FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Gledam ovaj video rekonstrukcije i kontam ono se moze onako izgraditi jedino da nas Dragi Allah finansira! Pa jeftinije bi bilo napraviti neki manji stadion i sve nego kao u videu uraditi. Fin video ali nerealan do bola..
Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
- DzoleZeljo
- Kontakt:
@moustapha - Ovako prijatelju, posto poznajem licno kompletnu sitvaciju oko mladog Radovca mogu ti istaci da TRETNUNO gledajuci je ovo postalo pravi put.
E sada, zasto ti ovo ovako govorim?
Upravo taj mladi i perspektivni igrac koji je harao u Vasim mladim kategorima godima nije bio uopste meta tadasnjih Vasih uprava sve do jednog momenta, tj dok nije postigao gol Francuzima u nastupu za repku. I tada cak, da nije bilo odredenih ljudi, tipa Zeke Turkovica, Uscuplica, mali uopste ne bi bio primjecen.
Tada na scenu stupa ovaj njegov sadasnji menader, gdje je licno sam Radovac po meni napravio veliku gresku, jer je bilo par drugih ljudih koji su bili interesantni da ga zastupaju a jedan od njih je bio Zdravko Mamic. Tako, decko je imao mnogo finih ponuda za afirmaciju, ali zelja sa FK Sarajevo nije prestala iako su odredeni ljudi imali skoro madehinski odnos prema njemu. A prije svega, trebate se zahvaliti njegov ocu koji je insistirao da Samir ostane u FK Sarajevu.
Zato, sam i istakao, da upravo glupo razmisljanje ga je moglo odvesti totalno ka drugom smijeru jer je tada Vas klub bio odron po pitanju mnogo ceka, ali eto na srecu njega, polako se afirmise u pravog igraca. To sto menader predstavlja neki vid problema trenutno, mislim da ce sve pasti u vodu, jer zaista njemu TRENUTNO jos ne treba druga sredina kada se moze u FK Sarajevo jos fino afirmisati.
Rekonstrukija Koseva
Po meni iskreno je besmisleno zaista prosirivati stadion Kosevo, ali zaista, i posmatram to sa finansijske strane.
Ako u sezoni imate jednu utakmicu zapravo, tj, uzimo za primjer ovu u play-off-u LE i tu svega ocekujete samo pun stadion, i to jedna pun, dakle nekih 30.000, zasto onda uopste ici sa tim?
Koliko ja vidim, Kosevu pod hitno treba novi travnjak po svim UEFA kriterijima, a sto se Istoka tice, to treba adaptirati maksimalno i natkriti da moze sluziti narednih 20 godina...
Druga stvar, ako vec imate osigurana sredstva, pa jbg, onda dizite frku. Prozivajte odgovorne u medijima. Prikazite sitvaciju navijacima FK Sarajevo, ali bas aktivno, ne pasivno, jer evo ovdje na forumu sa tek saznao da je Tan spreman uloziti...
@black64 - Jedno cisto hipoteticki pitanje za tebe?
Recimo, ja sam investitor i zelim da ulozim u Zelju?
Pitanje je, tko je Zeljo zapravo?
E sada, zasto ti ovo ovako govorim?
Upravo taj mladi i perspektivni igrac koji je harao u Vasim mladim kategorima godima nije bio uopste meta tadasnjih Vasih uprava sve do jednog momenta, tj dok nije postigao gol Francuzima u nastupu za repku. I tada cak, da nije bilo odredenih ljudi, tipa Zeke Turkovica, Uscuplica, mali uopste ne bi bio primjecen.
Tada na scenu stupa ovaj njegov sadasnji menader, gdje je licno sam Radovac po meni napravio veliku gresku, jer je bilo par drugih ljudih koji su bili interesantni da ga zastupaju a jedan od njih je bio Zdravko Mamic. Tako, decko je imao mnogo finih ponuda za afirmaciju, ali zelja sa FK Sarajevo nije prestala iako su odredeni ljudi imali skoro madehinski odnos prema njemu. A prije svega, trebate se zahvaliti njegov ocu koji je insistirao da Samir ostane u FK Sarajevu.
Zato, sam i istakao, da upravo glupo razmisljanje ga je moglo odvesti totalno ka drugom smijeru jer je tada Vas klub bio odron po pitanju mnogo ceka, ali eto na srecu njega, polako se afirmise u pravog igraca. To sto menader predstavlja neki vid problema trenutno, mislim da ce sve pasti u vodu, jer zaista njemu TRENUTNO jos ne treba druga sredina kada se moze u FK Sarajevo jos fino afirmisati.
Rekonstrukija Koseva
Po meni iskreno je besmisleno zaista prosirivati stadion Kosevo, ali zaista, i posmatram to sa finansijske strane.
Ako u sezoni imate jednu utakmicu zapravo, tj, uzimo za primjer ovu u play-off-u LE i tu svega ocekujete samo pun stadion, i to jedna pun, dakle nekih 30.000, zasto onda uopste ici sa tim?
Koliko ja vidim, Kosevu pod hitno treba novi travnjak po svim UEFA kriterijima, a sto se Istoka tice, to treba adaptirati maksimalno i natkriti da moze sluziti narednih 20 godina...
Druga stvar, ako vec imate osigurana sredstva, pa jbg, onda dizite frku. Prozivajte odgovorne u medijima. Prikazite sitvaciju navijacima FK Sarajevo, ali bas aktivno, ne pasivno, jer evo ovdje na forumu sa tek saznao da je Tan spreman uloziti...
@black64 - Jedno cisto hipoteticki pitanje za tebe?
Zadnja izmjena: DzoleZeljo, dana/u 10 jan 2015, 13:48, ukupno mijenjano 1 put.
Stadion Kosevo,mislim da je lakse zavrsiti Mesija vec ove godine nego uraditi bilo sta po tom pitanju.Nasi su imali sastanke sa svim nivoima vlasti bez ikakvog pomaka,odnosno sve je ostalo na praznim obecanjima.More zakona i podzakona koji cekaju implementaciju i formiranje nove vlade novih zakona bla bla...birokracija administracija svi znate sta znaci,zivimo ovdje nema potrebe to objasnjavati.Primjer je ZOI kao paralela tj nesto slicno ovom problemu,pa oni se urusavaju 20 godina i jos nikad niko nije napravio plan razvoja.kad olimpijsku planinu ne daju pod koncesiju a mogli su par desetina puta ovo o kosevu je mislim viska prica nazalost.jednostavno vlast to ne zanima + kako probiti silnu birokraciju a svi znamo kako to morbidno izgleda.Nazalost prije cu ja u penziju nego sto cu docekati da sjedim na Nasem Hasetu.Boli "ove" i za stadion i za razvoj i za sve redom nazalost al je tako.U ovom slucaju pare su manji problem nego beskrajna zakonska regulativa i naravno potpuna nebriga vlasti.
Btw Miske je tu ali zbog svadbe
nazalost al je tako,daj boze da grijesim
Btw Miske je tu ali zbog svadbe
black...kada ste imali lovu od kloca , niste ni cigle ugradili u kontejner...tako da pssst...sada kad nemate za kifle i glavice luka , fol idete ciglu po ciglu. Nemoj shvatiti ovo kao provokaciju jer mi to nije sekunde namjera ali malo ispada glupa prica a igraci idu djaba bez marke obestecenja. Kod nas je Tan MILIJARDER pa opet ne mozemo reci bice to gotovo do 2018 ili 2019. zato , prvo pocistite svoju avliju jer je prljava pa usvojite statut na skupstini...pa reviziju napravite ...eto ima neko zainteresovan da bude u nekom talu u klubu (neka braca misimovic)....pa onda..sve nanovo. Ako mislis da provociram , grdno se varas ali ovo je jedini put koji svaki klub koji zeli nesto vise od tavorenja i gladovanja...MORA PROCI....ostalo je sve ubleha. Nas klub je bio u slicnom stanju kao i tvoj...Hvala Bogu ..to je davno proslo vrijeme...na vama je red da uradite nesto slicno
Dzole ...nije prosirenje stadiona AFH nego njegova rekonstrukcija , a to sto se mora dizati istok za 10-tk redova je samo zbog toga sto na sadasnju visinu te tribine , ne moze se staviti krov. Ostalo ostaje u svojim sadasnjim gabaritima...cak i ona trava na jugu i sjeveru...nista se to ne bi diralo
Dzole ...nije prosirenje stadiona AFH nego njegova rekonstrukcija , a to sto se mora dizati istok za 10-tk redova je samo zbog toga sto na sadasnju visinu te tribine , ne moze se staviti krov. Ostalo ostaje u svojim sadasnjim gabaritima...cak i ona trava na jugu i sjeveru...nista se to ne bi diralo
Zavisi o kom periodu se radi, period koji spominjes nije bas najbolji za kanton jer nakon toliko godina imace stadion u priblizno istom stanju kao sto je sad.Da ne pricamo o tome da je klub fks prakticki privatno vlasnistvo a i dalje igra besplatno na gradskom stadionu.BoskoAntic je napisao/la:Uglavnom eventualna rekonstrukcija AFH je od koristi apsolutno svima, i FK Sarajevu i gradu Sarajevu, državi, reprezentaciji i savezu, jer bi vecim kapacitetom ubirali i vece pare od karata, te na kraju želji i ostalim BH klubovima, u slucaju znacajnijih plasmana u Evropi...
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
- BoskoAntic
- Kontakt:
Ne znam koliko košta ova zamisao, ali ona je ZVANIČNA. Ko god priča u medijima o rekonstrukciji AFH, a stručnjak je, spominje samo rekonstrukciju istočne tribine, jer je zapadna nepraktična totalno, a ispod istočne su i svlačionice itd...Evo o čemu pričam http://www.klix.ba/sport/nogomet/predst ... /130723090" onclick="window.open(this.href);return false;joker90 je napisao/la:Gledam ovaj video rekonstrukcije i kontam ono se moze onako izgraditi jedino da nas Dragi Allah finansira! Pa jeftinije bi bilo napraviti neki manji stadion i sve nego kao u videu uraditi. Fin video ali nerealan do bola..
U INAT SVIMA 1946
Zavisi o kom periodu se radi, period koji spominjes nije bas najbolji za kanton jer nakon toliko godina imace stadion u priblizno istom stanju kao sto je sad.Da ne pricamo o tome da je klub fks prakticki privatno vlasnistvo a i dalje igra besplatno na gradskom stadionu.pile87 je napisao/la:BoskoAntic je napisao/la:Uglavnom eventualna rekonstrukcija AFH je od koristi apsolutno svima, i FK Sarajevu i gradu Sarajevu, državi, reprezentaciji i savezu, jer bi vecim kapacitetom ubirali i vece pare od karata, te na kraju želji i ostalim BH klubovima, u slucaju znacajnijih plasmana u Evropi...
a znas li sto igramo skoro besplatno ..a vidim da ne znas ..nije besplatno...cipamo se na polugodisnjem nivou xy cifru...drugo , pa kome ga izdati da igra na njemu...po prici one direktorice centra malo je i ovo sto nama rentiraju..za rentabilnost im je potrban jos jedan klub..mozda Vrbanjusa , sta mislis
Prosljedite im pare koje vam da opcina centar to je za mene besplatno. A to sto nekom nije isplativo neka poravnaju sve i prosire groblje sto se mene tice.Jel znas jos nekog privatnu firmu kojoj opcina daje novac da bi postojala ?HordeBL je napisao/la:Zavisi o kom periodu se radi, period koji spominjes nije bas najbolji za kanton jer nakon toliko godina imace stadion u priblizno istom stanju kao sto je sad.Da ne pricamo o tome da je klub fks prakticki privatno vlasnistvo a i dalje igra besplatno na gradskom stadionu.pile87 je napisao/la:BoskoAntic je napisao/la:Uglavnom eventualna rekonstrukcija AFH je od koristi apsolutno svima, i FK Sarajevu i gradu Sarajevu, državi, reprezentaciji i savezu, jer bi vecim kapacitetom ubirali i vece pare od karata, te na kraju želji i ostalim BH klubovima, u slucaju znacajnijih plasmana u Evropi...
a znas li sto igramo skoro besplatno ..a vidim da ne znas ..nije besplatno...cipamo se na polugodisnjem nivou xy cifru...drugo , pa kome ga izdati da igra na njemu...po prici one direktorice centra malo je i ovo sto nama rentiraju..za rentabilnost im je potrban jos jedan klub..mozda Vrbanjusa , sta mislis![]()
![]()
- BoskoAntic
- Kontakt:
NEMOJTE SAD MOLIM VAS DA OPET POČNE PREPIRKA MI vs ONI...Nemojte provokacija, više mi je muka na tu temu, pa ce onda poceti i banovi sijevati...sve u svemu bespotrebno! 
U INAT SVIMA 1946
Pa ovo nije prepirka ovo je rasprava na osnovu argumenata zasto bi se gradu isplatilo da izda svoj stadion na 50 godina !BoskoAntic je napisao/la:NEMOJTE SAD MOLIM VAS DA OPET POČNE PREPIRKA MI vs ONI...Nemojte provokacija, više mi je muka na tu temu, pa ce onda poceti i banovi sijevati...sve u svemu bespotrebno!
Sta vas briga za naše probleme sa stadionom evo vam sutra dolazi kralj banana pa opletite a nas ostavite na miru 
Nije to vas stadion nego nas zajednicki opste dobro.Vi ga samo trenutno koristite a mi smo isto tako znali titulu na njemu proslaviti.Uostalom i mi igramo evropske utakmice na tom stadionu.Anex je napisao/la:Sta vas briga za naše probleme sa stadionom evo vam sutra dolazi kralj banana pa opletite a nas ostavite na miru
Naravno da bi im se isplatilo da daju poklone ili izdaju nesto sto im donosi konstantni minus 20 godina al to je sustina mog posta od maloprije,Njih(vlast) to ne zanima.pile87 je napisao/la:Pa ovo nije prepirka ovo je rasprava na osnovu argumenata zasto bi se gradu isplatilo da izda svoj stadion na 50 godina !BoskoAntic je napisao/la:NEMOJTE SAD MOLIM VAS DA OPET POČNE PREPIRKA MI vs ONI...Nemojte provokacija, više mi je muka na tu temu, pa ce onda poceti i banovi sijevati...sve u svemu bespotrebno!
Ne kontam cemu rasprava diskusija oko ovoga bilo Mi vs oni bilo Mi vs Mi
-
pepgvardiola
- Kontakt:
pile87 je napisao/la:Pa ovo nije prepirka ovo je rasprava na osnovu argumenata zasto bi se gradu isplatilo da izda svoj stadion na 50 godina !BoskoAntic je napisao/la:NEMOJTE SAD MOLIM VAS DA OPET POČNE PREPIRKA MI vs ONI...Nemojte provokacija, više mi je muka na tu temu, pa ce onda poceti i banovi sijevati...sve u svemu bespotrebno!
Izdati ili rentati ne znam sta nije jasno u tim rijecima, Ako se dvije stranke nadju u dogovoru koji je isplativ za obije strane!
recimo da sam ja Zeljo:
sta ti je problem,pripremi pare,projekat,advokata i sve sto dogovorimo bacimo na papir potpisemo Ti i ja i zastitio si svoja prava,a obaveze kako se dogovorimo.
recimo da sam ja Zeljo:
sta ti je problem,pripremi pare,projekat,advokata i sve sto dogovorimo bacimo na papir potpisemo Ti i ja i zastitio si svoja prava,a obaveze kako se dogovorimo.
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985
pile87 je napisao/la:Nije to vas stadion nego nas zajednicki opste dobro.Vi ga samo trenutno koristite a mi smo isto tako znali titulu na njemu proslaviti.Uostalom i mi igramo evropske utakmice na tom stadionu.Anex je napisao/la:Sta vas briga za naše probleme sa stadionom evo vam sutra dolazi kralj banana pa opletite a nas ostavite na miru
Mi taj stadion koristimo od prvog dana kada je napravljen i ne pricaj gluposti. Stadion se zove Asim Ferhatovic Hase...a znam da te i to boli i pece...igrate na njemu kada ima potrebe za tim tj euro tekme . ...naravno , platite prvo. Prema tome , ako neko ima veca prava na njega...to je podstanar koji je tu skoro 70 god. Uostalom , napravite kontejner ili iskopinu i uzivajte u njemu. A napravicete al u .urcu..
Ako ikako moze da se gradi novi stadion, za nasu ligu nam je dovoljno 5000 mjesta. Mislim da ce jedan takav biti u Butmiru u kampu. Ali bi se poslije realizacije te price o kampu akademije trebalo odmah usmjeriti na trazenje lokacije za stadion(nebitno gdje ce to biti(od Betanije nema nista tamo se gradi vec i nema prostora za stadion, moze Otoka, iza grasa gdje je bila Žica, Ilidza, Vogosca, Doglodi, Rajlovac.
A za evropu mozemo u zenici igrat ili ako komsije naprave stadion iznajmljivat njihov
.
Svakako ce se Kosevo srusiti, stadion je nefunkcionalan totalno, zauzima veliku povrsinu koja se ne moze iskoristiti nikako osim dijela kod istocne tribine. i ne bi nam se ni isplatilo uzeti i renovirati.
A za evropu mozemo u zenici igrat ili ako komsije naprave stadion iznajmljivat njihov
Svakako ce se Kosevo srusiti, stadion je nefunkcionalan totalno, zauzima veliku povrsinu koja se ne moze iskoristiti nikako osim dijela kod istocne tribine. i ne bi nam se ni isplatilo uzeti i renovirati.
Pesimista: ne moze gore od ovoga
Optimista: moze moze
Optimista: moze moze
Pa onda na svoju temu pa tamo piši jer mi kada pišemo po vašoj odmah pucaju banovipile87 je napisao/la:Nije to vas stadion nego nas zajednicki opste dobro.Vi ga samo trenutno koristite a mi smo isto tako znali titulu na njemu proslaviti.Uostalom i mi igramo evropske utakmice na tom stadionu.Anex je napisao/la:Sta vas briga za naše probleme sa stadionom evo vam sutra dolazi kralj banana pa opletite a nas ostavite na miru
- BoskoAntic
- Kontakt:
Dragi Pile, države daju koncesiju na ceste drzavne, ti ovdje postavljas pitanje koja korist od davanja stadiona na koristenjepile87 je napisao/la:Pa ovo nije prepirka ovo je rasprava na osnovu argumenata zasto bi se gradu isplatilo da izda svoj stadion na 50 godina !BoskoAntic je napisao/la:NEMOJTE SAD MOLIM VAS DA OPET POČNE PREPIRKA MI vs ONI...Nemojte provokacija, više mi je muka na tu temu, pa ce onda poceti i banovi sijevati...sve u svemu bespotrebno!
U INAT SVIMA 1946
Hase je bio legenda moga grada i ne znam sto bi me bolilo da stadion na kojem je igrao nosi ime po njemu. Ostalo sto si napisao nije vrijedno diskusije jer se onda spustamo na jedan seljacki nivo gdje bi me ti dotukao bez po muke.HordeBL je napisao/la:pile87 je napisao/la:Nije to vas stadion nego nas zajednicki opste dobro.Vi ga samo trenutno koristite a mi smo isto tako znali titulu na njemu proslaviti.Uostalom i mi igramo evropske utakmice na tom stadionu.Anex je napisao/la:Sta vas briga za naše probleme sa stadionom evo vam sutra dolazi kralj banana pa opletite a nas ostavite na miru
Mi taj stadion koristimo od prvog dana kada je napravljen i ne pricaj gluposti. Stadion se zove Asim Ferhatovic Hase...a znam da te i to boli i pece...igrate na njemu kada ima potrebe za tim tj euro tekme . ...naravno , platite prvo. Prema tome , ako neko ima veca prava na njega...to je podstanar koji je tu skoro 70 god. Uostalom , napravite kontejner ili iskopinu i uzivajte u njemu. A napravicete al u .urcu..
Trenutno korisnika/ca: nedimmmm1337 i 18 gostiju.