Neandertalac je napisao/la:To bi bila formacija bez krila, sa malo jacim veznim redom. Mi svakako krila i nemamo ili su totalno van forme, i nigdje ne pise da moramo tako igrati. Jedna od osnovnih karakteristika ove formacije je jak presing na protivnicku ekipu, sa tehnicki potkovanim igracima koji mogu odigrati brzu izmjenu pasova na malom prostoru gdje je koncentrisano mnogo igraca i ako su pod pritiskom. Dosta bi zavisilo od igre Pjanica i Stilica koji bi preuzimanjem individualnog timskog i taktickog rizika, pravili razliku protiv ekipa istih ili pribliznih kvaliteta. Kao osiguraci tu su dva zadnja vezna koji su takodje vrlo bitni kod promijene tempa gdje dolazi do izrazaja njihova dominantna fizicka sprema. Eto toliko ukratko, bar za Austriju.Sveti je napisao/la:Kolasinac na beka, pjanic na mjesto uz besica a hajrovic na desno krilo, gdje ces pjanica na,krilo stavljat bogte pa nisi pape
----------------Begovic
-Mujdza-Zukanovic-Spahic-Salihovic
- Pjanic- Besic- Kolasinac- Lulic
---------Stilic
-----------------Dzeko
Off topic. Bivsi selektor propo ko m*da kroz duge gace, ali jos uvijek pokoji pacijent naleti da ga brani i velica.
Ja mislim da se spisak neće nešto drastično mijenjati,evo maloprije čitam Mesin intervju i ni za jednog od Zukanovic,Stilica, Hadžića,Sušića (Mateo) nije rekao ništa konkretno, znam da je još rano ali barem sto se prve dvije utakmice tiče mislim da će se na spisku naći svi trenutni reprezentativci i eventualno jedan ili dva nova. Nerealno je očekivati da će Mesa odmah proširiti bazu igrača na 35.Tako da shodno tome će i formacija biti pravljena.Ne znam sta je sa Kolasincem, nadam se da njegov oporavak ide po planu i da će se moći već za naredne dvije utakmice priključiti reprezentaciji.