Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
46
23%
Zadovoljan
76
39%
Nemam stav
33
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
27
14%

Ukupno glasova: 196

hz1987
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la hz1987 » 19 jan 2015, 15:30

@Virtu4l

moj prijatelj je dugo godina bio golman u hrvatskim slabijim klubovima.
kaze da golmane od prosjeka i klase cini samo pamet. oni pametniji mogu da upamte vise razlicitih igraca i njihov repertoar suteva, a oni koji nemaju taj kapacitet oslanjaju se na instikt, tj. reflekse. nerijetko imas golmane koji mogu sve da popamte al ih hebe refleks (djaba sto znas dje ce sutnut kad refleksno letis suprotno)

nerijetko mozes vidjeti golmane koji dodju do klupe i razgovaraju sa rezervnim oko tih nekih suteva (jednostavno ne mogu sve popamtiti).zato mislim da je ova analiza odlicna jer mi nemamo trenera golmana u kataru, a oni su previse nervozni i fokusirani na psihicku pripremu.

a ne vidim problem, sta mu fali da lijeze po stativama kako je preporuceno, jer svakako idemo rezonom da je lazarov nezaustavljiv i da odbrana mora raditi svoj posao. ovo nema veze sa defanzivnim zadacima, vec cisto obracanje paznje golmanima gdje da se fokusira kad se vec digne na sut.

Vedad87
Kontakt:

Post Postao/la Vedad87 » 19 jan 2015, 15:36

[quote="hz1987"]@Virtu4l

moj prijatelj je dugo godina bio golman u hrvatskim slabijim klubovima.
kaze da golmane od prosjeka i klase cini samo pamet. oni pametniji mogu da upamte vise razlicitih igraca i njihov repertoar suteva, a oni koji nemaju taj kapacitet oslanjaju se na instikt, tj. reflekse. nerijetko imas golmane koji mogu sve da popamte al ih hebe refleks (djaba sto znas dje ce sutnut kad refleksno letis suprotno)

nerijetko mozes vidjeti golmane koji dodju do klupe i razgovaraju sa rezervnim oko tih nekih suteva (jednostavno ne mogu sve popamtiti).zato mislim da je ova analiza odlicna jer mi nemamo trenera golmana u kataru, a oni su previse nervozni i fokusirani na psihicku pripremu.

a ne vidim problem, sta mu fali da lijeze po stativama kako je preporuceno, jer svakako idemo rezonom da je lazarov nezaustavljiv i da odbrana mora raditi svoj posao. ovo nema veze sa defanzivnim zadacima, vec cisto obracanje paznje golmanima gdje da se fokusira kad se vec digne na sut.[/quote

Zato je THIERRY OMEYER najbolji golman. Sjećam se njegove izjave kad je rekao, parafraziram: Razlika između mene i drugih golmana je u tome što drugi golmani idu na loptu prije šuta (zato često i fule stranu). Ja čekam da vidim gdje će ići lopta i onda reagujem.

Koji su to onda refleksi čovječe :D
“If all else perished, and he remained, I should still continue to be; and if all else remained, and he were annihilated, the universe would turn to a mighty stranger.”

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 19 jan 2015, 15:41

@hz1987

Pored pameti, inteligencije, najveća razlika među njima je to koliko su ludi. Evo jednog dobrog primjera kad je Fritz ušao u glavu Francuzima, posebno Abalou, kad i igrač počne sumnjati u to da mu može dati gol,

[youtube][/youtube]

Čovjek nema baš pravu visinu za golmana, fali mu par cm, nema ispred sebe odbranu kao Omeyer, ali dovoljno je lud da se smije u lice protivniku, igra psiho igrice, itd...

Mi smo mogli imati takvog golmana... jbg
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Rusilac
Kontakt:

Post Postao/la Rusilac » 19 jan 2015, 15:44

Ocekujem Perica kao naseg dzokera i faktor iznenadjenja.Karacic ne moze,igra na silu.

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 19 jan 2015, 15:50

Danas u školi čim sam vidio prijatelja odmah sam ga pitao "Jel znaš ti bacati kontre" naravno bio sam malo iznerviran onim loptama od Burića :mrgreen:

Peđa Dejanović mu skoro pa grijo klupu u Slogi prošle sezone, a tek 18 godina ima, samo nema Mrkonja ništa u glavi pa ga ne zove, samo jednom i kući poslao ga. Doduše i nemamo više mlađih reprezentacija, ali na one kvalifikacije u Danskoj ga je trebao pozvati :roll: .

Uglavnom htjeo sam reći, da ako ne znaš bacati kontre, tj nisi ugiran sa svojima, nemoj ih ni bacati, strpljivo i lagano, jer džaba ti onda ona odbrana.

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 19 jan 2015, 15:53

mislim da bi ovaj put markovic moga isprobati provjerenu rusku taktiku - 2 pivota u napadu (povremeno)
s tom taktikom tjeras protivnike na penal ili 2min. makedonci su najstarija ekipa i limitiranjem na spore napade moze voda na nas mlin.
obavezno mora imat i treceg golmana na raspolaganju (nije mu jednom dejanovic donio prevagu)
mislim da ove 2 takticke smicalice bi mogle biti presudne

:bih:

muhamedkonjic
Kontakt:

Post Postao/la muhamedkonjic » 19 jan 2015, 16:02

Hajmoooo momciiii jos malo pa vrijeme :bih: :bih:

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 19 jan 2015, 16:05

Jos 1h :opaopa:

Ajmo momci dobit ovo, samo hrabro i ostavite srce na teren kao sto uvijek ostavljate :bih:

Goalgetter
Kontakt:

Re: AW: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la Goalgetter » 19 jan 2015, 16:06

Idemo momci, krenuti hrabro kao i protiv Austrije pa sta bude.

Hajmo. :bih:

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 19 jan 2015, 16:09

Idemoooooooooooooooo :bih:

vrebac86
Kontakt:

Post Postao/la vrebac86 » 19 jan 2015, 16:15

Samo imam neki osjecaj da cemo zavrsiti kao kosarkasi sa 2 pobijede i na kraju peti :facepalm:

idemo ludo , idemo jako :bih: :bih: :bih:
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 19 jan 2015, 16:16

Rusilac je napisao/la:Ocekujem Perica kao naseg dzokera i faktor iznenadjenja.Karacic ne moze,igra na silu.
Meni mladi Perić izgleda na mjestu razigravača kao igrač koji ima veću viziju, vic u igri i pokrete tijelom bolje od Karačića, samo ga masa sputava. Neko laičko mišljenje.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 19 jan 2015, 16:16

Ako ne bude islo,nadam se da se ovdje nece navuci primitivaca i vrijedjat igrace..

Momcima podrska,nadam se pobjedi,ako ne uspiju pobjedit nadam se da ce makar srce i dusu ostavit na terenu ! :bih:
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

vrebac86
Kontakt:

Post Postao/la vrebac86 » 19 jan 2015, 16:20

harry_90 je napisao/la:Ako ne bude islo,nadam se da se ovdje nece navuci primitivaca i vrijedjat igrace..

Momcima podrska,nadam se pobjedi,ako ne uspiju pobjedit nadam se da ce makar srce i dusu ostavit na terenu ! :bih:
Neznam fakat od kud se stvore, i samo negativa :crazy: nisam na ovu temu u opste dolzio od tekme sa austrijom, jer kakve su gluposti pisane :damn: svi neki strucnjaci a cijelu godinu nigdje nikog :thumbdown:
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!

Garfield
Kontakt:

Post Postao/la Garfield » 19 jan 2015, 16:20

IdemooooOOOoooooOOOooooo. :bih: :opaopa: :zviz: :njanjanja:
"Beware the stare of Mary Shaw. She had no children, only dolls. If you see her in your dreams, make sure you never ever scream, or she'll cut your tongue out at the seam"

Vedad87
Kontakt:

Post Postao/la Vedad87 » 19 jan 2015, 16:21

vrebac86 je napisao/la:
harry_90 je napisao/la:Ako ne bude islo,nadam se da se ovdje nece navuci primitivaca i vrijedjat igrace..

Neznam fakat od kud se stvore, i samo negativa :crazy: nisam na ovu temu u opste dolzio od tekme sa austrijom, jer kakve su gluposti pisane :damn: svi neki strucnjaci a cijelu godinu nigdje nikog :thumbdown:
Al' baš...najdraže mi je bilo pisati ovdje kad nas je samo nekoliko bilo...ali eto..takvi smo...
“If all else perished, and he remained, I should still continue to be; and if all else remained, and he were annihilated, the universe would turn to a mighty stranger.”

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 19 jan 2015, 16:22

zizu1991 je napisao/la:
Rusilac je napisao/la:Ocekujem Perica kao naseg dzokera i faktor iznenadjenja.Karacic ne moze,igra na silu.
Meni mladi Perić izgleda na mjestu razigravača kao igrač koji ima veću viziju, vic u igri i pokrete tijelom bolje od Karačića, samo ga masa sputava. Neko laičko mišljenje.
I ja bih volio da ga Marković više koristi, pogotovo možda danas protiv Makedonije njegova brzina i eksplozivnost bi protiv starih kolega sa druge strane mogla doći do izražaja u svakom obliku ;)
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 19 jan 2015, 16:24

vrebac86 je napisao/la:

To su ti oni koji sve znaju,po citav dan sjede ispred kompjuteru i pljuju..

Mene je bilo sramota umjesto njih,jer ovo su momci koji su svi kao jedan,jbg to sto pogrese vjerovatno trema jer su prvi put na velikom takmicenje..dok vode i pobjedjuju su Bogovi,cim gube za mnoge su ovdje gomila luzera i ide prica dzaba se otislo bla bla..

Sto manje veceras pocetnickih gresaka i bice dobro..

SRCE NA TEREN ! :bih:
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

Rusilac
Kontakt:

Post Postao/la Rusilac » 19 jan 2015, 16:31

Hajmooooooooooooooooo :bih: :bih:

Armala
Kontakt:

Post Postao/la Armala » 19 jan 2015, 16:32

Slucajno sam odigrao Ovcina preko 2,5 gola, posto nisam vrhunski poznavatelj doticnog ,znali mu se omaci 3 i vise? :)

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.