Svi smo mi navijaci Zelje, svi volimo taj klub, zivimo za njega, svako na svoj nacin, iskreno molim sve forumase da se mane prepucavanja, mahalskih, vrijedjanja, ja halalim svima danas za sve, svakom forumasu, jer svi smo mi ovdje zbog Zelje, mene je prvenstveno nagnulo da se registrujem na forum zbog trenutne situacije u klubu, ovaj period je bitan za klub kao nikada do sada, prvenstveno zbog novog statuta i ulaganja u klub, tu sam da ukazem i dokazem neke stvari, kao bivsi clan skupstine kluba (1998.-2002) i bivsi clan predsjednistva kluba (2002.-2004).
Pojedinci me znaju i hvala im na porukama podrske, dok za ostale koji zive i vole klub samo cu im reci da razmisle o svemu, ono sto ja napisem neka provjere deset puta ako treba ...
Moramo svi da shvatimo i da znamo (uvjeren sam da vecina zna), da trenutno u klubu postoje dvije frakcije, jedna koja vuce naprijed na celu sa Gredicem, frakcija koja ide naprijed ka novom statutu, ka ulagacima i ka ozdravljenju kluba, dok druga (u manjini, hvala bogu) ide ka kocenju svemu, podmognuta bivsim predsjednikom i nekoliko clanova skupstine i dvojicom clanova predsjednistva i to iz nekoliko razloga, prvi jeste kriminal koji su na raznorazne nacine pocinili dok su bili u klubu, celni ljudi od 2009. su utvrdili da je iz klupske kase u periodu od 2005.-2009. direkt ukradeno oko 180.000 KM, (kesom, pare iz kase), dok je oko 350.000 KM uzeto kroz fiktivne i lazne racune na ime dobavljaca, priprema, plata i sl., sto je preko pola miliona maraka za period od cetiri godine.
Ruzno je pomalo sto ovo ovdje pisem, ali je potrebno, nekoliko dana pokusavam da objasnim neke stvari, u slucaju da sve padne, prvenstveni misleci na novi statut, krivac nece biti ni Gredic ni Dautbasic vec clanovi skupstine, bivsi (pojedini, zna se na koga mislim) grobari kluba.
Trenutno su na sceni opstrukcije raznih vrsta, prvi jeste bojkot dijela clanova skupstine, jucerasnja skupstina i skupstina prije toga je bila na granici kvoruma, i ako su svi dobili pozivnice za skupstinu, zatim su tu pojedini mediji koji su se okrenuli protiv kluba, malo pomalo izadje koji clanak na portalu, novinama protiv kluba, Gredica (ko prati medije zna o cemu pricam).
Dolaskom Zuje,Amara i dr. 2009. receno je da ce se preci preko nekih stvari, da se nece pricati o bivsim ljudima u klubu, o tome dokle su ti ljudi doveli klub tada i svemu ostalom, nazalost duhovi proslosti ne miruju, sve je eskaliralo odlaskom Amara sa mjeste sefa strucnog staba, niko se ne pita zasto i zbog cega, odgovor lezi u ovim lesnarima i ljudima koji opstruiraju sve zivo, sada kada je Amar otisao, jedva su docekali da krenu jovo nanovo, prvenstveno je tu strah da se sa svim ne izadje u javnost, da celni ljudi kluba ne izadju u javnost i da kazu ti, ti i ti, uradili su to to i to, u peridu tom i tom, evo papir, evo dokaz. Samim tim ovakve opstrukcije i pokusaj drzenja kluba u saci, i onemogucavanja svega sto bi klub diglo na noge.
Toliko od mene, pojedinci mogu misliti sta hoce ...
1921'
https://www.youtube.com/watch?v=KMaxDx_rMjk