Tino-Sven Sušić

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Murga
Kontakt:

Re: Tino-Sven Sušić

Post Postao/la Murga » 14 jan 2015, 03:03

SjeverniVjetar je napisao/la:Pjanic, Salihovic, Medunjanin, Vrancic, su bolji igraci od TSS na njegovoj poziciji, Stilic je tu negdje, kao i Prcic, s tim da ovaj igra u jacoj ligi i klubu.
TSS nema mjesta medju 23 igraca reprezentacije, mozda ni na sirem spisku. Ne radi se , i nikada se nije radilo o mrznji , nego o gore spomenutoj cinjenici.
Nezasluzeno guranje u reprezentaciju, preko ledja zasluznih, ga je ucinilo omrazenim, a to nastavlja od strane istih tipova, na isti nacin, lazima i prevarom. To ga nece uciniti popularnijim, sta vise...
Pjanic i Salihovic su mi pravo dragi fudbaleri, pogotovo Pjanic, i niko i ne pokusava reci da nisu kvalitetniji, ali evo nesto da ti kazem o tim igracima gore koje si naveo, pa ti ako i dalje mislis da imamo veliki izbor, neka bude tako, ja te necu u nesto ubjedjivati.
  • Medunjanin i Salihovic vec uzeli 30-tu godinu. Nisu prestari, ali nisu ni u cvijetu mladosti sto se tice fudbala gdje mogu da pruzaju top formu non-stop.
  • Stilic je u godinama gdje je se vec oformirao kao fudbaler i to je to. Zavisno od zdravlja i forme, mogao bi igrati sa nama jos nekih 5 godina na tom nekom nivou sto zahtjeva ta pozicija.
  • Pjanic, Prcic i Vrancic mogu da nose nasu reprezentaciju jos dugo, ako ih zdravlje posluzi, cemu se i nadam za sve nase igrace.
Ja licno ne smatram da ove igrace koje si nabrojao igraju istu poziciju
Imati nekoga kao opciju i ocekivati od svih nasih fudbalera da se trude u klubovima da bi dobili sansu kod nas, to je sasvim normalno. Nama ne treba 15 veznih igraca, ali se radi o tome da ne smijemo tek tako prestati pratiti i imati kao opciju nase igrace. Reprezentacija, kao i svaki klub prolaze non-stop kroz neke transformacije. Od povreda, suspenzija, forme igraca do prodaje i kupovine u klubovima. Tako isto mora i repka da funkcionise, samo eto umjesto prodaje i kupovine, gledaj to kao "pozoves onoga ko ti treba". Samim tim da igraci imaju "rok trajanja" u tom poslu, znaci da moras racunati i na buducnost.

Meni licno je najveca briga uvijek bila nasa odbrana. Tu je uvijek propuh kod nas. Da se ja pitam kao sto se ne pitam, mi moramo imati 4 stopera i po dva beka sa svake strane, ali posto odbrana nije tema nase emisije.....
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 14 jan 2015, 03:13

Imamo samo jednog pouzdanog beka koji će trajati, mada je i on sad povrijeđen.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

propuh
Kontakt:

Post Postao/la propuh » 14 jan 2015, 03:25

Murga je napisao/la:Pretjerujete i jedni i drugi kao sto rece @Ajax. Susic je OK igrac i to je to. Mozda se istice u Hajduku, ali Hajduk nije nikakvo mjerilo ako cemo iskreno. Ja ga ne bi otpisao iz reprezentacije, ali za prvih 11 svakako nije, to sam i prije govorio. Po meni, ako im Inter ponudi do 3-4M, trebaju uzeti, ja mislim da vise ne vrijedi, a vise Susicu i Hajduku treba Inter, nego oni Interu.
Druga stvar koju ne kontam je, sto neki od vas toliko zele nesto lose nasim igracima. Sto se mene tice neka i on i Vranjes i Avdija i drugi dobiju super transfere, ali to ne znaci da ja mislim da su za prve postave ili cak i klupe. Radi se o tome da im zelim srecu, jer bi glupo bilo i djecije da im zelim nesto drugo.
Tino nije kriv sto je u poziciji u kakvoj jeste sa reprezentacijom i navijacima i nije se bilo lako nositi sa tim pritiskom da je samo tu radi Papeta. Svakom igracu je san igrati za reprezentaciju i nema tog koji bi odbio osim u slucaju da ima ponude sa dvije strane pa se odlucuje. Rijetki su oni koji biraju srcem, vecinom gleda svako svoju karijeru, ipak svako hoce da igra u sto boljim klubovima i zaradjuje vise, a tu reprezentacija moze da igra veliku ulogu.
Na kraju krajeva, u interesu je reprezentaciji da imamo sto vise uspjesnih i dobrih fudbalera, jer znamo kako je kada nam fali neki kvalitetan igrac. Sto se mene tice, neka svi igraju u ligi 5, lakse cemo spavati kad je reprezentacija u pitanju.

:bih:
Ovo boldurano i pokusaj od igraca zvani Tino ama bas nikako ne moze u jednu :nene:
Ovdje neki pretjeruju sa hvaljenjem malog koji se realno ne istice ni u propalom 'ajduku, jos kad krenu o talentu i potencijalu a momku 23 godine. Tincekov domet je Azerbejdzan ili neki drugoligaski ....spor
Da ga amidza nazor ne ugura u reprezentaciju dobio bi on priliku isto kao i Varupa...

Naravno da nam treba sto vise kvalitetnih igraca koji ce igrati u ligama petice i to se svi slazemo bar se nadam, ali treba biti i realan ponekad bar
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"

Tulln1
Kontakt:

Post Postao/la Tulln1 » 14 jan 2015, 06:50

Tino oni ti ga pu$e

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 14 jan 2015, 13:17

Ako pređe u Sevilju biće :thumbup: Inter je ipak preveliki zalogaj za njega

amorovski
Kontakt:

Post Postao/la amorovski » 14 jan 2015, 13:21

Sad je Inter prevelik zalogaj? Hahaha
Nece Tino nikud iz Hajduka. Nema kvalitet djecak.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014
Superkup - 1996/1997

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 14 jan 2015, 13:41

Murga je napisao/la:
Pjanic i Salihovic su mi pravo dragi fudbaleri, pogotovo Pjanic, i niko i ne pokusava reci da nisu kvalitetniji, ali evo nesto da ti kazem o tim igracima gore koje si naveo, pa ti ako i dalje mislis da imamo veliki izbor, neka bude tako, ja te necu u nesto ubjedjivati.
  • Medunjanin i Salihovic vec uzeli 30-tu godinu. Nisu prestari, ali nisu ni u cvijetu mladosti sto se tice fudbala gdje mogu da pruzaju top formu non-stop.
  • Stilic je u godinama gdje je se vec oformirao kao fudbaler i to je to. Zavisno od zdravlja i forme, mogao bi igrati sa nama jos nekih 5 godina na tom nekom nivou sto zahtjeva ta pozicija.
  • Pjanic, Prcic i Vrancic mogu da nose nasu reprezentaciju jos dugo, ako ih zdravlje posluzi, cemu se i nadam za sve nase igrace.
Ja licno ne smatram da ove igrace koje si nabrojao igraju istu poziciju
Imati nekoga kao opciju i ocekivati od svih nasih fudbalera da se trude u klubovima da bi dobili sansu kod nas, to je sasvim normalno. Nama ne treba 15 veznih igraca, ali se radi o tome da ne smijemo tek tako prestati pratiti i imati kao opciju nase igrace. Reprezentacija, kao i svaki klub prolaze non-stop kroz neke transformacije. Od povreda, suspenzija, forme igraca do prodaje i kupovine u klubovima. Tako isto mora i repka da funkcionise, samo eto umjesto prodaje i kupovine, gledaj to kao "pozoves onoga ko ti treba". Samim tim da igraci imaju "rok trajanja" u tom poslu, znaci da moras racunati i na buducnost.

Meni licno je najveca briga uvijek bila nasa odbrana. Tu je uvijek propuh kod nas. Da se ja pitam kao sto se ne pitam, mi moramo imati 4 stopera i po dva beka sa svake strane, ali posto odbrana nije tema nase emisije.....
Pazi , ja sam izrazito nesklon porodici Susic, smatram da su nanijeli dugorocnu stetu reprezentaciji, ali to ne znaci da cu osporavati poziv igracu koji to zasluzuje, samo zato sto je Susic. Ako igrama i rejtingom zasluzi poziv, bujrum.
Ono sto zelim reci je da , u ovom trenutku, narocto ako se vrati Misimovic, imamo 4-5 boljih igraca i jos 2-3 podjednako kvalitetna kao TSS. Kada govorim da igraju iste pozicije, mislim da vecina njih moze odigrati poziciju centralnog i ofanzivnog veznog (dakle ne krila, ne def.vezni), a te su i pozicije slicne u modernom fudbalu.
Godine nisu bitne u ovom trenutku, TSS je tu, igra za nas i ne moze igrati ni za koga derugog, neka se dokazuje i poziv ce doci, normalan trener nece ignorisati dobrog igraca.
Kada odu Salihovic, Medunjanin, Miske?., onda mozemo pricati o tome ko ce ih mijenjati, za sada, oni su , uz Pjanica i Vrancica, koji je igrac liga 5, vise nego dovoljni na te dvije pozicije. TSS mora da predje na visi nivo, izbori minutazu , pa da ocekuje poziv u reprezentaciji.
Ne vidim da je i po cemu bolji od Prcica, Stilica, a ni oni nemaju trenutno mjesta medju 23 igraca.
Niko ne govori da ga treba izbrisati i zaboraviti, govorimo o trenutnom stanju u raprezentaciji, a ove zaj.ebancije su poslijedica ubleha i lazi koje se plasiraju oko TSS, nezasluzeno forsiranje u reprezentaciju ne pali. :D

adoo11
Kontakt:

Post Postao/la adoo11 » 14 jan 2015, 14:31

Miske ako se vrati čemu se iskreno nadam može igrati barem još dvije godine, Salih i Mudonja još 3-4 godine.Tu za Tinceka mjesta nema.Kad ova trojica odu tu su Vrancic, Prcic, Pjanic, Besic.
Hvala Edine, Miraleme, Vedade, Zvjezdane, Harise, Asmire,Emire,Adnane, Mensure,Ognjene ,Izete, Ermine,Ervine Senade, Sejade, Senijade,Elvire za SP u Brazilu.
Vi ste ponos nacije!!!

#Sejad Salihovic

# Zvjezdan Misimovic

Zamora
Kontakt:

Post Postao/la Zamora » 14 jan 2015, 15:53

amorovski je napisao/la:Sad je Inter prevelik zalogaj? Hahaha
Nece Tino nikud iz Hajduka. Nema kvalitet djecak.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Kratko i jasno.

:kafa:
X

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 14 jan 2015, 17:46

Kao sto sam napisao prije neki dan, Inter mora prvo prodati da bi doveli nekoga. Doveli su vec par igraca, iako je to po nekakvim semama na otplatu, to je za njih veliki trosak. Nisu to ona stara vremena kada se kupovalo i kupovalo. Znaci zasad je transfer dogovoren samo usmeno, uz obecanje. A Sevilla je koliko sam shvatio poslala bolju ponudu i oni zele Tina odmah, dok bi u Inter presao na ljeto. Ali Tino je navijac Intera i zeli tamo da predje. Za ostale klubove ne znam, Bordo je zainteresovan ali ne znam jesu li ponudili ista. Uglavnom spanski, talijanski i francuski klubovi se otimaju za Tina, izvor su njhovi mediji, a nasi pojedini forumski strucnjaci se po starom obicaju blamiraju. Na istoku stara prica, na zapadu nista novo.

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 14 jan 2015, 17:55

Posto vidim da si dobro upucen u interesante za Tina mzoes li mi reci mene kao fana Arsenala zanima jesmo li jos u igi jer ocajnicki nam treba defanzivni vezni? I da li je Chelsea jos zainteresovan?
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 14 jan 2015, 18:06

Hajduk na iglama: Sušić čeka, Inter visi, Sevilla se nudi...

Inter visi, Sevilla pritišće, Sušićev agent Milan Rapaić opet putuje u Milano!
Može se i tako sažeti: Inter je i dalje u svome inter...mezzu, da postane inter...stellar. Treba mu vremena da uzleti pod zvijezde. I to pomalo brine u iščekivanju kad će se konačno prodati Hajdukov “bingo” Tino Sušić. Javlja se i – Sevilla, živa je!
Da se sve ubrza Rapaić je jučer bio u Poljudu na dogovoru, pa kreće u Milano da bude na licu mjesta; tamo mu je sin Boris, ali i sportski direktor Intera Piero Ausilio.
Serie A kao - picerija
Fali Interu novca, Talijani su općenito u novčarskoj gabuli, zato njihova liga, nama bliska, pa i omiljena Serie A – kako je nedavno priznao upravitelj Milana Adriano Galliani – “nije više prvoklasni restoran, nego samo obična picerija”! Ali, dobro, Italija je Italija, a milijuni su milijuni.
Što je sa Sušićem? To zanima i njega, dobio je usmeno “si”, šta hoće reći “da”, ali nakon toga predizborna šutnja potrajala je danima, evo sve do nervoze.
- Ne brinite, sve je pod kontrolom – kazat će nam u Hajduku neslužbeno, a dobili su primjedbu od Intera, na sastanku u Milanu s rečenim Ausilijom, da se previše toga tambura po medijima i da bi bilo dobro da novine malo ohlade. Kao da je Hajduk dosad govorio i kako da se ohladimo?!
Prodaj, pa kupi
Nije šala, treba Interu vremena da sakupe, osiguraju milijun ili barem 800.000 eura za prvu ratu, pa da onda uzmu Tina Sušića i posude ga natrag Hajduku; barem je to razvidno. A ostala cca četiri milijuna, kako navode talijanski izvori (da ne mislite da se odavde cijena “napuhuje”, op. a.) uplatit će kasnije, naknadno, neće uteć’, od ljeta, u različitim modalitetima plaćanja.
Proširena informacija glasi na način da se Sevilla opet nudi Hajduku da podigne ponude, odnosno ponavlja onih cca 5,5 milijuna eura ukupnog transfera. Dok Inter šuti, Sevilla se nudi. No, ništa od toga, zasad, jer naišli su Španjolci na zid. Sušić je dao obećanje Interu, ponavlja se kako je daroviti “be-ha” reprezentativac dao riječ Interu oduševljen i zbog toga što se ponuda poklapa s dječačkim snovima, simpatizira Inter otkad je Ronaldo, pravi Ronaldo, Brazilac, a ne aktualni osvajač Zlatne lopte, došao u Inter i odjenuo “crno-plavi” dres.
Inter nema novca sad i odmah, treba mu prodaja. Pisali se o tome, najbolje bi bilo da prodaju vratara Samira Handanovića, ali kako da ga uvale za 10-15 milijuna eura, kad istodobno Arsenal koji traži čuvara mreže želi dovesti mlađeg čudotvorca između vratnica, to je Mattia Perrin, golman Genoe.
Prvo prodaj, onda kupi. Tu se vrti priča. A kupuje se sa čestitom posudbom (prestito oneroso), te obvezom otkupa (obbligo di riscatto). Dolazak Xherdana Shaqirija dovukao je navijače na milanski aerodrom da ga dočekaju, ali je i “potresao” Interovu blagajnu i križaljku. Na ljeto moraju iskrcati najmanje 15 milijuna eura.
Dotad, negdje trebaju “dokapitalizirati” klupsku blagajnu. I za Bayern i za... Hajduk. Ako se doista jave, kako su obećali.
Milaneze zanimaju Leiva i Mario Suarez
Sušić je Interova budućnost, to ostaje na snazi, a Inter istodobno prati dvije piste da odmah pojača svoj srednji red, jedna se zove Lucas Leiva iz Liverpoola, druga je Mario Suarez iz Atletico Madrida, na posudbu s obveznim otkupom.
Zato je Sušić na čekanju, a cijeli Hajduk – na iglama.
Danas je već pola prijelaznog roka za nama, Inter je obećao, Piero Ausilio prema Goranu Vučeviču, da ih neće ostaviti na cjedilu, niti se javiti zadnji dan prijelaznog roka. Da ih podsjeti, vraća se Rapaić u Milano, a pješčani sat curi...

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 14 jan 2015, 18:08

BigBigBang je napisao/la:Posto vidim da si dobro upucen u interesante za Tina mzoes li mi reci mene kao fana Arsenala zanima jesmo li jos u igi jer ocajnicki nam treba defanzivni vezni? I da li je Chelsea jos zainteresovan?
Postoje razliciti nivoi interesovanja. Arsenal i Chelsea su bili malo zainteresovani, mozda su jos uvijek, ne znam.
VIdim da ce Arsenal mozda dovesti Brozovica, eto nek je on svjetska klasa a Tino klocina koji ni u premijer ligi ne moze igrati, kako zakljucise forumski strucnjaci :D Brozovic i Susic su isto godiste, ovaj prvi igra na ofanzivnijoj poziciji, u boljoj ekipi, ima vise nastupa, a manje golova i asistencija nego Tino. :kafa:

M.B. 26 nastupa 2.117 minuta 3 gola, 6 asistencija
T.S.S. 16 nastupa 1.235 minuta, 5 golova, 5 asistencija
Zadnja izmjena: calcio, dana/u 14 jan 2015, 18:16, ukupno mijenjano 2 puta.

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 14 jan 2015, 18:14

calcio je napisao/la: Znaci zasad je transfer dogovoren samo usmeno, uz obecanje.
klub kad kupuje igraca kupuje ga jer mu treba, cinjenica da su dali tinu obecanje da ce ga kupiti dovoljno govori koliko im je potreban. Cuj obecali mu :urnebes:
naprijed rejal

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 14 jan 2015, 18:18

Sveti je napisao/la:
calcio je napisao/la: Znaci zasad je transfer dogovoren samo usmeno, uz obecanje.
klub kad kupuje igraca kupuje ga jer mu treba, cinjenica da su dali tinu obecanje da ce ga kupiti dovoljno govori koliko im je potreban. Cuj obecali mu :urnebes:
Ovo su stvarni ljudi, osobe od krvi i mesa a ne binarni kodovi u tim vasim igricama. :crazy:
Da obecali su, dogovorili se, rukovali se... sta nije jasno?

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 14 jan 2015, 18:23

calcio je napisao/la:
Sveti je napisao/la:
Ovo su stvarni ljudi, osobe od krvi i mesa a ne binarni kodovi u tim vasim igricama. :crazy:
Da obecali su, dogovorili se, rukovali se... sta nije jasno?
I ti si to vidio svojim ocima?
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 14 jan 2015, 18:26

koliko se samo on uzivio da fakat nesto zna :rol:
a i vi, pustite ga jbt kako vam nije zao :D

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 14 jan 2015, 18:27

Cuj postojao interes Arsenala. Mada kad bolje razmislim, Ozil propao kao igrac, tamam da Tinkec uleti.

Arsenal bi ovog jedino doveo kada bi isti prekucao ligu kao Eduardo ili bio talenat kao Halilovic. Na zalost porodice Susic, i ovih sto ljube pozadinu istih ljudi, ovaj nit je prekucao ligu, nit je toliki talenat.
Celik!3,2,2.

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 14 jan 2015, 18:36

AllGunsBlazing je napisao/la:Cuj postojao interes Arsenala. Mada kad bolje razmislim, Ozil propao kao igrac, tamam da Tinkec uleti.

Arsenal bi ovog jedino doveo kada bi isti prekucao ligu kao Eduardo ili bio talenat kao Halilovic. Na zalost porodice Susic, i ovih sto ljube pozadinu istih ljudi, ovaj nit je prekucao ligu, nit je toliki talenat.
Brozovic je prekucao. :kafa:
26 nastupa 2.117 minuta 3 gola, 6 asistencija

Tinkec je kloc sto se vidi i iz prilozene statistike.
16 nastupa 1.235 minuta, 5 golova, 5 asistencija

Wenger jos jednom izdominirao prelazni rok. :kafa: :kafa:

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 14 jan 2015, 18:38

Sušić, kroz sito i rešeto

Prije tri zime u Poljud je došao – Tino Sušić. Nije bio "no name", kad mu je Sead otac, a Safet stric. I nije ni ostao iz prve, trebalo je nešto platiti za njega Standardu iz Liegea, pa su mu rekli, ajde ti, Tino, vrati se i kad "očistiš" papire probaj opet doći. Tata Sejo bio je ojađen... Ali se nije predavao.
Rečeno, učinjeno i Tino se nakon šest mjeseci vratio u ljeto 2012. i ostao je u Hajduku. Kao tihi momak s probe. Ako što bude. Oko njega plejada domaćih juniora s velikim ambicijama i proglašenom perspektivom.
Danas? Sušić je glavni prodajni eksponat Hajduka, ušao je u reprezentaciju BiH, a htjeli su ga i Hrvati (izbornik "do 21" Nenad Gračan), te postiže visoke cijene na nogometnom tržištu. Drže ga kao malo vode na dlanu.
To je dokaz da su probe uvijek – dobrodošle. Ako pogriješiš, ništa zato. A naletjet ćeš na grumen zlata, kroz sito i rešeto.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: FerdinandF, General505, TETRAPAK i 9 gostiju.