Husić je milijarder nista tu nije čudno prijatelju.Format je napisao/la:E u qurcu smo ako Sloboda moze dovest Fajica a mi ne.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Ne znam,mislim opet mi cudno da mi ne mozemo a oni da.
Nego ovaj Stokic ce u Olimpic ko da gledam.
Zeljeznicar! 1921 !
Nisu tu bitni milioni, koliko je bitno da li igrac ima mozga. Ako je njemu bolje igrati u Slobodi nego u Zelji za hiljadu manje, tu se nista ne moze. Ako hoce da se bori za opstana nije ni cudno sto u Mariboru ne moze igrati..
Boga mi, bilo je povuci-potegni ...

P. S. Stokić
Po meni, jedan od najboljih napadača lige!
P. S. Stokić
Zadnja izmjena: Adviser, dana/u 18 jan 2015, 15:17, ukupno mijenjano 2 puta.
Dževad (Džemal) Begić - Đilda 25.09.1966. - 11.07.1992.
Ja bih volio kad bi mogli dovesti Ivana Sesara na zadnjeg veznog.Borben igrac koji bi nam bio od velike pomoci
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."
E vala ako nam je Kosorić dobar igrač, onda smo definitivno spali na veoma niske grane.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Pa dobar im je jer ga je Amar doveo. Ove igrace sto treba da dovede Alihodzic ne valjaju pet para. Ili je cetnik, ili nam ne treba, a mozda nam i ne treba..

Potpisujem svaku napisanu riječ .......FKZ1921 je napisao/la:Stvarno cudne diskusije. Subjektivno,pausalno,djetinjasto...
Pripreme tek pocele. Igraju se prve utakmice.Igraju se protiv jakih protivnika. igraju se nakon 2,3 treninga na normalnom terenu. Novi trener. Hoce da vidi. Kombinuje sve sto ima na raspolaganju. Rezultat ko rezultat,haman potpuno nebitan. I ne izgubis,pobjedis na penale...Nismo gledali utakmicu. Imamo petominutni video iz kojeg vidimo kako su pali golovi,kako su izvodjeni penali,par sansi...
Ali,pametnjakovici se odmah jave s **** svega,sa finim atributima za igrace svog voljenog tima(debil,kreten,majmun,konj...). Zasto ljudi imaju potrbu za tim. Deklarises se kao neko ko voli klub,znaci da je logicno da volis i te igrace koji u njemu igraju,ili da ih u najmanju ruku postujes,barem kao ljudska bica.
Po meni,na ovaj nacin oni koji tako nastupaju,govore najvise o sebi samima. O svojim ljudskim karakteristikama na prvom mjestu. Potom govore o nepostivanju kluba,ljudi koji ga vode...Jer,po logici tih navijaca,ako je debil Zeljkovic,debil je i Odovic koji ga je stavio da igra,jer ne vidi da je ovaj debil. Debil je i Adzem i Dino koji su ga stavljali ranije da igra. A najveci debil je Amar koji ga je doveo i prvi stavio da igra.Debili su svi iz uprave jer dozvoljavaju debilima da im debil igra...Ali ne samo to. Ti navijaci su i bolji strucnjaci od svih nabrojanih,jer oni vide a nabrojani ne vide ko je dobar ko nije dobar igrac.Zaklece se,zalozice familiju da je, recimo, Fejzic bolji stoper od Bogdanovica.To sto nikad ni minute Fejziceve igre nisu vidjeli,potpuno je nebitno.Njihov istancani strucni instikt je nepogrijesiv. Ima li to ikakvog smisla? Ako neko misli da ima.onda smo stvarno u kurcu.
Pustite ljude da rade svoj posao. Imamo trenera sa kojim smo uglavnom zadovoljni. Zadovoljni smo i sa ostatkom staba koji radi s njim. Niko nije od juce. Pripreme su pocele na vrijeme. Igrace se dosta jakih utakmica.Kroz treninge i utakmice ce se fizicka sprema dici na optimalan nivo. Igracki kadar je takav kakv je. Po ocjenama ljudi koji bi trebali da se razumiju u to,dovoljno dobar da ostvari ciljeve kluba uovoj sezoni. Doveden je jedan igrac za kojeg su,ovi koji bi trebali to znati,procjenili da moze pomoci. Moguce da ce se dovesti jos neko...Mozda nece,nebitno. Svi u klubu se trude uraditinajbolje sto mogu u ovom momentu.
Neke se stvari mjenjaju. Samo se ne mjenjaju neki navijaci Zelje.
Ko je ovaj nas sto se marise na prvoj slici? Kolarov?Adviser je napisao/la:Boga mi, bilo je povuci-potegni ...![]()
P. S. StokićPo meni, jedan od najboljih napadača lige!
Kosoric na slici.
- Neandertalac
- Kontakt:
Ma drug ja sam kao uzorak uzeo onih skoro dvadesetak utakmica koje je Kosoric odigrao, a ne klip gdje je izbio jednu loptu. Odgovorno tvrdim, najlosiji Zeljin igrac u jesenjem dijelu. Moramo razdvojiti ovo sto sada pisem od pljuvanja, ovo je samo kritika i zapazanje, moje licno, da nas ne citiraju bezveze i cupaju zivac.pile87 je napisao/la:Ja mogu da shvatim da neko ne misli kao ja.Naravno moje misljenje i ne mora da znaci da sam ja u pravu ali ono sto mislim to i napisem.Reci cu jednu stvar pogledaj snimak utakmice ovo protiv hajduka kada Zeljkovic gubi loptu i ko odklanja opasnost.Mnogi treneri ne vole da mjenjaju odbranu jer je to dio tima koji dobija utakmice.I Amar je bio takav recimo stavi Kerlu sa Bogicevicem ali to nikako ne ide i onda opet vrati Vecu.A nije ni jedan los od njih ali neki ne klapaju zajedno, cak bi i sam probao prije sa Kerlom ali eto nije islo.Neandertalac je napisao/la:
Kosoric dobar ? Eh sad moram argumentovano reagovati. Prvo, on nije gradjen za stopera, premekan je, slab u skoku, nepravovremen, slabo postavljanje, losa kordinacija sa timom, ocajna pas igra( ne zna na metar da doda) . Njegovo dovodjenje i guranje u prvi tim je u mnogome prouzrokovalo propuh u zadnjoj liniji. Njemu prilog ide da ni ostali nisu blistali, cak naprotiv, te da je i vezni bio ispod prosjeka, ali opet mi je on prvi favorit za najlosijeg. Halali Pile@ , ali stvarno nisam ocajnijeg odbrambenog gledao u dresu Zelje, bar ne mogu da se sjetim.
Edit; da se nadovezem da je direktno kriv za min 5 golova.
Pocetak je priprema i ovo sto se vidi na sturom klipu nije dovoljno za bilo koje misljenje ali eto gledali smo sta smo gledali u prvom dijelu sezone.Sve je moguce od toga da ovi sto imamo proigraju do toga da opet budu katastrofa.
Takve stvari treba ostaviti treneru i naravno mi ovdje pisemo svoje vidjenje situacije.I jednostavno Odi treba dati vremena vjerujem da ce i sam pronaci pravo rijesenje za odbranu.
Ja ti napisa gore neke njegove lose karakteristike, ti se nisi potrudio da me demantujes. Sergejevic@ je napisao da je najskolovaniji i da je postavka igre sada drugacija , ali to ga ne opravdava niti jednog trenutka, osim mozda ta neuigranost stoperskog para, iako niti to ne igra ulogu kod individualnih gresaka.
Vidi, dobar odbrambeni defanzivno u taktickom dijelu mora da ima; dobru markaciju, kontrolu zone, saradnju, a ofanzivno da pomaze bekovima, pokriva ih, otkriva se pri povratu lopte unazad. Kosoric nema dobru markaciju, nepravovremen je i ispada , slab u saradnji sa suigracima sto mu unistava kontrolu zone, olako pravi faulove u zoni(sto je posljedica lose markacije) i tek malo bolji u ofanzivnom dijelu .
Dalje, fizicko tehnicke karakteristike kao npr, igra glavom , 1 na 1, anticipacija, iznosenje lopte itd. Igra glavom , ocjena nedovoljan,sto zbog fizicke inferiornosti sto zbog lose sledece stavke, anticipacija i fudbalska inteligencija. Iako nesiguran, nije toliko los u igri 1 na 1, polije Zeljkovica najbolji dok je u prenosu lopte uzasan, dodavanja netacna i konfuzno izbijanje lopte.
Eh sada, kao trener ti donekle mozes popraviti neke segmente, kao sto su saradnja( kontrola zone) i donekle fizicka sprema ali previse je deficitarnih stavki za napredak.
Jos jednom, analizu i zakljucke donosim na osnovu pregledanih 20-ak njegovih utakmica i ne mogu se sjetiti niti jedne gdje sam bio zadovoljan sa njim a kamoli da me je impresionirao.
Zamolio bih da me citiraju sa glupim komentarima i konstatacijama.
Željezničar za život cijeli !
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
Ja to vidim malo drugacije, mi smo pod Adzemom i to sam pisao vec jedina ekipa koja igra bez zadnjeg veznog ( ako vec trazis argument evo ti ga jesi li ikada vidio recimo Eldara da se vratio da pomogne stoperu da udvoji nekoga ) nasi su stoperi bili prepusteni sami sebi iz toga proizilazi strah i nemaju samopouzdanja.Pa tribine zadrhte kad nam neko kontru slozi jer su sanse da dobijemo gol 50% odbranu ne igraju samo stoperi nego komplet ekipa.I jako puno je do taktickih postavki koje je trener zamislio tipa da stoje stoperi bubam na 40 metara , Kosoric je igrac koji ucestvuje u igri ekipe a ne samo stoper koji brani dio terena kao sto je bio slucaj sa Skaljicem. A Zeljo nije ekipa koja treba da se cesto brani kao sto je bio slucaj opet kod Adzema zato i kazem ima dosta do taktike.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
- Neandertalac
- Kontakt:
Ja sam govorio o individualnim kvalitetama, timska igra je druga tema. A i spomenuo sam to u prvom postu , kako su i suigraci iz zadnje linije i veznog reda ( u defanzivnom dijelu) doprinjeli sveukupnom utisku.pile87 je napisao/la:Ja to vidim malo drugacije, mi smo pod Adzemom i to sam pisao vec jedina ekipa koja igra bez zadnjeg veznog ( ako vec trazis argument evo ti ga jesi li ikada vidio recimo Eldara da se vratio da pomogne stoperu da udvoji nekoga ) nasi su stoperi bili prepusteni sami sebi iz toga proizilazi strah i nemaju samopouzdanja.Pa tribine zadrhte kad nam neko kontru slozi jer su sanse da dobijemo gol 50% odbranu ne igraju samo stoperi nego komplet ekipa.I jako puno je do taktickih postavki koje je trener zamislio tipa da stoje stoperi bubam na 40 metara , Kosoric je igrac koji ucestvuje u igri ekipe a ne samo stoper koji brani dio terena kao sto je bio slucaj sa Skaljicem. A Zeljo nije ekipa koja treba da se cesto brani kao sto je bio slucaj opet kod Adzema zato i kazem ima dosta do taktike.
Željezničar za život cijeli !
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
niko od njih nije individualno neki kvalitet, ali trebalo bi da u pravoj postavci ipak mogu bolje. za zeljkovića to i znamo iz prošle sezone.
Ja kad se ovog detalja sjetim ne mogu reći da je Kosorić kvalitet koji Željo treba!
http://youtu.be/Pac50DGeut8?t=39s
Lik u jednostavnoj promjeni pravca ispade k'o iz tramvaja.
U ovakvim situacijama se ovo ne smije desiti! Obično, štoperi radije puštaju igrače da idu na ubačaj, odnosno, otvaraju im prostor da prođu (prema korneru) pa da im klizećim probaju izbiti loptu ili da im golman skrati ugao prije nego da ovako uđu kroz sredinu, jer je to 99% gol, golman nema nikakvih šansi.
http://youtu.be/Pac50DGeut8?t=39s
Lik u jednostavnoj promjeni pravca ispade k'o iz tramvaja.
U ovakvim situacijama se ovo ne smije desiti! Obično, štoperi radije puštaju igrače da idu na ubačaj, odnosno, otvaraju im prostor da prođu (prema korneru) pa da im klizećim probaju izbiti loptu ili da im golman skrati ugao prije nego da ovako uđu kroz sredinu, jer je to 99% gol, golman nema nikakvih šansi.
Dževad (Džemal) Begić - Đilda 25.09.1966. - 11.07.1992.
Opet kazem stvar je kako ko sta vidi, ja sam siguran da bi Kosoric sa Bogijem bio vrh i ne mogu se oteti utisku da nema s kim da igra.Da ti ne pricam da imamo radilicu na zadnjem veznom ( neki moderan zadnji vezni sto prektikuju sve evropske ekipe ) da bi imali sigurnu odbranu koja bi pravila prevagu na terenu. Iznimno mi je drago da je Oda vratio Memiju na beka jer mi je on onako olicenje modernog beka u nasim okvirima, dug prvi korak, dobra pluca i bez imalo respekta prema protivniku.Uostalom Kosoricu se ovo pola godine moze prepisati na adaptaciju...Iskreno govoreci imam utisak da nasi stoperi jedan drugom smetaju a ne pomazu jednostavno nisu uklopili hoce li ne znam.Neandertalac je napisao/la:Ja sam govorio o individualnim kvalitetama, timska igra je druga tema. A i spomenuo sam to u prvom postu , kako su i suigraci iz zadnje linije i veznog reda ( u defanzivnom dijelu) doprinjeli sveukupnom utisku.pile87 je napisao/la:Ja to vidim malo drugacije, mi smo pod Adzemom i to sam pisao vec jedina ekipa koja igra bez zadnjeg veznog ( ako vec trazis argument evo ti ga jesi li ikada vidio recimo Eldara da se vratio da pomogne stoperu da udvoji nekoga ) nasi su stoperi bili prepusteni sami sebi iz toga proizilazi strah i nemaju samopouzdanja.Pa tribine zadrhte kad nam neko kontru slozi jer su sanse da dobijemo gol 50% odbranu ne igraju samo stoperi nego komplet ekipa.I jako puno je do taktickih postavki koje je trener zamislio tipa da stoje stoperi bubam na 40 metara , Kosoric je igrac koji ucestvuje u igri ekipe a ne samo stoper koji brani dio terena kao sto je bio slucaj sa Skaljicem. A Zeljo nije ekipa koja treba da se cesto brani kao sto je bio slucaj opet kod Adzema zato i kazem ima dosta do taktike.
I da umalo da zaboravim od Uzelca koji igra na poziciji stopera nece biti nista najvjerovatnije...
Pa treba reci da su svi razgovori propali sto se tice igraca koji su se spominjali..nazalost..
Uvijek je bitnije ono sto se nije spominjalo vjeruj miOdaVeliki je napisao/la:Pa treba reci da su svi razgovori propali sto se tice igraca koji su se spominjali..nazalost..
Kad je mahala pogodila igracaOdaVeliki je napisao/la:Pa treba reci da su svi razgovori propali sto se tice igraca koji su se spominjali..nazalost..
I njega cemo "preoteti"Format je napisao/la:Ne znam,mislim opet mi cudno da mi ne mozemo a oni da.
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, AhmedNurudin, Arma00, Bing [Bot], Bonton, Pact1921 i 60 gostiju.