Nydalen je napisao/la:Uzimamo Tunis i Makedoniju!
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Moderator/ica: Pasha
Nydalen je napisao/la:Uzimamo Tunis i Makedoniju!
da, nista se ne desava preko noci, korak po korak, sve ovo ide u "radni staž", jos jedna pobjeda bi bila odlicna...123456 je napisao/la:Ja sam zadovoljan.Do prije par godina sam mastao o nama na svjetskom a sad se to drsava.Momci se bore to je vazno.Nekada jednostavmo ne ide I to je to.Jos jedna pobjeda po meni bi bilo super.Pa taman se ne plasirali dalje.
Ako bi kojim slucajem dobili tunis i makedoniju sa Hrvatima bi igrali za prvo mjestosudac92 je napisao/la:Nemoj Boga ti da i sa dvije pobjede ne prodjemo dalje,dovoljno je bilo ono sa kosarkasima sto i dan danas ne mogu prezaliti. Sto ne bi dobili Tunis i Makedoniju. Idemo jako u obje pa sta bude!!!
Ne bih bas rekao da nas neko podcjenjuje, pogotovo nakon Islanda, od tada nas svi gledaju sa dozom respekta, jedino su procitali nasu igru pa igraju jacu odbranu na nase bekove, koji od Danske ne mogu meda, msm Iran ne racunam u ozbiljnu ekipuxinxee je napisao/la:Makedonci i Tunis nas mnogo podcijenjuju (imaju i pravo na to),iskoristiti to i napravit senzaciju
Ma nemamo ni mi nekog kvalitetnog lijevog beka u tome je problem. Imaš Prcea koji zna igrati al' je u godinama i imaš Čelicu koji realno nije kvalitet.esprit24 je napisao/la:Ne bih bas rekao da nas neko podcjenjuje, pogotovo nakon Islanda, od tada nas svi gledaju sa dozom respekta, jedino su procitali nasu igru pa igraju jacu odbranu na nase bekove, koji od Danske ne mogu meda, msm Iran ne racunam u ozbiljnu ekipuxinxee je napisao/la:Makedonci i Tunis nas mnogo podcijenjuju (imaju i pravo na to),iskoristiti to i napravit senzaciju
Potpis, to je to. Mislim da smo i cak mogli do pozitivnog rezultata, da nismo one zadnje dvije kontre uprpopastili, dosli bi na -1 dvije minuta pred kraj.ultrasstyle_tz je napisao/la:ma nemamo se sta nervirati, ko god je gledao prve tekme Austrije, Tunisa i Hrvatske vidio je da je to rukomet za klasu iznad naseg (Makedonce nisam gledao na ovom prvenstvu) i da mi u takvoj situaciji moramo igrati vrhunski da bi imali sanse..
prvo poluvrijeme smo odigrali vrhunski bas onako kako treba da bi se nosili sa ekipama jacim od nas..usudio bih se reci i iznad mogucnosti da su odigrali... drugo poluvrijeme su momci stali, Austrija pojacala odbranu, promijenila neke stvari u napadu, a mi nismo bili u stanju izbjeci onu crnu rupu od 11 minuta bez gola i to je bilo to...
nisam nezadovoljan jer sam svjestan da su sve ove ekipe jace od nas, i koga god da pobijedimo to ce biti vrhunski poduhvat...
jedina stvar na koju pizdim je to da ne vjerujem da postoji ekipa koja ne zna baciti loptu u kontru, pa to je osnova rukometa jbt i ono je stvarno bilo tesko gledati..tu vidis koliko smo mi ustvari tanki..ovo ostalo , osim promasaja Burica, je sve toliko koliko ovi momci mogu..sastavili su 40 strasnih minuta, ali onih 20 crnih nas je uhakalo
slazem se za prcea i celicu, a sto se tice halilbegvica, Marka je sve objasnio i ja sam tu na selektorovoj strani, a i mi na forumu bi trebali manje od Faruka praviti Filipa Jihu, jer smatram da je on u 5 deka sa pomenutim dvojcemFaraonTM je napisao/la:Ma nemamo ni mi nekog kvalitetnog lijevog beka u tome je problem. Imaš Prcea koji zna igrati al' je u godinama i imaš Čelicu koji realno nije kvalitet.esprit24 je napisao/la:Ne bih bas rekao da nas neko podcjenjuje, pogotovo nakon Islanda, od tada nas svi gledaju sa dozom respekta, jedino su procitali nasu igru pa igraju jacu odbranu na nase bekove, koji od Danske ne mogu meda, msm Iran ne racunam u ozbiljnu ekipuxinxee je napisao/la:Makedonci i Tunis nas mnogo podcijenjuju (imaju i pravo na to),iskoristiti to i napravit senzaciju
Eh sad se zapitaš šta je sa Halilbegovićem
Makedonci su do trijumfa došli mnogo teže od očekivanog, a toga je svjestan i ponajbolji rukometaš svijeta Kiril Lazarov koji je u izjavi za Sport Centar nahvalio rukometnu reprezentaciju naše zemlje.
''Neću hvaliti Bosnu kao reprezentaciju, ali oni imaju jako dobre pojedince i to ne kažem samo ja, nego to kažu svi, cijeli evropski rukomet i to znaju svi. Sa Markovićem su napravili dobru ekipu, ne samo pojedinačno kao i ranije i to evo već godinama pokazuju na terenu gdje su porazili jake reprezentacije. Ne pilim naopako nego je to tako. Teška i zahtjevna utakmica nas očekuje'', kazao je ponajbolji rukometaš svijeta i dodao:
''Ako budemo igrali protiv Irana teško ćemo slaviti protiv Bosne. Igrali smo jako loše, moramo se srediti. Još jednom se pokazao ovaj balkanski mentalitet i to je to. Dvije reprezentacije kvalitetne, biće dobra utakmica, daćemo sve od sebe i ići ćemo na pobjedu. Neka pobijedi bolji na kraju''.
Lazarov se potom ponovo dotakao i reprezentacije Irana sa kojom su Makedonci odigrali jako težak meč.
''Mislim da smo i mi i Bosna potcijenili Iran i čini mi se da ko bude tako postupio imaće problema. Možda imamo bolju reprezentaciju i bolje pojedince od Irana, ali to treba pokazati na terenu trebali smo se odmoriti, a na kraju smo se umorili, tako da plan nije uspio, jedino što je dobro je da smo osvojili dva boda'', zaključio je za SC Sport Kiril Lazarov.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.