Moze se desiti da dobije 5 utakmica i da ne ode u baraz, postoji cak mogucnost i da sa 5 pobjeda i remijem opet ne ode u baraz...ali vjerujem da ako to ostvari a ne ode u baraz da nece biti popljuvan, nego ce mu se traziti novi mandat.rodjenisa je napisao/la:Pomalo cudna rasprava na temi Mese Bazdarevica.Puno spominjanja predhodnika s jedne strane i hvalospjevi za normalne aktivnosti aktuelnog selektora,s druge strane.
Njegovo velicanstvo-REZULTAT ce biti jedini mjerodavan parametar vrijednosti naseg selektora.Aako nas kojim cudom dovede do baraza bit ce nas Oto Rehagel,a ako nedaj Boze ne uspije,ljudi ce ga popljuvati kao i Papeta.Sad kolko je to posteno,ocekivati baraz sa ovkvim bodovnim zaostatkom nisam bas siguran ali svima nam je poznato da se Mesa borio i rukama i nogama da sjedne u selektorsku fotelju,pa nam valja vjerovati da ce se cudo i dogoditi.
Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin
Biće teško to je sigurno ali ja vjerujem da možemo ukoliko se popravi atmosfera u i oko reprezentacije.rodjenisa je napisao/la:Moje misljenje je da ce biti yebeno tesko.Ruski rulet,2 ili 3 metka u cijevi.Andoru ce mo razvalit,protiv Belgije moze i opalit jer je corak,ali Izrael i Wels ufff pa i Kipar nezgodan skroz.Ove dvije ekipe imaju zivotnu priliku,nikad blizi nisu bili velikom takmicenju,oni ce poginuti da prodju.Da i priznajem bojim se **** lobija.FaraonTM je napisao/la:rodjenisa je napisao/la:Pomalo cudna rasprava na temi Mese Bazdarevica.Puno spominjanja predhodnika s jedne strane i hvalospjevi za normalne aktivnosti aktuelnog selektora,s druge strane.
Njegovo velicanstvo-REZULTAT ce biti jedini mjerodavan parametar vrijednosti naseg selektora.Aako nas kojim cudom dovede do baraza bit ce nas Oto Rehagel,a ako nedaj Boze ne uspije,ljudi ce ga popljuvati kao i Papeta.Sad kolko je to posteno,ocekivati baraz sa ovkvim bodovnim zaostatkom nisam bas siguran ali svima nam je poznato da se Mesa borio i rukama i nogama da sjedne u selektorsku fotelju,pa nam valja vjerovati da ce se cudo i dogoditi.Ma samo neka radi časno i pošteno i niko mu neće ništa zamjeriti, bar ne kao Papetu. Što se tiče postavljanja ekipe i svega toga uvijek će biti ljudi koji su za ili protiv određenih igrača, formacije i ostalih stvari.
Iskreno vjerujem u plasman više nego što sam vjerovao prije Kipra dok je Pape bio selektor, pa se sad da zaključiti koliko sam zapravo vjerovao Papetu.
Mesi treba potpuni mir oko ekipe i najjaca podrska nas navjaca da se gostima zaledi krv u zilama,da im yebemo znanje da posle tekme pricaju da nije realno Bosnu pobjediti kuci.
I onda baraz,izbjeci Srbe pod svaku cijenu,shupci Portugalski ce svakako direktno u Francusku a mi onda uz armiju navijaca prolazimo
Željo je život, sve ostalo su sitnice!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Život je često nepravedan prema svima (tako i prema fudbalskim stručnjacima), ali rezultat jednostavno mora ostati glavno (naravno, ne i jedino) mjerilo. Tako je najpoštenije i najprirodnije. Ipak, najvažnije je definisati šta se podrazumijeva pod taj rezultat, koji su konkretni ciljevi postavljeni pred Baždarevićem. Hoćemo li se zadovoljiti ako Meša popravi igru, dovede nove igrače i vrati dobru atmosferu u svlačionicu, ali se pritom ipak ne uspije plasirati na EP iz ovog ili onog razloga
Ili će nas jedino plasman u Francusku zadovoljiti 

Mislim da to ide jedno sa drugim. Hoću da kažem da ako uspije popraviti tih par stvari što si nabrojao onda će nam i šanse za Francusku biti povećane (ja ću lično reći ako to uspije uraditi da ćemo se plasirati) ako ne uspije onda nema ni rezultata ni mira među navijačima, može očekivati otkaz a mi totalni krah reprezentacije.Claus je napisao/la:Život je često nepravedan prema svima (tako i prema fudbalskim stručnjacima), ali rezultat jednostavno mora ostati glavno (naravno, ne i jedino) mjerilo. Tako je najpoštenije i najprirodnije. Ipak, najvažnije je definisati šta se podrazumijeva pod taj rezultat, koji su konkretni ciljevi postavljeni pred Baždarevićem. Hoćemo li se zadovoljiti ako Meša popravi igru, dovede nove igrače i vrati dobru atmosferu u svlačionicu, ali se pritom ipak ne uspije plasirati na EP iz ovog ili onog razlogaIli će nas jedino plasman u Francusku zadovoljiti
Ali hajde da ne idemo u tom smjeru, Meša za sad pokazuje da bi mogao vratiti reprezentaciju na staro

Željo je život, sve ostalo su sitnice!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Begovic
Mujdza - Spahic - Bicakcic - Kolasinac
Besic - Medunjanin
Lulic - Pjanic - Salihovic
Dzeko
Nadam se da ce nam ovo bit glavna ekipa.
Zukanovic, Ibisevic i Hajrovic su tu negdje zavisno od forme. Mislim da ce Lulic bit korisniji desno, vrijeme je da ljudi shvate da je taj lik desnjak.
Ekipa koja ima kvalitet da razbije Vels, Izrael i Kipar na proste faktore. Citavih prvih 11 iz liga petice, nije mala stvar za malu drzavu.
Mujdza - Spahic - Bicakcic - Kolasinac
Besic - Medunjanin
Lulic - Pjanic - Salihovic
Dzeko
Nadam se da ce nam ovo bit glavna ekipa.

Ekipa koja ima kvalitet da razbije Vels, Izrael i Kipar na proste faktore. Citavih prvih 11 iz liga petice, nije mala stvar za malu drzavu.

Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
The flowers of English football, the flowers of Manchester
Evo i ja da pohvalim Mešu i kako se ozbiljno prihvatio posla. Normalno, ne želi nikoga da se odrekne jer baza kvalitetnih fudbalera nam je jako mala i nijedan ozbiljan selektor u takvoj situaciji ne može reći ovaj igrač je star, ovaj je loš čovjek, ovaj je nacionalista... Najavio je da će pružiti šansu svima pa ćemo vidjeti ko će iskoristiti, a ko ne. Drago mi je zbog povratka Misimovića i Zukanovića i zbog nove prilike koju će dobiti Štilić i Šehić, konačno bi i Mahmutović trebao pokazati da li je za repku ili je samo prosječan klupski igrač. Takođe se nadam da će za BiH uskoro zaigrati Vrančić, Arslanagić, Martić, možda i Tanković pa bi lakše prebolili smjenu generacija i neminovan skori odlazak u fudbalsku penziju Misketa, Spahe, Mujdže...
Mnogo me zanima koju će formaciju Meša odabrati, da li će to biti ova moderna današnja 4-2-3-1 ili 4-4-2, slično ovoj što je Pape forsirao. Mišljenja sam, ako se Vedo oporavi i uđe u formu, Meša ipak igrati sa dva napadača pogotovo što i nemamo kvalitetno desno krilo. Mislio sam da će Hajrović eksplodirati u Verderu i biti to preko potrebno krilo međutim i on se utopio u sivilo koje je zahvatilo ovu ekipu. Možda Izet na proljeće podigne formu, a ovu lošu polusezonu podvedemo kao "period aklimatizacije"... Možda i Stevanović fudbalski oživi u Đeru ili probati sa Lulićem na desnom, a Salihovićem na lijevom krilu kako je Cartman predložio. Zaboravio sam Eldina Hadžića, nadam se da će i on dobiti priliku. Ovu sezonu je odličan u Saragosi, na 17 utakmica 5 golova i 5 asistencija, a igra oba krila, ponekad i polušpica...
Mnogo me zanima koju će formaciju Meša odabrati, da li će to biti ova moderna današnja 4-2-3-1 ili 4-4-2, slično ovoj što je Pape forsirao. Mišljenja sam, ako se Vedo oporavi i uđe u formu, Meša ipak igrati sa dva napadača pogotovo što i nemamo kvalitetno desno krilo. Mislio sam da će Hajrović eksplodirati u Verderu i biti to preko potrebno krilo međutim i on se utopio u sivilo koje je zahvatilo ovu ekipu. Možda Izet na proljeće podigne formu, a ovu lošu polusezonu podvedemo kao "period aklimatizacije"... Možda i Stevanović fudbalski oživi u Đeru ili probati sa Lulićem na desnom, a Salihovićem na lijevom krilu kako je Cartman predložio. Zaboravio sam Eldina Hadžića, nadam se da će i on dobiti priliku. Ovu sezonu je odličan u Saragosi, na 17 utakmica 5 golova i 5 asistencija, a igra oba krila, ponekad i polušpica...
Naravno da je dobro sto Bazdarevic ima punu podrsku na samom pocetku, ali je puno vaznije da ne krenu saplitanja pri prvom losem rezultatu. Mislim da ni ugovor nije dobar, trebalo je ukalkulisati makar jos jedan ciklus. Nista mi ekstra nismo jaci od Welsa, da Belgiju ne pominjem, a Civuti do sada samo za pobjede znaju. Po nekim salabajzerima (koji nisu bili zadovoljni sa po jednim bodom u gostima kod Izraela i Welsa) prolaz je siguran, ja sam to prije ironicno pominjao, ali zaozbiljno - mislim da su sanse slabe. Neko rece da sastavi tim od igraca lige petice. Mozda i moze, s'tim da se za za 3-4 moze reci da su standardni i da ce bez dilema poceti sledecu vaznu utakmicu za svoj tim. Najgora kombinacija sredine terenaa je Besic, Medunjanin, Pjanic...naprosto ce nas razvaliti u kontrama a necemo imati ofanzivnog veznog. Besic je zadnji, Pjanic ispred njega!!!!!!!!!! Sve druge kombinacije zaboraviti. Od Medunjanina na poziciji treceg veznog igraca bolji su: Susic, Stilic, Vrancic, Misimovic, Prcic, Zajko Zeba
Ako je Besic u igri Medunjaninova JEDINA sansa je da Pjanic nije spreman. I Besic, i Medunjanin, i Pjanic = katastrofa, jedna od najveceih Safetovih gresaka protiv Nigerije. I naravno, Mujdza ako ce biti kao ove sezone ni pod razno. Dobra stvar je kombinacija Salihovic lijevo, a Lulic desno. Uostalom za krila druga rjesenja nemamo...jos malo se nadam u Viscu, u Hajrovica sve slabijie, a u Stevanovica nikako.

http://www.youtube.com/watch?v=CTezUnBzuuA
- JoseMourinho
- Kontakt:
Re: Odg: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije
Ibro znaš li ti pozicije igrača razlikovati?
znaš li taktike razlikovati?
Kako pjanic u romi u trokutu veznih igrača, gdje je on najofanzivniji?
Jozo, kacis se sa nekom glupim upadicom evo vec nekoliko puta. Izvini, mozda si ti neka dobrica, mozda te ova raja samo nahancala...ali brate, komentari su ti glupi ko noc, ona teska mrakaca. Kakav Pjanic najofanzivniji vezni u Romi, jesili ti bunike paso?JoseMourinho je napisao/la:Ibro znaš li ti pozicije igrača razlikovati?
http://www.youtube.com/watch?v=CTezUnBzuuA
- JoseMourinho
- Kontakt:
Mrakaco moja de mi onda reci ko je najofanzivniji u veznom redu rome, de Rossi?
Kako to stilic, misimovic igraju istu poziciju kao medunjanin, u kojem to svijetu?
Provaljujes se redovno, svaki dan ibrahim-beze, strucnjace nas sa besplatnim savjetima
Kako to stilic, misimovic igraju istu poziciju kao medunjanin, u kojem to svijetu?
Provaljujes se redovno, svaki dan ibrahim-beze, strucnjace nas sa besplatnim savjetima

- Principatus
- Kontakt:
Covjece ti si najveci trolas koji se ikada pojavio na ovom forumu. Kakav bod u Izraelu, pa nismo ni jedan uzeli. A ti si pred mec u Izraelu najavljivao kako cemo se postavljati u red, da nam Pape djeli pljuske. Pa si se poslije utakmice sakrio mjesec dana.Ibrahim je napisao/la:Po nekim salabajzerima (koji nisu bili zadovoljni sa po jednim bodom u gostima kod Izraela i Welsa) prolaz je siguran, ja sam to prije ironicno pominjao, ali zaozbiljno - mislim da su sanse slabe.

Ali nastavi, falila nam je forumska luda.

Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
- storm_raider
- Kontakt:
Ibrahime bre, navijaj za svoje, popusti nas.
Sport je lijek za tijelo i duh.
storm_raider je napisao/la:Ibrahime bre, navijaj za svoje, popusti nas.

Nije mi jasno samo jedno, ako je vec Mesa obisao Italiju da nema nikakvih info za Djurica.
Mozda ce se kasnije ocitovati o tome.
Milanu bi valjalo staviti do znanja da racuna na njega
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
- storm_raider
- Kontakt:
Ibrahim je napisao/la:**** ti srbi svu familiju!!

Eto s kakvim propalim abortusom se raspravljate.
Sport je lijek za tijelo i duh.
Dobro si proš'o, mog'o ti je napisati ''famEliju''.storm_raider je napisao/la:Ibrahim je napisao/la:**** ti srbi svu familiju!!![]()
![]()
Eto s kakvim propalim abortusom se raspravljate.

- Hordas Doboj
- Kontakt:
Samo polako. Sacekajmo utakmice pa cemo ga velicati ili kritikovati.
Pod jedan, ovo sa obilascima itd je svakako za pohvalu, ali to sto ce on popiti kafu sa Dzekom i Asmirom u Engleskoj ne mora garantuje ni bolju atmosferu ni rezultat.
Pod dva, ovaj desni bek i ako nekako dobije nase drzavljanstvo, ko garantuje da je kvalitet za repku? Niko nije cuo za covjeka. Moje misljenje da je bara bara sa Avdijom, al i to cemo vidjeti, nadam se da grijesim.
Pod tri, povratak Zukanovica je svakako plus veliki. Ako bi dobili Tankovica i Arslanagica to bi bio ogroman plus takođe. Ali sacekajmo. Svejedno ce i Arslanagic i Tankovic morati sami otici do ambasade i predati papire za drzavljanstvo. Nece moci Mesa da to uradi za njih. A ako se dobro sjecam vec se par puta pricalo sa njima da obuku dres BiH. Jos u vremenu kad je Kolasinac sredio papire.
Sabur znaci. Lagano. Sto veca ocekivanja budu to ce biti i veci pritisak na selektora.
Mada moram naglasiti ponovo, i prije sam pisao da sam apsolutno protiv da se mole igraci da obuku dres jedne nam jedine. **** tu ljubav ako neko treba da ti dolazi na noge 5 puta, pa da bi ti razmislio o nastupu za BiH.
Pod jedan, ovo sa obilascima itd je svakako za pohvalu, ali to sto ce on popiti kafu sa Dzekom i Asmirom u Engleskoj ne mora garantuje ni bolju atmosferu ni rezultat.
Pod dva, ovaj desni bek i ako nekako dobije nase drzavljanstvo, ko garantuje da je kvalitet za repku? Niko nije cuo za covjeka. Moje misljenje da je bara bara sa Avdijom, al i to cemo vidjeti, nadam se da grijesim.
Pod tri, povratak Zukanovica je svakako plus veliki. Ako bi dobili Tankovica i Arslanagica to bi bio ogroman plus takođe. Ali sacekajmo. Svejedno ce i Arslanagic i Tankovic morati sami otici do ambasade i predati papire za drzavljanstvo. Nece moci Mesa da to uradi za njih. A ako se dobro sjecam vec se par puta pricalo sa njima da obuku dres BiH. Jos u vremenu kad je Kolasinac sredio papire.
Sabur znaci. Lagano. Sto veca ocekivanja budu to ce biti i veci pritisak na selektora.
Mada moram naglasiti ponovo, i prije sam pisao da sam apsolutno protiv da se mole igraci da obuku dres jedne nam jedine. **** tu ljubav ako neko treba da ti dolazi na noge 5 puta, pa da bi ti razmislio o nastupu za BiH.
Sve dok ima snage u nogama našim, gazit ćemo s' tobom, svijet će da se plaši!
Ne kontam zašto gubite vrijeme na takve likove, dodaš fino sve kante i trolove na listu gnjavatora i ne vidiš više njihove postove.voltron30 je napisao/la:Dobro si proš'o, mog'o ti je napisati ''famEliju''.storm_raider je napisao/la:Ibrahim je napisao/la:**** ti srbi svu familiju!!![]()
![]()
Eto s kakvim propalim abortusom se raspravljate.Ma pusti bekana, romanijska škola propagande i trolanja.
Znaš kako onda forum lijepo izgleda

#Salihović
- DzemoVoliMarmeladu
- Kontakt:
Vidim tolike tekstove i spominju se svi ovi osim Tankerssona, da ih Mesa obilazi i razgovara. Da li ima ikakvog kontakta sa njim ili je on gotova prica?
-
Nisam bas siguran da su sve ove informacije istinite, novinari nagadjaju, provociraju poteze...Ako bude isao kod Tankovica, treba otici u tajnosti i zavrsiti bez medijskogh cirkusa, njegova situacija je komplikovanija od ostalih.DzemoVoliMarmeladu je napisao/la:Vidim tolike tekstove i spominju se svi ovi osim Tankerssona, da ih Mesa obilazi i razgovara. Da li ima ikakvog kontakta sa njim ili je on gotova prica?
Nadam se da se nesto radi diskretno , pa makar nas i odbio, da bar znamo na cemu smo .
Baždarevićevi ''Belgijanci'' nesigurni da li žele nositi dres Zmajeva
Novi selektor Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević će obaviti razgovore sa dvojicom fudbalera Standard Liegea oko njihovog nastupa u dresu našeg nacionalnog tima.
Prema pisanju belgijskih medija Baždravić je odlučio računati na štopera Dinu Arslanagića čiji je otac rođen u BiH, te ofanzivnog veznjaka Deni Miloševića, sina bivšeg reprezentativca Jugoslavije Cvijana Miloševića.
Novina DH navodi kako je 19-godišnji Milošević već započeo proces dobijanja bh. državljanstva, ali još uvijek nije odlučio za koju reprezentaciju će igrati.
Slično je i sa 21-godišnjim Arslanagićem koji je već ranije oblačio dres omladinskih selekcija Belgije.
''Već neko vrijeme postoji interes, ali prvo želim da se pokažem u Standardu prije nego što počnjem razmišljati o reprezentaciji'', rekao je Arslanagić za DH.
Baždarević će u nekoliko narednih dana otputovati u Belgiju gdje će razgovarati sa fudbalerima Standarda.
Novi selektor Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević će obaviti razgovore sa dvojicom fudbalera Standard Liegea oko njihovog nastupa u dresu našeg nacionalnog tima.
Prema pisanju belgijskih medija Baždravić je odlučio računati na štopera Dinu Arslanagića čiji je otac rođen u BiH, te ofanzivnog veznjaka Deni Miloševića, sina bivšeg reprezentativca Jugoslavije Cvijana Miloševića.
Novina DH navodi kako je 19-godišnji Milošević već započeo proces dobijanja bh. državljanstva, ali još uvijek nije odlučio za koju reprezentaciju će igrati.
Slično je i sa 21-godišnjim Arslanagićem koji je već ranije oblačio dres omladinskih selekcija Belgije.
''Već neko vrijeme postoji interes, ali prvo želim da se pokažem u Standardu prije nego što počnjem razmišljati o reprezentaciji'', rekao je Arslanagić za DH.
Baždarević će u nekoliko narednih dana otputovati u Belgiju gdje će razgovarati sa fudbalerima Standarda.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!
Trenutno korisnika/ca: FerdinandF, Goalgetter i 17 gostiju.