Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Zamora
Kontakt:

Re: AW: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la Zamora » 13 jan 2015, 13:54

Goalgetter je napisao/la:Mesa najavio da putuje u Englesku i da ce razgovarati Dzekom i Begovicem, Besica nece posjetiti jer igra u utorak u FA Kupu. Najavio je da ce obici skoro sve i jednog igraca.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
A ona teleca glava....ni da mrdne :( mala plata ha :oops:
X

Virtu4l
Kontakt:

Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la Virtu4l » 13 jan 2015, 13:58

bhsport je napisao/la:To je jedini fakt!
Zaboravio si najbitniji fakt :kafa:
Zadnja izmjena: Virtu4l, dana/u 13 jan 2015, 14:04, ukupno mijenjano 1 put.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 13 jan 2015, 14:04

Virtu4l je napisao/la:[quote="bhsport"To je jedini fakt!
Zaboravio si najbitniji fakt :kafa:[/quote]

Da smo za 4 kola od mogucih 10 izgubili skoro sve sanse za plasman dalje jesi na to mislio :D

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 13 jan 2015, 14:06

13. na svijetu, prvi plasman na veliko takmičenje, na to sam mislio :njanjanja:
Voli te tvoje Sarajevo.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 13 jan 2015, 14:09

Virtu4l je napisao/la:
bhsport je napisao/la:To je jedini fakt!
Zaboravio si najbitniji fakt :kafa:
Da, ali to je proslost, govori se o momentu odlaska a u tom trenutnku je to bio jedini aktuelni fakt.
Ostalo je istorija. Jbg, ali je tako!
Covjek je u par mjeseci sisao sa oblaka u blato.

Uostalom ovo je tema o nasem selektoru Mehmedu Mesi Bazdarevicu u cijem radu uzivamo ovih dana.
Dakle Mehmede, pusti istoriju i prosiri nam bazu igraca, sto mozes vise, a kasnije biraj one koji su u najboljoj formi. :cool:
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 13 jan 2015, 14:11

Mesa Bazdarevic, selektor BiH, ako nastavi kako je poceo, do Katara ! :thumbup:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 13 jan 2015, 14:13

bhsport je napisao/la:Uostalom ovo je tema o nasem selektoru Mehmedu Mesi Bazdarevicu u cijem radu uzivamo ovih dana.
Dakle Mehmede, pusti istoriju i prosiri nam bazu igraca, sto mozes vise, a kasnije biraj one koji su u najboljoj formi. :cool:
Sudeći prema ovim informacijama, čovjek ide u najboljem mogućem smjeru.
Voli te tvoje Sarajevo.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 13 jan 2015, 14:14

Virtu4l je napisao/la:
bhsport je napisao/la:Uostalom ovo je tema o nasem selektoru Mehmedu Mesi Bazdarevicu u cijem radu uzivamo ovih dana.
Sudeći prema ovim informacijama, čovjek ide u najboljem mogućem smjeru.
Samo neka ovako nastavi. Moze se uz malo srece do baraza.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 13 jan 2015, 14:18

Pa ako sve ove riječi sprovede u djela, baraž je realna opcija, a i ako se ne plasiramo nema veze, ne može biti glavni krivac za to. Bitno je da stvori jak tim za Rusiju.
Voli te tvoje Sarajevo.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 13 jan 2015, 15:07

Sa njegovim pocetkom sam prezadovoljan i samo radi toga bi njegov ugovor produzio nakon isteka prve godine. Ipak malo treba pricekati i ne davati mu Generalske strike prije vremena. Morao bi pobjediti makar 5 utakmica da bi mu stavili prefix uspjesan. Morao. U rukama ima ekipu koja je znatno bolja od protivnika i treba opet pronaci nacin da ih vrati na pobjednicki kolosjek. Ja cu biti sretan ako budemo skupo prodavali svoju kozu boljima a pobjedjivali losije i to je sva filozofija selektorskog posla. Ne da nas razbijaju repke od kojih Dzeko i Pjanic sami vise vrijede. Ipak ovo sto sada radi trceci po Evropi pokusavajuci da sve sto je moguce obuce u nas dres je vrijedno svakog respecta. To je jedan od najvaznijih dijelova posla selektora BIH nogometne repke. Samo tako i nece nikad imat probleme sa navijacima. Makar sa onima koji misle svojom glavom.

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 13 jan 2015, 15:24

SjeverniVjetar je napisao/la:Mesa Bazdarevic, selektor BiH, ako nastavi kako je poceo, do Katara ! :thumbup:
:bih: :bih: :thumbup:

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 13 jan 2015, 15:40

dubrovnik je napisao/la:Sa njegovim pocetkom sam prezadovoljan i samo radi toga bi njegov ugovor produzio nakon isteka prve godine. Ipak malo treba pricekati i ne davati mu Generalske strike prije vremena. Morao bi pobjediti makar 5 utakmica da bi mu stavili prefix uspjesan. Morao. U rukama ima ekipu koja je znatno bolja od protivnika i treba opet pronaci nacin da ih vrati na pobjednicki kolosjek. Ja cu biti sretan ako budemo skupo prodavali svoju kozu boljima a pobjedjivali losije i to je sva filozofija selektorskog posla. Ne da nas razbijaju repke od kojih Dzeko i Pjanic sami vise vrijede. Ipak ovo sto sada radi trceci po Evropi pokusavajuci da sve sto je moguce obuce u nas dres je vrijedno svakog respecta. To je jedan od najvaznijih dijelova posla selektora BIH nogometne repke. Samo tako i nece nikad imat probleme sa navijacima. Makar sa onima koji misle svojom glavom.
Ne treba ga velicati, ali mu ne treba stvarati nepotreban pritisak. Sada ga treba maksimalno podrzati jer je poceo da radi kako treba i omoguciti mu da u miru pripremi utakmice.
Mi smo najbolji u grupi, bez sumnje, ali ipak nismo ekipa koja moze reci "pobijedicemo 5 od 6 utakmica2 . To ne mogu reci ni najbolji, dovedeni smo u nezavidnu situaciju jer smo potrosili kvotu kikseva i prekoracili je, sada vise nemamo pravo na gresku.
Sto kazes, bez obzira kakav rezultat bude na kraju, ako Mesa bude radio profesionalno i predano, treba mu produziti mandat, nekada je to vaznije od instant rezultata...ali o tom-po tom.

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 13 jan 2015, 15:50

Pomalo cudna rasprava na temi Mese Bazdarevica.Puno spominjanja predhodnika s jedne strane i hvalospjevi za normalne aktivnosti aktuelnog selektora,s druge strane.
Njegovo velicanstvo-REZULTAT ce biti jedini mjerodavan parametar vrijednosti naseg selektora.Aako nas kojim cudom dovede do baraza bit ce nas Oto Rehagel,a ako nedaj Boze ne uspije,ljudi ce ga popljuvati kao i Papeta.Sad kolko je to posteno,ocekivati baraz sa ovkvim bodovnim zaostatkom nisam bas siguran ali svima nam je poznato da se Mesa borio i rukama i nogama da sjedne u selektorsku fotelju,pa nam valja vjerovati da ce se cudo i dogoditi.
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 13 jan 2015, 15:55

Sheyi je napisao/la:
SjeverniVjetar je napisao/la:Mesa Bazdarevic, selektor BiH, ako nastavi kako je poceo, do Katara ! :thumbup:
:bih: :bih: :thumbup:
:thumbup: :thumbup: :bih: :bih:

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 13 jan 2015, 15:56

rodjenisa je napisao/la:Pomalo cudna rasprava na temi Mese Bazdarevica.Puno spominjanja predhodnika s jedne strane i hvalospjevi za normalne aktivnosti aktuelnog selektora,s druge strane.
Njegovo velicanstvo-REZULTAT ce biti jedini mjerodavan parametar vrijednosti naseg selektora.Aako nas kojim cudom dovede do baraza bit ce nas Oto Rehagel,a ako nedaj Boze ne uspije,ljudi ce ga popljuvati kao i Papeta.Sad kolko je to posteno,ocekivati baraz sa ovkvim bodovnim zaostatkom nisam bas siguran ali svima nam je poznato da se Mesa borio i rukama i nogama da sjedne u selektorsku fotelju,pa nam valja vjerovati da ce se cudo i dogoditi.
Ma samo neka radi časno i pošteno i niko mu neće ništa zamjeriti, bar ne kao Papetu. Što se tiče postavljanja ekipe i svega toga uvijek će biti ljudi koji su za ili protiv određenih igrača, formacije i ostalih stvari.

Iskreno vjerujem u plasman više nego što sam vjerovao prije Kipra dok je Pape bio selektor, pa se sad da zaključiti koliko sam zapravo vjerovao Papetu.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 13 jan 2015, 15:59

SjeverniVjetar je napisao/la: Mi smo najbolji u grupi, bez sumnje, ali ipak nismo ekipa koja moze reci "pobijedicemo 5 od 6 utakmica2 . To ne mogu reci ni najbolji, dovedeni smo u nezavidnu situaciju jer smo potrosili kvotu kikseva i prekoracili je, sada vise nemamo pravo na gresku.
Nismo najbolji Belgija je bolja sa vecim izborom igraca i sa manjim rezultatskim imperativom. Wales je kao sto sam i upozoravao ovdje prije par mjeseci ( kada su mnogi ismijavali Wales i spominjali par njihovih losijih rezultata kada visu nisu imali sansi za plasman ) puno bolja reprezentacija nego sto je neki ovdje dozivljavaju i losiju su maksimalno 20-30% od nase selekcija mada imaju manji rezultatski imperativ. Nijedna utakmica vise nece biti lagana osim one dvije protiv Andore.

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 13 jan 2015, 16:06

FaraonTM je napisao/la:
rodjenisa je napisao/la:Pomalo cudna rasprava na temi Mese Bazdarevica.Puno spominjanja predhodnika s jedne strane i hvalospjevi za normalne aktivnosti aktuelnog selektora,s druge strane.
Ma samo neka radi časno i pošteno i niko mu neće ništa zamjeriti, bar ne kao Papetu. Što se tiče postavljanja ekipe i svega toga uvijek će biti ljudi koji su za ili protiv određenih igrača, formacije i ostalih stvari.

Iskreno vjerujem u plasman više nego što sam vjerovao prije Kipra dok je Pape bio selektor, pa se sad da zaključiti koliko sam zapravo vjerovao Papetu.
Ma to je to, mi imamo ekipu kakvu imamo, mozemo podbaciti 20%, prebaciti 20%, sve je u roku sluzbe.
Ako Mesa bude profesionalan i ne bude pravio gafove, izludjivao navijace , za mene dosta, sto se tice formacija , igarca ...uvijek ce biti nezadovoljnih ili koji ne razumiju. Ja ne mogu shvatiti kako Bayern igra sa 5 napadaca, a igra i pobjedjuje...

babuka1
Kontakt:

Post Postao/la babuka1 » 13 jan 2015, 16:09

Ibrahim je napisao/la: Ovo je laz bivseg Papetoljubca, koji je obolio od virusa kravljeg (volovskog) ludila na ovom forumu. Papetova vladavina je itekako uspjesna, po svim parametrima najuspjesniji selektor ikada, a odlazak na svjestsko prvenstvo je prica za sebe, plasman medju 15 reprezentacija je najbolji u istoriji BiH fudbala. Jedna utakmica na SP izgubljena pogresnom procjenom ali i spletom nesretnih okolnosti kao sto su ponisten CIST gol, stativa u zadnjoj minuti, katastrofalne pogreske jednog od trojice najboljih igraca u reprezentaciji, nikako ne moze da zatamni sam plasman i dobre partije u druge dvije utakmice. Prve kvalifikacije perfektne i izuzev Francuza kuci, najbolje utakmice reprezentacije ikada odigrane, na paramparcad smo rastavljali Francuze na Parku Princeva i samo zahvaljujuci Platiniju nismo prosli dalje. Ove kvalifikacije jesu lose pocele i to je jedino sto se moze prigovoriti Safetu. Lazovi, podmetaci, prevrtljivci, zlobnici...podmecu price o nekakvim izgubljenim igracima Tankosonima i Seferovskim, iako je uradjeno APSOLUTNO SVE (ukljucujuci i razgovor BIH konzula sa porodicama ?????????). To ima samo kod Bosnje, jer ne respektuje ni oca i mater, a kamoli ce BIH LEGENDU. Osjeca se kurazniji, jaci, visi, zaebaniji..ako ga podcjeni, spusti na svoj nivo. Uklet narod!
Da li je SAfet Susic Pape lazov??samo to odg ibrahime,sa da ili ne...
Pa ako budes toliko bezobrazan da odgovoris sa NE,onda da ti postavim klipove i ponovo te podsjetim,kako pape govori da je njegov necak zadnji vezni i da smo deficitarni na njegovoj poziciji,pa da ti postavim izjave kad kaze da ce u timu igrati samo standardni u sovjim klubovima,pa onda pozove vranjesa,pa kad kaze da ce igrat zukanovic kad zaigra u svom timu,i opet slaze...i ima tu bruku jos stvari,gdje se dokazo ko lazovcina prve klase,sad druga je stvar sto ti i tebi slicni zazmire na sve cinjenice i dokaze...
A s druge strane imamo Mesu,na kojem je da se dokaze,ko selektor i covjek,u sta ne sumnjam da ce uspjeti,jer malo je lazovcina poput bivseg selektora!

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 13 jan 2015, 16:09

Ajax je napisao/la:
SjeverniVjetar je napisao/la: Mi smo najbolji u grupi, bez sumnje, ali ipak nismo ekipa koja moze reci "pobijedicemo 5 od 6 utakmica2 . To ne mogu reci ni najbolji, dovedeni smo u nezavidnu situaciju jer smo potrosili kvotu kikseva i prekoracili je, sada vise nemamo pravo na gresku.
Nismo najbolji Belgija je bolja sa vecim izborom igraca i sa manjim rezultatskim imperativom. Wales je kao sto sam i upozoravao ovdje prije par mjeseci ( kada su mnogi ismijavali Wales i spominjali par njihovih losijih rezultata kada visu nisu imali sansi za plasman ) puno bolja reprezentacija nego sto je neki ovdje dozivljavaju i losiju su maksimalno 20-30% od nase selekcija mada imaju manji rezultatski imperativ. Nijedna utakmica vise nece biti lagana osim one dvije protiv Andore.
Lapsus, mislio sam najbolji u okvru konkurencije za drugo mjesto, sto je bio i neki realan cilj. Belgija je top reprezentacija. Ostalo se slazem :thumbup:

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 13 jan 2015, 16:28

FaraonTM je napisao/la:

Moje misljenje je da ce biti yebeno tesko.Ruski rulet,2 ili 3 metka u cijevi.Andoru ce mo razvalit,protiv Belgije moze i opalit jer je corak,ali Izrael i Wels ufff pa i Kipar nezgodan skroz.Ove dvije ekipe imaju zivotnu priliku,nikad blizi nisu bili velikom takmicenju,oni ce poginuti da prodju.Da i priznajem bojim se **** lobija.
Mesi treba potpuni mir oko ekipe i najjaca podrska nas navjaca da se gostima zaledi krv u zilama,da im yebemo znanje da posle tekme pricaju da nije realno Bosnu pobjediti kuci.
I onda baraz,izbjeci Srbe pod svaku cijenu,shupci Portugalski ce svakako direktno u Francusku a mi onda uz armiju navijaca prolazimo :bih:
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: HariTz i 27 gostiju.