Miralem Pjanić

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog

Virtu4l
Kontakt:

Re: Miralem Pjanić

Post Postao/la Virtu4l » 09 jan 2015, 16:12

Claus je napisao/la:Od cijelog posta, ti si se uhvatio za jedan potpuno nebitan dio, jednu običnu opasku, mada ne mogu reći da nisam nešto slično očekivao. Nažalost, sama činjenica da ste se ti i gospodin Libero prvi upecali na tu istu neodređenu opasku, potvrđuje da sam bio apsolutno u pravu.
Naravno da je bitan dio, vjerovatno i najbitniji. Nemaš ti pravo nikome reći da priželjkuje da Miralem ne uspije u karijeri, posebno ne ljudima koji su dokazani hajd' da kažem 'patrioti', bar na ovom forumu.

Evo ja sam rekao da će povratkom Strootmana Pjanićeva minutaža biti ugrožena. Naravno, odmah se to shvatilo kao pljuvanje i ono najgore je izvađeno iz konteksta, kao eto, on će automatski preseliti na klupu.

Jedno jednostavno pitanje. Šta misliš ko je bliže istini, ovi koji Pjanića svrstavaju među top 5 veznjaka u Evropi? Ili smo bliže istini mi koji govorimo da su njegove igre u reprezentaciji ispod nivoa koji on realno može i mora pružiti. Jednostavno pitanje.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 09 jan 2015, 16:19

Claus je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:
Claus je napisao/la:A Miralem ih sigurno ima i svi bismo (dobro, ima ovih par trollova koji sigurno ne bi :thumbdown: ) bili jako sretni da ga gledamo na najvećem mogućem nivou.
Ko to ne bi? Gringo? Ja? Po čemu si donio taj genijalni zaključak?
Od cijelog posta, ti si se uhvatio za jedan potpuno nebitan dio, jednu običnu opasku, mada ne mogu reći da nisam nešto slično očekivao. Nažalost, sama činjenica da ste se ti i gospodin Libero prvi upecali na tu istu neodređenu opasku, potvrđuje da sam bio apsolutno u pravu.
Ne da nisi bio u pravu, nego si iznio veliku glupost.

I samog me @Virtu4l često iznervirao na ovoj temi, ali daleko od toga da on, ili bilo ko drugi ko kritikuje Pjanića, ne želi Miralemov uspjeh i neki top angažman, pobogu.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 09 jan 2015, 16:26

@Virtu4l

Imam pravo izraziti svoje mišljenje, kao ti i svi ostali, što je za mene i više nego dovoljno. Ako se patriJote s tim ne slažu, šta im ja mogu. :kafa: :mrgreen:

Primjer za Strootmana je bilo banalan, prvi mi je pao na pamet, takvih stvari ima još na pretek. Nije problem mišljenje ako je zasnovano na argumentima, makar ono bilo donekle subjektivno, problem je kada takvu stvar ti ili neko drugi svjesno koristite kao povod za omalovažavanje Miralema. Vjeruj mi da većina ljudi ovdje nije glupa i zna razlikovati argumentovan stav i dobronamjernu kritiku od jeftine provokacije. ;)
Virtu4l je napisao/la:Šta misliš ko je bliže istini, ovi koji Pjanića svrstavaju među top 5 veznjaka u Evropi? Ili smo bliže istini mi koji govorimo da su njegove igre u reprezentaciji ispod nivoa koji on realno može i mora pružiti.
Nisu daleko od istine ni jedni ni drugi, ali ponovo ideš u krajnost. Pa svako normalan će reći da Pjanić može više pružiti u reprezentaciji, ali će i napomenuti čime je njegov veći utjecaj na terenu bio uslovljen (nepostojanjem sistema, jasno je), dok će neko svjesno zanemariti tako važnu činjenicu. :zviz: Da li je u ovom trenutku među top 5 veznjaka u Evropi je tema za širu raspravu, a ja baš nemam vremena ni volje ulaziti u takvo nešto.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 09 jan 2015, 16:38

Sve je zasnovano na poprilično jakim argumentima, penalima, Courtoisom, Grčkom, gušenjem... i na kraju famoznom statistikom ;)
Voli te tvoje Sarajevo.

Rios

Post Postao/la Rios » 09 jan 2015, 16:43

Virtu4l je napisao/la:Naravno, kad su dežurni dušebrižnici od obične i konstruktivne kritike vremenom napravili 'pljuvanje' i 'omalovažavanje'.

Konkretno sa tobom (Rios) ili Evil Geniusom sam uvijek mogao normalno diskutovati, shvatiti i biti shvaćen, uz uzajamno razumijevanje i redovno smo se nalazili negdje na 'sredini'. Međutim onda dođu statističari, procenti i sve to izvitopere da bi se stvorila ovakva atmosfera na temi.
Ja sam uvijek otvoren za diskusiju u kojoj se uvazavaju stavovi i argumenti sagovornika..Posebno argumenti..Ovdje je praksa da se cesto argumenti sagovornika nipodistavaju a vlastiti glorifikuju..Naveo sam primjer Pjanicevih asistencija u proslim kvalifikacija,slabo to ko ovdje priznaje kao sasvim konkretan i relevantan dokaz Pjanicevog doprinosa reprezentaciji.. Nedo Bog da napisem npr. onaj maestralni key pas za Misketa protiv Nigerije,kasnije ponisten Dzekin gol.. :silent: Meni je recimo i to njegov konretan doprinos reprezentaciji,ali dobio bih odgovore tipa-yebo to,ko da je to bitno..Naravno da je bitno jer je djeljenje kvalitetnih pasova upravo glavna odlika i najveci zadatak veznih igraca kao sto je Miralem..Siguran sam da se slazes ;) Da se svakako pricati i o nekim slabim njegovim partijama u repki,bilo ih je.. Medjutim,da li je bas sve tako crno kao sto se zeli prikazati ili je ipak realnost u velikoj mjeri svijetlija?
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 09 jan 2015, 16:53

Virtu4l je napisao/la:Sve je zasnovano na poprilično jakim argumentima, penalima, Courtoisom, Grčkom, gušenjem... i na kraju famoznom statistikom ;)
Penal može promašiti svako (pa i Miske protiv čuvene Grčke :mrgreen: ), zicer također, a Grčka je vazda jedina slamka spasa za koju se hvatate (dobili bismo ih i da je Mire igrao, obzirom da su golovi rezultat majstorija pojedinaca, a ne nekih akcija), a priča o gušenju mi je toliko otrcana da ću je jednostavno preskočiti, obzirom da je nikad nisam ni potencirao. To su ti jaki argumenti koji se svedu na 1-2 utakmice, a Francuska, Argentina, Iran, Belgija i ostale "statističke greške" se redovno preskaču, a znamo i zbog čega.

Btw, statistiku priznajete svakako samo kada vam odgovara, odnosno kada ista ne ide Pjaniću u prilog, tako da se ne namjeravam vrtiti u krug i utjecati na tvoje već formirano stajalište. :wave:

P.S. Nadam se da moje postove ne smatraš previše lično, oni se jednostavno odnose na sve one koji u nekim stvarima po pitanju Pjanića razmišljaju kao ti, a s čim se ja ne slažem i prinuđen sam reagovati. :mrgreen:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 09 jan 2015, 17:05

Claus je napisao/la:a Francuska, Argentina, Iran, Belgija
remi, poraz, pobjeda, remi

Da nisi možda mislio na one dvije veličanstvene pobjede protiv Belgije? Tada je bio na klupi.
Voli te tvoje Sarajevo.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 09 jan 2015, 17:17

Virtu4l je napisao/la:
Claus je napisao/la:a Francuska, Argentina, Iran, Belgija
remi, poraz, pobjeda, remi

Da nisi možda mislio na one dvije veličanstvene pobjede protiv Belgije? Tada je bio na klupi.
Opet bukvalno shvataš i stavljaš ishod meča (koji, znaš, zavisi od kompletnog tima :roll: ) ispred njegove individualne partije.

Od te dvije je samo prva veličanstvena, drugoj ipak ne bih dodijelio takav epitet. Ipak, ovdje treba jasno staviti do znanja da tadašnja i sadašnja Belgija skoro da nemaju dodirnih tačaka, tako da nedavni remi (koji bi bio pobjeda da Begović nije napravio katastrofalnu grešku) nije išta manje dostignuće od minimalne pobjede iz 2009.

Mislim da je bilo dosta, ne postižemo ništa daljim presipanjem iz šupljeg u prazno. :salut:

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 09 jan 2015, 20:51

Claus je napisao/la: Btw, statistiku priznajete svakako samo kada vam odgovara, odnosno kada ista ne ide Pjaniću u prilog, tako da se ne namjeravam vrtiti u krug i utjecati na tvoje već formirano stajalište. :wave:
Upravo tako. Jako lijepo napisano.

Treba ove 'dobronamjerne kruticare' jednostavno iskulirati, njihovi realni, a vecinom duboko supachki postovi su svakom pratiocu ove teme dobro poznati i tu se nema vise sta dodati.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 10 jan 2015, 12:28

slika
libero u akciji

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 10 jan 2015, 19:56

http://sportsport.ba/ino_fudbal/miralem ... g-a/150296

Ibrahimovic - Pjanic :lolno: :lolno: :hmmmmm: :hmmmmm:
PSG je svakako veliki klub zadnjih godina sa odlicnim igracima to se mora itekako priznati.
Ako Sveci posalju ponudu 30mil.+ bice svega :opaopa: :opaopa: Samo da ih FIFA ne zajebe sa Financial fair playom jer bas ove klubove koji su tek sada postali vrhunski najvise zatezu. Inace njima nije problem ponuditi 30mil.+.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 10 jan 2015, 20:17

Ne bi to bio nikakav napredak u karijeri kakav mi ovdje priželjkujemo. Tamo bi izgubio još minimalno dvije godine i nakon toga bi mu bilo sve teže ostvariti transfer u top klub, a PSG to nije, da se razumijemo.
Voli te tvoje Sarajevo.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 10 jan 2015, 20:21

PSG je klub koji bi trebao godinama igrati bar cetvrtfinala lige prvaka a ako im uspije i polufinale jos bolje. Prosle godine im je malo falilo da izbace Chelsea i cini mi se povreda Ibrahimovica u revansu ili karton ih je malo sputala a nije ih bas ni Chelsea nadigrao tada. I ove sezone ocekujem bar cetvrtfinale lige prvaka i sto se tice lige prvaka puno su vise pokazali od Citya koji nikako da napravi neki rezultat tu. PSG je definitivno bolji klub od Rome koji ce Pjanicu ponuditi vecu platu ako bude doslo do ugovora.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 10 jan 2015, 20:28

Ti nikako da shvatiš neke stvari. Samo daj da mijenjaju klubove, yebeš sve ostalo.

Evo već godinama se predstavlja kao top igrač, svjetska klasa i treba da iz Rome pređe u PSG, a ne recimo u United, Barcelonu, Chelsea, Bayern ili Real?

Njegova karijera ništa ne dobija prelaskom u PSG, apsolutno ništa osim većih primanja, koja bi došla prije ili kasnije i u nekom većem klubu. Njegov naredni transfer je ključni, on će ga definisati kao igrača i daće odgovore na sva pitanja o kojima mi godinama pričamo.

Miralem Pjanić nije igrač za četvrtfinale i polufinale lige prvaka, on je igrač za finale i pehar ;)
Voli te tvoje Sarajevo.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 10 jan 2015, 20:31

Ali imao bi jos bolju statistiku, procent, sho, fo, lo.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 10 jan 2015, 20:31

Shvatam ja da ce sa 24 godine lakse preci u Barcelonu nego sa 26,27 godina. I da ce PSG lakse blokirati transfer u naprimjer Barcu a Roma ce tesko odbiti veliku ponudu. Samo u svakom slucaju PSG je bolji klub od Rome trenutno i bice jos i vise jer raspolazu sa ogromnim parama i najboljim svijetskim igracima. Imaju top5 stopere i napadace na svijetu. Samo su malo "tanki" u sredini terena.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 10 jan 2015, 20:33, ukupno mijenjano 1 put.

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 10 jan 2015, 20:32

Kakva je razlika izmedju Chelsea i PSG-a?

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 10 jan 2015, 20:33

Ko garantuje da PSG nece podici pehar lp narednih sezona? Ima tu par stvari za upgrade, prije svih rijesti se Blanca kao jedne od slabijih karika, al' plan ovog tima, obecava.
- Ed Woodward for Prime Minister !

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 10 jan 2015, 20:36

P$G je dobar klub, ali francuska liga ne valja za igrača Pjanićevih godina.

Došlo je do toga da se moram složiti s @Virtu4lom nakon jučerašnje rasprave. :mrgreen:
Mozambik je napisao/la:Kakva je razlika izmedju Chelsea i PSG-a?
Da prevedemo, kakva je razlika između EPL i Ligue 1 :?:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 10 jan 2015, 20:40

Mozambik je napisao/la:Kakva je razlika izmedju Chelsea i PSG-a?
Trenutno velika. Chelsea je mainstream, redovno je do kraja u igri za sve trofeje, sedam polufinala lige prvaka u zadnjih deset godina, dva finala, jedan trofej, takmiči se u najboljoj ligi na svijetu, gdje je uglavnom među glavnim favoritima za titulu...

Da sam ja igrač, sigurno bi mi bilo veće zadovoljstvo igrati derbije sa Unitedom, Cityjem, Arsenalom, Liverpoolom, nego sa Marseilleom, Lilleom ili Bordeauxom.
Voli te tvoje Sarajevo.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: LeCoq, torbica i 63 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []