Ako nista meni je drago da se konacno prica o uzem krugu igraca njih 4 - 5 potencijalnih, koji imaju kvalitet za A tim.
A ne kao u slucaju Susica, 20 igraca minimalno na uzem spisku potencijalnih.
Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog
Iako me nisi citirala, jasno je da je ovaj post upucen kao odgovor na moj prethodni a sa tobom razmjeniti postove uvijek je zadovoljstvo. Sa vecinom onoga sto si rekla se slazem, ali ako bi malo procitala postove iznad vidjela bi u koliko slucajeva je Pape postupio kao sto si opisala te pozvao nove igrace, a priznaces da ne moze ici na forum i pozivati svakog onog koga tzv. forumski strucnjaci predlazu, jer bi u tom slucaju morao pozvati najmanje 200 igraca. Sto se putovanja tice to je posebna prica. Ja bi npr. da mi neko plati cijeli zivot putovao, gledao utakmice, uzivao u luksuznim hotelima, ama treba to neko platiti a efekat je NULA. Ovi koji su htjeli da igraju za BiH, odnosno oni kojima je BiH postala jedina opcija (osim fudbalskih talasika tipa Kanada i Luksemburg), zaigrali su. Zaigrace i ovi sto se jos dvoume ako vide da nemaju sanse drugdje. BiH nije molila ni kada je njen fizicki opstanak bio u opasnosti pa nece ni klince koji su na pocetku svoje fudbalske karijere!!!!!!!DragonGirl je napisao/la:Da, selektorski posao nije da otkriva igrače, ali selektorski posao je da, kada mu se predloži neki već otkriveni igrač ili onaj koji bi se eventualno mogao iskazati, on ne odmahne rukom, već pokaže interesovanje, ustane iz svoje cijenjene kancelarijske fotelje, ode i na djelu pogleda da li je igrač kvalitet za reprezentaciju.
Naravno da se neće pozivati svako, ali upravo to i jeste posao selektora, da dobro prostudira ko je kvalitet za reprezentaciju, a ko nije, a to je nešto što se ne može uraditi iz stolice u Sarajevu, već je potrebno otići na lice mjesta i tamo se uvjeriti kako stoje stvari. Ne bih se složila s tobom da je efekat nula. Mnogim igračima, pogotovo onima koji se kolebaju, ili koji su još uvijek mladi sigurno itekako mnogo znači kada jedan Mehmed Baždarević sjedne na avion i dođe npr. u Belgiju isključivo zbog njega. Isti slučaj bi bio i da je Safet, kao cijenjeno igračko ime to činio, ali nažalost nije jer je vjerovatno bio mišljenja kao i ti, da su to klinci početnici, da nisu vrijedni trošenja pažnje na njih, ili mu je bilo mrsko, nije imao volje, ne znam, u to ne ulazim, ali nikad se ne zna kada jedan od njih može zablistati i koliko nam može trebati u određenom trenutku. BiH ne mora moliti, ali se itekako treba boriti za one igrače koji nam pripadaju, da se sutra ne bi kajali.Ibrahim je napisao/la:Iako me nisi citirala, jasno je da je ovaj post upucen kao odgovor na moj prethodni a sa tobom razmjeniti postove uvijek je zadovoljstvo. Sa vecinom onoga sto si rekla se slazem, ali ako bi malo procitala postove iznad vidjela bi u koliko slucajeva je Pape postupio kao sto si opisala te pozvao nove igrace, a priznaces da ne moze ici na forum i pozivati svakog onog koga tzv. forumski strucnjaci predlazu, jer bi u tom slucaju morao pozvati najmanje 200 igraca. Sto se putovanja tice to je posebna prica. Ja bi npr. da mi neko plati cijeli zivot putovao, gledao utakmice, uzivao u luksuznim hotelima, ama treba to neko platiti a efekat je NULA. Ovi koji su htjeli da igraju za BiH, odnosno oni kojima je BiH postala jedina opcija (osim fudbalskih talasika tipa Kanada i Luksemburg), zaigrali su. Zaigrace i ovi sto se jos dvoume ako vide da nemaju sanse drugdje. BiH nije molila ni kada je njen fizicki opstanak bio u opasnosti pa nece ni klince koji su na pocetku svoje fudbalske karijere!!!!!!!DragonGirl je napisao/la:Da, selektorski posao nije da otkriva igrače, ali selektorski posao je da, kada mu se predloži neki već otkriveni igrač ili onaj koji bi se eventualno mogao iskazati, on ne odmahne rukom, već pokaže interesovanje, ustane iz svoje cijenjene kancelarijske fotelje, ode i na djelu pogleda da li je igrač kvalitet za reprezentaciju.
Razumijem ovaj stav mada moras biti svijestan da nije isto razgovarati sa nekim i moliti nekoga to su dvije sasvim razlicite stvari. I ovdje nije rijec o 200 ni o 20 igraca nego manje. Posebno ako se radi o igracu koji je bio naprimjer najbolji strijelac SP a tebi fali treci, cetvrti napadac. Tu ne treba biti nesto puno pametan pa da vidis da je to potreban igrac. Znaci treba razgovarati i na fin nacin objasniti njihovu buducu ulogu u reprezentaciji ( na fin nacin nagovorit igraca ) kapitalnim igracima na pozicijama gdje smo tada najtanji. To radi svi selektori a kamoli ovi iz ex-yu koji imaju veliku dijasporu. Puno igraca nebi igrali danas za HR i SR da su kao sto ti kazes odbijali razgovor sa mladim igracima. I naravno da treba razgovarati bas sa mladim jer svaki iole dobar senior ce debitovati za maticne drzave koje su ulozile puno truda i sredstava da su stvorili tog igraca. Tada je vec kasno. To je na neki nacin igra onaj koji je brzi i koji ima bolji nos za prepoznat talenta taj profitira. Naravno ponekad i pogrijesis ili igrac zbog povrede, kluba ne napreduje kao sto bi trebao samo ako uspijes i kod jednog od pet igraca i to je super mada mislim da je veci % uspijeha.Ibrahim je napisao/la: BiH nije molila ni kada je njen fizicki opstanak bio u opasnosti pa nece ni klince koji su na pocetku svoje fudbalske karijere!!!!!!!
Je li podrazumijeva da selektor nazove potencijalnog igraca, ili da ode da ga pogleda na djelu i da sa njim poprica?Ibrahim je napisao/la:Svakako da se slazem da se treba boriti za nekog igraca, ali je pitanje sta to podrazumijeva. Jos samo ocekujem kada ce neko reci da mu treba neku trebu u bih trikou odvesti da se momcic pridobije. I gle cuda pominje se Tankosen, decko u cije ubjedjivanje da zaigra za BiH je bilo ukljuceno vise ljudi i vaznijih licnosti nego da je u pitanju jedan Mesi. A sutra ako nam i zabije gol, ovi ce isti sa foruma onda reci kako smo ga izgubili, nismo se borili za njega....bla, bla, bla. Jesmo gadan narod, nema sta. Ista stvar za Seferovica (mozda jos i drasticnija), Subotica, Gudelja, Arslanagica. Nego kad ste toliko navalili da se putuje, bili vi bili spremni odvojiti 20% od svoje plate u te svrhe? Kako mislite da je selektor trebao putovati amo-tamo, kad je fudlbalski savez imao SAMO 5000 maraka za platu? Uostalom nije on trgovacki putnik, yebote nafaka, nego selektor reprezentacije. U redu je da gleda nekoga ko ima pravo da igra za BiH pa se premislja da li mu je potreban, ali ici da gleda nekoga koga uopste ne moze pozvati, pa to nema nigdje nego samo kod nas. I tome ne bi bilo kraja, svako malo bi se negdje pojavio neki talenat kojeg bezbeli treba selektor licno zaganjati.
PS - Pishaaa, opet ti analiziras forumase umjesto da diskutujes.
Bicakcic nije imao nikakvu sansu da zaigra za Njemacku, kao ni Mujdza za Hrvatsku...Hajrovic se nekim cudom predomislio i kad je dosao nije bio prihvacen od suigraca upravo zbog toga sto su igraci obavljali posao umjesto selektora. Greska je u tome sto su selektorov posao obavljali svi osim njega, kako si rekao legende igraci i ljudi iz ambasade. Igracu selektor treba reci da li racuna na njega, i kad ti selektor dodje da razgovara sa tobom to ima neku svoju tezinu, znas da racuna na tebe. Selektor pravi spisak i poziva igrace a ne ljudi iz ambasade.Ibrahim je napisao/la:Za vrijeme Susicevog mandata Bicakcic, Hajrovic, Kolasinac, Mujdza...su promjenili sportsko drzavljanstvo i zaigrali za BiH. Ne znam kolike su Susiceve zasluge za to, ali njihovi primjeri pokazuju da se moze kad se hoce. Svi igraci koji igraju za druge reprezentaice su pozivani i nagovarani cak i od takvih legendi kao sto su kapiten Spahic i zvijezda Engleskog prvaka - jedan Edin Dzeko, od ljudi iz ambasada, prema tome prestanite vise trolati o tome.
Kolasinca teleca glava uopste nije htjela, sjetimo se izjava poput one da nece stici pjeske i da mu je mjesto u U21. Da je safet mogao birati (tj. da nije bilo ogromnog pritiska da se pozove prvotimac Schalkea) Kolasinac bi igrao kod Jagodica dok bi ljevog beka krpio germanac Hadzic.Ibrahim je napisao/la:Za vrijeme Susicevog mandata Bicakcic, Hajrovic, Kolasinac, Mujdza...su promjenili sportsko drzavljanstvo i zaigrali za BiH. Ne znam kolike su Susiceve zasluge za to, ali njihovi primjeri pokazuju da se moze kad se hoce. Svi igraci koji igraju za druge reprezentaice su pozivani i nagovarani cak i od takvih legendi kao sto su kapiten Spahic i zvijezda Engleskog prvaka - jedan Edin Dzeko, od ljudi iz ambasada, prema tome prestanite vise trolati o tome.
Nigerija je pokazala koliko je zelje imao da mu Kolasinac bude na raspolaganju...PapeSusic je napisao/la:Kolasinca teleca glava uopste nije htjela, sjetimo se izjava poput one da nece stici pjeske i da mu je mjesto u U21. Da je safet mogao birati (tj. da nije bilo ogromnog pritiska da se pozove prvotimac Schalkea) Kolasinac bi igrao kod Jagodica dok bi ljevog beka krpio germanac Hadzic.Ibrahim je napisao/la:Za vrijeme Susicevog mandata Bicakcic, Hajrovic, Kolasinac, Mujdza...su promjenili sportsko drzavljanstvo i zaigrali za BiH. Ne znam kolike su Susiceve zasluge za to, ali njihovi primjeri pokazuju da se moze kad se hoce. Svi igraci koji igraju za druge reprezentaice su pozivani i nagovarani cak i od takvih legendi kao sto su kapiten Spahic i zvijezda Engleskog prvaka - jedan Edin Dzeko, od ljudi iz ambasada, prema tome prestanite vise trolati o tome.
Jojjjj boze dragi vi papetovci samo izmisljate stvari manipulatori kao vas idol. Bicakcic je vec bio nas i igrao za nasu juniorsku reprezentaciju i u ta doba promjenio sportsko drzavljanstvo, igrao je jednu utakmica za Njemacku u-18 pa onda promjenio i postao nas i zaigrao par utakmica za nasu u-19 ali eto Safet ga ja nagovorio prestanite lagati i izmisljati stvari vise. Jednom je Bicakcic i dobio poziv za Njemacku u-20 repku ali nije mogao igrati bas zbog toga sto je igrao oficijalne utakmice za nasu juniorsku reprezentaciju i nije nikakvu sansu poslije toga imao da zaigra za Elf. Informisite se covjece, prvo Safet Begovica, Medunjanina i Lulica otkrio i debitirali kod njega pa evo sada i Bicakcica i nagovorio ga da igra za nas hahha smijesni ste, sta je sljedece sto ce te izmisliti trolovi.Ibrahim je napisao/la:Za vrijeme Susicevog mandata Bicakcic, Hajrovic, Kolasinac, Mujdza...su promjenili sportsko drzavljanstvo i zaigrali za BiH. Ne znam kolike su Susiceve zasluge za to, ali njihovi primjeri pokazuju da se moze kad se hoce. Svi igraci koji igraju za druge reprezentaice su pozivani i nagovarani cak i od takvih legendi kao sto su kapiten Spahic i zvijezda Engleskog prvaka - jedan Edin Dzeko, od ljudi iz ambasada, prema tome prestanite vise trolati o tome.
Sta si htio da kazes? Da je Bickakcic igrao za nas, pa promjenio sportsko drzavljanstvo i igrao za Njemacku pa opet promjenio sportsko drzavljanstvo pa igrao za NAS??????? Ovo ne moze biti tacno posto jedan igrac ima pravo samo jednom promjeniti sportsko drzavljanstvo. Ali ok, uzmimo da problem nije bio oko toga vec oko PRAVOG DRZAVLJANSTVA posto se on bio odrekao naseg i morao se ponovo upisati te da sam ga ja dodao na brzinu ne razmisljajuci, nije u redu da nekoga odmah kvalifikujes lazovom jer bi onda ja tebi mogao reci da si lazov posto ja nikada nisam pominjao Begovica, Medunjanina ni Lulica. A da sam htio da velicam Papeta onda bi dodao Anela Hadzica, Tinu Susica...muhamedkonjic je napisao/la:Jojjjj boze dragi vi papetovci samo izmisljate stvari manipulatori kao vas idol. Bicakcic je vec bio nas i igrao za nasu juniorsku reprezentaciju i u ta doba promjenio sportsko drzavljanstvo, igrao je jednu utakmica za Njemacku u-18 pa onda promjenio i postao nas i zaigrao par utakmica za nasu u-19 ali eto Safet ga ja nagovorio prestanite lagati i izmisljati stvari vise. Jednom je Bicakcic i dobio poziv za Njemacku u-20 repku ali nije mogao igrati bas zbog toga sto je igrao oficijalne utakmice za nasu juniorsku reprezentaciju i nije nikakvu sansu poslije toga imao da zaigra za Elf. Informisite se covjece, prvo Safet Begovica, Medunjanina i Lulica otkrio i debitirali kod njega pa evo sada i Bicakcica i nagovorio ga da igra za nas hahha smijesni ste, sta je sljedece sto ce te izmisliti trolovi.Ibrahim je napisao/la:Za vrijeme Susicevog mandata Bicakcic, Hajrovic, Kolasinac, Mujdza...su promjenili sportsko drzavljanstvo i zaigrali za BiH. Ne znam kolike su Susiceve zasluge za to, ali njihovi primjeri pokazuju da se moze kad se hoce. Svi igraci koji igraju za druge reprezentaice su pozivani i nagovarani cak i od takvih legendi kao sto su kapiten Spahic i zvijezda Engleskog prvaka - jedan Edin Dzeko, od ljudi iz ambasada, prema tome prestanite vise trolati o tome.
Ibro bolan procitaj opetIbrahim je napisao/la:Sta si htio da kazes? Da je Bickakcic igrao za nas, pa promjenio sportsko drzavljanstvo i igrao za Njemacku pa opet promjenio sportsko drzavljanstvo pa igrao za NAS??????? Ovo ne moze biti tacno posto jedan igrac ima pravo samo jednom promjeniti sportsko drzavljanstvo. Ali ok, uzmimo da problem nije bio oko toga vec oko PRAVOG DRZAVLJANSTVA posto se on bio odrekao naseg i morao se ponovo upisati te da sam ga ja dodao na brzinu ne razmisljajuci, nije u redu da nekoga odmah kvalifikujes lazovom jer bi onda ja tebi mogao reci da si lazov posto ja nikada nisam pominjao Begovica, Medunjanina ni Lulica. A da sam htio da velicam Papeta onda bi dodao Anela Hadzica, Tinu Susica...muhamedkonjic je napisao/la:Jojjjj boze dragi vi papetovci samo izmisljate stvari manipulatori kao vas idol. Bicakcic je vec bio nas i igrao za nasu juniorsku reprezentaciju i u ta doba promjenio sportsko drzavljanstvo, igrao je jednu utakmica za Njemacku u-18 pa onda promjenio i postao nas i zaigrao par utakmica za nasu u-19 ali eto Safet ga ja nagovorio prestanite lagati i izmisljati stvari vise. Jednom je Bicakcic i dobio poziv za Njemacku u-20 repku ali nije mogao igrati bas zbog toga sto je igrao oficijalne utakmice za nasu juniorsku reprezentaciju i nije nikakvu sansu poslije toga imao da zaigra za Elf. Informisite se covjece, prvo Safet Begovica, Medunjanina i Lulica otkrio i debitirali kod njega pa evo sada i Bicakcica i nagovorio ga da igra za nas hahha smijesni ste, sta je sljedece sto ce te izmisliti trolovi.Ibrahim je napisao/la:Za vrijeme Susicevog mandata Bicakcic, Hajrovic, Kolasinac, Mujdza...su promjenili sportsko drzavljanstvo i zaigrali za BiH. Ne znam kolike su Susiceve zasluge za to, ali njihovi primjeri pokazuju da se moze kad se hoce. Svi igraci koji igraju za druge reprezentaice su pozivani i nagovarani cak i od takvih legendi kao sto su kapiten Spahic i zvijezda Engleskog prvaka - jedan Edin Dzeko, od ljudi iz ambasada, prema tome prestanite vise trolati o tome.
Namazan je Ibro samo se zezno, nije ocekivao raju koja opsesivno prati sve sto je vezano za BH Sport, povrsno to izgleda fino ali kad se malo zakopa , ostaje Ibro dirka nas kratkih rukava...JoseMourinho je napisao/la:Sajo znaci radio i u mupu na izdavanju pasosa, uh jest vrijedan rodi ga majka
Al sta drugo očekivat od ibre, fudbalskog stručnjaka iz VI-tog 2
To bi bila formacija bez krila, sa malo jacim veznim redom. Mi svakako krila i nemamo ili su totalno van forme, i nigdje ne pise da moramo tako igrati. Jedna od osnovnih karakteristika ove formacije je jak presing na protivnicku ekipu, sa tehnicki potkovanim igracima koji mogu odigrati brzu izmjenu pasova na malom prostoru gdje je koncentrisano mnogo igraca i ako su pod pritiskom. Dosta bi zavisilo od igre Pjanica i Stilica koji bi preuzimanjem individualnog timskog i taktickog rizika, pravili razliku protiv ekipa istih ili pribliznih kvaliteta. Kao osiguraci tu su dva zadnja vezna koji su takodje vrlo bitni kod promijene tempa gdje dolazi do izrazaja njihova dominantna fizicka sprema. Eto toliko ukratko, bar za Austriju.Sveti je napisao/la:Kolasinac na beka, pjanic na mjesto uz besica a hajrovic na desno krilo, gdje ces pjanica na,krilo stavljat bogte pa nisi pape
Trenutno korisnika/ca: DjaniTarik, General505, Goalgetter, Halima, invincible1921, LeCoq, torbica i 51 gost.