FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials
- marseille_unique
- Kontakt:
Re: FK Sloboda Tuzla
Malo prica zbunjujuce, ja ne kontam od koga on trazi ovdje da se pravi jaka i stabilna Sloboda, od gradinacelnika, Grada, od kog, na koga i sta on ceka ovdje, na ciju podrsku...
" onclick="window.open(this.href);return false;
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Nikad ne zaboravite da su Ljiljani nasa prava zastava, i da nam je Jedna si Jedina himna.
Ucinimo sve da se nametnuta zastava i himna ne nalaze na tribinama i u javnosti.
Tuzlanski_Malisa
Ucinimo sve da se nametnuta zastava i himna ne nalaze na tribinama i u javnosti.
Tuzlanski_Malisa
STvarno mi je zao sto ovo kometarisem ali posle ovako bezobraznog komentara nema druge nego reci sljedece:harry_90 je napisao/la:
De molim te makar ovdje ne spominji pwojekat i ne pisi ovakve gluposti,stid me umjesto tebe..cuj davat pare u pvojekat koga dobije svako selo i zaseok u BiH![]()
AZMIR HUSIC
Rece harry90, navijac FK Sloboda, onog kluba kojeg pobjedi pazi sad FK Mladost iz Obarske...Ne znam jel donje ili gornje ali nije ni bitno...
& $ ?
-
- Interni moderator
- Kontakt:
od svakoga ko je spreman pomoci,uloziti,investirati....covjeka jednostavno ne zanimaju 5.,10.,14. mjesta....covjek hoce titule i evropu....pun mu je k u r a c prosjecnosti i ne zeli da se ovo mucenje oteze u nedogled...bos il hadzija...vrijeme nam curi a malo ga je....za bosanske prilike velike se pare moraju skockati al gdje i kako...nek nam je dragi Bog na pomocimarseille_unique je napisao/la:Malo prica zbunjujuce, ja ne kontam od koga on trazi ovdje da se pravi jaka i stabilna Sloboda, od gradinacelnika, Grada, od kog, na koga i sta on ceka ovdje, na ciju podrsku...

DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA
Rece @klma1 navijac projekta opcine zvanog okk sloboda,kojeg pobjedjuje kao sto sam vec rekao svako selo i zaseok u BiH,tipa KK Mladost Mrkonjic Grad..i to molim lijepo dva puta u sezoni..klma1 je napisao/la:STvarno mi je zao sto ovo kometarisem ali posle ovako bezobraznog komentara nema druge nego reci sljedece:harry_90 je napisao/la:
De molim te makar ovdje ne spominji pwojekat i ne pisi ovakve gluposti,stid me umjesto tebe..cuj davat pare u pvojekat koga dobije svako selo i zaseok u BiH![]()
AZMIR HUSIC
Rece harry90, navijac FK Sloboda, onog kluba kojeg pobjedi pazi sad FK Mladost iz Obarske...Ne znam jel donje ili gornje ali nije ni bitno...

Molim te ,ima tema o ovom nazovi klubu,nemoj da kvarimo ovu temu nekim klubom kojeg tambura klubic iz Mrkonjic grada !
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
ovo me neodoljivo podsjeca na dogadjaje pred zadnju skupstinu KK Dite, navijaci sute, mediji manje-vise sute, mi po forumu palamudimo pa kad nam nestane pametnih pocnemo da se prepucavamo i podje.avamo...
ukratko niko qrcem ne mice, grupa kao da je na zimskom raspustu i nista bitno se ne desava a ne da se odlucuje o sudbini kluba...
cak smo i jos vise pasivni nego kad smo sahranjivali Ditu, izgleda da opet mnogi zele isti scenarij
ukratko niko qrcem ne mice, grupa kao da je na zimskom raspustu i nista bitno se ne desava a ne da se odlucuje o sudbini kluba...
cak smo i jos vise pasivni nego kad smo sahranjivali Ditu, izgleda da opet mnogi zele isti scenarij
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!
- marseille_unique
- Kontakt:
Odgledobsam ovo sve u jednom dahu
Covjek sve objasnio, ovakav covjek se na lotu samo dobiva a nasa gradska vlast ga gura od nas, vlast za koju smo mi krivi jer ne znam da je i jedan nas navijac i izaso na izbore, a kamoli da tu gresku ispravi sa protestima i nezampampcenim pritiskom pred opstinom, ne moze nema se kad od vutre i drugih besmislica, ludnica cojk nudi milion na milion od opstine godisnje samo, nemam rijeci, covjek bukvalno moli Gradonacelnika da mu da svoja sredstva kako bi njegovi gradani imali zdrav i jak klub, sta reci nego
ko u onoj monodrami, Znam ja nas, j..o ti nas,
Covjek sve objasnio, ovakav covjek se na lotu samo dobiva a nasa gradska vlast ga gura od nas, vlast za koju smo mi krivi jer ne znam da je i jedan nas navijac i izaso na izbore, a kamoli da tu gresku ispravi sa protestima i nezampampcenim pritiskom pred opstinom, ne moze nema se kad od vutre i drugih besmislica, ludnica cojk nudi milion na milion od opstine godisnje samo, nemam rijeci, covjek bukvalno moli Gradonacelnika da mu da svoja sredstva kako bi njegovi gradani imali zdrav i jak klub, sta reci nego
Nikad ne zaboravite da su Ljiljani nasa prava zastava, i da nam je Jedna si Jedina himna.
Tuzlanski_Malisa
Tuzlanski_Malisa
Ta prica oko gradske vlasti je vec prozvakana i rezimirana, izasli su u susret klubu iznad svojih mogucnosti i uz dosta pritisaka. Hvala im na tome, usljed svih problema koje stanovnici ovog grada imaju, i sam Azmir im se zahvalio.marseille_unique je napisao/la:
Idemo dalje.
Ko od harama zivi, godisnje dva puta ne podrigne.
- marseille_unique
- Kontakt:
nista onda sahranimo klub i kazemo ima puno vaznijih stvari, i naravno prestanemo kukat, ne znam sta hocete onda vise i sta kukate na ovom forumu i trazite nesto sto znate da ne moze biti
U cemu je onda problem, prva kantonalna onda zakon... Ili gasenje,
U cemu je onda problem, prva kantonalna onda zakon... Ili gasenje,
Tuzlanski_Malisa
Tuzlanski_Malisa
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
realno ako nismo u stanju da skupimo 500-600.000 maraka, a ovoliki grad, kanton kako god- A NISMO, onda i ne zasluzujemo nesto vise
a sto se tice grada i Jasmina, prvi ja bi se bunio da u ovakvom stanju u kakvom zivimo milion maraka se baca na luksuz kakav je Sloboda..vise puta receno 300-400.000 + ostale pogodnosti je vise nego dovoljno i svaka im cast
sad je problem sto izgleda samo Azmir i gradsko vijece vole Slobodu u ovom gradu
a sto se tice grada i Jasmina, prvi ja bi se bunio da u ovakvom stanju u kakvom zivimo milion maraka se baca na luksuz kakav je Sloboda..vise puta receno 300-400.000 + ostale pogodnosti je vise nego dovoljno i svaka im cast
sad je problem sto izgleda samo Azmir i gradsko vijece vole Slobodu u ovom gradu
-
- Interni moderator
- Kontakt:
U PRAVU SI DRUZE...luksuz je na Slobodu i 100.godisnji klub bacit pola miliona maraka....sta ima veze sto je Sloboda ogledalo Tuzle,brend grada....nije luksuz MRTVOM J E B E N O M MERKATORU koji je btw propao dat BESPLATNO nultu lokaciju u gradu koja brat bratu vrijedi 2 miliona maraka,nije luksuz vozat pasate,mercedese,audije o gradskom trosku,namjestat tendere,organizovat neke poetske i pjesnicke noci na kojima bude 300 ljudi....na Slobodi bude bar 3 puta vise...nije luksuz platit i dofukljat kip od pola miliona maraka....morao se radit u j e b e n o m zagrebu,jeli....bosnjo kockaste glave i luksuzultrasstyle_tz je napisao/la:realno ako nismo u stanju da skupimo 500-600.000 maraka, a ovoliki grad, kanton kako god- A NISMO, onda i ne zasluzujemo nesto vise

- marseille_unique
- Kontakt:
Bravo stara garda, sva cast care, svaka na mjestu
Tuzlanski_Malisa
Tuzlanski_Malisa
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
pa kad skontas da je veca frka bila za kip ili za jezera nego za Slobodu, onda se zapitas neke stvari
puno vise ljudi je pisalo, protestovalo, bunilo se za kip recimo...dok sad da nema ovog foruma ovdje covjek bi hladno imao osjecaj kao da se nista bitno ne desava
puno vise ljudi je pisalo, protestovalo, bunilo se za kip recimo...dok sad da nema ovog foruma ovdje covjek bi hladno imao osjecaj kao da se nista bitno ne desava
Mozes li ti biti sponzor? Koliko para mozes ti skupiti? Koliko ti i tvoji jarani koji volite klub sa 100 godisnjom tradicoiom mozete skupiti u sljedece 2 godine para? Koliko ima pristalica voljnih pomoci klubu sa 100 godisnjom tradicijom? Mozete k...c. Vidjelo se za semafor i crvenocrnu noc i hrpu drugih stvari koliko mozete i zelite...staragarda je napisao/la: U PRAVU SI DRUZE...luksuz je na Slobodu i 100.godisnji klub bacit pola miliona maraka....sta ima veze sto je Sloboda ogledalo Tuzle,brend grada....nije luksuz MRTVOM J E B E N O M MERKATORU koji je btw propao dat BESPLATNO nultu lokaciju u gradu koja brat bratu vrijedi 2 miliona maraka,nije luksuz vozat pasate,mercedese,audije o gradskom trosku,namjestat tendere,organizovat neke poetske i pjesnicke noci na kojima bude 300 ljudi....na Slobodi bude bar 3 puta vise...nije luksuz platit i dofukljat kip od pola miliona maraka....morao se radit u j e b e n o m zagrebu,jeli....bosnjo kockaste glave i luksuz![]()
....ova gradska olos je DESETINE MILIONA S J E B A L A I POKRALA a sada je eto luksuz sa pola miliona pomoci klubu koji jos malo slavi 100 godina i prezivio je vece ratove i bjedu...pa sad treba pjesnik da ga ugasi,jel tako
Moze al da vam neko drugi da...Ako ne da moze na kredu...Zato je i propala Sloboda i ova i ona kosarkaska...
& $ ?
Pomno pratim desavanja oko Slobode, posebno u zadnje vrijeme kada se blizila, a evo i nakon sto je odrzana famozna Skupstina. Prije sve, gospodinu Husicu kapa do poda jos jednom. Pomno sam saslusao sve sto je govorio i zaista se u njegovom glasu i njegovom izlaganju moze osjetiti ogorcenost zbog pasivnog odnosa vecine u UO ali i Skupstini.
Vidim da i vi ovdje na forumu pored svega jedni medju druge bacate koske, umjesto da trazite neki konkretan nacin da prevazidjete ovu situaciju. Ne znam sta je Udruzenje radilo u posljednjih nekoliko mjeseci, nema Zlajcija da pise o tome, ali ako cita on ili bilo ko iz Udruzenja, evo jedan prijedlog za namicanje fine svote novaca - koncerti na Tusnju!
Ideju sam pokusao progurati kod nas u Lukavcu, ali nakon sto sam gotovo sve zavrsio sa jednom regionalnom pop zvijezdom, zapelo je na samom kraju jer u Radnickom su se plasili "da se teren ne unisti"
.
Znaci ovako, 2012 godine na Tusnju je koncert imao Zdavko Colic. Vrijeme je da i ovog ljeta ponovo "zapjeva". Samo, ovoga puta koncert ne bi organizovao Beral Music, nego UG Prijatelji Slobode.
Troskovi organizacije koncerta i honorara izvodjacu su izmedju 50 i 90 hiljada KM (ovisno o kome se radi, a u ovu cifru ukljucena je kompletna organizacija, od a do z). Na koncerte "velikih zvijeza" uvijek se zalijepi neki jak sponzor (telekomi uglavnom) koji snose veci dio troskova organizacije.
Ulaznice su po cijeni od 10 KM. Na zadnjem Colinom koncertu bilo je 10 hiljada ljudi, znaci prihod od ulaznica je 100 hiljada KM (cime su pokriveni troskovi organizacije i jos je ostalo "kusura").
Od Tuzlanske pivare na revers uzeti pivo, vodu i sokove po fabrickim cijenama. Znamo svi da se na koncerte ne smije unositi pice jer upravo se na picu najvise i zaradi. Vjerovali ili ne, na picu se moze zaraditi gotovo koliko i na ulaznicama (cijene pica su visestruko vece nego u redovnoj prodaji). Ako, recimo, polovina prisutnih kupi po jedan jedini sok po cijeni od 2.5 KM to vam je vec 12.500 KM, odnosno 7.500 KM ciste zarade!!! Uzmite u obzir da je ovo minimum, odnosno da ce 80 posto ljudi po 2 ili vise puta doci na stand - racunica je jasna. To je cista zarada i cista lova!
Dva ili tri jaka koncerta na Tusnju tokom ljetne sezone donijela bi lijepu svotu klubu.
Eto, to je jedan od nacina na koji se moze pomoci gospodinu Husicu i njegovim nastojanjima da Slobodu digne na noge.
Vidim da i vi ovdje na forumu pored svega jedni medju druge bacate koske, umjesto da trazite neki konkretan nacin da prevazidjete ovu situaciju. Ne znam sta je Udruzenje radilo u posljednjih nekoliko mjeseci, nema Zlajcija da pise o tome, ali ako cita on ili bilo ko iz Udruzenja, evo jedan prijedlog za namicanje fine svote novaca - koncerti na Tusnju!
Ideju sam pokusao progurati kod nas u Lukavcu, ali nakon sto sam gotovo sve zavrsio sa jednom regionalnom pop zvijezdom, zapelo je na samom kraju jer u Radnickom su se plasili "da se teren ne unisti"

Znaci ovako, 2012 godine na Tusnju je koncert imao Zdavko Colic. Vrijeme je da i ovog ljeta ponovo "zapjeva". Samo, ovoga puta koncert ne bi organizovao Beral Music, nego UG Prijatelji Slobode.
Troskovi organizacije koncerta i honorara izvodjacu su izmedju 50 i 90 hiljada KM (ovisno o kome se radi, a u ovu cifru ukljucena je kompletna organizacija, od a do z). Na koncerte "velikih zvijeza" uvijek se zalijepi neki jak sponzor (telekomi uglavnom) koji snose veci dio troskova organizacije.
Ulaznice su po cijeni od 10 KM. Na zadnjem Colinom koncertu bilo je 10 hiljada ljudi, znaci prihod od ulaznica je 100 hiljada KM (cime su pokriveni troskovi organizacije i jos je ostalo "kusura").
Od Tuzlanske pivare na revers uzeti pivo, vodu i sokove po fabrickim cijenama. Znamo svi da se na koncerte ne smije unositi pice jer upravo se na picu najvise i zaradi. Vjerovali ili ne, na picu se moze zaraditi gotovo koliko i na ulaznicama (cijene pica su visestruko vece nego u redovnoj prodaji). Ako, recimo, polovina prisutnih kupi po jedan jedini sok po cijeni od 2.5 KM to vam je vec 12.500 KM, odnosno 7.500 KM ciste zarade!!! Uzmite u obzir da je ovo minimum, odnosno da ce 80 posto ljudi po 2 ili vise puta doci na stand - racunica je jasna. To je cista zarada i cista lova!
Dva ili tri jaka koncerta na Tusnju tokom ljetne sezone donijela bi lijepu svotu klubu.
Eto, to je jedan od nacina na koji se moze pomoci gospodinu Husicu i njegovim nastojanjima da Slobodu digne na noge.
Sunce, behar, trešnje, kraj Neretve hlad
Slušam Mostar Sevdah, igram tavle sad
A u mojoj duši gori isti žar, za Rođene moje i Velež Mostar
Slušam Mostar Sevdah, igram tavle sad
A u mojoj duši gori isti žar, za Rođene moje i Velež Mostar
- Omerbavarac
- Kontakt:
Neka nam da prihode jedne sezone sa panonskog jezera i rijesicemo sve probleme. 

ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Nigdje me pise da mi moramo otplatiti ovaj dug ua dvije do tri godine kako predsjednik zeli. Nije mi no Evropa toliko bitna koliko je opstanak u skracenoj ligi koja ce nastupiti u iducoj godini dvije. I meni je kao i svima nama dosadila osrednja Sloboda al ako cemo se ugasiti ili izgubiti glavnog covjeka koji zeli do 2017 igrati Evropu ja bih radije da se postepeno oporavljamo.
samo Sloboda
-
- Interni moderator
- Kontakt:
a sta hoces ti koji k u r a c od mene...ja sam sirotinja mrtva....eo kako ja pomazem....kupim sezonsku sebi i ocu...dovedem dijete i za njega platim kartu...idem na gostovanja kad mogu i pokusavam pomoci Slobodi dlanovima,grlom i srcem...ovi sto su pokrali ovaj grad,drzavu nek poklone sad Slobodi pola miliona...faraon i bruka faraoncica....to je smijesna cifra za njih...ja mogu samo mlatit praznu slamu ovdje na forumu...apelovat i molit....dat cu i krv ako treba jer para nemam...izat cu i na proteste ako je probaju ugasit....to je ono sto ja mogu uradit....ja sam pijun na sahovskoj ploci....a ti...s e r e s ovdje po svima i to za medalju....JA SAM SAMO NAPISAO DA GRAD IMA PARA...DA SE NE LAZEMO....SKRSENI SU MILIONI I MILIONI NA GLUPOSTI MRTVE...SAD KAD TREBA SPASIT SLOBODU,NEMA SE....nek se sastave ovi tajkuni i tajkuncici...njima po 100 milja je smijurija od kesha....PARE SE MORAJU NAC JER SMO DONJI I KLUB SE GASI....uzet i naci ih do petka pa taman da su od pabla eskobara ....drzava u k u r c u totalnom,anarhija teska a kad se treba za klub sabrat neke se morane vertikale ganjaju...klma1 je napisao/la:Mozes li ti biti sponzor? Koliko para mozes ti skupiti? Koliko ti i tvoji jarani koji volite klub sa 100 godisnjom tradicoiom mozete skupiti u sljedece 2 godine para? Koliko ima pristalica voljnih pomoci klubu sa 100 godisnjom tradicijom? Mozete k...c. Vidjelo se za semafor i crvenocrnu noc i hrpu drugih stvari koliko mozete i zelite...staragarda je napisao/la: U PRAVU SI DRUZE...luksuz je na Slobodu i 100.godisnji klub bacit pola miliona maraka....sta ima veze sto je Sloboda ogledalo Tuzle,brend grada....nije luksuz MRTVOM J E B E N O M MERKATORU koji je btw propao dat BESPLATNO nultu lokaciju u gradu koja brat bratu vrijedi 2 miliona maraka,nije luksuz vozat pasate,mercedese,audije o gradskom trosku,namjestat tendere,organizovat neke poetske i pjesnicke noci na kojima bude 300 ljudi....na Slobodi bude bar 3 puta vise...nije luksuz platit i dofukljat kip od pola miliona maraka....morao se radit u j e b e n o m zagrebu,jeli....bosnjo kockaste glave i luksuz![]()
....ova gradska olos je DESETINE MILIONA S J E B A L A I POKRALA a sada je eto luksuz sa pola miliona pomoci klubu koji jos malo slavi 100 godina i prezivio je vece ratove i bjedu...pa sad treba pjesnik da ga ugasi,jel tako
Moze al da vam neko drugi da...Ako ne da moze na kredu...Zato je i propala Sloboda i ova i ona kosarkaska...
- tuzlak1987
- Kontakt:
Sve je to nas novac, nije nas niko pitao niti jel hocemo Tvrtka od par stotina hiljada jer od njega nemamo nikakve satisfakcije. Od Slobode bar ima, par hiljada je ovako kada su losi rezultati i kada nema novca. Vidjeli ste kako je bilo kada je Azmir bacio milion na ulazak, pa kada su poceli rezultati bilo je ljudi.
Od opstine se trazi samo da gura naredne dvije godine dok ne iscisti dugove za koje ne pokazao da zna iscistit.
I dobro kaze staragarda ne mozete od bijede ocekivat da gura nesto finansijski. Jbt ja nisam nikad u zivotu marke zaradio, jedino sto mogu je uzet ulaznicu. Postoje privatnici, drzavne firme i opstina da guraju. Azmir je tu kao dar s neba ..
Od opstine se trazi samo da gura naredne dvije godine dok ne iscisti dugove za koje ne pokazao da zna iscistit.
I dobro kaze staragarda ne mozete od bijede ocekivat da gura nesto finansijski. Jbt ja nisam nikad u zivotu marke zaradio, jedino sto mogu je uzet ulaznicu. Postoje privatnici, drzavne firme i opstina da guraju. Azmir je tu kao dar s neba ..
A kakav je to brend koji ne moze spacnog sponzora sebi naci? Maloprije sam pitao, koliko dobijamo para od Tuzlanske pivare godisnje i ostalih sponzora, sta ti sponzori pokrivaju u klubu?staragarda je napisao/la:U PRAVU SI DRUZE...luksuz je na Slobodu i 100.godisnji klub bacit pola miliona maraka....sta ima veze sto je Sloboda ogledalo Tuzle,brend grada....nije luksuz MRTVOM J E B E N O M MERKATORU koji je btw propao dat BESPLATNO nultu lokaciju u gradu koja brat bratu vrijedi 2 miliona maraka,nije luksuz vozat pasate,mercedese,audije o gradskom trosku,namjestat tendere,organizovat neke poetske i pjesnicke noci na kojima bude 300 ljudi....na Slobodi bude bar 3 puta vise...nije luksuz platit i dofukljat kip od pola miliona maraka....morao se radit u j e b e n o m zagrebu,jeli....bosnjo kockaste glave i luksuzultrasstyle_tz je napisao/la:realno ako nismo u stanju da skupimo 500-600.000 maraka, a ovoliki grad, kanton kako god- A NISMO, onda i ne zasluzujemo nesto vise
sad je problem sto izgleda samo Azmir i gradsko vijece vole Slobodu u ovom gradu![]()
Grad povecao transu za 300% i nama opet malo, jebote na birou se otelim da dodjem na red, posla sve manje, gradonacelnik izdvaja 400k za Fudbalski klub u nikad tezem vaktu i opet nam sve smeta.
Ovdje veliki problem predstavlja Kanton, odnosno nikakva izdvajanje sredstava Kantona za sport.
Mi smo brend bili samo pola godine, za vrijeme Cire, i to je to. 9 hiljada navijaca necemo jos zadugo vidjeti na Tusnju, to je nasa realnost, koliko god mi zelili da je drugacije. Trenutno nam ostaje nada da ce ipak uspjeti primamiti jos nekoga da uleti sa konkretnom cifrom za Slobodu i gledanje na youtube isjecke navijanja sa utakmice protiv Jedinstva.
Ko od harama zivi, godisnje dva puta ne podrigne.
- TzBulevar87
- Kontakt:
Moze se, moze se itekako. Kad se mogu dizat visemilionski krediti za jezera, zasto ne bi mogao jedan i za Slobdu? Postoji nacina, necem se lagat!
@Zoom druze;
Bilo je price sada na sjednici o zaradi za Slobodu preko koncerata na Tusnju... nadam se da ce i to uskoro postati realnost.
Sent from my LG-D405 using Tapatalk
@Zoom druze;
Bilo je price sada na sjednici o zaradi za Slobodu preko koncerata na Tusnju... nadam se da ce i to uskoro postati realnost.

Sent from my LG-D405 using Tapatalk
075