Everton F.C.
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo
Re: Everton F.C.
Stvarno ne znam šta da očekujem od današnje utakmice.
1922 & 1878
'' Everton are bigger club than Liverpool. Everywhere you go on Merseyside you bump into Everton supporters. ''
Ex- Liverpool player Graeme Souness.
RŠD VELEŽ MOSTAR !!!
'' Everton are bigger club than Liverpool. Everywhere you go on Merseyside you bump into Everton supporters. ''
RŠD VELEŽ MOSTAR !!!
- obi-punk-kenobi
- Kontakt:
Iskreno, buđenje, ništa više od toga. Porazom Roberto bi bio na "izlaznim vratima" za navijače-a vidjeli smo šta se je zbilo A. Pardew-u Newcastle Utd. i nakon niza pobjeda koje su ostvarili. Njihove prozivke su ga i "otjerale" realno.
No, nadam se pozitivnome ishodu i prolasku u 4. krug a onda ili Doncaster ili Bristol City što bi bilo manje zahtjevnija misija od ove večerašnje. Big Sam njuši krv i bacit če se na nas odmah za vratnu žilu.
Sa hajrom i saburom večeras
COYB
No, nadam se pozitivnome ishodu i prolasku u 4. krug a onda ili Doncaster ili Bristol City što bi bilo manje zahtjevnija misija od ove večerašnje. Big Sam njuši krv i bacit če se na nas odmah za vratnu žilu.
Sa hajrom i saburom večeras
COYB
It's A GrandOldTeam To Support
********COYB**********Everton FC********
- obi-punk-kenobi
- Kontakt:
Objavljeni sastavi za večerašnju tekmu:
Everton: Joel, Jagielka, Oviedo, Lukaku, Mirallas, Naismith, Distin, Besic, Barry, Barkley, Coleman
(Subs: Griffiths, Eto’o, McGeady, Kone, Stones, Browning, Garbutt).
West Ham United: Adrian, Reid, Cresswell, Nolan, Jarvis, Downing, Noble, Jenkinson, Collins, Amalfitano, Valencia
(Subs: Jaaskelainen, Tomkins, Vaz Te, O’Brien, Demel, Poyet, Cole).
U prvih XI nema nam ni McCarthy-a niti Baines-a
, ok, ali vjerujem da možemo pružiti dobru partiju i potruditi se za taj prolazak.Beša startni-več uobičajeno-što me veseli
COYB
Everton: Joel, Jagielka, Oviedo, Lukaku, Mirallas, Naismith, Distin, Besic, Barry, Barkley, Coleman
(Subs: Griffiths, Eto’o, McGeady, Kone, Stones, Browning, Garbutt).
West Ham United: Adrian, Reid, Cresswell, Nolan, Jarvis, Downing, Noble, Jenkinson, Collins, Amalfitano, Valencia
(Subs: Jaaskelainen, Tomkins, Vaz Te, O’Brien, Demel, Poyet, Cole).
U prvih XI nema nam ni McCarthy-a niti Baines-a
COYB
- obi-punk-kenobi
- Kontakt:
Igra nam ne liči na ništa!
Gdje poslje ovoga raspada iskreno nevidim izlaz
.
bez riječi sam ovo veče!
COYB
Gdje poslje ovoga raspada iskreno nevidim izlaz
bez riječi sam ovo veče!
COYB
gol Lukakua za malu utjehu na kraju, ali sve u svemu opet, malo je reći loša predstava...
Nisam se javljao nekoliko utakmica, sve čekajući jednu o kojoj ću imati makar nekoliko pozitivnih riječi, ali ovo je stvarno katastrofa.Bezidejno u napadu, loše u obrani bez obzira koju kombinaciju obrambenih igrača uzeli, nijedna se nije uspjela dokazati.Još uvijek vjerujem da Martinez može nešto uraditi, bez obzira na lošu formu.Sljedeća protiv Citya na Goodisonu, gdje bi bod bio senzacija.Trenutno je Everton 4 boda od relegacijske zone, tako je da je trenutno gornji dio tabele dosta daleko a Europa znanstvena fantastika.Ostalo je da vidimo šta momci mogu uraditi u Eurospkoj ligi i u FA Cupu, koji je na sreću još uvijek u planovima...
Drago mi je vidjeti da je Lukaku napokon "očepio", nadam se da može i dalje Martinez na njega računati...
Nisam se javljao nekoliko utakmica, sve čekajući jednu o kojoj ću imati makar nekoliko pozitivnih riječi, ali ovo je stvarno katastrofa.Bezidejno u napadu, loše u obrani bez obzira koju kombinaciju obrambenih igrača uzeli, nijedna se nije uspjela dokazati.Još uvijek vjerujem da Martinez može nešto uraditi, bez obzira na lošu formu.Sljedeća protiv Citya na Goodisonu, gdje bi bod bio senzacija.Trenutno je Everton 4 boda od relegacijske zone, tako je da je trenutno gornji dio tabele dosta daleko a Europa znanstvena fantastika.Ostalo je da vidimo šta momci mogu uraditi u Eurospkoj ligi i u FA Cupu, koji je na sreću još uvijek u planovima...
Drago mi je vidjeti da je Lukaku napokon "očepio", nadam se da može i dalje Martinez na njega računati...
- obi-punk-kenobi
- Kontakt:
Heh...
...sad bih se trebao radovati ovome kasnom golu Lukakua. Pa drago mi je da smo produžili ovu agoniju jer sad moramo odigrati i ovako shebanom rasporedu još jednu utakmicu, i to u gostima.
Igra Evertona u zadnjih 10-tak minuta
je ono što bi trebalo biti svih 90!!! a ne ovako ganjati rezultat i agonizirati. Ali nisam trener i nemam ovlasti , ali bih Barry-a napucao na klupu i to pronto!!A Barkley bi mu društvo na toj istoj klupi radio, pa bi mogli jedno drugom na uho šaptati.
Sljedeča je protiv Man.City-a na Goodisonu, to nam je znala biti često prelomna utakmica u sezoni ,gdje bi se digli, gdje bi pobjedmo krenuli u neki pozitivni niz, i tako dugi niz godina, ali nije to više City od prije "hebajet" godina niti smo mi onaj Everton koji su ljudi zvali "Dogs of War".
Ali do tad...živimo sretno ,veselo i zdravo , ovo je samo fudbal-najbitnija sporedna stvar na svijetu-samo
COYB
Igra Evertona u zadnjih 10-tak minuta
Sljedeča je protiv Man.City-a na Goodisonu, to nam je znala biti često prelomna utakmica u sezoni ,gdje bi se digli, gdje bi pobjedmo krenuli u neki pozitivni niz, i tako dugi niz godina, ali nije to više City od prije "hebajet" godina niti smo mi onaj Everton koji su ljudi zvali "Dogs of War".
Ali do tad...živimo sretno ,veselo i zdravo , ovo je samo fudbal-najbitnija sporedna stvar na svijetu-samo
COYB
Agonija se nastavlja. Teško da protiv Sitija prekidamo post.
1922 & 1878
RŠD VELEŽ MOSTAR !!!
RŠD VELEŽ MOSTAR !!!
Stali smo u red za Lennona. Nije losa opcija, samo da ga je vratiti na pravi put.
1922 & 1878
RŠD VELEŽ MOSTAR !!!
RŠD VELEŽ MOSTAR !!!
- obi-punk-kenobi
- Kontakt:
Današnji sastavi:
Everton: Joel, Baines, Jagielka (c), Stones, Coleman, Barry, Besic, McGeady, Barkley, Naismith, Lukaku.
Subs: Griffiths, Eto'o, Oviedo, Kone, Mirallas, Garbutt, Alcaraz.
Man City: Hart (c), Zabaleta, Fernando, Nasri, Navas, Mangala, Silva, Clichy, Fernandinho, Demichelis, Jovetic.
Subs: Caballero, Sagna, Kompany, Kolarov, Sinclair, Aguero, Lampard.
Nije da sad sam 100% siguran, ali osječam da bi moglo biti pozitivno u našu korist-taj toliko očekivani "preokret u glavama". Onako kako zna biti nakon tih utakmica sa City-em.
Idemo sad!
COYB
Everton: Joel, Baines, Jagielka (c), Stones, Coleman, Barry, Besic, McGeady, Barkley, Naismith, Lukaku.
Subs: Griffiths, Eto'o, Oviedo, Kone, Mirallas, Garbutt, Alcaraz.
Man City: Hart (c), Zabaleta, Fernando, Nasri, Navas, Mangala, Silva, Clichy, Fernandinho, Demichelis, Jovetic.
Subs: Caballero, Sagna, Kompany, Kolarov, Sinclair, Aguero, Lampard.
Nije da sad sam 100% siguran, ali osječam da bi moglo biti pozitivno u našu korist-taj toliko očekivani "preokret u glavama". Onako kako zna biti nakon tih utakmica sa City-em.
Idemo sad!
COYB
nije loše, danas su se baš borili, kao da se hemija malo vraća u tim. pamento je martinez postavio taktiku, onako više opreznije nego obično, pusti cityju da melja loptu. nadam se dvici u gostima sljedeću.
- obi-punk-kenobi
- Kontakt:
Malo do daha...podjela bodova na Goodison Parku, i drago mi je da smo pokazali karakter i borbenost-gledajuči ovu današnju utakmicu, prođu mi kroz glavu mlitave i mlake partije koje smo pružili protiv jednoga Hull-a, Njukaša, Stoke-a, gdje smo bili do nepropoznvanja. Povratak Stone-a, popravili smo igru u odbrani.
Sudije
(ok,ok, znam da upadam u one klišeje, ali ...mora se reči jer bode u oči) več iz utakmice u utakmicu nas unazade -užas! (npr. današnja: ispred svoga šesnesterca zabaleta kupi Lukakua koji napada odnosi i njega i loptu, te loptu rukom zaustavlja , diže se i započinju kontru i rezultat je bio njihov gol!! a na drugoj strani poništen nam je gol početkom drugoga jer je Naismith u skoku zapeo za Harta, koji ispušta loptu i Jags je posprema u gol-ali gol nije priznat...i tako, nja nja nja)
U redu, dosta sad, več se moramo okrenuti utorku i ponovljenoj tekmi 3. kola FA Cupa protiv WestHamUtd. Prolaz bi bio kao melem na ranu, i dovoljno če biti da ponove današnji intenzitet-bilo je furiozno.
Nadati se je boljem
COYB
Sudije
U redu, dosta sad, več se moramo okrenuti utorku i ponovljenoj tekmi 3. kola FA Cupa protiv WestHamUtd. Prolaz bi bio kao melem na ranu, i dovoljno če biti da ponove današnji intenzitet-bilo je furiozno.
Nadati se je boljem
COYB
Danas bolja igra nego prethodnih utakmica. Da mi je nuđen bod prije utakmice objeručke bih ga prihvatio. Žućo je naš najbolji igrač trenutno. Stones vratio sigurnost u odbranu.
U utrku za Lennona se uključio Stoke ali izgleda da Aaron stiže na Goodison Park jer samo se čeka dopuštenje od jevropejaca.
U utrku za Lennona se uključio Stoke ali izgleda da Aaron stiže na Goodison Park jer samo se čeka dopuštenje od jevropejaca.
1922 & 1878
RŠD VELEŽ MOSTAR !!!
RŠD VELEŽ MOSTAR !!!
Eto‘o blizu Sampdorie dok je United opasno zagrijan za Colemana, našti traže 31m.
1922 & 1878
RŠD VELEŽ MOSTAR !!!
RŠD VELEŽ MOSTAR !!!
Večeras uzvrat s Čekićarima, gadna utakmica. Što se tiče transfera, Martinez tvrdi da neće biti odlazaka.
1922 & 1878
RŠD VELEŽ MOSTAR !!!
RŠD VELEŽ MOSTAR !!!
ajmooo
izdrzite sad
izdrzite sad
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Mirallas za preokret, prvi gol i sad je sve napravio za Lukakua kod drugog, promiješao Čekićare 
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
penali

ccc 
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Joel od junaka do tragičara 
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.