Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_

Rusilac
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la Rusilac » 19 jan 2015, 15:34

Da upitam pojedine eksperte na forumu.
Kako to da vam je Misimovic bio spor i trom za desetke a Medunjanin nije,jel vi to vidite nesto sto ja ne vidim?

edoo3
Kontakt:

Post Postao/la edoo3 » 19 jan 2015, 15:45

Rusilac je napisao/la:Da upitam pojedine eksperte na forumu.
Kako to da vam je Misimovic bio spor i trom za desetke a Medunjanin nije,jel vi to vidite nesto sto ja ne vidim?
Ja nikada nisam rekao da je Misimović spor za desetke samo kažem ako ćemo već igrati tu formaciju onda od ovih kojima raspolažemo Medunjanin bi možda mogao to da odigra. Ta pozicija može trpiti nedostatak brzine međutim igrac mora posjedovati tehniku i taj zadnji pas prema napadaču a medo to ima. Sto se Stilica tice ne znamo još uvijek da li će se naći na spisku,tako da sve formacije koje bi uključivale njega mogu se praviti tek nakon izlaska spiska.
#15.10.2013 !!!

#Digni se iz pepela ,kao stoput do sada,
sad s mirisom ljiljana,ljubavi moja!!!

#Sjaji, sjaji Bosanski Dijamantu!!! # Edin Dzeko.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 19 jan 2015, 15:57

Nemamo mi adekvatnog igrača za desetku. Možda bi se takvo nešto moglo pokušati sa mladim Hadžićem iz Saragose ako nekada u budućnosti uđe u reprezentaciju. Da igra iza napadača, kao polušpic, a ne klasična desetka.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Krivaja
Kontakt:

Post Postao/la Krivaja » 20 jan 2015, 00:37

Ako se Miske ne vraća u repku, moje je mišljenje da Štilić treba da dobije novu šansu u repki, na OM, alternativa može da bude Vrančić koji će uskoro steći pravo da debituje (nadam se). Istina da Vrančić najčešće igra CM, ali odigrao je nekoliko utakmica i na OM tako da vjerujem da neće biti problem da to igra u repki. Činjenica je da Pjanić mnogo više pruža na CM (i sam to tvrdi) i nadam se da će Meša da ga stavi na tu poziciju. Što se tiče Salatića, treba još jedan klasični DM u teškim tekmama koje nam slijede. Sad jest da ima 29 godina, ali opet protiv Belgije, Velsa ili Izraela npr. Bešić ima parne kartone, sigurnije imati prekaljenog Salatića u postavi na DM nego Cimirota ili Šćuka. Vidim da Vedo polako ulazi u formu i sve češće je strelac na pripremama Štutgarta pa sam mišljenja da će Meša ipak igrati 4-4-2 formaciju. U tom slučaju za alternative pozvati Mahmutovića i Đurića (očekujem i da će Tanković brzo da nam se priključi). Vjerujem da će Meša spremiti i alternativnu formaciju 4-2-3-1, ali mu onda treba više krilnih igrača (pored Lulića i Hajrovića, Eldin Hadžić, Suljić eventualno opet Višća i Stevanović ako vrati nekadašnju formu). Pored novog desnog beka (nadam se da će Martinović da prihvati poziv) umjesto Avdije, takođe treba i golman. Šehić da bude "broj 2", a za trećeg nekog mladog golmana pozvati, prestati sa Papetovom praksom da treći golman bude iskusan iz BiH lige...

Pivopija
Kontakt:

Post Postao/la Pivopija » 20 jan 2015, 01:24

Krivaja je napisao/la:Ako se Miske ne vraća u repku, moje je mišljenje da Štilić treba da dobije novu šansu u repki, na OM, alternativa može da bude Vrančić koji će uskoro steći pravo da debituje (nadam se). Istina da Vrančić najčešće igra CM, ali odigrao je nekoliko utakmica i na OM tako da vjerujem da neće biti problem da to igra u repki. Činjenica je da Pjanić mnogo više pruža na CM (i sam to tvrdi) i nadam se da će Meša da ga stavi na tu poziciju. Što se tiče Salatića, treba još jedan klasični DM u teškim tekmama koje nam slijede. Sad jest da ima 29 godina, ali opet protiv Belgije, Velsa ili Izraela npr. Bešić ima parne kartone, sigurnije imati prekaljenog Salatića u postavi na DM nego Cimirota ili Šćuka. Vidim da Vedo polako ulazi u formu i sve češće je strelac na pripremama Štutgarta pa sam mišljenja da će Meša ipak igrati 4-4-2 formaciju. U tom slučaju za alternative pozvati Mahmutovića i Đurića (očekujem i da će Tanković brzo da nam se priključi). Vjerujem da će Meša spremiti i alternativnu formaciju 4-2-3-1, ali mu onda treba više krilnih igrača (pored Lulića i Hajrovića, Eldin Hadžić, Suljić eventualno opet Višća i Stevanović ako vrati nekadašnju formu). Pored novog desnog beka (nadam se da će Martinović da prihvati poziv) umjesto Avdije, takođe treba i golman. Šehić da bude "broj 2", a za trećeg nekog mladog golmana pozvati, prestati sa Papetovom praksom da treći golman bude iskusan iz BiH lige...
Odlicna analiza, svaka cast, imamo identicno razmisljanje, slazem se sa svim navedenim. Kad su u pitanju golmani, Sehic mora biti drugi a treci bi trebao biti Buric (ukoliko bude branio u Lechu), ili Raif Husic. U svakom slucaju treci golaman treba biti ili neko ko brani vani, ili neki mladic, a nikako matorac iz nase lige. I mali lapsus, al' se razumijemo, Martinovic je Martic. Pozdrav.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 20 jan 2015, 01:36

uvijek me fasciniralo kako uspijete citirat' toliki post radi jedne rečenice :facepalm: kad otvorim topic i to vodim, hoće nešto da mi bude

Pivopija
Kontakt:

Post Postao/la Pivopija » 20 jan 2015, 01:47

Chinaglia je napisao/la:uvijek me fasciniralo kako uspijete citirat' toliki post radi jedne rečenice :facepalm: kad otvorim topic i to vodim, hoće nešto da mi bude
Je li mislis na moj post?

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 20 jan 2015, 01:49

nemoj se naći uvrijeđen, mislim generalno, nisi jedini :D nepregledivo izgleda :D to je samo moje mišljenje :D

Pivopija
Kontakt:

Post Postao/la Pivopija » 20 jan 2015, 01:56

Chinaglia je napisao/la:nemoj se naći uvrijeđen, mislim generalno, nisi jedini :D nepregledivo izgleda :D to je samo moje mišljenje :D
Nisam se nasao uvrijedjen, nego napisao sam tri puta manje nego sto je post koji sam citirao, ali isto tako i tri puta vise nego ti koji si kritikovao velicinu mog posta, s tim da se moj post odnosio na samu temu a tvoj jedino na duzinu posta. Safet bi ti rekao: "Momak, ti si zalutao ovdje". :D

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 20 jan 2015, 12:55

Meni samo nije jasno zasto se ovdje toliko forsira ta desetka. Kao da fudbal ne postoji i bez tog. Ako nema desetke, onda igras bez desetke i ne vidim u cemu je problem.
Celik!3,2,2.

BozePetra
Kontakt:

Post Postao/la BozePetra » 20 jan 2015, 13:09

Krivaja je napisao/la:Ako se Miske ne vraća u repku, moje je mišljenje da Štilić treba da dobije novu šansu u repki, na OM, alternativa može da bude Vrančić koji će uskoro steći pravo da debituje (nadam se). Istina da Vrančić najčešće igra CM, ali odigrao je nekoliko utakmica i na OM tako da vjerujem da neće biti problem da to igra u repki. Činjenica je da Pjanić mnogo više pruža na CM (i sam to tvrdi) i nadam se da će Meša da ga stavi na tu poziciju. Što se tiče Salatića, treba još jedan klasični DM u teškim tekmama koje nam slijede. Sad jest da ima 29 godina, ali opet protiv Belgije, Velsa ili Izraela npr. Bešić ima parne kartone, sigurnije imati prekaljenog Salatića u postavi na DM nego Cimirota ili Šćuka. Vidim da Vedo polako ulazi u formu i sve češće je strelac na pripremama Štutgarta pa sam mišljenja da će Meša ipak igrati 4-4-2 formaciju. U tom slučaju za alternative pozvati Mahmutovića i Đurića (očekujem i da će Tanković brzo da nam se priključi). Vjerujem da će Meša spremiti i alternativnu formaciju 4-2-3-1, ali mu onda treba više krilnih igrača (pored Lulića i Hajrovića, Eldin Hadžić, Suljić eventualno opet Višća i Stevanović ako vrati nekadašnju formu). Pored novog desnog beka (nadam se da će Martinović da prihvati poziv) umjesto Avdije, takođe treba i golman. Šehić da bude "broj 2", a za trećeg nekog mladog golmana pozvati, prestati sa Papetovom praksom da treći golman bude iskusan iz BiH lige...
Meša je već razgovarao s Misketom, ali ne govori otvoreno šta su se dogovorili. Štilića nije loše zvati u svakoj varijanti, dobar je bar kao rezerva. Za Tankovića sumnjam da će se predomisliti, daj Bože... Inače, analiza odlična, zreo si za stručni štab :D

@Chinaglia, izvini za citiranje ogromnog posta :mrgreen: Moram kad je odličan, a nema se Bog zna šta dodat.
#Salihović

edoo3
Kontakt:

Post Postao/la edoo3 » 20 jan 2015, 13:27

AllGunsBlazing je napisao/la:Meni samo nije jasno zasto se ovdje toliko forsira ta desetka. Kao da fudbal ne postoji i bez tog. Ako nema desetke, onda igras bez desetke i ne vidim u cemu je problem.
Ma desetka nije obavezna, vjerovatno je ovdje većina potenciramo iz razloga sto nemamo jaka krila koja bi "hranila" kvalitetnim loptama napadače.Činjenica je da smo mi u sredini najjači gdje raspolažemo sa kvalitetnim veznim redom pa možda i zbog toga se forsira ta pozicija.Mada slažem se s tobom da se i bez desetke moze napraviti dobra formacija, do Misketovog odlaska smo imali pravog igrača na tom mjestu,sada kad on nije više tu ne moramo silom stavljati nekog igrača na tu poziciju ako isti taj igrač daje 50%više na drugoj poziciji. Po meni je prioritet naći još barem jednog napadača, zamjenu za Mujdžu, i jos jednog defanzivnog veznog,a što se desetke tice stanje nije toliko alarmantno.Već sam rekao moguće je i od postojećeg kadra iskristalisati nekog ko bi koliko toliko mogao to odigrati tako da nam je ta pozicija trenutno jedan od manjih problema u odnosu na neke druge deficitarne pozicije.
#15.10.2013 !!!

#Digni se iz pepela ,kao stoput do sada,
sad s mirisom ljiljana,ljubavi moja!!!

#Sjaji, sjaji Bosanski Dijamantu!!! # Edin Dzeko.

Husika
Kontakt:

Post Postao/la Husika » 20 jan 2015, 13:43

AllGunsBlazing je napisao/la:Meni samo nije jasno zasto se ovdje toliko forsira ta desetka. Kao da fudbal ne postoji i bez tog. Ako nema desetke, onda igras bez desetke i ne vidim u cemu je problem.
;)
Ovo je parodija na ako nema napadaca moze se i bez njih :mrgreen:
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

Goalgetter
Kontakt:

Re: AW: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaci

Post Postao/la Goalgetter » 20 jan 2015, 14:30

Preko cega dan igramo onda, krila? Koji u toku tekme ne upute dva centrasuta kako treba. Znamo odavno kakve su partije Lulica u reprezentaciji, te kad jos pridodamo neigranje Hajrovica, prosjecnog Viscu, mi igre preko krila nemamo, osim kad Mujdza krene naprijed.

Ta desetka je od izuzetne vaznosti za nas tim, tako igramo od postanka reprezentacije. Sistem je tesko promjemiti, jer ima manjak kvalitetnih rjesenja na svim pozicijama.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Ajax
Kontakt:

Re: AW: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaci

Post Postao/la Ajax » 20 jan 2015, 14:37

Goalgetter je napisao/la:Preko cega dan igramo onda, krila? Koji u toku tekme ne upute dva centrasuta kako treba. Znamo odavno kakve su partije Lulica u reprezentaciji, te kad jos pridodamo neigranje Hajrovica, prosjecnog Viscu, mi igre preko krila nemamo, osim kad Mujdza krene naprijed.

Ta desetka je od izuzetne vaznosti za nas tim, tako igramo od postanka reprezentacije. Sistem je tesko promjemiti, jer ima manjak kvalitetnih rjesenja na svim pozicijama.
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 20 jan 2015, 14:44

Ni Lulic ni Hajrovic nisu krila po staromodnom shvatanju. Oni sa krilni napadaci, njihov primarni zadatak nije da centriraju, nego da vrse prodore u 16, sutaju, igraju povratne sa korner linije ... rijetko ces vidjeti da ta vrsta igraca centrira. Za centarsuteve su zaduzeni, uglavnom, bekovi.
Za nas nacin igranja, sa dva centarfora, desetka je vrlo vazna radi slanja lopti u prazan prostor ili da igramo klasicnu 4:4:2 formaciju sa lijevim (krilom) veznim, ljevakom, desnim (krilom) veznim desnjakom, koji ce nemilice centrirati Dzeki i Ibisevicu. To bi onda bili , recimo, Salihovic i Mujdza.

Husika
Kontakt:

Post Postao/la Husika » 20 jan 2015, 15:24

SjeverniVjetar je napisao/la:Ni Lulic ni Hajrovic nisu krila po staromodnom shvatanju. Oni sa krilni napadaci, njihov primarni zadatak nije da centriraju, nego da vrse prodore u 16, sutaju, igraju povratne sa korner linije ... rijetko ces vidjeti da ta vrsta igraca centrira. Za centarsuteve su zaduzeni, uglavnom, bekovi.
Za nas nacin igranja, sa dva centarfora, desetka je vrlo vazna radi slanja lopti u prazan prostor ili da igramo klasicnu 4:4:2 formaciju sa lijevim (krilom) veznim, ljevakom, desnim (krilom) veznim desnjakom, koji ce nemilice centrirati Dzeki i Ibisevicu. To bi onda bili , recimo, Salihovic i Mujdza.
U formaciji 4-4-2 Lulic bi trebao desno a Hajrovic lijevo jer imamo dva visoka napadaca koji odlicno igraju glavom!!!
Kad igramo sa jednim spicem onda Lulic lijevo a Hajro desno radi ulazaka u sredinu, sut i stvaranje viska u napadu !!!!
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

haris92
Kontakt:

Post Postao/la haris92 » 20 jan 2015, 15:28

Jel ko gledao Vrancica, može li on biti taj krilni napadač umjesto Hajrovića s obzirom da Izet nije u formi? Čini mi se da je neko već spominjao da bi mogao igrati na toj poziciji.
#Miske institucijo!!!!!

Zemljo tisućljetna na vjernost ti se kunem.
od mora do Save
od Drine do Une.

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 20 jan 2015, 15:30

Husika je napisao/la:
SjeverniVjetar je napisao/la:Ni Lulic ni Hajrovic nisu krila po staromodnom shvatanju. Oni sa krilni napadaci, njihov primarni zadatak nije da centriraju, nego da vrse prodore u 16, sutaju, igraju povratne sa korner linije ... rijetko ces vidjeti da ta vrsta igraca centrira. Za centarsuteve su zaduzeni, uglavnom, bekovi.
U formaciji 4-4-2 Lulic bi trebao desno a Hajrovic lijevo jer imamo dva visoka napadaca koji odlicno igraju glavom!!!
Kad igramo sa jednim spicem onda Lulic lijevo a Hajro desno radi ulazaka u sredinu, sut i stvaranje viska u napadu !!!!
E to, to...razlika u formaciji sa dva i jednim napadacem, mijenja i ulogu "krila", a i playmaker igra drugacije.
Po meni, u formaciji 4:4.2, Salihovic je neprikosnoven za centarsuteve s lijeve strane, s desne moze Lula, ako zna.
Pjanic i Besa u sredini, Mujdza i Efendija na bekove i Spaha i The Beach na stopere.
U tom slucaju, TSS ili Hadzic idu na gol.

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 20 jan 2015, 15:34

Ljudi lakse sa Stilicem , on ne moze zamijeniti Misketa , problem je sto mi odmah ocekujemo neke asistencije i golove od tipa Stilica kao sto smo ocekivali od Prcica a lik nema 4 asistencije ovih 2-3 godine sto je u fr--- tako da kazem polako sa novim igracima , ja ne vidim neka pojacanja u Stilicu i ostalim al haj , volio bih da se Miske vrati ..

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], CAGarfia, GG3, Goalgetter, Google Adsense [Bot], jasmin10, Muumii, Proximic, PSV, Serha, UtdBiH21 i 84 gosta.