FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials
Re: FK Sloboda Tuzla
@TzBulevar - ta jezera donose gradu prihode i zahvaljujuci tim jezerima transa za Slobodu je povecana za 300%.
Grad treba da stoji uz klub, pogotovo u ovako teskim vremenima, ali nikako da zavisi vecim dijelom od gradske volje.
Mi bismo da je i stadion licno nas, a nismo jos u stanju ni sponzora naci da valja. Ne bismo vodu mogli placati, toliko o nasoj spremnosti da trenutno preuzmemo sve stvari u svoje ruke.
Grad treba da stoji uz klub, pogotovo u ovako teskim vremenima, ali nikako da zavisi vecim dijelom od gradske volje.
Mi bismo da je i stadion licno nas, a nismo jos u stanju ni sponzora naci da valja. Ne bismo vodu mogli placati, toliko o nasoj spremnosti da trenutno preuzmemo sve stvari u svoje ruke.
Ko od harama zivi, godisnje dva puta ne podrigne.
Klub je udruženje građana, osnovan je od strane nekoliko građana Tuzle, i po trenutnom statutu to je klub svih nas a ujedno i ničije vlasništvo. Ako ćemo gledati sa te strane, klub itekako treba da zavisi od grada, sve dok se ne promijeni statut. To što je grad sad povećao tranšu ne opravdava do skorašnje maćehinsko ponašanje prema FK Slobodi.Batva je napisao/la:@TzBulevar - ta jezera donose gradu prihode i zahvaljujuci tim jezerima transa za Slobodu je povecana za 300%.
Da je stadion u vlasništvu kluba, trenutno rukovodstvo ne bi ni pomislilo da napusti klub, već bi uspjelo iznaći sredstva i za gradnju tribina (ili bi uložili vlastita). Ovo rukovodstvo je za 2 godine uspjelo pronaći mnoštvo sponzora od ukupno nula koliko su zatekli, te su evo uspjeli izlobirati više sredstava od grada, vratit dugove itd. Na osnovu toga ne bi se baš reklo da nismo sposbni pronaći sponzore i voditi klub, nego treba reći da to nije dovoljno za ligu 12 koja se najavljuje. Mi sa trenutnim prihodima bi opstali bez problema, ali to nije cilj kojem se teži i zbog toga se iziskuje više sredstava.
Koga zanima koliko koštaju sponzorstva, osim Pivare jer je poslovna tajna, evo na linku pa preračunavajte
edit
Zadnja izmjena: _dreamer_, dana/u 12 jan 2015, 11:25, ukupno mijenjano 1 put.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
Sve sto je na dobrovoljnoj bazi je naravno u redu. Ali ti si bio napisao "ako neces lijepo na placanju nek ti to odbiju od racuna." pa sam iz toga nesto drugo zakljucio...Pupi04 je napisao/la:Jel ozbiljno_dreamer_ je napisao/la:Ne mozes bespravno uzimati novac od ljudi...Pupi04 je napisao/la:
Da uz racun neke od komunalija dobijes dodatnih 5 maraka da platis, za Slobodu.
Naravno ako neces lijepo na placanju nek ti to odbiju od racuna.![]()
Pa naravno da se napravi pravni osnov za takvu akciju, niko se ne bi prisiljavao da plati, vec jednostavno dobijes na racun jos dodatnih 5KM(zasebna stavka) i pri placanju kazes platit cu puni iznos ili zelim da mi se odbije ovih 5KM.
sto se tice teme:
Klub treba promijeniti pravni oblik i treba ga promjeniti u dionicarsko drustvo, treba ponuditi ljudima koji imaju interes i velike pare da udju u klub i samo ako se takvo nesto desi, mi mozemo ocekivati da se Sloboda digne iz pepela.
Dokle god se mi drzimo socijalistickih uredjenja necemo u ovom demokratskom vaktu vidjeti napretka u Slobodi... Ali to se nece sigurno skoro desiti, jer ljudi koji kroje politiku u Slobodi vise vole sebe u njoj nego nju samu... To je neki moj stav o svemu... Dokle god se nas mentalitet ne promjeni i dokle god ne shvatimo da su ova uredjenja prevazidjena odavno i dokle god se ne napravi korak koji sam gore naveo, Sloboda ce tesko napraviti neki iskorak.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
_dreamer_ je napisao/la:edit
Drug ne pravim ja od Fukija humanitarca,turi tuki Fukiju.Al stanje je vako kako jest!!!Azmi rekao svoje,opcina rekla svoje...600 000 fali da se krene u projekat zvani europska Sloboda.Covjek usto i reko ja dajem 300 000 KM...petak druze je za cetiri dana...spominju se razne varijante ovde,al kako to izvest do petka???Kako je Fuki uzeo love nije mi briga.Hiljade tuzlaka je uzelo na isti nacin lovu,koje od njih usto i reko evo,niko.Naravno da on trazi svoj interes,a ko ga nece trazit u ovo vrijeme?Elem covjek nudi lovu,ako mogu naci zajednicki interes nek se dogovore.Sve ovde sto se predlaze je super,ali sve je to na dugom stapu,koncerti,utakmice,sponzori...nama trebaju pare do petka.
Zlatan Nalić sin tuzlanski
- Slatinash_7
- Kontakt:
Fuki ne valja jer hoce preko grada da dobije neke tendere ovo ono a Azmir,koji je samo zahvaljujuci ovakvom uredjenju kluba tu je beton,pazi sad ovo:klub je udruzenje gradjana koje prima samo donacije nikako pozajmice,klub je neprofitabilna organizacija itd itd i to sve dovodi do ovoga,da svaka marka koju Azmir da u Slobodu se odbija od poreza koji se treba platiti gore u USA i Azmir i Fuki dodju na isto po tome samo sto neki to nece da shvate..emirzlaTu je napisao/la:_dreamer_ je napisao/la:edit
Drug ne pravim ja od Fukija humanitarca,turi tuki Fukiju.Al stanje je vako kako jest!!!Azmi rekao svoje,opcina rekla svoje...600 000 fali da se krene u projekat zvani europska Sloboda.Covjek usto i reko ja dajem 300 000 KM...petak druze je za cetiri dana...spominju se razne varijante ovde,al kako to izvest do petka???Kako je Fuki uzeo love nije mi briga.Hiljade tuzlaka je uzelo na isti nacin lovu,koje od njih usto i reko evo,niko.Naravno da on trazi svoj interes,a ko ga nece trazit u ovo vrijeme?Elem covjek nudi lovu,ako mogu naci zajednicki interes nek se dogovore.Sve ovde sto se predlaze je super,ali sve je to na dugom stapu,koncerti,utakmice,sponzori...nama trebaju pare do petka.
Slatina Bog i batina
Fukare Slatina i Modra blatina
Fukare Slatina i Modra blatina
Nisam skonto jesil sarkastičan il ozbSlatinash_7 je napisao/la:Fuki ne valja jer hoce preko grada da dobije neke tendere ovo ono a Azmir,koji je samo zahvaljujuci ovakvom uredjenju kluba tu je beton,pazi sad ovo:klub je udruzenje gradjana koje prima samo donacije nikako pozajmice,klub je neprofitabilna organizacija itd itd i to sve dovodi do ovoga,da svaka marka koju Azmir da u Slobodu se odbija od poreza koji se treba platiti gore u USA i Azmir i Fuki dodju na isto po tome samo sto neki to nece da shvate..emirzlaTu je napisao/la:_dreamer_ je napisao/la:edit

Pa evo naš član Skupštine drži malonogometni klub, da porez umjesto državi - uloži u sport (kako/koliko postotka već ide ne znam).
-
- Interni moderator
- Kontakt:
ja ne mogu da vjeruje da se spominju koncerti,pomaganje preko racuna komunalca i jos 100 nekih varijanti....jeste li vi svjesni da se ima vremena do PETKA...znaci,jos 4 DANA...znaci,96 SATI....covjek odlazi u petak....covjek je dao vremena da se organizuju koncerti il sta li vec kad je odlazio u ameriku....imali su preko 2 mjeseca....covjek je rekao da ga zavlace sa nekim smjesnim skupstinama gdje ce se promjeniti grb a klub pred gasenjem...koga boli k u r a c za grbom kad se ugasimo....trivijalne stvari se raspravljaju na dnevnom redu skupstine....muharemagic 10 dana prije skupstine pozivao clanove iste telefonom....NEMA KVORUMA NA NAJBITNIJOJ SJEDNICI SKUPSTINE U ISTORIJI FUDBALSKOG KLUBA....puuuuu stoko nesposobna
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA
Ljudi dragi,nije Fuki trazio da dobije ikakav tender...to da javna preduzeca kod njega se snadbijevaju je reko kao primjer a ne kao razlog da on da pare.Znamo svi pa i on da ne moze dobit tender nikakav u 7 dana.Covkek daje do znanja da je za saradnju...kakvu i koju???Nek sjednu i nek se izjasno obadvije strane...vrijeme curi!!!
-
- Kontakt:
Pljujte po Fukiju, po Bonyju... A onda kada ljudi tuže klub i traže svoje pare kuku lele... Forumaši su, čast izuzecima, otjerali svakog normalnog ko bi dao dobre pare za Slobodu.
Sve mi to znamo brate, ali Azmir je i u oktobru znao za ovaj dug Slobode, mogao je tada na sjednici ili u medijima iznijeti plan koji je obznanio prosli petak, jos tada popricati sa Imamovicem i saznati kolika transa se planira za narednu godinu, reci da zeli da se skupi milion i da on daje od sebe jos milion narednih godina zbog spomenutog cilja, narediti ostalim clanovima UO sta im je ciniti, potraznja za sponzorima, dati se prostora u protekla 3 mjeseca na bilo koji nacin da se iznadju sredstva i onda javno reci: rekao sam sve to, UI nije nista ucinio po tom pitanju (ili jeste), ovaj je uradio to, gradjani nisu uradili to (naravno, da se zna i na koji nacin gradjani, navijaci mogu pomoci da se dodje do ove cifre, turniri, koncerti, bla bla...).staragarda je napisao/la:ja ne mogu da vjeruje da se spominju koncerti,pomaganje preko racuna komunalca i jos 100 nekih varijanti....jeste li vi svjesni da se ima vremena do PETKA...znaci,jos 4 DANA...znaci,96 SATI....covjek odlazi u petak....covjek je dao vremena da se organizuju koncerti il sta li vec kad je odlazio u ameriku....imali su preko 2 mjeseca....covjek je rekao da ga zavlace sa nekim smjesnim skupstinama gdje ce se promjeniti grb a klub pred gasenjem...koga boli k u r a c za grbom kad se ugasimo....trivijalne stvari se raspravljaju na dnevnom redu skupstine....muharemagic 10 dana prije skupstine pozivao clanove iste telefonom....NEMA KVORUMA NA NAJBITNIJOJ SJEDNICI SKUPSTINE U ISTORIJI FUDBALSKOG KLUBA....puuuuu stoko nesposobna
Ovo je sve ishitreno, on je vidno iznerviran, isfrustriran, izvaran, sad je ili moze odnah ili ne moze. A ova situacija nam nikako ne ide u prilog.
Sad se samo mozemo nadati Imamovicu, Husicu ili nekom nevidjenom patrioti koji ima muda da ulozi tolike pare u po nicega i nada se krajnjem cilju kojeg je Azmir prezentovao u narednih 3 godine.
Ko od harama zivi, godisnje dva puta ne podrigne.
- SaltCityAttack
- Kontakt:
Hahaha kakav car majkemiSlatinash_7 je napisao/la:Fuki ne valja jer hoce preko grada da dobije neke tendere ovo ono a Azmir,koji je samo zahvaljujuci ovakvom uredjenju kluba tu je beton,pazi sad ovo:klub je udruzenje gradjana koje prima samo donacije nikako pozajmice,klub je neprofitabilna organizacija itd itd i to sve dovodi do ovoga,da svaka marka koju Azmir da u Slobodu se odbija od poreza koji se treba platiti gore u USA i Azmir i Fuki dodju na isto po tome samo sto neki to nece da shvate..emirzlaTu je napisao/la:_dreamer_ je napisao/la:edit

Zadnja izmjena: SaltCityAttack, dana/u 12 jan 2015, 16:04, ukupno mijenjano 1 put.
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
Naravno da svako ima svoj interes, ali doprinos Azmirov je daleko veci... Azmir je dao vise para u ovo malo vremena nego sto je Fuki od rata pa na ovamo... Kontam ja da ti malo branis Fukija, mozda ti je Barak haver ili sta ja znam i sve je to OK, ali brate... Porediti Fukija i Azmira je ipak malo previse... To je kao kad poredis kadeta i mercedesa.Slatinash_7 je napisao/la:Fuki ne valja jer hoce preko grada da dobije neke tendere ovo ono a Azmir,koji je samo zahvaljujuci ovakvom uredjenju kluba tu je beton,pazi sad ovo:klub je udruzenje gradjana koje prima samo donacije nikako pozajmice,klub je neprofitabilna organizacija itd itd i to sve dovodi do ovoga,da svaka marka koju Azmir da u Slobodu se odbija od poreza koji se treba platiti gore u USA i Azmir i Fuki dodju na isto po tome samo sto neki to nece da shvate..emirzlaTu je napisao/la:_dreamer_ je napisao/la:edit
Naravno da svako ima svoj interes, ali doprinos Azmirov je daleko veci... Azmir je dao vise para u ovo malo vremena nego sto je Fuki od rata pa na ovamo... Kontam ja da ti malo branis Fukija, mozda ti je Barak haver ili sta ja znam i sve je to OK, ali brate... Porediti Fukija i Azmira je ipak malo previse... To je kao kad poredis kadeta i mercedesa.[/quote]
Ma jok brate,pogresno si skonto,ne branim Fukija uopste...cak ga i ne poznajem.A vala ne znam gdje sam ih usporedjivo.!!!Vec kazem da fali 600 000 KM,i da je jedini on na skupstini ponudio lovu pored Azmira i Opcine...da se iskoristi ako moze,nista drugo.Jbg vremena nema.Nemamo vremena ni opcije druge da biramo...barem je tako na skupstini prezentovano
Ma jok brate,pogresno si skonto,ne branim Fukija uopste...cak ga i ne poznajem.A vala ne znam gdje sam ih usporedjivo.!!!Vec kazem da fali 600 000 KM,i da je jedini on na skupstini ponudio lovu pored Azmira i Opcine...da se iskoristi ako moze,nista drugo.Jbg vremena nema.Nemamo vremena ni opcije druge da biramo...barem je tako na skupstini prezentovano

- Probisvjet
- Kontakt:
U svemu se trazi problem, a u nama samima?
Imali smo polusezonu i prazne tribine. Da smo shvatili ozbiljno Azmira i dali podrsku kupovanjem karti i punjenjem Tusnja Azmiru bi bilo mnogo lakse. Covjek trazi pare jer je vidio da mi na tribini ne mozemo, a neki nece niti zele da pomognu. Mi ovdje mlatimo praznu slamu o drugima kako trebaju da pomognu Slobodi, dok mi navijaci i simpatizeri ni sami ne znamo kako. Nase je bilo da platimo ulaznice i napunimo Tusanj, a nismo. Cast pojedincima.
Dok se supljiralo, omalovazavalo i tjeralo Vugdalica, dok su se neki pitali sta to Husic hoce... nama je prolazilo vrijeme.
Proslo polugodiste, a neopravdanih izostanaka i slabih ocjena na tribinama sijaset. I sada na koncu se pitamo zasto propadamo?!
Ko zna mozda krenemo ponovo od prvog razreda, pa se naucimo necemu.
Imali smo polusezonu i prazne tribine. Da smo shvatili ozbiljno Azmira i dali podrsku kupovanjem karti i punjenjem Tusnja Azmiru bi bilo mnogo lakse. Covjek trazi pare jer je vidio da mi na tribini ne mozemo, a neki nece niti zele da pomognu. Mi ovdje mlatimo praznu slamu o drugima kako trebaju da pomognu Slobodi, dok mi navijaci i simpatizeri ni sami ne znamo kako. Nase je bilo da platimo ulaznice i napunimo Tusanj, a nismo. Cast pojedincima.
Dok se supljiralo, omalovazavalo i tjeralo Vugdalica, dok su se neki pitali sta to Husic hoce... nama je prolazilo vrijeme.
Proslo polugodiste, a neopravdanih izostanaka i slabih ocjena na tribinama sijaset. I sada na koncu se pitamo zasto propadamo?!
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.
Probisvjet je napisao/la:U svemu se trazi problem, a u nama samima?
To je to.

-Grad položio ispit
-Azmir položio ispit
-Mi navijači pali ispit, samim tim i sponzori koji prepisuju od navijača pali ispit.
Da smo pametni bili i podržali ekipu i pokazali da volimo i želimo dobro svom klubu sa ~7000 posjetilaca i sa navijanjem i koreografijama od drugog dijela prošle sezone IAKO ekipa igra za *urac. Bilo bi i sponzora i svega pa i više para em od ulaznica em od sponzora.
Nismo željeli da se strpimo jednu sezonu (kao da smo svako sezonu do sada bili u vrhu pa sad nam teško pada što smo pri dnu

Da li ćemo dobiti priliku za popravni, ili ćemo "obnoviti godinu", ostaje da se vidi.Thranduil je napisao/la: To je to.![]()
![]()
-Grad položio ispit
-Azmir položio ispit
-Mi navijači pali ispit, samim tim i sponzori koji prepisuju od navijača pali ispit.

Najmanje ja imam pravo da pričam ovdje o nekim stvarima, se.em i morališem, ali mi kroz istu situaciju prolazimo svaka dva do tri mjeseca. U iznalaženju krivaca uvijek se na kraju okrenemo jedni protiv drugih. Maske su pale... Imali smo priliku da pomognemo, pali smo. Dovedeni smo svi kolektivno (navijači, klub, predsjednik) u mat poziciju. Mogli smo više, ali nismo uradili ništa. Ostaje samo da se nadamo da će u predsjedniku prevladati ljubav prema Slobodi, jer ovih kusur dana što je ostalo je premalo za bilo šta.
Moje mišljenje, možda je glupo i nije ispravno, ali je moje.

- hule_barca
- Kontakt:
Ne znam kako ostali gradovi funkcionišu sa tim davanjem novaca klubovima, ali sam mišljenja da i kad bi se nekim čudom povećalo davanje grada za Slobodu, da i to ne bi puno potrajalo. Koliko znam Banja Luka je davala pola miliona i kad je došla teška situacija, Borac samo što se nije ugasio. Mislim da bi tako bilo i sa Tuzlom. 300 hiljada je po meni zadovoljavajuće, problem je što Kanton ne uplaćuje ni marku. Sve u svemu teška situacija, mislim da Azmir ovo malo i politički radi, ali definitivno da je u pravu što se ljuti kada mu ljudi daju lažna obećanja.
Mes Que Un Club
Grad Mostar godišnje uplati Veležu 15 000KM,sve ostalo od budžeta koji je 1,200 000su pre od sponzora i od navijača.hule_barca je napisao/la:Ne znam kako ostali gradovi funkcionišu sa tim davanjem novaca klubovima, ali sam mišljenja da i kad bi se nekim čudom povećalo davanje grada za Slobodu, da i to ne bi puno potrajalo. Koliko znam Banja Luka je davala pola miliona i kad je došla teška situacija, Borac samo što se nije ugasio. Mislim da bi tako bilo i sa Tuzlom. 300 hiljada je po meni zadovoljavajuće, problem je što Kanton ne uplaćuje ni marku. Sve u svemu teška situacija, mislim da Azmir ovo malo i politički radi, ali definitivno da je u pravu što se ljuti kada mu ljudi daju lažna obećanja.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE
- hule_barca
- Kontakt:
Veležu svaka čast, iz godine u godinu sve bolji pristup i sve ozbiljniji rad. Još su krenuli od nule. 

Mes Que Un Club