntic » 10 jan 2015, 13:19

Uglavnom eventualna rekonstrukcija AFH je od koristi apsolutno svima, i FK Sarajevu i gradu Sarajevu, državi, reprezentaciji i savezu, jer bi vecim kapacitetom ubirali i vece pare od karata, te na kraju želji i ostalim BH klubovima, u slucaju znacajnijih plasmana u Evropi...
U INAT SVIMA 1946

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, hansbosna i 66 gostiju.