to sto ti ne pratis italijanski nogomet i sto nisi cuo za martica ne znaci da je cova bara bara s crnim avdijom. toliko o tome.Hordas Doboj je napisao/la:
Pod dva, ovaj desni bek i ako nekako dobije nase drzavljanstvo, ko garantuje da je kvalitet za repku? Niko nije cuo za covjeka. Moje misljenje da je bara bara sa Avdijom, al i to cemo vidjeti, nadam se da grijesim.
Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije
"I'm a man who believes that I died twenty years ago.
And I live like a man who is dead already.
I have no fear whatsoever of anybody or anything." - Malcolm X
And I live like a man who is dead already.
I have no fear whatsoever of anybody or anything." - Malcolm X
Vala bas, kaze da nije nikad cuo za Martica, a kamoli ga gledao i onda zakljuci da je bare bare sa Avdijom.STEVIE je napisao/la:to sto ti ne pratis italijanski nogomet i sto nisi cuo za martica ne znaci da je cova bara bara s crnim avdijom. toliko o tome.Hordas Doboj je napisao/la:
Pod dva, ovaj desni bek i ako nekako dobije nase drzavljanstvo, ko garantuje da je kvalitet za repku? Niko nije cuo za covjeka. Moje misljenje da je bara bara sa Avdijom, al i to cemo vidjeti, nadam se da grijesim.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin
Manje-više se slažem sa tvojim konstatacijama, ali se ne slažem da su Martić i Vršajević tu negdje. Martić se ustalio u prvoj postavi Verone, ekipe iz gornjeg doma Serije A, dok je Vršajević ipak igrao u slabijim ligama: Češkoj (Kladno), Slovačkoj (Tatran) i sada u Hajduku. Svaki prelazni rok pokušava da ostvari inostrani angažman, ali nikako ne uspijeva iako mu je obeštećenje simbolično iz čega proizilazi da ga niko u stvari neće. Novinarska naklapanja tipa odlazi u Tursku, odlazi u Middlesbrough, te u Sherif... su samo dizanje cijene, a on i dalje u nikad slabijem Hajduku.Hordas Doboj je napisao/la:Samo polako. Sacekajmo utakmice pa cemo ga velicati ili kritikovati.
Pod jedan, ovo sa obilascima itd je svakako za pohvalu, ali to sto ce on popiti kafu sa Dzekom i Asmirom u Engleskoj ne mora garantuje ni bolju atmosferu ni rezultat.
Pod tri, povratak Zukanovica je svakako plus veliki. Ako bi dobili Tankovica i Arslanagica to bi bio ogroman plus takođe. Ali sacekajmo. Svejedno ce i Arslanagic i Tankovic morati sami otici do ambasade i predati papire za drzavljanstvo. Nece moci Mesa da to uradi za njih. A ako se dobro sjecam vec se par puta pricalo sa njima da obuku dres BiH. Jos u vremenu kad je Kolasinac sredio papire.
Sabur znaci. Lagano. Sto veca ocekivanja budu to ce biti i veci pritisak na selektora.
Mada moram naglasiti ponovo, i prije sam pisao da sam apsolutno protiv da se mole igraci da obuku dres jedne nam jedine. **** tu ljubav ako neko treba da ti dolazi na noge 5 puta, pa da bi ti razmislio o nastupu za BiH.
Ali eto da uzmemo da si u pravu, da su trenutno tu negdje po fudbalskim kvalitetima trebaš uzeti u obzir da je Martić 4,5 godine mlađi i kao takav bi trebao imati prednost kao alternacija Mujdži.
Što se tiče Martićeve odluke za koga da igra najbolja opcija mu je BiH gdje bi odmah mogao računati na minutažu, a s obzirom na Mujdžinu sklonost povredama i statusom koji ima u Frajburgu, mogao bi vrlo brzo postati prva opcija. Npr. u Švicarskoj repki će bar još dve sezone igrati Lichtsteiner, a alternative su Widmer i Lang koji su mlađi od Martića dok u Hrvatskoj Srna kapetan takođe ne pomišlja da se oprosti, a kad se i oprosti Vrsaljko je već projektovan kao nasljednik tako da on tu nema prostora...
Evo gledam Asmir SUljic u idealnom timu Madjarske lige ako bude škripalo na desnom krilo trebao bi dobiti poziv sobzirom da Hajrović slabije igra,a i Lulić je povrijeđen Kvržić tek prešao u Speciju,a Višća nedovoljan kvalitet za jače utakmice..
http://www.klix.ba/sport/nogomet/u-najb ... /150114092" onclick="window.open(this.href);return false;
Prva stvar, izbaci Viscu ili Kvrzica ubaci ovog momka.
Prva stvar, izbaci Viscu ili Kvrzica ubaci ovog momka.
1946
Pa kad skontas neke stvari mesa komotno moze izbacit 7,8 igraca i da nadje nove koji imaju bolji kvalitet od ovih
- DonCorleone
- Kontakt:
Ako je ovo istina onda je to klasicno odugovlacenje sa BiH i iscekivanje Belgije.TMovac je napisao/la: Slično je i sa 21-godišnjim Arslanagićem koji je već ranije oblačio dres omladinskih selekcija Belgije.
''Već neko vrijeme postoji interes, ali prvo želim da se pokažem u Standardu prije nego što počnjem razmišljati o reprezentaciji'', rekao je Arslanagić za DH.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.
- Goalgetter
- Kontakt:
Bas ce sa onakvim losim partijama u Standardu dogurati do Belgijske reprezentacije . Ovakav nemoze ni u prvih 11 nase, a kamoli njihove repke. Samo nek on ceka,DonCorleone je napisao/la:Ako je ovo istina onda je to klasicno odugovlacenje sa BiH i iscekivanje Belgije.TMovac je napisao/la: Slično je i sa 21-godišnjim Arslanagićem koji je već ranije oblačio dres omladinskih selekcija Belgije.
''Već neko vrijeme postoji interes, ali prvo želim da se pokažem u Standardu prije nego što počnjem razmišljati o reprezentaciji'', rekao je Arslanagić za DH.
Bazdarevic mora pridobiti sve one koji imaju pravo da igraju za BiH, to mu je prioritetni zadatak. Protiv Austrije pozvati u reprezentaciju Tankovica, Suljica, Arslanagica, Milosevica, Martica, Djurica, Mahmutovica, Ljevakovica, Cocalica, Burica, Zukanovica, Pandzu. Huseinovica, Ibricica, Misimovica, Sehica, Jahica. Ima jedan momak u Los Andjelosu, Husidic se zove, Klinsman se sprema da ga pozove u USA, necemo valjda to dozvoliti, ne smijemo gubiti igrace i Mesa treba pod hitno dletjeti tamo. Odmah obaviti razgovor sa onim mladicem iz Chelzija, igra stopera i uci od Terrija svakodnevno. Zatim Hodzic iz Saragose se mora isprobati. Dilaver igra dobro otkako je otisao u Madjarsku skoro je imao dvije asistencije, i njega ce pozvati Austrijanci ako Mesa nista ne uradi.Niti jedan igrac ne smije biti otpisan sve dok aktivno igra i naseg je porijekla. Mateo Susic naprimjer, pa Shcuk, pa Radovanovic, pa Enis Nadarevic. Nekoga sam sigurno zaboravio, eto sjeti se jednog momka koji je kapiten mlade Njemacke reprezentacije, mislim da je iz Bjeljene, Bektic se zove pod hitno Mesa treba razgovarati sa njegovim roditeljima kao i sa momkom. Edit: zoboravih Vrancica i Stilica kojemu nikada nije data prava prilika.
Zadnja izmjena: Ibrahim, dana/u 14 jan 2015, 23:35, ukupno mijenjano 1 put.
http://www.youtube.com/watch?v=CTezUnBzuuA
A što bi to Meša zvao?
Bolje da nam Avdija igra desnog beka, da igramo bez lijevog beka, da nemamo napadača na klupi, da nemamo rezervno desno krilo, da Hadžić Anel igra stopera i sl..
Bolje da nam Avdija igra desnog beka, da igramo bez lijevog beka, da nemamo napadača na klupi, da nemamo rezervno desno krilo, da Hadžić Anel igra stopera i sl..
Prijatelske utakmice sluze da se projere svi potencionalni reprezentativci i Mesa mora pozvati ove koje sam pomenuo uz dodatak Salatica i Zahirovica jer osim Besica nemamo nikoga na toj poziciji. Moze ih sve obici do Andore i Austrije, tako da za ozbiljnije utakmice mozemo imati u prvom timu bar 7 novih igraca.Sheyi je napisao/la:A što bi to Meša zvao?
- Goalgetter
- Kontakt:
Nije fer prema ovima sto sada igraju da se zovu novi igraci. Trebamo imati 18-19 igraca na raspolaganju, a ako se par povrijedi od njih ili nije u formi, onda cemo svi zajedno da kukamo kako nema igraca. 
Prva stvar koju Meša mora odraditi jeste da nađe desnog beka i napadaca
Nedopustivo je da nemamo treceg napadaca
nešto što sam najviše zamjerao Safetu
Ne smijemo više sebi dozvoliti da igramo utakmicu bez napadaca (Izrael)....mogu se opet desiti neke ozljede ili kartoni Džeke i Vedada - i eto belaja.
Desni bek - Mujdža vec polako ulazi u godine i sklon je ozljedama (iako je dobar igrac), Vršajević jednostavno nema kvalitet za A tim.
Nedopustivo je da nemamo treceg napadaca
Ne smijemo više sebi dozvoliti da igramo utakmicu bez napadaca (Izrael)....mogu se opet desiti neke ozljede ili kartoni Džeke i Vedada - i eto belaja.
Desni bek - Mujdža vec polako ulazi u godine i sklon je ozljedama (iako je dobar igrac), Vršajević jednostavno nema kvalitet za A tim.
-
SjeverniVjetar
Ne znam sta ocekujete, da izvadi odmah zastavu sa ljiljanima i pocne mahat !?
Sto bi ista potvrdjivao ili negirao dok stvari ne budu privedene kraju? Rekao je isto sto bi svako od nas rekao u njegovoj situaciji. Ni tamo , ni vamo ...e sad to ne odgovara raji s foruma, koji traze da vide tetovazu Armija Bih..
Sto bi ista potvrdjivao ili negirao dok stvari ne budu privedene kraju? Rekao je isto sto bi svako od nas rekao u njegovoj situaciji. Ni tamo , ni vamo ...e sad to ne odgovara raji s foruma, koji traze da vide tetovazu Armija Bih..
Nisam ja predlozio da se neko otjera, nego sam predlozio 20-ak novih (neki su povratnici) imena i sa postojeca 23 (plus sto sam sigurno zaboravio 15-ak) to je jedna sira baza od 60-ak igraca tako da smo spremni za svake nedace. Ja se vodim logikom da ako celjadi nisu bijesna ni soba nije tijesna tako da od viska glava ne boli. Mesa mora napraviti plan i gledati da koristi precice, npr kada ode u Englesku da gleda Dzeku i Begovica, ona da iskoristi to vrijeme da porazgovara sa ovim iz Chelzija, pa onda za Francusku, te o jednom trosku za Dansku, Finsku, Norvesku i Svedsku, posle za Kazahstan da vidi Sehica. Ovima blizima kao Austrijancima, Ppoljacima, Rumunima moze skoknuti za jedno popodne.Goalgetter je napisao/la:Nije fer prema ovima sto sada igraju da se zovu novi igraci. Trebamo imati 18-19 igraca na raspolaganju, a ako se par povrijedi od njih ili nije u formi, onda cemo svi zajedno da kukamo kako nema igraca.
Re: Odg: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije
Tacno si u pravu. Nije fer, realno.Goalgetter je napisao/la:Nije fer prema ovima sto sada igraju da se zovu novi igraci. Trebamo imati 18-19 igraca na raspolaganju, a ako se par povrijedi od njih ili nije u formi, onda cemo svi zajedno da kukamo kako nema igraca.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014
Superkup - 1996/1997
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014
Superkup - 1996/1997
Mislis da rijesi "Traveling Salesman Problem"?Ibrahim je napisao/la:Nisam ja predlozio da se neko otjera, nego sam predlozio 20-ak novih (neki su povratnici) imena i sa postojeca 23 (plus sto sam sigurno zaboravio 15-ak) to je jedna sira baza od 60-ak igraca tako da smo spremni za svake nedace. Ja se vodim logikom da ako celjadi nisu bijesna ni soba nije tijesna tako da od viska glava ne boli. Mesa mora napraviti plan i gledati da koristi precice, npr kada ode u Englesku da gleda Dzeku i Begovica, ona da iskoristi to vrijeme da porazgovara sa ovim iz Chelzija, pa onda za Francusku, te o jednom trosku za Dansku, Finsku, Norvesku i Svedsku, posle za Kazahstan da vidi Sehica. Ovima blizima kao Austrijancima, Ppoljacima, Rumunima moze skoknuti za jedno popodne.Goalgetter je napisao/la:Nije fer prema ovima sto sada igraju da se zovu novi igraci. Trebamo imati 18-19 igraca na raspolaganju, a ako se par povrijedi od njih ili nije u formi, onda cemo svi zajedno da kukamo kako nema igraca.
Nije losa ideja, treba mu javiti, ja sam spreman pomoci u rjesavanju
A sta je sa igracima iz nase lige, treba barem 10-ak biti na sirem spisku.
Edit: je li ovo ljudi ne kontaju da se zajebavas (a izgleda mi tako)? Zanimljivo.
Zadnja izmjena: bvb, dana/u 14 jan 2015, 23:53, ukupno mijenjano 1 put.
Nisi tako pisao dok je Sušić bio selektor i nije radio posao kako treba što se tiče te baze igrača, a sad kad je Meša selektor i nakon što je rekao da želi imati bazu od 35-40 igrača, da će obilaziti sve naše igrače po Evropi, da ne smijemo gubiti talente, ti se javljaš sa tim prijedlozima. 
- calcio
- Lokacija: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
- Kontakt:
Ali ste vi tako pisali dok je Susic bio selektor i sada ja mislim da Ibro pravi malu parodiju na racun toga.Sheyi je napisao/la:Nisi tako pisao dok je Sušić bio selektor i nije radio posao kako treba što se tiče te baze igrača, a sad kad je Meša selektor i nakon što je rekao da želi imati bazu od 35-40 igrača, da će obilaziti sve naše igrače po Evropi, da ne smijemo gubiti talente, ti se javljaš sa tim prijedlozima.
Slažem se da treba obaviti razgovore sa nekih 10-ak, 15 igrača (među njima i sa nekim bivšim) a konkretno među 23 najbolja pozvati 2,3 igrača koja to zaslužuju (recimo Martić, Vrančić i Zukanović) a izbaciti Avdiju, Hadžića i Vranješa.
A sa ovim ostalim igračima od tih 15, pratiti njihovu formu i pozivati u repku ako to zasluže. Jer ne možeš sada otjerati 15 stalnih igrača da bi doveo ove nove (Arslanagića, Hrgotu, Štilića, Miloševića, Đurića, Mahmutovića, Šehića...) jer ne znači da su oni nužno kvalitetni igrači ali treba ih par pozvati na pozicijama gdje smo tanki ili nemamo rezerve kao npr. napadač i odbrana komplet.
A sa ovim ostalim igračima od tih 15, pratiti njihovu formu i pozivati u repku ako to zasluže. Jer ne možeš sada otjerati 15 stalnih igrača da bi doveo ove nove (Arslanagića, Hrgotu, Štilića, Miloševića, Đurića, Mahmutovića, Šehića...) jer ne znači da su oni nužno kvalitetni igrači ali treba ih par pozvati na pozicijama gdje smo tanki ili nemamo rezerve kao npr. napadač i odbrana komplet.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.