FK Borac - Banja Luka - ARHIVA POSTOVA
Moderator/ica: vlakanje
Re: FK Borac - Banja Luka
¥ & за $ 30 $??? & га $ $ & аутопут, - га $ $. " & на ' ?, ' $ га & 80 $, ' тата 70 " ја 40 $... Све & 190. 
"" ПУТ ""
valjda dočekamo da i BH reprezentacija zaigra u Banja LuciOtvoren tender za izvođača radova na Gradskom stadionu u Banjoj Luci
BANjA LUKA - Procjena radova za rekonstrukciju kompletnog Gradskog stadiona iznosi pet miliona i 897.240 maraka, prema projektu urađenom u Administrativnoj službi Grada Banja Luka u januaru ove godine. Tender za izvođača radova za pomenutu rekonstrukciju otvoren je 28. marta i trajaće šest sedmica.
- To je međunarodni tender i dok ne prođu 42 dana ne možemo ništa da komentarišemo o ovom projektu, zbog samih ponuđača radova - istakao je juče član Upravnog odbora Fudbalskog kluba Borac Čedo Savić.
Prema pomenutom projektu radovi će se izvoditi u tri faze. Prva bi obuhvatala rekonstrukciju zapadne tribine sa sadašnjim kapacitetom (blizu 3.000 sjedećih mjesta) ispod koje bi bili svi sadržaji propisani pravilnikom UEFA o licenciranju klubova za međunarodne utakmice. U drugoj fazi, prema projektu, planirana je izgradnja sjeverne i južne tribine sa po 2.436 sjedećih mjesta, a prostor ispod njih bi bio iskorišćen za postavku sanitarnih čvorova. Treća, posljednja faza rekonstrukcije Gradskog stadiona je istočna tribina na kojoj ima najviše radova. Na njoj bi trebalo da bude 3.918 stolica. Nadogradnja i podizanje krova na "istoku" moglo bi da se izvodi u fazama, i na osnovu procjene. Ispod ove tribine klub bi dobio poslovne prostore koji bi Borcu mogli, u periodu poslije rekonstrukcije, da donesu izvjesnu zaradu.
Tako Borac, paralelno sa uspješnim takmičarskim rezultatima i evropskim ambicijama, treba da dobije novi, moderni dom kojim bi se ponosila i Banja Luka, odnosno Republika Srpska koja bi konačno dobila stadion za odigravanje međunarodnih mečeva. Gradski stadion koji bi poslije rekonstrukcije trebalo da izgleda kao veleljepni fudbalski hram po uzoru na klubove iz zapadne Evrope, Engleske, Njemačke, Francuske, Italije...
Jedva cekam da cujem odgovore na ovaj post...no rules je napisao/la:valjda dočekamo da i BH reprezentacija zaigra u Banja LuciOtvoren tender za izvođača radova na Gradskom stadionu u Banjoj Luci
BANjA LUKA - Procjena radova za rekonstrukciju kompletnog Gradskog stadiona iznosi pet miliona i 897.240 maraka, prema projektu urađenom u Administrativnoj službi Grada Banja Luka u januaru ove godine. Tender za izvođača radova za pomenutu rekonstrukciju otvoren je 28. marta i trajaće šest sedmica.
- To je međunarodni tender i dok ne prođu 42 dana ne možemo ništa da komentarišemo o ovom projektu, zbog samih ponuđača radova - istakao je juče član Upravnog odbora Fudbalskog kluba Borac Čedo Savić.
Prema pomenutom projektu radovi će se izvoditi u tri faze. Prva bi obuhvatala rekonstrukciju zapadne tribine sa sadašnjim kapacitetom (blizu 3.000 sjedećih mjesta) ispod koje bi bili svi sadržaji propisani pravilnikom UEFA o licenciranju klubova za međunarodne utakmice. U drugoj fazi, prema projektu, planirana je izgradnja sjeverne i južne tribine sa po 2.436 sjedećih mjesta, a prostor ispod njih bi bio iskorišćen za postavku sanitarnih čvorova. Treća, posljednja faza rekonstrukcije Gradskog stadiona je istočna tribina na kojoj ima najviše radova. Na njoj bi trebalo da bude 3.918 stolica. Nadogradnja i podizanje krova na "istoku" moglo bi da se izvodi u fazama, i na osnovu procjene. Ispod ove tribine klub bi dobio poslovne prostore koji bi Borcu mogli, u periodu poslije rekonstrukcije, da donesu izvjesnu zaradu.
Tako Borac, paralelno sa uspješnim takmičarskim rezultatima i evropskim ambicijama, treba da dobije novi, moderni dom kojim bi se ponosila i Banja Luka, odnosno Republika Srpska koja bi konačno dobila stadion za odigravanje međunarodnih mečeva. Gradski stadion koji bi poslije rekonstrukcije trebalo da izgleda kao veleljepni fudbalski hram po uzoru na klubove iz zapadne Evrope, Engleske, Njemačke, Francuske, Italije...
FK Željezničar/Manchester United/KK Bosna/Boston Celtics/RK Bosna/VK Mladost/Pittsburgh Penguins/NY Jets/Fernando Alonso/Rafael Nadal/Hamza Alić/LoLo Jones/Jeremy Wariner/Kenenisa Bekele/Rebbeca Soni/Stephanie Rice/Michael Phelps/Eamon Sullivan/C. Stoner
- nikad_izvini
- Kontakt:
Ako/kad to dočekamo oborićemo rekod kao utakmica sa najmanje domaćih i najviše gostujućih navijača u historiji modernog fudbala. Jedini domaći navijač bi bio zaskočen sa satarom u prvom poluvremenuIsnar je napisao/la:Jedva cekam da cujem odgovore na ovaj post...no rules je napisao/la:valjda dočekamo da i BH reprezentacija zaigra u Banja LuciOtvoren tender za izvođača radova na Gradskom stadionu u Banjoj Luci
Lešinari bi mogli opet da koriste svoje čuvene parole. Poslije se borčevi navijači čudili što ih je Željo dva puta izbacivao iz lige
SAMO HRABRO I PONOSNO
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna
meni lično jest drago
, ljepša će nam odma biti Premijer liga 
-
borcev_navijac
- Kontakt:
eee moji momci dok god vi skandirate ubi srbina, četnika(pri čemu ne vidim tu razliku o kojoj vi govorite u odnosu na srbe jer tamo niko nije igrao ko se deklarsiao kao četnik) ili slično na po grbavice ( pri čemu vam 6 srba igra u ekipi i kako vi kažete a ja znam ima nekih srba koji su ostali u sarajevu i navijaju zaželju i sjede na tribinama i to slušaju) ne možete smatrati da imate pravo da držite bilo kakve lekicje bilo kome u pogledu bilo čega.no rules je napisao/la:valjda dočekamo da i BH reprezentacija zaigra u Banja LuciOtvoren tender za izvođača radova na Gradskom stadionu u Banjoj Luci
I sve ot vidljivo preko tv, i šta onda očekujete u Banjaluci???
P.S
ne opravdavam bilo kakvo nacionalističko-šovinističko skandiranje i ovdje , ali pošto ste isti nemate pravo da dijelite lekcije , baš nikakve, prvo kod svoje kuće se očisti a onda se komšiji kaže da mu je prljava kuća-
TREĆI PUT ČASTIMO !
Pa morate ljudi da shvatite da je BiH vasa drzava i da volite BiH repku..
Zvjezdan,Nemanja.... i oni su pravoslavci kao i vi ali Bosnjaci...
Zasto ne Banja Luka je Grad Nase Bosne i da se dole igra tekma ljepota ...
Svaki transparent Cirilica u to da se pokaze da smo 1 NAROD BEZ NACIONALIZMA S DVA PISMA TRI VJERE AL 1 NACIJA ona Bosnjacka dok to ne shvatimo i ne budemo 1 Bit cemo niko i nist""..
Ovako kad bi bili 1 Ne bih nam kraja bilo..
TRI VJERE ,1 DRZAVA NEZAVISNA SUVERENA DEMOKRATSKA BIH..
Zvjezdan,Nemanja.... i oni su pravoslavci kao i vi ali Bosnjaci...
Zasto ne Banja Luka je Grad Nase Bosne i da se dole igra tekma ljepota ...
Svaki transparent Cirilica u to da se pokaze da smo 1 NAROD BEZ NACIONALIZMA S DVA PISMA TRI VJERE AL 1 NACIJA ona Bosnjacka dok to ne shvatimo i ne budemo 1 Bit cemo niko i nist""..
Ovako kad bi bili 1 Ne bih nam kraja bilo..
TRI VJERE ,1 DRZAVA NEZAVISNA SUVERENA DEMOKRATSKA BIH..
Ja volim volim samo tebe i samo tebi tebi dajem sve i sa Sjevera ces cuti nasu pjesmu Sarajevo VOLIM TE !
- nikad_izvini
- Kontakt:
Da se razumijemo, meni ni iz džepa ni u džep, znači, ravnodušan sam. Opet, biće ljepše gostujućim navijačima, imaće dio tribine, znači, ipak mi je drago
Samo sam napisao zanimljivost o jednom domaćem navijaču
i objasnio vezu parole i zašto se NAKON toga štimalo Borcu da ispadne iz lige jer se to spočitavalo Želji a parola se "brzo zaboravila"
E pa, ne može to tako.
borčev_navijač: skandiralo se protiv četnika a ne Srba, upamti to.
Samo sam napisao zanimljivost o jednom domaćem navijaču
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna
- nikad_izvini
- Kontakt:
Nismo isti, nisam ja držao Banja Luku pod opsadom, nisam je granatiraoborcev_navijac je napisao/la:
P.S
ne opravdavam bilo kakvo nacionalističko-šovinističko skandiranje i ovdje , ali pošto ste isti nemate pravo da dijelite lekcije , baš nikakve, prvo kod svoje kuće se očisti a onda se komšiji kaže da mu je prljava kuća-
Jel' ovo zapadna tribina na stadionu Borca trenutno ima samo 3000 sjedecih mjesta?
Seks je užitak, a gol je ekstaza.
"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."
"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."
-
borcev_navijac
- Kontakt:
nikad_izvini,čak i da je tako ( a nije) s dužnim poštovanjem to ti je obična floskula koja ne znači ništa.nikad_izvini je napisao/la:Da se razumijemo, meni ni iz džepa ni u džep, znači, ravnodušan sam. Opet, biće ljepše gostujućim navijačima, imaće dio tribine, znači, ipak mi je drago![]()
Samo sam napisao zanimljivost o jednom domaćem navijačui objasnio vezu parole i zašto se NAKON toga štimalo Borcu da ispadne iz lige jer se to spočitavalo Želji a parola se "brzo zaboravila"
E pa, ne može to tako.
Tamo prije svega je igralo 11 fudbalera slavije nije igrao niko ko se deklarisao četnikom (nemoj mi samo reci da se to njima nije skandiralo nego samo navijacim slavije na kraju krajeva i ti navijaci nisu imali kokarde na glavama puske i nozeve u rukama, djeca bas kao i ta vasa ) .
Na kraju krajeva, kao da je bitno koju riječ upotrijebiš kad se zna na koga se to misli, da li to znači da tebni ne bi smetalo ubi balije , ali bi ti smetalo ubi bosnjake, vidis to su ti floskule, i jedno i drugo je isto i ruzno.
ono sto je jos gore je to kad se to ubi srbina pokusa opravdati tim ubi cetnika, zasto bi se bilo ko ubijao na fudbalskim utakmicama.
Kako rekoh ž
svoje dvoriste
TREĆI PUT ČASTIMO !
-
borcev_navijac
- Kontakt:
jer nisi imao priliku, da jesi binikad_izvini je napisao/la:Nismo isti, nisam ja držao Banja Luku pod opsadom, nisam je granatiraoborcev_navijac je napisao/la:
P.S
TREĆI PUT ČASTIMO !
- velez_mostar
- Kontakt:
[quote="Simpatizer"]...& $ $ ", $ $ " " се ? " & ?, $ ? & & " & $ $ за $ $ '. $ $ " " ? " ? $ $ & ? $ ' по узору на ? " $ Европе, ?, &, &, ?...
Termin "medjunarodni" se iskljucivo odnosi na utakmice reprezentacija ,sto je u ovom slucaju nemoguce ,tako da se pisac teksta nije morao pretjerano truditi,ili je mislio na utakmice Borca u Europi.
Nevezano za to ,jako mi je drago sto klub sa tradicijom ima namjeru da postane konstanta u vrhu BiH fudbala ,a i infrastruktura koju ce sutra prezentirati kao BH predstavnik je odlican potez na reklamiranju nase drzave ,i sporta u njoj.
Termin "medjunarodni" se iskljucivo odnosi na utakmice reprezentacija ,sto je u ovom slucaju nemoguce ,tako da se pisac teksta nije morao pretjerano truditi,ili je mislio na utakmice Borca u Europi.
Nevezano za to ,jako mi je drago sto klub sa tradicijom ima namjeru da postane konstanta u vrhu BiH fudbala ,a i infrastruktura koju ce sutra prezentirati kao BH predstavnik je odlican potez na reklamiranju nase drzave ,i sporta u njoj.
- nikad_izvini
- Kontakt:
imaš pp, nema efekta ovako
Činjenica da u ŽELJI igra šest Srba, kako ti kažeš (ja se lično grozim takve identifikacije) dovoljno govori kakav je to klub.borcev_navijac je napisao/la:eee moji momci dok god vi skandirate ubi srbina, četnika(pri čemu ne vidim tu razliku o kojoj vi govorite u odnosu na srbe jer tamo niko nije igrao ko se deklarsiao kao četnik) ili slično na po grbavice ( pri čemu vam 6 srba igra u ekipi i kako vi kažete a ja znam ima nekih srba koji su ostali u sarajevu i navijaju zaželju i sjede na tribinama i to slušaju) ne možete smatrati da imate pravo da držite bilo kakve lekicje bilo kome u pogledu bilo čega.no rules je napisao/la:valjda dočekamo da i BH reprezentacija zaigra u Banja LuciOtvoren tender za izvođača radova na Gradskom stadionu u Banjoj Luci
I sve ot vidljivo preko tv, i šta onda očekujete u Banjaluci???
P.S
Činjenica da se o tome raspravlja na forumu i da željovci mahom osuđuju takve postupke isto tako govori o veličini tog kluba. Nikada nisam čuo da se navijači bilo kojeg drugog kluba kritički osvrču na takve povike, a njih ima na SVAKOM stadionu.
Što se tiče "ovih nekih Srba što su ostali u Sarajevu"- njih hvala Bogu ima toliko da ti i ne možeš zamisliti.
Lično sam protiv bilo kakvih nacionalističkih parola i pjesama i sa sigurnošču ti tvrdim da se večina raje zgrožava nad takvim izljevima mržnje i da ne pjeva te grozote, ali živimo u takvom vremenu u kojem negativci kolo vode.
Lično sam veoma sretan što je Borac ponovo u vrhu fudbala, jer po tradiciji i po svemu ostalom tamo i pripada.
Želim vam sve najbolje a ako prvi prođete kroz cilj, svaki pravi bosanac će da vam drži figi u evropskim utakmicama, a ako one budu na novom stadionu, tim bolje.
Sve najbolje
Lp!
Svi spominjete tu famoznu parolu,koja je bila nepromisljena i grozna,ali isto tako se desila davno i nije se ponovila...
Neko je rekao skandiralo se "ubij cetnika",a ne ubi Srbina?!Pa koliko sam ja upucen,ubij cetnika=ubij srbina,ubij ustasu=ubij hrvata i ubij baliju=ubij bosnjaka...to su znacenja!I potpuno je glupo govoriti da to nije sovinizam!Jer itekako jeste...Sto se mene tice,meni je to,NAZALOST,postalo normalno na nasim stadionima,tako da ne obracam neku veliku paznju,ali samo kazem da to postoji kod svih navijaca,a ne samo onih koje stalno prozivate.Toliko o tome...
Sto se stadiona tice,rekao sam vec,daj boze da ga sagrade,ali novinama ne vjerujem nista vise,i dok ne vidim bagere i baustelce na Gradskom,nista!
Neko je rekao skandiralo se "ubij cetnika",a ne ubi Srbina?!Pa koliko sam ja upucen,ubij cetnika=ubij srbina,ubij ustasu=ubij hrvata i ubij baliju=ubij bosnjaka...to su znacenja!I potpuno je glupo govoriti da to nije sovinizam!Jer itekako jeste...Sto se mene tice,meni je to,NAZALOST,postalo normalno na nasim stadionima,tako da ne obracam neku veliku paznju,ali samo kazem da to postoji kod svih navijaca,a ne samo onih koje stalno prozivate.Toliko o tome...
Sto se stadiona tice,rekao sam vec,daj boze da ga sagrade,ali novinama ne vjerujem nista vise,i dok ne vidim bagere i baustelce na Gradskom,nista!
Treci put castimo
- Simpatizer
- Kontakt:
Dodjem na posao i rekoh sebi da malo pogledam ima li sta novo na nasoj temi, naravno vezano za stadion.....kad ono gomila provokatora serucka nemilice!
Dobro je da nisam sinoc vidio te gluposti, jer bi se dobrano pojedincima na.ebao familije! Dvije stranice provokacija koje ne vode nicemu! HALO!!!
Nisam se htio osvrtati na te gluposti, ali moram nesto napisati, samo da bi nekima razjasnio odredjena pitanja.
Vidim pojedini forumasi/provokatori pominju skandiranja i to kako se na Grbavici nije skandiralo "Ubij Srbina".
E pa tu pricu mozete prosipati nekom ko nije gledao utakmicu ili nekom ko ima problema sa usima! Meni i onima koji dobro cuju, a gledali su utakmicu, sve je bilo jasno! Te multi price padaju u vodu (pale su odavno) i nema potrebe da se neko sada "vadi" i "objasnjava" da se skandiralo "Ubij cetnika" i da mi ovdje prosipa floskule kako se misli "ovako a ne onako"! Za.ebite tu pricu!
Kada bih se vodio idiotskom logikom pojedinaca onda bih trebao napisati da kada Lesinari povremeno skandiraju "Ubij Turcina" misle na Turke. Tupavo, zar ne?
Naredni koji se osvrne na ovo neka dobro razmisli ima li smisla da pricamo o nesportskim stvarima!
Svakako ce Schlager pobrisati vase idiotarije pa se i ja dzaba smorih odgovarajuci na gluposti.
Prestanite sa provokacijama i pisite o fudbalu bar na temi o Borcu! Na svojim temama seruckajte o Srbima, Velikosrbima, Cetnicima i ostalim nazivima za odredjenu grupu ljudi, tj. narod!
Dobro je da nisam sinoc vidio te gluposti, jer bi se dobrano pojedincima na.ebao familije! Dvije stranice provokacija koje ne vode nicemu! HALO!!!
Nisam se htio osvrtati na te gluposti, ali moram nesto napisati, samo da bi nekima razjasnio odredjena pitanja.
Vidim pojedini forumasi/provokatori pominju skandiranja i to kako se na Grbavici nije skandiralo "Ubij Srbina".
E pa tu pricu mozete prosipati nekom ko nije gledao utakmicu ili nekom ko ima problema sa usima! Meni i onima koji dobro cuju, a gledali su utakmicu, sve je bilo jasno! Te multi price padaju u vodu (pale su odavno) i nema potrebe da se neko sada "vadi" i "objasnjava" da se skandiralo "Ubij cetnika" i da mi ovdje prosipa floskule kako se misli "ovako a ne onako"! Za.ebite tu pricu!
Kada bih se vodio idiotskom logikom pojedinaca onda bih trebao napisati da kada Lesinari povremeno skandiraju "Ubij Turcina" misle na Turke. Tupavo, zar ne?
Naredni koji se osvrne na ovo neka dobro razmisli ima li smisla da pricamo o nesportskim stvarima!
Svakako ce Schlager pobrisati vase idiotarije pa se i ja dzaba smorih odgovarajuci na gluposti.
Prestanite sa provokacijama i pisite o fudbalu bar na temi o Borcu! Na svojim temama seruckajte o Srbima, Velikosrbima, Cetnicima i ostalim nazivima za odredjenu grupu ljudi, tj. narod!
HAJ FAJV
Kao i u sve ostalo, politika se uvukla i na forum.
Sramota!
Ja sam Bosnjak, navijac Zelje, ali i simpatizer Borca.
I neopisivo mi je drago sto se ta dva kluba bore za titulu i kup.
Ovakva prepucavanja ne vode nicemu i tema nije brate dragi dnevno - politicka situacija, vec fudbal/nogomet.
Nema potrebe da se prosipaju stranice na ovakve stvari, jednostavno, neka bolji pobijedi i to je to.
Kao i svaki normalan covjek osudjujem ispad u Dolini cupova i nadam se da ce doticnog "navijaca" zatvoriti bar na par godina...
Ali vratimo se fudbalu, Zeljo i Borac su, sada je to vec ocito ispred konkurencije i mislim da izmedju njih treba traziti prvaka i pobjednika kupa.
Zato sretno i jednima i drugima, a naravno, Zeljo ce biti prvi...
Sramota!
Ja sam Bosnjak, navijac Zelje, ali i simpatizer Borca.
I neopisivo mi je drago sto se ta dva kluba bore za titulu i kup.
Ovakva prepucavanja ne vode nicemu i tema nije brate dragi dnevno - politicka situacija, vec fudbal/nogomet.
Nema potrebe da se prosipaju stranice na ovakve stvari, jednostavno, neka bolji pobijedi i to je to.
Kao i svaki normalan covjek osudjujem ispad u Dolini cupova i nadam se da ce doticnog "navijaca" zatvoriti bar na par godina...
Ali vratimo se fudbalu, Zeljo i Borac su, sada je to vec ocito ispred konkurencije i mislim da izmedju njih treba traziti prvaka i pobjednika kupa.
Zato sretno i jednima i drugima, a naravno, Zeljo ce biti prvi...
I naprijed, i naprijed, i naprijed....
Vidim da je svima drago što će gradski stadion biti renoviran, a evo ja bih odmah pristao da reprezentacija BiH igra utakmice na Gradskom stadionu i to da za svaku uloženu marku od strane saveza odigra po jednu utakmicu, eto jel pošteno...
Zadnja izmjena: RBA 1987, dana/u 30 mar 2010, 08:19, ukupno mijenjano 1 put.
"a kako ste vi njima stoku"
"TREĆI PUT ČASTIMO"
"TREĆI PUT ČASTIMO"
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.