Zašto na Souzu, jos na hardu
Edmund - Johnson 2 @ 1.22
Edmund, nekada talenat, sada vec mozda i propali talenat. Ovo mu je prvi ozbiljniji rezultat na GS, prosao je kvale, nije bas imao srece u zrijebu jer je Steve Johnson odlican na tvrdoj podlozi. Odličan servis i igra na mrezi, jak forehand je ono sto krasi ovog igraca. Edmund tu nema prednost ni u jednom dijelu igre, osim kretanju, ali tesko da ce izdrzati bombardovanje od strane Johnsona.
Gonzalez - Fognini 2 @ 1.33
Kao i obicno nadamo se da ce Fog biti imalo ozbiljan na terenu, jer kvalitet je debelo na njegovoj strani, Alejandro na hardu je nivo Challengera i valjda ga Penneta nije umorila
Wawrinka - Ilhan TR 3:0 @ 1.30 ; (-8.5) h1 @ 1.85
Wawrinka ce zeljeti sto prije rijesiti ovaj mec, a Ilhan nije igrac koji bi mogao zaprijetiti. Stan the Man ovo rutinski rješava.
Carreno Busta - Muller 2 @ 1.40 ; (+1.5) h2 @ 1-85
Carreno Busta i tvrda podloga ne idu zajedno. Mullerov servis i forehand su na hardu na visokom nivou, jednostavno bombarduje protivnike. Moze pruziti otpor i boljim protivnicima a kamoli Carrenu Busti, za kojeg ocekujem da ovdje uzme maksimalno set, i to na neki pad koncentracije Mullera.
Lagana pobjeda i pokrivanje hendikepa setova ne bi trebalo biti problem.
Lokoli - Haider Maurer 2 @ 1.50
Kvalitet na strani Austrijanca, Lokoli je i ovdje predaleko dosao. Haider Maurer u solidnoj formi, trebalo bi to biti dovoljno.
Benneteau - Becker 1 @ 1.33
Becker ocajno usao u sezonu, protiv iskusnog Benneteaua, koji i kao veteran biljezi sasvim solidne rezultate. Beckera sam gledao u zadnjim mečevima, i izgledao je dosta lose, pogotovo na servisu, koji bi trebao da bude najjace oruzje.
Kuznetsov - Ramos over 3.5 sets @ 1.50
Jednostavno meč koji moze na obje strane. Ramos moze zacas odigrati neki dobar meč na hardu, a moze odigrati i ocajno. Kuznetsov nema konstantu, ide ovo u 5. setova, ali meni dovoljna 4
Querrey - Pospisil 2 @ 1.75
Querrey ocajan, Pospisil veoma dobar na pocetku sezone. Bombarder u boljoj formi dobija a to je Pospisil.
Pouille - Monfils TR 0:3 @ 2.20
Monfils uvijek u riziku od povrede, pa ce zato ici da sto prije ovo zavrsi. Pouille senzacionalno igrao polufinale Aucklanda, ni kriv ni duzan, tako da to i nema preveliki znacaj. La Monf do titule
Bachinger - Cuevas 2 @ 1.50
Pablo Cuevas, veliki povratak nakon povrede, na hardu zna da zabljesne, prosle godine mislim da je ispao od Verdasca, ne da mi se provjeravati. U prednosti je protiv Bachingera, kretanje odlicno, Bachinger nema kvalitet da u 3-4 seta odrzava broj neprisiljenih gresaka, na sto ce ga Cuevas sigurno natjerati. Cuevas u max 4 seta ovo dobija.
Soeda - Ymer 2 @ 1.90
Fenomenalni Ymer, velika nada tenisa protiv nikada goreg Soede, koji je prije i znao odigrati pristojan meč. Nigger iz Švedske je u odlicnoj formi, pobjeđuje igrače koji su ranga Soede, pa iako ce ovo biti tezak meč, imam neki osjecaj da ce Ymer da prevagne.
Sretno ako neko isprati