RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

pravnik1981
Kontakt:

Re: FK Velež:Legende i Historija

Post Postao/la pravnik1981 » 18 jan 2015, 21:54

vidio sam da je neko bio postavio sliku top 20 najboljih strijelaca ex-YU lige i da je Dusko na 3. mjestu...e pa evo vam statistika:

TOP - 20 najboljih strelaca jugoslovenskog prvenstva (1946 - 1992).
3. DUŠAN BAJEVIĆ (Velež, 1966 - 1983) - 166 golova.
13 sezona, 321 utakmica / 166 golova = 0.53 po utakmici.
Statistika:
1966/67 - 10/1, 1967/68 - 28/12, 1968/69 - 34/17, 1969/70 - 31/20, 1970/71 - 33/17, 1971/72 - 34/20, 1972/73 - 32/20, 1973/74 - 25/15, 1974/75 - 21/9, 1975/76 - JNA, 1976/77 - 29/13, 1977 - 1981 AEK ATINA: 106/65, 1981/82 - 24/11, 1982/83 - 21/11.
Reprezentacija (1970 - 1977): 37/29 = 0.78 po utakmici!!!
Prvi strelac državnog prvenstva 1970, rekorder po broju postignutih golova na jednoj utakmici reprezentacije sa pet golova Venecueli 1972. godine!

slika

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 18 jan 2015, 21:58

I ako zna neko gdje ima van Mostara da se kupi, ili da se nekako poruči poštom.

1922VFC1981
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la 1922VFC1981 » 18 jan 2015, 21:58

rodjenisa je napisao/la:Nesto kontam kad pogledam raspored za Proljece,mi ce mo se pravo "pitati" za krojenje tabele.Svi kandidati za vrh osim Olimpica nam dolaze.Bice vatre do yaya,bas kako onaj nas pametni BMV22 napisa ako dobijemo prve dvije , a nije neizvodivo ulazimo ponovo u neke seme ,ako nista morace svi biti dobri sa nama :lol:
Ma sve ih dobiti i to je to,bas ko lani ,da nam nema niko nista prigovoriti pa na kraju kako im bude
Haha ko i prosle godine nek bude,samo prva dva kola barem 4 boda :D :D
#musvdg

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 18 jan 2015, 22:02

1922VFC1981 je napisao/la:
rodjenisa je napisao/la:Nesto kontam kad pogledam raspored za Proljece,mi ce mo se pravo "pitati" za krojenje tabele.Svi kandidati za vrh osim Olimpica nam dolaze.Bice vatre do yaya,bas kako onaj nas pametni BMV22 napisa ako dobijemo prve dvije , a nije neizvodivo ulazimo ponovo u neke seme ,ako nista morace svi biti dobri sa nama :lol:
Ma sve ih dobiti i to je to,bas ko lani ,da nam nema niko nista prigovoriti pa na kraju kako im bude
Bogami me nebi čudilo da opet napravimo seriju,jer sa nama nikad čovjek nije na čistu :rol: I lani na polusezoni smo očekivali sranje kad ono bum.Samo ne znam šta će pisati poslije 3 kola,da smo pustili Kodri ili on nama :lol:
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

pravnik1981
Kontakt:

Post Postao/la pravnik1981 » 18 jan 2015, 22:08

emil02in je napisao/la:
1922VFC1981 je napisao/la:
Bogami me nebi čudilo da opet napravimo seriju,jer sa nama nikad čovjek nije na čistu :rol: I lani na polusezoni smo očekivali sranje kad ono bum.Samo ne znam šta će pisati poslije 3 kola,da smo pustili Kodri ili on nama :lol:
Poslije treceg kola Kodro dobija otkaz :lol: :lol:

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 18 jan 2015, 22:08

emil02in je napisao/la:"ROĐENI ZA VJEČNOST" -već sam pit'o ali niko ne odgovori gdje ima kupiti ova knjiga i koliko košta?
Znam da knjiga kosta 20 km a neka nam se neko od Mostaraca potrudi za nacin distribucije
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..

anel81m
Kontakt:

Post Postao/la anel81m » 18 jan 2015, 22:53

otofonribentrop je napisao/la:Kada sam govorio da ljudi koji su zaposleni u klubu treba da odu,nisam mislio na Uparvu. Naprotiv Uprava je ta koja je dovela stanje na koje se htjeli mi ili ne moramo ponositi ili bar biti zadovoljni. Nisu Tana,Mrkva, Lala, Ajanic,Vuk donijeli novac u klub, nego su to pojedini clanovi Uprave. I ponavljam jos jednom nisam za negativnu atmosferu i husckacu retoriku. Blizi se odlazak na pripreme i do tada bi treba biti poznat igracki kadar. Do sada mi ne ulijevaju nadu da ce biti bolje nego u jesenjem dijelu. Citam da je prvo pojacanje igrac prve lige Srbije, pa rekoh da vidim o kome se radi i nisam neki optimista, ali dajmo momku sansu. Mostar u srcu Velez do groba.
Ma ko je imalo bolje upućen u stanje zna ko nameće pare u Veležu.Ovi gore nabrojani likovi nebi znali dvije nacrtane patke čuvati, jednu bi izgubili.Nemojte milsiti da sam ja za one druge ljude koji su još gora varijanta!

Crvena1981Armija
Kontakt:

Post Postao/la Crvena1981Armija » 18 jan 2015, 23:50

Mi na proljeće možemo biti samo bolji.Riješili smo se onih koji su pravili probleme, nisu igrali a platu dobijali.Niko od ovih što su otišli nije bio standardan osim Merzića i donekle Popa.Ovi ostali uništavali atmosferu, bili "povrijeđeni"...Dati priliku ovim mlađima(Toliću, Isiću, Peci...) i sa 3 pojačanja sasvim solidan sastav imamo, ako ne i bolji od prošle polusezone.Samo je važno napraviti dobru atmosferu u svlačionici i uz rad i zalaganje nije ništa nemoguće.Ako dobijemo prve dvije, mogli bi posati ozbiljni kandidati za nešto više u ligi.Ali o tom po tom.
Nemojte pljuvati odmah po ovom novom igraču.Prvo ga vidjeti kako igra pa tek onda pričati o njemu.Tako smo i za Popa ljetos, pa mu napravili pritisak, odmah ga raja uzela na zub i vidjeli smo šta se dešavalo.Dati pojačanjima vremana za prilagodbu i kad ih vidimo na djelu onda donositi zaključke.
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA!!!
VFC 1922
FORZA VELEŽ!!!

mikki21
Kontakt:

Post Postao/la mikki21 » 19 jan 2015, 14:33

Crvena1981Armija je napisao/la:Mi na proljeće možemo biti samo bolji.Riješili smo se onih koji su pravili probleme, nisu igrali a platu dobijali.Niko od ovih što su otišli nije bio standardan osim Merzića i donekle Popa.Ovi ostali uništavali atmosferu, bili "povrijeđeni"...Dati priliku ovim mlađima(Toliću, Isiću, Peci...) i sa 3 pojačanja sasvim solidan sastav imamo, ako ne i bolji od prošle polusezone.Samo je važno napraviti dobru atmosferu u svlačionici i uz rad i zalaganje nije ništa nemoguće.Ako dobijemo prve dvije, mogli bi posati ozbiljni kandidati za nešto više u ligi.Ali o tom po tom.
Nemojte pljuvati odmah po ovom novom igraču.Prvo ga vidjeti kako igra pa tek onda pričati o njemu.Tako smo i za Popa ljetos, pa mu napravili pritisak, odmah ga raja uzela na zub i vidjeli smo šta se dešavalo.Dati pojačanjima vremana za prilagodbu i kad ih vidimo na djelu onda donositi zaključke.
na proljece moramo vratit igru kakvu smo imali proslo proljece, brzu i agresivnu, gdje su nam svi igraci bili ko osice tokom svi 90 minuta i nijednom protivniku se nije dalo mira da ista stvori na terenu! brza transformacija iz odbrane u napad a bogami i suprotno nas je tad krasila i ona serija bez poraza pa mozemo rec i pobjeda je normalan epilog te igre.. gdje i sto je ta igra nestala u pauzi izmedju dva prvenstva mora se dobro izanalizirat, mozes skontat da je se promasilo sa pojacanjima ljetos i da oni nepokazu sta se od njih ocekuje ali nikako mi nije jasno gdje je igra nestala... jeli to do truli oraha ala vladavic koji su donosili losu atmosferu u svlacionicu ili do necega drugog ja neznam ali svakako se to dobro mora izanalizirat i ponovo napravit koheziju u ekipi da bi ponovo ginuli jedni za druge i za klub na terenu! po meni cemo odma u prvom kolu poslje pauze vidit na cemu smo i cemu se mozemo nadat na kraju sezone! ako to opet bude ona pozrtvovana igra sa agresivom i borbenosti mogli bi opet gledat seriu pobjeda kao proslo proljece ako bude mlitavo kao u prvoj polusezoni onda se nemamo cemu nadat...

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 19 jan 2015, 15:04

mikki21 je napisao/la:
Crvena1981Armija je napisao/la:Mi na proljeće možemo biti samo bolji.Riješili smo se onih koji su pravili probleme, nisu igrali a platu dobijali.Niko od ovih što su otišli nije bio standardan osim Merzića i donekle Popa.Ovi ostali uništavali atmosferu, bili "povrijeđeni"...Dati priliku ovim mlađima(Toliću, Isiću, Peci...) i sa 3 pojačanja sasvim solidan sastav imamo, ako ne i bolji od prošle polusezone.Samo je važno napraviti dobru atmosferu u svlačionici i uz rad i zalaganje nije ništa nemoguće.Ako dobijemo prve dvije, mogli bi posati ozbiljni kandidati za nešto više u ligi.Ali o tom po tom.
na proljece moramo vratit igru kakvu smo imali proslo proljece, brzu i agresivnu, gdje su nam svi igraci bili ko osice tokom svi 90 minuta i nijednom protivniku se nije dalo mira da ista stvori na terenu! brza transformacija iz odbrane u napad a bogami i suprotno nas je tad krasila i ona serija bez poraza pa mozemo rec i pobjeda je normalan epilog te igre.. gdje i sto je ta igra nestala u pauzi izmedju dva prvenstva mora se dobro izanalizirat, mozes skontat da je se promasilo sa pojacanjima ljetos i da oni nepokazu sta se od njih ocekuje ali nikako mi nije jasno gdje je igra nestala... jeli to do truli oraha ala vladavic koji su donosili losu atmosferu u svlacionicu ili do necega drugog ja neznam ali svakako se to dobro mora izanalizirat i ponovo napravit koheziju u ekipi da bi ponovo ginuli jedni za druge i za klub na terenu! po meni cemo odma u prvom kolu poslje pauze vidit na cemu smo i cemu se mozemo nadat na kraju sezone! ako to opet bude ona pozrtvovana igra sa agresivom i borbenosti mogli bi opet gledat seriu pobjeda kao proslo proljece ako bude mlitavo kao u prvoj polusezoni onda se nemamo cemu nadat...
Joj brato kad se sjetim one tekme protiv Viteza dođe mi da ne gledam sport uopšt a ne fudbal!Ono je sve bilo osim utakmice,da su došli iz doma staraca bila bi življa tekma. :evil:

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 19 jan 2015, 15:13

:lolno: Vitez je bila posebna priča. Tada sam s posla direktno otiš'o na tekmu. Mislim da su kantonalci igrali da bismo bolju predstavu vidjeli. Ogledalo naše lige i takmičenja, te ozbiljnosti istog što sa jedne, što sa druge strane.

Mislim da je bila velika pogreška puštanje Raševića. Neovisno o statusu, startera, ili igrača sa klupe uvijek je davao max i ne mali broj puta svojim asistencijama ili nesvakidašnjim golovima donosio osmijeh na lica malobrojnim paćenicima.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

SipakUlicar1922
Kontakt:

Post Postao/la SipakUlicar1922 » 19 jan 2015, 15:27

Ubjedjen sam da cemo biti bolji na proljece. Ako Jankovic i Blagojevic prodju kompletne pripreme i docekaju 16. kolo zdravi sigran sam da cemo igrati dosta lijpesi fudbal. Produziti ugovore navedenim.
Moja licna ocekivaja od proljeca nisu visoka. Ocekujem uigravanje ekipe za sezonu 2015/2016.
Pruziti priliku mladjim igracima da se okusaju (Isic, Jakupovic, Tolic i Peco). Umjesto Maletica na desnog beka bi stavio Barisica (iako je Maletic jedan od boljih u nasoj ekipi). To je njegova prirodna pozicija iako zna odigrati i po lijevoj strani. Maletic je tu do kraja maja i sumnjam da ce se duze zadrzati. Vez sada bi poceo uigravati njegovu zamjenu.
Jedno pitanje za upravu ako iko od njih prati ovaj forum. Zar ce vam od ruke otpasti ako uslikate koju sliku sa treninga i napisete par recenica? Evo hefta dana prodje a ja se slomi (sigurno nisam sam) nebi li nesto nasao.
Pa de nas malo zaloziti nebi li se pojavilo 3 000 ljudi protiv Rajvosa u 18. kolu!!!
Prkosni i Ponosni od 1922

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 19 jan 2015, 15:39

Svi se slazemo da smo jesenas bili ispod svih ocekivanja,a razloga je sigurno vise.Po meni je glavni razlog ta nedisciplina i losi odnosi u svlacionici.I siguran sam da RAja ne bi bila ovako nezadovoljna i pored nedovoljnog bodovnog salda,samo da su davali svoj maximum.Ali bilo je preofirno sve ono sa zutim i crvenim kartonima pojedinaca ,pa non stop nekih razloga za neigranje Vlade,pa Asim ne odigra derbi itd.Sad su te stvari nadamo se rijesene i ja ocekujem bolje izdanje Rodjenih na Proljece.Jos ako dovedemo igrace koji ce se brzo uklopiti,koji imaju potreban kvalitet,moglo bi to biti dobro.Odlicna je i ova stvar sto je uprava jasno dala podrsku Feji,on je nas zalog za buducnost raja moja draga.Mi moramo istrpiti sve ove gluposti koje su nam se desile i dati Feji podrsku.On je promjenio mentalitet kod igraca,oni sad znaju pobjednicki razmisljati.To sam dugo cekao i hvala Bogu docekao sam,onaj ko igra za Velez mora imati usadjen pobjednicki mentalitet

Cernica
Kontakt:

Post Postao/la Cernica » 19 jan 2015, 19:56

Cao RAja moja fina. Novi sam na forumu :D Nadam se da cemo u buducnosti iz titograda komentarisati uspjehe mostarske svetinje koja tece kroz nase vene :tokralju: FORZA VELEZ UZ NASU STARU MOSTARSKU
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA
From father to son

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 19 jan 2015, 20:05

Cernica je napisao/la:Cao RAja moja fina. Novi sam na forumu :D Nadam se da cemo u buducnosti iz titograda komentarisati uspjehe mostarske svetinje koja tece kroz nase vene :tokralju: FORZA VELEZ UZ NASU STARU MOSTARSKU
Halo brato :wave: :wave:
Zadnja izmjena: emil02in, dana/u 19 jan 2015, 20:18, ukupno mijenjano 1 put.

Cernica
Kontakt:

Post Postao/la Cernica » 19 jan 2015, 20:09

Gospodine emilin pogrijesili ste
From father to son

Crveni_1922

Post Postao/la Crveni_1922 » 19 jan 2015, 20:17

[youtube][/youtube]

Nije los ovaj Relja cini mi se. Zna zabit gol...dobro se otkriva i ima dobar pas.

Valjda nije zaboravio igrat :kafa: :hmmmmm:
I KRV SVOJU ZA CRVENU BOJU!!!

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 19 jan 2015, 20:18

Cernica je napisao/la:Gospodine emilin pogrijesili ste
izvinjavam se dobro nam došao !

Cernica
Kontakt:

Post Postao/la Cernica » 19 jan 2015, 20:20

Crnjak je sto cemo u kupu bit oslabljeni pravo
From father to son

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 19 jan 2015, 20:24

Cernica je napisao/la:Cao RAja moja fina. Novi sam na forumu :D Nadam se da cemo u buducnosti iz titograda komentarisati uspjehe mostarske svetinje koja tece kroz nase vene :tokralju: FORZA VELEZ UZ NASU STARU MOSTARSKU
Okano nase ,imas li brata blizanca :tokralju:
Bio je ovdje legendarni,neponovljivi nekrunisani kralj foruma :kralj:
Neodoljovio podsjecas na njega :thumbup: ili mozda..... :?:
Zivio nam care nas i dobro nam se pridruzio

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.