Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
46
23%
Zadovoljan
76
39%
Nemam stav
33
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
27
14%

Ukupno glasova: 196

vfc1981
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la vfc1981 » 19 jan 2015, 12:26

Ajax je napisao/la:
vfc1981 je napisao/la:U NAPADU JAKO U ODBRANI ČVRSTO.IDEMO JAKOOOOOOOO :njanjanja: :njanjanja: :njanjanja: :njanjanja: :njanjanja: :njanjanja: :njanjanja: :njanjanja: :njanjanja:
**** im sve po spisku nema nazad samo naprijed. Cvrsto borba za svaku loptu. Ocekujem 40-tak minuta Terzica i Vranjesa borbe u odbrani. Ocekujem golove Burica i Toromanovica na crti. Ocekujem par laganih golova bekova na pocetku odma tako vide da nas moraju cuvati po cijelom terenu a ne samo kroz sredinu. Ocekujem dobru partiju Prce i bar jednog od Celica-Maletic. Samo da sudija ne pokvari sve na pocetku jer ovi ipak vaze za neke favorite i na ovom SP sude sve i svasta nekad se je dozvoljavala puno jaca muska igra sto nama svakako vise odgovara.

Nadam se da Karicica nece forsirati svih 60 minuta i da ce Prce igrati samo napad. Jos jednom ocekujem lavovski posao Terzica i Vranjesa u odbrani. A Terzic bi mogao konacno i da zabije koji gol ako bude prilike.

Sretno zmajevi :bih: :bih:
Hajde Prce razgrni to malo :lol: :lol:
slika
Nikad nazad samo naprijed druzee :salut: :salut: :salut: :salut:
...Za dres sa petokrakom ginu rođeni...

ASR1927

Post Postao/la ASR1927 » 19 jan 2015, 12:29

Onaj osjecaj, kad ti predavanje pocinje u vrijeme pocetka utakmice..
Svim srcem sam uz zmajeve..
Idemoo ludoooo, idemo jakoooooo !! :bih:
^^ Ako ne zna mahala, nisi ni j**o.. ^^

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 19 jan 2015, 12:31

a ništa, idemo tući Makedonce :bih:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 19 jan 2015, 12:35

legenda reala je napisao/la:a ništa, idemo tući Makedonce :bih:
šnjurom od usisivača :mrgreen:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Garfield
Kontakt:

Post Postao/la Garfield » 19 jan 2015, 12:38

Danas po pobjedu. :bih: :opaopa:
"Beware the stare of Mary Shaw. She had no children, only dolls. If you see her in your dreams, make sure you never ever scream, or she'll cut your tongue out at the seam"

SGD53
Kontakt:

Post Postao/la SGD53 » 19 jan 2015, 12:40

Ma kako god da završi ovo je nešto što niko nije očekivao, i lijepo je što smo tu dalje od svijetskog nema, znači u vrhu si čak i ako ispadneš u grupi mala je razlika proći i ne proći, ja vjerujem da ćemo pobjediti Makedonce ne znam imam taj osjećaj, protiv Austrije nisam vjerovao da možemo čak ni tokom utakmice, a mislim da su nas Makedonci podcijenili uz to mi nemamo šta da izgubimo čak i ako izgubimo danas naša utakmica najvažnija je ionako protiv Tunisa, dok Makedonci ciljaju visoko oni ako danas izgube to znači da im se valja sa Austrijom boriti za drugo mjesto ako završe na trećem to za njih znači da će u osmini finala naletiti na drugo plasiranog iz grupe A a to će vjerovatno biti ili Slovenci ili Španci dok drugoplasirani iz naše grupe ide na trećeg iz grupe A a to ko god bude osim Španije ili Slovenije ne bi trebao predstavljati veći problem za Makedonce (svaka čast i Katru i Brazilu i Bjelorusiji i Čileu ali nisu taj kalibar ekipa pogotovo Katar kojeg svako hvali ali čim nalete na ozbiljniju ekipu ispušit će), tako da je njima ova utakmica danas mnogo važnija nego nama, jer mi ako kojim slučajem i pobjedimo Makedonce danas opet moramo ne izgubiti od Tunisa.

Kako god, sretno momci i ajmo Prceeeeeeeeeeeee :D
1953, 1971, 1973, 1976, 1977, 1978, 1989, 1990

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 19 jan 2015, 12:44

neroazzurni je napisao/la:Nama je tekma sa Tunisom biti ili ne biti, direktno za prolaz, ovo danas je nebitno
Makedonci su beton, oni ce s Hrvatima igrat za prvo mjesto
Kiro poslije Balica najbolji poslijeratni rukometas s ovih prostora!
ma dajte ljudi nije makedonija danska... jedan igrač svjetske klase i nešto veće iskustvo na velikim takmičenjima. mogu se oni dobiti samo pametno i hrabro.. čak imam osjećaj da će tako i biti

a ovo da je kiro najbolji poslijeratni rukometaš uz Balića je smiješno... Nedeljko Jovanović, Predrag Peruničić, Dragan Škrbić iz Srbije su bolji, ali njih se vjerovatno i ne sjećaš... onda Pero Metličić, Mirza Džomba, Igor Vori hrvatska... pa par golmana tipa šterbik, perić...
dobar je kiro, ali ne toliko...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 19 jan 2015, 12:49

ma jes Kiro uz Balića najveće ime, nema govora
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 19 jan 2015, 12:50

Od zicera, 15 golova te 11 promasaja (odbrana), preko krila od ukupno 8 suteva samo tri gola, sutevi sa deveterca jako efikasni (15 golova), dok sa sedam metara 5 golova i 3 promasaja.. Mora ovo mnogo bolje...
- Ed Woodward for Prime Minister !

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 19 jan 2015, 12:56

legenda reala je napisao/la:ma jes Kiro uz Balića najveće ime, nema govora
sta gledas pa tako poredis?

ako cemo po titulama ne moze parirati golmanu Saricu(Sterbiku pogotovo),da ne govorim o igracima u polju.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 19 jan 2015, 12:58

samo_lijevo je napisao/la:
legenda reala je napisao/la:ma jes Kiro uz Balića najveće ime, nema govora
sta gledas pa tako poredis?

ako cemo po titulama ne moze parirati golmanu Saricu,da ne govori o igracima u polju.
Ništa

Kiro je Kiro

A po meni što se tiče golmana, nijedan ne može parirati Dejanu Periću

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 19 jan 2015, 13:00

neozbiljno je to,ne mozes tek tako covjeka proglasiti najboljim.

xxallexx
Kontakt:

Post Postao/la xxallexx » 19 jan 2015, 13:03

Unofficialpage je napisao/la:
legenda reala je napisao/la:a ništa, idemo tući Makedonce :bih:
šnjurom od usisivača :mrgreen:
tokom od opasaca :D :D :D ma samo da ih tucemopa bilo cime :D

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 19 jan 2015, 13:04

Kiro je bio nekad vrh samo ovo mu je zadnje SP i mozda zadnje EP. Jos uvijek je on vrhuski samo je pitanje koliko moze odigrati jos. Tesko ce on odigrati svih 5 utakmica i one kasnije u jakom tempu zato ga i cuvaju i igra samo u napadu. Moze se njega itekako zaustaviti samo snazno treba odigrati to je kljuc. Koliko je on neugodan toliko je i nas Prce kada je u pravoj formi. Jedino me je malo strah sudija da nebudu sudili kao protiv Irana prvo poluvrijeme. Evo vec se neka poznata rukometna imena zale na ove novosti gdje je skoro svaki jaci duel faul a i igraci su poceli da simuliraju vise nego inace zbog toga.

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 19 jan 2015, 13:09

Kiro je uvijek igrao samo u jednom pravcu..i u primeu svoje karijere nije bio koristen u odbrani osim kad je ogromna nuzda

sto se tice topa u ruci, sigurno jedan od najvecih sutera svih vremena..

sto se tice najvecih igraca koje sam ja ikad gleda, Balic br 1 ubjedljivo, pa Magnus Wislander (jedini pivot koji je ispred Vorije, Skrbicu je mana sto igra samo napad, dok je Vori defanizvno cudo bio u najboljim godinama)
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 19 jan 2015, 13:11

Ajax je napisao/la:Kiro je bio nekad vrh samo ovo mu je zadnje SP i mozda zadnje EP. Jos uvijek je on vrhuski samo je pitanje koliko moze odigrati jos. Tesko ce on odigrati svih 5 utakmica i one kasnije u jakom tempu zato ga i cuvaju i igra samo u napadu. Moze se njega itekako zaustaviti samo snazno treba odigrati to je kljuc. Koliko je on neugodan toliko je i nas Prce kada je u pravoj formi. Jedino me je malo strah sudija da nebudu sudili kao protiv Irana prvo poluvrijeme. Evo vec se neka poznata rukometna imena zale na ove novosti gdje je skoro svaki jaci duel faul a i igraci su poceli da simuliraju vise nego inace zbog toga.
On tako igra citavu karijeru.

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 19 jan 2015, 13:12

Vori vec par godina nije ni sjena od prije...

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 19 jan 2015, 13:16

Treba znati dati i penal u rukometu.

Lazarovu kada to pustis bar znas da nece uprskati..
Ja se ne bojim njega toliko jer njima i odgovara da se obrati paznja na njega. Strah me nekog krila ili pivotmena da ne proradi, a tako cesto nam bude ili velike su sanse da ce se golman Makedonije razbraniti jer mu odgovaramo na neku ruku.
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 19 jan 2015, 13:17, ukupno mijenjano 1 put.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 19 jan 2015, 13:16

samo_lijevo je napisao/la:On tako igra citavu karijeru.
Znam samo ipak sa 34 godine tesko mozes odigrati kao sa 24 godine. Jednu utakmicu da samo sest zaredom vec malo teze. Tesko fizicki a i veca je mogucnost povrede a i pitanje dali je jednako brza regeneracija. U svakom slucaju Kiro je igracina kakvoga mi nemamo od Zagreba pa do Barcelone uvijek je bio odlican. Samo nije tacno da se on nemoze zaustaviti, moze itekako.

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 19 jan 2015, 13:18

ma normalno da ce pasti malo jer rijetko koji pivot, a posebno u njegovim godinama igra u oba pravca i to tako znacajne uloge...Vori je mahom u odbrani mahom centralni ili cak i prednji gdje se maksimalno trosi...jednostavno takav tempo sa 34 godine ne mozes izdrzat vise..

ono sto je Vori radio u najboljim godinama, 60 minuta u oba pravca na EP/SP/Olimpijadi sam uvjeren da ne moze niko vise ponoviti...samo B.Zil od starijih igraca je radio nesto slicno i Rene Toft Hansesn sad (mada on ima strasnu zamjenu s kojom dijeli minute)

da Vori igra samo odbranu ili samo napad ucinak bi i dalje bio isti
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.