BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

PEP
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la PEP » 09 jan 2015, 18:48

ovome beve be faubeu niko ne moze pomoci,govorite o igracima ,sve je to bajno krasno ,ali do ne pokazu na terenu u borusiji vi kurcu mozete svirati .To nisu vec dokazn zvjezde kojima nece biti problem adaptirati se na sistem i igru ,nego mladici u ranim godinama koji tek treba da pokazu sta znaju i koliko mogu .

ekipa sa rojsom,geceom,gundoganom,kagavom,smelcerom ,suboticem,humelsom,lewom i jos par njih se desava jedno u 20 godina da ujedno dovedes i potrefis igrace i uspjes ih uko0monovati bez problema.

Grdno se vartate ako mislite da cetye se moc vrati i na pribliznan nivo kao unazad 3,4 godine.
PEP GUARDIOLA ZLO I UNISTITELJ MOCNOG BAYERNA .

edobvb
Kontakt:

Post Postao/la edobvb » 10 jan 2015, 01:33

Za pep !!
Dosao na nas forum BvB i jos pametuje..idi ba na forum bayerna i tamo prosipaj svoju pamet

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 10 jan 2015, 13:58

Semir bvb je napisao/la:Oj Bendera... :facepalm:

@Stefane bilo bi to gomilanje igrača. Ovako imamo 7-8 igrača koji pokrivaju te pozicije. Najvažnije je da su oni koji su tu spremni i u formi... (Kampl, Reus, Miki, Auba, Kuba, Gundogan, Kagawa)
Problem je u tome da mnogi nisu u formi a Miki je još ozlijeđen. Znači slažem se ja da je najvažnije da ovi koje si nabrojao budu spremni i u formi ali mnogi to nisu i tu vidim moguće probleme.

Kupovina još jednog ofanzivnog igrača sasvim sigurno bi značila klupu za mnoge koje si nabrojao ali kad vam ovako gori pod petama onda bih takav potez smatrao sasvim opravdanim. Vama sada trebaju potpuno spremni igrači koji će odmah krenuti po pobjede i još jedan ofanzivan igrač bi vam dobro došao.

U svakom slučaju, bez obzira sad da li će vas još netko pojačati ili ne, želim da uđete u Ligu Prvaka. Smatram da je 12 bodova sasvim dostižno jer će još mnogi klubovi gubiti bodove a tu je vaša prilika i očekujem da to iskoristite iako će biti jako teško.

Uopće se sada ne treba zamarati šta i kako na ljeto već treba sve snage usmjeriti na ovih 17 kola i izvuči maksimum iz igrača. Ja sam svakako i dalje uz Kloppa i smatram ga jednostavno klasom od trenera a situacija u koju je on došao najesen je svakako nova za njega i on također mora naučiti lekciju iz toga ali to je normalno jer nitko nije savršen i bez mane.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 10 jan 2015, 18:19

Bitno je da pripreme prođu kako treba bez povreda i mogu samo zamislit' ludilo kad na teren izađe trio Kampl - Gundo - Reus. To ne može da ne valja... :kafa:

Danas su naši otputovali u La Mangu. Miki i Sokratis također. :zviz: Reus je već počeo odrađivat' maksimalne treninge što me veoma raduje. Dakle, u nastavku sezone dobijamo Kampla i Reusa kao 2 najveća pojačanja. :kafa:

P.S.
21.01. protiv Utrechta.
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 11 jan 2015, 16:54

Nesto razmisljam vezano za odlazak Reusa, Hummelsa i Gundogana. Po mom misljenju ogromne su sanse da ce sva tri ostati i slijedece sezone.
Po meni je samo prvi kritican (Reus), no buduci kako Barca ima zabranu transfera, u Bayern nece sigurno (vjerovatno postoji onaj usmeni dogovor sa upravom Bayerna, pa su Watzke i ostali onoliko isppizdili kad su nasi komentarisali njegovu klauzulu), ostaju jos Real i United kao kandidati koji su se nekad spominjali.

Realno, mislim da Reus nije tolika budala da ode u jedan od tih klubova da grije klupu, bas kao sto su to prije njega radili Sahin i Kagawa. Mislim da ce uskoro se obznaniti SUPER EROTICNA VIJEST.

Hummels je igrac tipa Stevie G.-a, on ce ostat u BvB-u dokle god se bude osjecao potreban i dzaba se novinari brukaju sa ponudama raznih klubova,od toga nema nista.

Gundo ce veoma uskoro da potpise novi ugovor, jer u ovoj formi u kojoj se trenutno nalazi, nece ga niko htjet kupiti, a vjerujem da i u njemu ima malo one ljudskosti, pa kad je BvB bio uz njega kad je najteze bilo, red bi bio da i on bude uz njih.
Stern des Südens

Suljo20002
Kontakt:

Post Postao/la Suljo20002 » 12 jan 2015, 15:41

Eh sto bi bilo dobro dovesti Jonathana Soriana. Covjek ubi u Austriskoj ligi i ligi Evrope . ili mozda Yarmolenka svejedno su ovo samo snovi kad su skupi za nas :cry:

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 13 jan 2015, 08:34

proFCB je napisao/la:
Realno, mislim da Reus nije tolika budala da ode u jedan od tih klubova da grije klupu, bas kao sto su to prije njega radili Sahin i Kagawa. Mislim da ce uskoro se obznaniti SUPER EROTICNA VIJEST.

Gundo ce veoma uskoro da potpise novi ugovor, jer u ovoj formi u kojoj se trenutno nalazi, nece ga niko htjet kupiti, a vjerujem da i u njemu ima malo one ljudskosti, pa kad je BvB bio uz njega kad je najteze bilo, red bi bio da i on bude uz njih.
Ne znam po kom osnovu se Reus može porediti sa Sahinom i Kagawom, obzirom da je on puno kvalitetniji igrač od obojice, igra dobro u kontinuitetu već više sezona, afirmisao se u BMG, u BvB bio još bolji i to dokazao u najtežim utakmicama LP, kad se igralo finale. I kome bi to on trebao biti rezerva u M.Unitedu, a biti rezerva u Realu je relativan pojam, ako je tamo izborio mjesto pod suncem jedan Modrić ili Benzema, što ne bi i Reus.

Gundogan je nakon jedne dobre sezone odmah počeo pričati o odlasku, a istu priču je nastavio i nakon povrede, pa računati na njegovu ljudskost je nerealno. Stoji to da nije trenutno u formi, ali on je ipak kvalitet, a ako svoju budućnost ne vidi u BvB, onda mi džaba raspravljamo.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 13 jan 2015, 16:53

Nakon prvog poluvremena 0-0. :geek:

Prava prijateljska tekma. :zviz:

Kampl igra od početka. :salut:

http://live.bvbtotal.de/" onclick="window.open(this.href);return false;
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

TammoHarder
Kontakt:

Post Postao/la TammoHarder » 13 jan 2015, 16:58

Kampl odmah preuzeo inicijativu u veznom redu. S Dudziakom mislim da smo našli lijevog beka za budućnost, napokon jedan bek s kojim možeš kombinirat, ima dobru lijevu nogu, lakog koraka, okretan, brz, jako mi se sviđa taj igrač. Uz to se Gündogan polako vraća u svoju staru formu, par finih rolica, izgleda da je popravio spremu i da je par kg lakši, Hummels isto dobar iza, siguran. Jedino mi Ginter i Piszczek nesigurno izgledaju. Gross standardno.
NIje loše sve u svemu.

I da Passlack, ybt nemoš vjerovat da mali ima 16 godina, kakva statura, jak ko bik, dobro igra u oba smjera. Pred malim je velika budućnost.
FC Buy€rn - najveće zlo njemačkog nogometa - karcinom kojeg treba odstraniti.

Borussia Dortmund - posljednja šansa za spas nogometa.

edobvb
Kontakt:

Post Postao/la edobvb » 13 jan 2015, 17:22

E moj Cirkane...kad ti nemozes zabiti Sionu..gol..hajde ti brate..vrati se nazad odakle si i dosao.
Hebote Stankovich iz bvb 2..zabi ..nama podhitno treba pravi napadac...neznam sta uprava ceka.

1909
Kontakt:

Post Postao/la 1909 » 13 jan 2015, 17:38

Za ovih pola sata sto sam gledao meni je za oko zapeo ovaj slovenac Stankovic. Ne sto je zabio gol, ali mislim da mali ima klikera. Iz odbrane se konstantno nudi da nesto organizuje, mekan na lopti, mada bih ga volio vidjet i u defanzivi i protiv ekipe koja zna prec pola terena :D

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 13 jan 2015, 20:59

Prva utakmica i prva pobjeda u 2015-oj godini... :opaopa:

Prvo poluvrieme 4-1-4-1 dok smo drugo igrali 4-2-3-1. Danas su Sokratis i Reus bili pošteđeni iako treniraju punom parom, ali zato su Passlack (16) i Dudziak (19) naše nade za svijetlu budućnost.

Dudziak je pravi moderni lijevi bek tj. ono što nismo imali od odlaska Dedea. Nadamo se da će sve više dobijati priliku, jer realno na njegovoj poziciji smo možda i najslabiji. :hmmmmm: Za Passlacka su riječi suvišne. Dečko ima samo 16 godina i pokriva kompletnu desnu stranu. :bow:

Kampl par puta pokazao ono što je radio u RB-u. Čim dobije loptu krene punim šprintom ka golu, te razigrava saigrače. Msm da ćemo se usrećit' s njim. :zviz: Također dobri Hummels, Gundo i Nuri.

U drugom dijelu su Kuba i Schmelle ti koji su bili na zavidnom nivou.

Sve u svemu raduje me što je "sezona" opet počela. Krećemo od nule i možemo samo ka vrhu. :kafa:

Sljedeće tekme su : Steaua Bukarest (17. Januar), FC Utrecht (21. Januar), Fortuna Düsseldorf (24. Januar)!
BVB 1st half: Weidenfeller – Piszczek, Ginter, Hummels, Dudziak – Sahin – Passlack, Kampl, Gündogan, Großkreutz – Immobile
BVB 2nd half: Alomerovic – Passlack, Subotic, Stankovic, Schmelzer – Kehl, Kirch – Dudziak (62. Harder), Jojic, Blaszczykowski – Immobile
Goal: 1:0 Stankovic (59.)
P.S.

Od novih pojačanje glasine su da se Praet sam nameće BVB-u, Baba na meti za poziciju lijevog beka, te Schurrle navodno čeka i nada se BVB-u.

P.S.2
BILD prenosi da će se Reusova odluka znati tek u martu. :salut:

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 14 jan 2015, 00:37

Gledo sam danas utakmci i zaključio to ,a nadam se Kloop da onaj novi lijevi bek i Šmelcer uvijek trebaju imat prednost nad Durmom ( bolje mu je da bude zamjena Piszceku) .

Ne znam šta Kloop misli al vjerovatno će ovakav trio iza napadača biti Miki - Reus - Kampl ako ovaj prvi počne pravit sranja ko u prvom dijelu sezone posadit ga na klupu i prešaltat Reus-Kampl-Auba.

Bednera nema na početku i nadat se da će 6-ce biti Sahin i Gundo jer sa Kehlom to igleda užasno.Kirch može proć.

Hummels i Sokratis su trenutno najbolji štoperi BVB-a prva rezerva Ginter a onom što je danas dao gol Stankoviću prije bi dao šansu nego kikseru Subotiću.
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

edobvb
Kontakt:

Post Postao/la edobvb » 14 jan 2015, 21:10

En se i Durm povrijedio...ocekuje se da se vrsti na teren pocetkom Februara!
A miline jes nas fino krenulo u 2015-oj..god..prvo Bender..pa sada Durm , koje sljedeci.
Do pocetka drugog djela sezone i tekme protiv guzena..kako je krenulo..mogli bi opet u kombinovanom sastavu...koji smo mi baksuzi..koda nam je neko sihre bacio.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 17 jan 2015, 14:44

Nakon dobrih reakcija na izmjene koje smo radili unutar foruma Premijer liga BiH, krećemo i sa unaprjeđenjem dijela foruma posvećenog stranim klubovima.

Kreiran je i podforum za vaš klub.

Pravila će biti jednaka kao za klubove iz Premijer lige BiH. Znači, dosadašnja tema ostaje rezervisane za navijače kluba, može se otvoriti još jedna za opšte diskusije na kojoj će svi moći diskutovati o navedenom klubu, te niz drugih tema za koje smatrate da su potrebne, a na kojima svi mogu ravnopravno diskutovati.

Želite li diskutovati o ovim promjenama, učinite to ovdje: http://forum.sportsport.ba/viewtopic.ph ... 3#p3983573" onclick="window.open(this.href);return false;

edobvb
Kontakt:

Post Postao/la edobvb » 17 jan 2015, 17:16

Eno i Kehl..se povrijedi..a jes nas krenulo

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 17 jan 2015, 17:34

Znači ja ne bih smio pisati na ovoj temi više ?

Al i ja navijam za Borussiu, al doduše za onu pravu :mrgreen:
Agieren statt reagieren

edobvb
Kontakt:

Post Postao/la edobvb » 17 jan 2015, 17:52

Pa sta je ovo ..ubise oni cig... rumuni

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 17 jan 2015, 18:51

To je taj pobjedonosni gol Kube protiv Steaue. :zviz: Asistencija Dženisa Burnića koji ima svega 16 god.... :tokralju:

" onclick="window.open(this.href);return false;

Druga tekma i druga pobjeda koja nas je koštala povreda Kehl i KG-a. :eh:
BVB: Weidenfeller (46. Alomerovic) - Großkreutz (74. Harder), Subotic, Hummels (46. Schmelzer), Sokratis - Gündogan (61. Burnic), Kehl (44. Ginter) - Jojic, Reus (46. Blaszczykowski), Kampl (65. Passlack) - Immobile (74. Stankovic).

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 17 jan 2015, 20:20

Semir bvb je napisao/la: Asistencija Dženisa Burnića koji ima svega 16 god.... :tokralju:
Normala. :kafa:

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.