FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Nydalen
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Nydalen » 18 jan 2015, 12:05

Ja da sam Kvesic i imam ovakvu odbranu, presao bih u vezne igrace. Reko bi fino Oda, od danas sam lijevo krilo :D

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 18 jan 2015, 12:35

Nydalen je napisao/la:Ja da sam Kvesic i imam ovakvu odbranu, presao bih u vezne igrace. Reko bi fino Oda, od danas sam lijevo krilo :D
E to je dobro receno :D Ne treba Zeljkovicu zamjerati sto pogrijesi treba zamjerati onome ko ga tu postavi jer covjek je bek a ne stoper.A kao bek izgleda mnogo bolje nego stoper.
Neko vec rece stopere treba gledati kao par i u pravu je.Ja sam misljenja da mi imamo dobrog stopera u Kosoricu samo da on nema tog para nema s kim da igra.
Iskreno nasi stoperi su na vjetrometrini jer nemamo igraca koji igra zadnjeg veznog kako treba sto im dodatno otezava posao Tomo ne stize i naprijed i nazad, ako i stigne onda krepa pred golom u usere stvar kao sto je bio slucaj par puta.
Ovoj ekipi treba stoper a prije njega zadnji vezni!
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Adviser
Kontakt:

Post Postao/la Adviser » 18 jan 2015, 12:42

Sav trud ofanzivnog dijela tima da zabiju se olako prokocka jeftinim greškama odbrane. Nema utakmice da neko iz odbrane ne pogriješi! Jedino Kvesa nije imao grešaka u prošloj polusezoni, i Enis :mrgreen: ... Stvarno, da se ja pitam, kao šti reče @SarajlijaTM , svima bih se zahvalio i doveo druge jer se sa ovim samo vrtimo u krug. Niti jedan od njih se nije pokazao pouzdanim u 15 utakmica, neće ni u narednih 15, sigurno. Bolje da su probali sa Fejzićem i Asanovićem nego što su ove ostavili, ovako možemo samo boga moliti da je ovaj Asanović bolji od njih jer sa ovim ući u nastavak sezone je ravno samoubistvu. Šteta što nema perspektivnih štopera u omladinskom pogonu, bolje i sa njima probati nego od ovih očekivati da se "dozovu", koliko znam onaj Osmanković i Duraković (što su potpisali ugovore) su premladi za prvi tim.
Dževad (Džemal) Begić - Đilda 25.09.1966. - 11.07.1992.

Schwarz
Kontakt:

Post Postao/la Schwarz » 18 jan 2015, 12:42

pile87 je napisao/la:
Nydalen je napisao/la:Ja da sam Kvesic i imam ovakvu odbranu, presao bih u vezne igrace. Reko bi fino Oda, od danas sam lijevo krilo :D
E to je dobro receno :D Ne treba Zeljkovicu zamjerati sto pogrijesi treba zamjerati onome ko ga tu postavi jer covjek je bek a ne stoper.A kao bek izgleda mnogo bolje nego stoper.
Neko vec rece stopere treba gledati kao par i u pravu je.Ja sam misljenja da mi imamo dobrog stopera u Kosoricu samo da on nema tog para nema s kim da igra.
Iskreno nasi stoperi su na vjetrometrini jer nemamo igraca koji igra zadnjeg veznog kako treba sto im dodatno otezava posao Tomo ne stize i naprijed i nazad, ako i stigne onda krepa pred golom u usere stvar kao sto je bio slucaj par puta.
Po meni zadnji vezni je najpotrebniji
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 18 jan 2015, 12:48

pile87 je napisao/la:
Kosoric dobar ? Eh sad moram argumentovano reagovati. Prvo, on nije gradjen za stopera, premekan je, slab u skoku, nepravovremen, slabo postavljanje, losa kordinacija sa timom, ocajna pas igra( ne zna na metar da doda) . Njegovo dovodjenje i guranje u prvi tim je u mnogome prouzrokovalo propuh u zadnjoj liniji. Njemu prilog ide da ni ostali nisu blistali, cak naprotiv, te da je i vezni bio ispod prosjeka, ali opet mi je on prvi favorit za najlosijeg. Halali Pile@ , ali stvarno nisam ocajnijeg odbrambenog gledao u dresu Zelje, bar ne mogu da se sjetim.

Edit; da se nadovezem da je direktno kriv za min 5 golova.
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 18 jan 2015, 12:50

ja sam poslije skoplja mislio da je on pravo pojačanje. posipam se pepelom.

jaludovolimte
Kontakt:

Post Postao/la jaludovolimte » 18 jan 2015, 12:51

Zolotić je bio naš majstor, uzme loptu od protivnika, šalje prvom do sebe ili okrene stranu.
tebe volim, tebi pjevam za jedan gol..

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 18 jan 2015, 12:53

Stvarno cudne diskusije. Subjektivno,pausalno,djetinjasto...
Pripreme tek pocele. Igraju se prve utakmice.Igraju se protiv jakih protivnika. igraju se nakon 2,3 treninga na normalnom terenu. Novi trener. Hoce da vidi. Kombinuje sve sto ima na raspolaganju. Rezultat ko rezultat,haman potpuno nebitan. I ne izgubis,pobjedis na penale...Nismo gledali utakmicu. Imamo petominutni video iz kojeg vidimo kako su pali golovi,kako su izvodjeni penali,par sansi...
Ali,pametnjakovici se odmah jave s **** svega,sa finim atributima za igrace svog voljenog tima(debil,kreten,majmun,konj...). Zasto ljudi imaju potrbu za tim. Deklarises se kao neko ko voli klub,znaci da je logicno da volis i te igrace koji u njemu igraju,ili da ih u najmanju ruku postujes,barem kao ljudska bica.
Po meni,na ovaj nacin oni koji tako nastupaju,govore najvise o sebi samima. O svojim ljudskim karakteristikama na prvom mjestu. Potom govore o nepostivanju kluba,ljudi koji ga vode...Jer,po logici tih navijaca,ako je debil Zeljkovic,debil je i Odovic koji ga je stavio da igra,jer ne vidi da je ovaj debil. Debil je i Adzem i Dino koji su ga stavljali ranije da igra. A najveci debil je Amar koji ga je doveo i prvi stavio da igra.Debili su svi iz uprave jer dozvoljavaju debilima da im debil igra...Ali ne samo to. Ti navijaci su i bolji strucnjaci od svih nabrojanih,jer oni vide a nabrojani ne vide ko je dobar ko nije dobar igrac.Zaklece se,zalozice familiju da je, recimo, Fejzic bolji stoper od Bogdanovica.To sto nikad ni minute Fejziceve igre nisu vidjeli,potpuno je nebitno.Njihov istancani strucni instikt je nepogrijesiv. Ima li to ikakvog smisla? Ako neko misli da ima.onda smo stvarno u kurcu.
Pustite ljude da rade svoj posao. Imamo trenera sa kojim smo uglavnom zadovoljni. Zadovoljni smo i sa ostatkom staba koji radi s njim. Niko nije od juce. Pripreme su pocele na vrijeme. Igrace se dosta jakih utakmica.Kroz treninge i utakmice ce se fizicka sprema dici na optimalan nivo. Igracki kadar je takav kakv je. Po ocjenama ljudi koji bi trebali da se razumiju u to,dovoljno dobar da ostvari ciljeve kluba uovoj sezoni. Doveden je jedan igrac za kojeg su,ovi koji bi trebali to znati,procjenili da moze pomoci. Moguce da ce se dovesti jos neko...Mozda nece,nebitno. Svi u klubu se trude uraditinajbolje sto mogu u ovom momentu.
Neke se stvari mjenjaju. Samo se ne mjenjaju neki navijaci Zelje.

jaludovolimte
Kontakt:

Post Postao/la jaludovolimte » 18 jan 2015, 12:58

FKZ1921 je napisao/la:Stvarno cudne diskusije. Subjektivno,pausalno,djetinjasto...
Pripreme tek pocele. Igraju se prve utakmice.Igraju se protiv jakih protivnika. igraju se nakon 2,3 treninga na normalnom terenu. Novi trener. Hoce da vidi. Kombinuje sve sto ima na raspolaganju. Rezultat ko rezultat,haman potpuno nebitan. I ne izgubis,pobjedis na penale...Nismo gledali utakmicu. Imamo petominutni video iz kojeg vidimo kako su pali golovi,kako su izvodjeni penali,par sansi...
Ali,pametnjakovici se odmah jave s **** svega,sa finim atributima za igrace svog voljenog tima(debil,kreten,majmun,konj...). Zasto ljudi imaju potrbu za tim. Deklarises se kao neko ko voli klub,znaci da je logicno da volis i te igrace koji u njemu igraju,ili da ih u najmanju ruku postujes,barem kao ljudska bica.
Po meni,na ovaj nacin oni koji tako nastupaju,govore najvise o sebi samima. O svojim ljudskim karakteristikama na prvom mjestu. Potom govore o nepostivanju kluba,ljudi koji ga vode...Jer,po logici tih navijaca,ako je debil Zeljkovic,debil je i Odovic koji ga je stavio da igra,jer ne vidi da je ovaj debil. Debil je i Adzem i Dino koji su ga stavljali ranije da igra. A najveci debil je Amar koji ga je doveo i prvi stavio da igra.Debili su svi iz uprave jer dozvoljavaju debilima da im debil igra...Ali ne samo to. Ti navijaci su i bolji strucnjaci od svih nabrojanih,jer oni vide a nabrojani ne vide ko je dobar ko nije dobar igrac.Zaklece se,zalozice familiju da je, recimo, Fejzic bolji stoper od Bogdanovica.To sto nikad ni minute Fejziceve igre nisu vidjeli,potpuno je nebitno.Njihov istancani strucni instikt je nepogrijesiv. Ima li to ikakvog smisla? Ako neko misli da ima.onda smo stvarno u kurcu.
Pustite ljude da rade svoj posao. Imamo trenera sa kojim smo uglavnom zadovoljni. Zadovoljni smo i sa ostatkom staba koji radi s njim. Niko nije od juce. Pripreme su pocele na vrijeme. Igrace se dosta jakih utakmica.Kroz treninge i utakmice ce se fizicka sprema dici na optimalan nivo. Igracki kadar je takav kakv je. Po ocjenama ljudi koji bi trebali da se razumiju u to,dovoljno dobar da ostvari ciljeve kluba uovoj sezoni. Doveden je jedan igrac za kojeg su,ovi koji bi trebali to znati,procjenili da moze pomoci. Moguce da ce se dovesti jos neko...Mozda nece,nebitno. Svi u klubu se trude uraditinajbolje sto mogu u ovom momentu.
Neke se stvari mjenjaju. Samo se ne mjenjaju neki navijaci Zelje.
+1, svi smo bili za Odu i sad na nama je da vjerujemo. On sa igračima živi i bolje zna sve sigurno od nas. Sad je vrijeme ugiravanja i vjerujem da će oda uspjeti u tome i fizički spremiti ekipu. Svaku pripremnu nek izgubimo sa 10 razlike, ali ako protiv Olimpica i protiv ekipa koje dolaze pokažemo igru, a uz to će i rezultat doći sigurno mi smo na dobitku.
tebe volim, tebi pjevam za jedan gol..

Adviser
Kontakt:

Post Postao/la Adviser » 18 jan 2015, 13:31

Svi su imali priliku gledati navedene u dvadesetak utakmica prošle polusezone tako da im ne treba nikakav klip niti neka nova utakmica da bi bili upoznati sa (ne)kvalitetom navedenih. Dovoljan broj utakmica su gledali da bi mogli suditi a i vjerovatno da se ne razumiju u ovaj sport (dovoljno da imaju svoje mišljenje) onda bi pratili boćanje a ne fudbal. Prema tome, svi znaju kakve "štopere" ima Željo! Trenutna diskusija se ne odnosi samo na jučerašnju utakmicu već je ovdje riječ o trenutnom sastavu sa kojim bi Željo trebao ući u nastavak prvenstva.
Zadnja izmjena: Adviser, dana/u 18 jan 2015, 13:39, ukupno mijenjano 1 put.
Dževad (Džemal) Begić - Đilda 25.09.1966. - 11.07.1992.

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 18 jan 2015, 13:39

Neandertalac je napisao/la:
Kosoric dobar ? Eh sad moram argumentovano reagovati. Prvo, on nije gradjen za stopera, premekan je, slab u skoku, nepravovremen, slabo postavljanje, losa kordinacija sa timom, ocajna pas igra( ne zna na metar da doda) . Njegovo dovodjenje i guranje u prvi tim je u mnogome prouzrokovalo propuh u zadnjoj liniji. Njemu prilog ide da ni ostali nisu blistali, cak naprotiv, te da je i vezni bio ispod prosjeka, ali opet mi je on prvi favorit za najlosijeg. Halali Pile@ , ali stvarno nisam ocajnijeg odbrambenog gledao u dresu Zelje, bar ne mogu da se sjetim.

Edit; da se nadovezem da je direktno kriv za min 5 golova.
Ja mogu da shvatim da neko ne misli kao ja.Naravno moje misljenje i ne mora da znaci da sam ja u pravu ali ono sto mislim to i napisem.Reci cu jednu stvar pogledaj snimak utakmice ovo protiv hajduka kada Zeljkovic gubi loptu i ko odklanja opasnost.Mnogi treneri ne vole da mjenjaju odbranu jer je to dio tima koji dobija utakmice.I Amar je bio takav recimo stavi Kerlu sa Bogicevicem ali to nikako ne ide i onda opet vrati Vecu.A nije ni jedan los od njih ali neki ne klapaju zajedno, cak bi i sam probao prije sa Kerlom ali eto nije islo.
Pocetak je priprema i ovo sto se vidi na sturom klipu nije dovoljno za bilo koje misljenje ali eto gledali smo sta smo gledali u prvom dijelu sezone.Sve je moguce od toga da ovi sto imamo proigraju do toga da opet budu katastrofa.
Takve stvari treba ostaviti treneru i naravno mi ovdje pisemo svoje vidjenje situacije.I jednostavno Odi treba dati vremena vjerujem da ce i sam pronaci pravo rijesenje za odbranu.

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 18 jan 2015, 14:11

Sta vam je ba koda smo 5-0 zijanili.Najvece pojacanje je Odovic koji ce to da smjesti na mjesto gdje ko kako i sta.Sabura malo ja vjerujem Odi i on je nase navece pojacanje.Sve ce doc na svoje mjesto pa i Zeljkovic.Covjek mora da proba vidi neide ok vracam ga na beka stavljam Sadikovica i tako.Mi cemo imat ubojit napad vidjece te ima da dajemo svaku tekmu po 2ili3 komada.Ja ocekujem ovaj sastav sa jos jednim pojacanjem u odbrani koji ce odma da uleti u prvih 11.Anto Kvesa Zeljkovic Sadikovic Memija pojacanje Nuspahic Tomic Bajic Vaera iovaj iz Celika.Ubitacan napad vjeruj te mi.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 18 jan 2015, 14:13

trebalo bi. napad nije ni jesenas bio problem, a sa odom bi to trebalo biti još bolje. vidjeli smo kako je čelik odigrao protiv nas, čelik je znao pobijediti na grbavici ali nikad nije onako lijepo i ofanzivno igrao.

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 18 jan 2015, 14:21

Ma dobro svi razumijemo da ovo ste se odigralo nije mjerodavno pocetak je priprema a i Oda upoznaje igrace, kao sto je i sam rekao.Svi su dobili sansu i zeli vidjeti koliko ko moze.Onda moze donijeti odluku sta mu tacno treba.Sjetimo se Amara i priprema da bi vidio mogucnosti igraca uostalom za to sluzi pripremni period.

sergejevic
Kontakt:

Post Postao/la sergejevic » 18 jan 2015, 14:22

Kosoric je izuzetno skolovan igrac i nas najbolji stoper. Nema sumnje da je jako kvalitetan za nase uslove, ali na igru pojedinca utice mnogo, mnogo stvari, tako da je jako tesko pisati o njegovim kvalitetama ili nedostacima jer nismo jos sve vidjeli od njega. Za stopere, kao i ostatak tima, je jako vazan sistem i nacin igre ekipe. Bogicevic i Vaslic su izgledali kao stoperi Evropskog kvaliteta u tadasnjem sistemu igre, sjecaju se svi da smo imali ogroman posjed lopte, sto kuci, sto na strani i niko nam tada nije mogao parirati u tom segmentu. Logicno je da ako imas loptu nogama, protivnik ima manje sanse da te napada i stvara probleme. Znamo isto da su Bogi i Vasilic imali kikseva i gresaka gotovo uvijek kada bi protivnik pravio pritisak na zadnju liniju.

Kod Adzema je sistem bio apsolutno drugaciji, gdje smo prepustali loptu protivniku i dozvoljavali da nas napada, a onda bi pokusajima brzih akcija i izbacivanja igraca u prostor pokusavali zabit gol. U takvom sistemu moras imati izuzetno kvalitetne i uigrane stopere, kao i zadnje veze, bekove i golmana, koji ne bi dozvolili protivniku da zabije iako napada, a onda oduzete lopte brzo gurati naprijed. Istina je da nismo imali dovoljno kvalitete za taj sistem igre, pa smo i bili poprilicno losi i izgubljeni vecim djelom sezone. Savrsen primjer takve igre je utakmica s Radnikom(ako se ne varam) kada su nas ljudi ubili, ali mi smo iz dvije sanse dali tri gola. Doduse tada nas je i sreca pratila, ali nesto poput toga bi trebao izgledati taj sistem.

Odovic je ponovo trener koji trazi posjed i trazi sto vise dodavanja na terenu. Takav nacin ce opet dati manje sanse protivniku da nas pritisce nazad i pravi probleme. Stoperi i cijela zadnja linija ce biti rastereceniji i vjerovatno ucinkovitiji. Lopta ce vecinom biti u nasem posjedu, i sam Odovic je rekao da je sramota da Celik na sred Grbavice ima 70% posjeda. Ja ocekujem Kosorica i Zeljkovica na stoperskim pozicijama, ne znam kakav je onaj mali iz Drine sto bi trebao doci, ali obojica su jaki na zemlji i sigurno ce pruzati mnogo bolje partije nego do sada. Kako vrijeme bude odmicalo oni ce biti sigurniji, samopuzdanje ce im rasti, kao i golmanu.

Vjerovatno zbog toga se i ne razmislja mnogo o defanzivnim igracima, pojacavamo prednji dio koji ce znati cuvati loptu u nasem posjedu, koji ce lomiti protivnike i konstantno napadati. Mislim da imamo dobre igrace za takav sistem, Eldar na zadnjeg veznog, uz njega Tomic, ispred vjerovatno Varea, krila Djelmic i Nuspahic, a ispred Bajic ili taj spic koji treba doci, a onda se moze i mnogo toga rotirati u vrhu napada. Memija takodjer moze na krilo, ali na beka, imamo i Stanica koji takodjer moze mnogo pozicija pokriti. Ono sto je sigurno je da Odovic dobro poznaje ovu ekipu i da ce posloziti ovo kako treba. U to ne treba sumnjati.

Fidelito
Kontakt:

Post Postao/la Fidelito » 18 jan 2015, 14:24

Treba ovog Stokića zaganjati obavezno.

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 18 jan 2015, 14:27

Fidelito je napisao/la:Treba ovog Stokića zaganjati obavezno.
Najbolji igrac borca bio definitivno bi nam lego.

BLU SKY

Post Postao/la BLU SKY » 18 jan 2015, 14:35

Nusmir Fajić
Napadač Maribora dolazi u Slobodu ?
Prvaci:1945/46,1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10,2011/12,2012/13
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85

Format
Kontakt:

Post Postao/la Format » 18 jan 2015, 14:38

E u qurcu smo ako Sloboda moze dovest Fajica a mi ne.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Zeljeznicar! 1921 !

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 18 jan 2015, 14:40

Fidelito je napisao/la:Treba ovog Stokića zaganjati obavezno.
+1
DRUG NEBI TI PUNCA

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, AhmedNurudin, Arma00, Bonton, Pact1921 i 59 gostiju.